Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сталинчетата*
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:145 Предишна Страница 3 от 8 1 2 3 4 5 Следваща »
Шлифера
12 Май 2018 06:32
Мнения: 686
От: Romania
Ех,Марков ,Марков ,не си между нас ,да ни светнеш за онова сталинче, дето ти даде служебна вила в Драгалевци , другото сталинче ,дето ти купи БМВто и най вече онова сталинче, дето ти даде паспорт за да заминеш ,след като се е знаело ,какви ще ги вършиш или май си вършил нещо ,друго дето ние не го знаем ,ама ония от MИ-6 са го знаели ,та и за това сега си на оня свят ,а не на тоя!!!
+++++++
Под ръководството на Сталин беше създадена съветската държавност, беше построена съветската индустрия, Съветският съюз победи в най страшната и жестока война в човешката история.
Истинските антисталинсти са тези които допуснаха разпада на страната победител във ВСВ, които разрешиха криминалната приватизация на огромни предприятия,построени с труда и страданията на милиони съветски хора , които допкснаха ограбването на богатствата на великата страна и превърнаха 140 млн. .в бедняци,а шепа хора станаха по богати и от Крез.
Какъв негодник и страхливец трябва да си, че да не споменеш в речта си в деня на Победата кой е бил вожда,главнокомандващия на армията победител ? Ами, че с името на Сталин милиони войници тръгват в атака.
Днес, в Русия, името на Сталин е символ на справедливост,равенство, честност и скромност.
++++++
Но ако редакията иска да бъде последователна, нека публикува и какво е писал в края на живота си за дълбокото си разочарование от капитализама, какво отвращение е изпитал към тамошното лицемерие и е искал да се върне в България. Затуй са го и ОСКРИПАЛИЛИ британските служби и по изконна наглосакска традиция са хвърлили вината за преучукването му върху нас.
+++++++


Мдааааа...... размисли, размисли, размисли......
Mi_8_17
12 Май 2018 07:48
Мнения: 708
От: United States
Ех, дружина... какво става? Какво става с вестника? Не стига че от Георги Марков, ами против Сталин и сталинчетата... поне добър повод да си спомним златното време на априлските сърца, срещите на др. Живков с младата художествено-творческа интелигенция, кюфтенцата от пуешка каймица в Лозенец, целогодишните банани в "Рила"... а съветските другари бяха разширили лекомислено кръга на правоимащите чрез някаква верига 'стол спецзаказов'.... и ето докъде я докараха - ние, по-малките братя (и една сестра) да подтикваме др. Путин към по-активно противостояние на сатанинските паразити...
Kickaha
12 Май 2018 08:04
Мнения: 2,342
От: Christmas Island
Споко де, нали сега си имаме всичко? К'во се оплакваш?
Има ли демокрация - има!
Можеш ли да ръсиш по вестници/радио/телевизия/тефтери, а бе масмедии, каквито си искаш глупости - можеш! (само да не добро за Русия и миналото - тогава те обвиняват във фалшиви новини или враг на ЕТАЦ)
Има ли банани - има! Даже и прави краставици и кръгли домати!

Ето, всичко за каквото ревахме е налице!

(отивам да видя има ли банани в кухнята и ако няма - пиша тапета и пред НС)

SvSophia
12 Май 2018 08:18
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Сталин, видян през очите на западни учени, които добросъвестно и от различни гледни точки го характеризират въз основа на налични документи, сведения и множество факти

