Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Откъс от книга на Габриеле Куби, публикуван в "Християнство и култура", 2015 г.
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:103 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »
Памфуций
06 Фев 2018 16:23
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Д-р Тормозчиян
06 Фев 2018 14:22
Мани го тва. Не е верно.Например за изнасилването.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Памфуций
Дорис
06 Фев 2018 17:16
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Ми който иска да въздига джендърството в религия, от която да се плаши, кой може да го успокои?


Няма уплаха. Има погнуса! Ти комай не си гнуслива и го въздигаш в нормалност! Какво да си мисля за теб? Как се самоизразяваш - като какво /среден род/?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
Banshee
06 Фев 2018 18:44
Мнения: 8,236
От: Bulgaria
A, гнуслива съм. И предпочитам да не водя такъв тип разговор точно с Вас. Мислите ли, че хората, които сме забелязали тоя форум покрай вашето име, имаме желание да използваме някой гений да си приказваме тъпотии с него?
Нямах повод, но пък имах желание да ви дам идея, щом нямате вече вдъхновение за поезия, дали да не опитате с проза?
Кайзер Созе
06 Фев 2018 20:11
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Почна сънчо да следиш. Бащинството и шарката след четирсет тежко се изкарват.
SgtTroy
06 Фев 2018 20:47
Мнения: 6,667
От: Mauritius
оставете маконча на мира. събирането на зестра е далеч по-голямо гайле от сичко друго.
Кайзер Созе
06 Фев 2018 20:50
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Вярно бре? Се се чудех от де тоя бунт срещу традициите, а то чичко Скрудж!
SgtTroy
06 Фев 2018 20:54
Мнения: 6,667
От: Mauritius
бунт срещу традициите


бунт, ами.

вместо като нас - https://www.youtube.com/watch?v=whs7lCVtAb4

*с любезното съдействие на битанем, са цялата махала се оглася от тва
Кайзер Созе
06 Фев 2018 20:58
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Аз съм на блус и бушмилс
Почит към традициите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Кайзер Созе
SgtTroy
06 Фев 2018 21:00
Мнения: 6,667
От: Mauritius
известно е като блушмилс.

Кайзер Созе
06 Фев 2018 21:09
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
https://m.youtube.com/#/watch?v=f8VoSM0VrQU

Парче на месеца

Предполагам-неразбираемо за постмодерна
Дорис
06 Фев 2018 21:30
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Нямах повод, но пък имах желание да ви дам идея, щом нямате вече вдъхновение за поезия, дали да не опитате с проза?


Защо мислите, че не го правя? Мемоари, драга, мемоари. Тук там и строфи. Байронически. Интереснейшите ни преходни и постпреходни времена не са за лирика -пък и спроти моя егн. Но не само! Придържам се към евангелието на Матей, 7:6. Намерете си цитата. Или не ви се чете православното Свето писание заради позицията на БПЦ досежно ИК?

Колкото до вдъхновението, искрено и публично: наличието на хегемонство на НАТО и ЕС в оцеляването на България убива всякакъв творчески порив. Да не говорим за верижната управленска посредственост, граничеща с престъпен манталитет и политика. Ако все още има тъничка гранична чертичка. Но май няма, щом като самият господарски ЕС не съзира такава.

СТО ГОДИНИ СУЕТА

След дивите димни безредици,
типични за новия бит,
аз тихичко идвам на себе си.
Но някой е паднал убит.

Поставен е кръст на любо́вите,
що бяха до гроб - до една.
Но зеят безкръстни гробо́вете
и даже са без имена.

А ето и мойте ненависти -
под братска могила от прах,
размесен с пороци и навици,
които, уви, надживях.

Те вярно ме следваха приживе
и честно загинаха - в бой.
Прощавайте, черепи - рижави
от мътния глинен порой.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
Кире
06 Фев 2018 23:33
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
Васик

Единствена поправка е, че Пекинската конференция е 1995 г.

Анти-джендърната реторика има два корена: един в Европа (Ватикана) и един в САЩ (група от 12 религиозни организации, които управляват World Confress of Families, чийто годишен бюдеж е едва 250 млн. долара). Общият корен наистина е християнството, независимо от доктриналните противоречия. Тия противоречия бяха окончателно отстранени 2011-2012 г. по време на няколко конференции в Ю. Америка, организирани от американците, на които присъстваха и пратеници на Ватикана. Така започна по-масово да се говори, че джендър понятието е срещу християнството. Веднага трябва да се уточни, че много течения и сред католици, и сред протестанти се дистанцираха от тези групи, като ги нарекоха "крайни" и "фундаменталисти". Реално тяхната сила не е кой знае каква и не могат да увличат големи маси хора на Запад. По нататък обаче ще покажа какъв потенциал имат, но и защо той не може да бъде особено траен.