Може ли по-подробна информация относно:
1. Кой финансира тез “западни учЕни“?
2. Кои са документиТЕ (описват се по специален начин архивните документи, специалистите по история, археология, архивистика много добре знаят как)? Щото имам някои съмнения, че иде реч за “документите“, специално създадени в Британия за Робърт Конкуест и организацията му.
3. Кои са “множеството факти“ - прочитаните не по-малко от 300 страници на ден примерно?
4. Ква им е Хекуба, пардон характеристиката на Сталин на тез добросъвестни западни учени? Що се не заемат с характеристиката на Рейгън, Тачър, Буш син, Обама, Блеър, Тереза Мей, Меркел, Макрон кат по-актуални?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
SvSophia
12 Май 2018 08:22
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Впрочем ето кво им бърка:
В хода на социологическо проучване, проведено през 2009 г. в осем източноевропейски държави, е зададен въпросът дали икономическата ситуация за обикновените хора е „по-добра, по-лоша или приблизително същата, каквато е била при комунизма“.
Резултатите шокират наблюдателите: 72 процента от унгарците и 62 процента от украинците и от българите са убедени, че по-голямата част от населението след 1989 г. започва да живее по-лошо. В нито една държава делът на онези, които се съгласяват, че техният живот се е подобрил с въвеждането на свободния пазар, не надвишава 47 процента от анкетираните.Последващите проучвания на общественото мнение и анализи на качествените показатели в Русия и Източна Европа потвърждават устойчивото присъствие на тези нагласи, след като общественото недоволство от празните обещания за постигане на просперитет благодарение на свободния пазар нарастват особено сред по-възрастните поколения.В отговор консервативните и десните правителства на държавите в Източна Европа изграждат музеи и мемориали, учредяват дни за възпоменание в знак на почит към жертвите на комунизма. През 2008 г. консервативните политици подписват Пражката декларация за европейската съвест и комунизма, за да активизират усилията за включване на информацията за престъпленията на комунизма в образователните програми, а по-късно – през 2011 г., се създава и Платформата за европейска памет и съвест, консорциум от организации, които се опитват да популяризират своя възглед за ХХ век в учебниците по история на Европа, а именно възгледът, приравняващ комунизма към нацизма като един от двата тоталитарни режима.
Демократичните правителства в Полша и Украйна забраняват комунистическите символи, лозунги и песни, а украинското правителство принуждава местните власти да променят имената на населени места и улици, които напомнят на комунистическите времена. А като най-радикална мярка украинците постановяват в законодателен порядък официалната версия на събитията от близкото минало, участници в които са много от настоящите граждани на страната.
В случай че даден журналист се опита да разисква каквито и да било положителни аспекти от живота на украинците в периода между 1917 и 1991 г., законът позволявана правителството да закрие вестника, списанието или блога в интернет, където той пише, а в допълнение го грози потенциална присъда лишаване от свобода от пет до десет години. Споменаването обаче на възможността да съществуват жертви на капитализма се неглижира като обикновен „whataboutism“ (критика в отговор на критика, или „а вие защо биете негрите?“, термин, внушаващ, че внимание заслужават единствено зверствата, извършени от комунистите. Източникът, от който са взети данните за стоте милиона души, убити при комунистическите режими, е изследването Le Livre noir du communisme (1997 г.), публикувано на английски език като „The Black Book of Communism [и на български език под заглавието „Черната книга на комунизма“] (1999 г.).
В предговора съставителят на изданието Стефан Куртоа използва „грубо обобщение на неофициални данни“, за да стигне до общия брой жертви, доближаващ 100 милиона, който далеч надвишава 25-те милиона жертви, приписани от него на нацизма (в тях, удобно, не са включени загиналите в резултат от Втората световна война). Куртоа поставя знак на равенство между комунизма и нацизма и заявява, че „целенасоченото съсредоточаване върху геноцида над евреите“ е попречил на оценяването на комунистическите престъпления. Защитниците на статуквото няма да се спрат пред нищо, за да убедят младите избиратели в пагубните последствия от колективистичните идеи Те ще пренаписват учебниците по история, ще изграждат мемориали и ще обявяват дни за възпоменание на жертвите на комунизма – и всичко това с единствената цел призивите за социална справедливост или преразпределение завинаги да бъдат свързвани в общественото съзнание с лагерите за принудителен труд и гладомора.

Анти-антикомунизъм, Кристен Годси и Скот Сийнън
товарищМаузер
12 Май 2018 08:25
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Доста народа май се е разпозна в сия статия....
Иначе на тов. Сталин не може да му се отрече едно - излезе по-прагматичен от останалите от старата ленинска гвардия и в качеството си на главен кадровик на Световната революция успя да ги назначи за врагове на последната.
А и да не забравя - успя да скочи в движение от трамвайчето на геносето и да се качи, па макар и в последният вагон (трета класа) на трена на империалистите.
Дорис
12 Май 2018 08:26
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Характеропатия.
Той не е изключение - сички сегашни властници са такива.


Имам го на една снимка със сътрудници на "Народна младеж" току до баща ми, който беше тогава главен редактор на вестника. А с леля ми са били заедно в санаториума във Владая за болни от туберкулоза. Играели бридж, бил много напорист и амбициозен за печалби! И все той прав, и пръв грабва малебито на обяд.
Сталинче...

Трета връзка - приятелки сме с Яна Пипкова, която едно време имаше роман с него. За щастие, не се полъга да тръгне с него на Запад, че да помъкне и детето си от Рангел Вълчанов.

Светът е малък. Имаше такава пиеса на времето...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
SvSophia
12 Май 2018 08:38
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Тов. Сталин очевидно продължава да бърка в здравето на фашизма във всичките му превъплъщения - в момента под формата на либералфашизъм на Запад и откровена бандеровщина на Изток.
Що липсА отбелязване/памет/анализ/характеристика-на-палачите за живите изгорени от съвременните фашисти в Одеса на 2 май, а сред тях все пак имаше и двама българи?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
Кайзер Созе
12 Май 2018 09:08
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Може ли по-подробна информация относно:
1. Кой финансира тез “западни учЕни“?
2. Кои са документиТЕ (описват се по специален начин архивните документи, специалистите по история, археология, архивистика много добре знаят как)? Щото имам някои съмнения, че иде реч за “документите“, специално създадени в Британия за Робърт Конкуест и организацията му.
3. Кои са “множеството факти“ - прочитаните не по-малко от 300 страници на ден примерно?
4. Ква им е Хекуба, пардон характеристиката на Сталин на тез добросъвестни западни учени? Що се не заемат с характеристиката на Рейгън, Тачър, Буш син, Обама, Блеър, Тереза Мей, Меркел, Макрон кат по-актуални?Андрей Курбски твърди, че със своите напътствия Силвестър е събудил в сърцето на царя желание да върши добро, а Адашев му е помогнал да го осъществи. Към тези благотворни влияния се прибавя и това на царица Анастасия. Неведнъж необузданият, двуличен, садистичен и страхлив характер на съпруга й я е изпълвал с безпокойство. Пред него тя се чувства като пред диво животно, което събужда у нея обич, страх и желание да го опитоми. Заради слабостта си тя получава от него, това, което би й отказал, ако беше по-малко уязвима. А освен това двамата често общуват в молитвите си. За нея молитвата изразява вярата й в милосърдия Бог, за него — в Бога на отмъщението.


цялата биография е изпълнена с одрани и запалени хора от двуличният, страхлив садист, дивака за разлика от подложените на благотворно протестантско влияние Хенри Осми и Анри Втори-tez obrazci na ciwilizowanost,Сценки как младият Иван хвърля кученца от стените на Кремъл за да се наслаждава на гърчовете им, Традиция в наратива описващ Русия,Виж Троая, Днес пак се рециклират клишетата,
КотВасилий
12 Май 2018 09:16
Мнения: 315
От: Bulgaria
Христо Радевски
(онзи, същият, който е писал "аз знам, аз вярвам, че си права,. когато съгрешиш дори! " )


На Сталин

Учителю наш, вдъхновител и вожд
да бъде навеки и твоята слава,
и твоята младост, и твоята мощ!...

… Животът ни беше по-черен и лош
от мъките пъклени – но и тогава
бе твоето име и светъл завет,
и слънце, което ни светеше в мрака,
и лозунга, който зовеше напред
към яростен бой, към безстрашна атака
против людоедския гнет.

Тогава Родината наша едва
надигаше гръд под терора брутален,
но знаехме ние, че има Москва,
че там във Москва е другарят Сталин.

И вярвахме твърдо и в боя суров
зовяхме те в песни и мисли крилати.
И даде ухо ти на нашия зов,
и своите воини на помощ ни прати.

И твойта войска, устремена напред
с крилата на пролетна буря премина
и смете фашистката кървава смет
от нашта измъчена малка Родина.
И пролет настана и радост изгря
из тъмните топли народни недра.

Но всяка пролет е крехка и гладна
и всякоя младост е стръвен припел.
На нас се нахвърли глутница развратна
от задокеанския мрачен предел –
за нови погроми и кърви готова…
Но ти като мощен планински орел
със своята обич и смелост орлова
разпери закрилнишки топли крила
над нашите родни гори и поля.

И нашата млада народна държава
размаха крилата си на свобода.
Но съскаха още, гъмжаха тогава
в краката и змийски отровни гнезда.
От ъглите дебнеха тъмни злодеи
към нежната чиста