(Тук обаче трябва да кажем, че по политически причини към това се присъедини и РПЦ, която бе ползвана от Путин за разширяване на външнополитическото влияние чрез концепцията за Руский мир. Имаше няколко лица за свръзка с американците и Ватикана като Гавриш и Комов, а Малофеев финансира една-две срещи. В един момент обаче РПЦ поиска промяна на светския характер на Русия, което наложи на Путин да ги укроти с поредица от действия, като основна линия на противопоставянето бе аборта. Мисля, че последно по този въпрос Путин се изказа през декември 2017 г. като при това използва демографски аргумент за законния достъп до него. В този смисъл руската връзка е инцидентна или по-точно казано, не е системна.)

А самото сближаване между Ватикана и американските религиозни организации (ADF, the Phoenix Institute, HSDL, etc) се основава на божествения ред или естественото. Тази доктрина гласи, че правото е на по-силния и по-способния, което естествено поставя жената в подчинено положение. Следователно всякакви опити, политики или средства, спомагащи еманципацията на жените са вредни. Към тях се присъединяват и националистически формации от Запада, като намират връзка между естественото и националното. По този именно начин националното и християнството имат потенциал да променят обществения договор, ползвайки демократичните системи в различните страни.

Но сами по себе си те са противоречиви и няма начин във времето да не влязат в конфликт. Това е предопределено и историята много добре ни показва това. Защото в крайна сметка става дума за конфликт между светското начало и религиозното. А основата на светското начало означава равноправни отношения между мъже и жени, с което огромната част от националистите нямат никакъв проблем; нещо повече, това е сърцевината на тази цивилизация. Такъв проблем има за онези другите.

Но така или иначе този странен глобализъм вече се пренесе на наша територия и то с любезното съдействие на 49 НПО, които писаха витиевати, по попски, становища срещу джендър, извращавайки и подменяйки реалното му съдържание и след това какъвто и да е дебат. Консервативни хора у нас не бяха чути, защото те защитаваха българския интерес, реферирайки към нашата традиция за хармоничност между мъже и жени. До момента имаме пълна победа на ватикано-американските интереси в България. И ме е яд, че точно БСП позволи да бъде въвлечена в този мракобесен сценарий.
Патагонец
07 Фев 2018 09:46
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Но така или иначе този странен глобализъм вече се пренесе на наша територия и то с любезното съдействие на 49 НПО, които писаха витиевати, по попски, становища срещу джендър, извращавайки и подменяйки реалното му съдържание и след това какъвто и да е дебат.

Добър анализ !
Утре тези активисти под предлог, че се връща нормалността ще предложат пълна забрана на абортите (като опитите в Полша), след това полека лека ще си прокарат и другите идеи, като например жените да си седят вкъщи чрез постепенното ограничаване на правата им и всичко това под благовидния предлог, че се защитават семейството и традиционните ценности.
Памфуций
07 Фев 2018 11:18
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
А самото сближаване между Ватикана и американските религиозни организации (ADF, the Phoenix Institute, HSDL, etc) се основава на божествения ред или естественото. Тази доктрина гласи, че правото е на по-силния и по-способния, което естествено поставя жената в подчинено положение.


Извинявай, ама пишеш глупости. Няка как да има "сближаване" между Ваткана и АДФ, защото АДФ са си католическа организация. Феникс - също - виж с кои учебни заведения работят още от саматото си начало - с Нотр Дам и Католик Юнивърсити ъв Америка. Тая доктрина на християнските организации, че "правото принадлежало на по-силния", па е неква си твоя фантазия, подобно глупостта, дето Тормозчиян още не е изтрил, че Християнството покровителствало изнасилването. На мен поне не ми е известна християнска организация, която да се е отрекла от Матей 11:28.
Гледай си евнагелистите в България - повече ти се удава.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Памфуций
Кире
07 Фев 2018 12:24
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
Памфуции, за по-пригледно ще въведа поянието "пара-църковни" организации. В щатите тези организации имат евангелски-сектантски и католически корени.

В частност ADF е протестантска пара-църковна организация. За сведение виж кои са основателите им (други организации с протестантски произход). Интересното е впрочем, че ADF е част от WCF, където са представени и основателите на ADF. По същия начин ще видим, че едни и същи организации са учредители на други и след това общо членуват в WCF. По този начин се създава усещането за масовост на организациите.

Например пара-църковната структура Focus on the Family е сред основателите на ADF, като и двете са член на WCF. Само да отбележа, че движещото лице на тая организация е Джеймс Добсън, известен с прокламирането на методи за възпитание, основани на побоя като начин за пречупване на волята, от което да следва безропотно подчинение. Самите WCF са хоствани от Howard Center for Family, Religion and Society, които също са с протестантски корен.

Разбира се, трябва да се подчертае, че част от тия протестантски организации са основани с идеята за сближение и обединение на различните християнски деноминации. Това в САЩ работи като обединява и католически подобни организации (напр. C-FAM), а бойните линии са в две посоки: разграничаване от държава/ светското управление и намеса в личните свободи (аборти, контрацепция). По първата линия това е домашното образование и други форми на анархо-капитализъм, а втората бойна линия е прикрита с громене на "джендър", залагайки на хомофобията и вкарвайки в обръщение съвсем други аргументи.

От другата страна също има пара-църковни организации, които се противопоставят на първите и по двете бойни линии. Освен, че има концептуални различния, тук става въпрос и за признаването на светската държава като водеща. Тази група от пара-църковни организации е по-масовата.

В Европа, Източна Европа и в частност България действат и други фактори. Но не е ли интересно, че ADF е представена навсякъде в Европа и разтяга едни и същи локуми, а местните партньори получават инструкции за действие по един и същ тертип? Ще изнамеря една тяхна инструкция (мисля беше от 2014 г.), която е силно притеснителна.
Памфуций
07 Фев 2018 13:01
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
В частност ADF е протестантска пара-църковна организация. За сведение виж кои са основателите им (други организации с протестантски произход). Интересното е впрочем, че ADF е част от WCF, където са представени и основателите на ADF. По същия начин ще видим, че едни и същи организации са учредители на други и след това общо членуват в WCF. По този начин се създава усещането за масовост на организациите.


СЕГА, те американците са млада нация, един вид деца, които като видят нещо му слагат свое име. Ами ние сме стар народ, христояни повече от 11 века и си имаме мирянски организации

Оказа се, че имаме различни ADF организации предвид. Тази за която ти говориш са презитериани.
Що се отнася до "про-лайф" и "про-чойс" дебата в САЩ, той е доста стар и там няма да се разберем. Макар да нямам нищо против контрацептивите, съм срещу абортите. Това вече не е е въпрос само на свобода, защото касае и живот.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Памфуций
Кайзер Созе
07 Фев 2018 13:03
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
"параклерикални" е добро- като "пара военни" или "милиции", не е кат "миряни", лъха на пасионатност и грантове- като и ЛГБТ , с "миряни" как да водиш гражданска война, а и прозелитизма на двете фракции се губи
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Кайзер Созе
Miranda
07 Фев 2018 19:18
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Тази вечер в Още от деня, с водещ Кошлуков и участници Валерия Велева и някакъв непознат, който беше в защита на конвенцията, такива глупости говори, накрая стигна до опорните точки на Путин, толкова промит мозък и толкова неадекватен човек ...
То няма да остане нормален човек да подкрепя тази конвенция.
КараКолю
07 Фев 2018 21:57
Мнения: 1,299
От: Russian Federation
някакъв непознат, който беше в защита на конвенцията, такива глупости говори, накрая стигна до опорните точки на Путин,

Ще ме светнеш ли кои са опорните точки на Путин по отношение на Ист. Конв. ? Къде са публикувани ?
Памфуций
07 Фев 2018 22:04
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Тази вечер в Още от деня, с водещ Кошлуков и участници Валерия Велева и някакъв непознат, който беше в защита на конвенцията, такива глупости говори, накрая стигна до опорните точки на Путин, толкова промит мозък и толкова неадекватен човек ...
То няма да остане нормален човек да подкрепя тази конвенция.


Да, Путин и на мен ми дойде множко, но сговорът между Кошлуков и Велева беше толкова явен, че повече не може, още повече и двамата с прекъсвания и заяждания не дадоха на опонента им да развие тезата си.
Особено илогично и смешно беше зяждането, че видиш ли конвенцията не била международна, защото засягала няколко народа, а не всички (Кошлуков, прекъсващ с апостроф по темата).
Нагледен пример:
Виктор Лилов: " В редица европейски страни различни форми на еднополово съжителство са легализирани - било като бракове, било като физическо съжителство. Конвенцията се отнася и за тях".
В. Велева: "Ами да се каже, че конвенцията е за защита на еднополовите бракове. Така да се каже".
В. Лилов: "Не е за еднополовите, а за всички бракове, и за еднополовите"
В. Велева: "Ами значи и за еднополовите. Нека така да се каже, но госпожа Цачева точно обратното твърди".
В. Лилов: "Нека продължа".
В. Велева: "Вие казвате нещо, което за мен е изненада".
В. Лилов: "Нека продължа. В България легални ли са еднополовите бракове"
В. Велева и Кошлуков заедно: "Не". Велева допълва: "В Конституцията пише за мъж и жена"
В. Лилов: "Т.е. биха ли били защитени подобни съжителства в България от Конвенцията?"
И понеже очевидният отговор е "Не", Кошлуков измъква Велева от положението да отговори и задава въпроса:"Ми тогава защо ни е тази конвенция? "

И това е след като е изяснено, че ЛГБТИ са частен случай в конвенцията, който не касае България, а адресира ситуация в страните, където еднополовите бракове, са разрешени"!
И оттам разговорът се плъзна надолу как нямало домашно насилие в България и колко чудовищшна клевета били изследванията, които твърдят обратното ...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Памфуций
Добави мнение   Мнения:103 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »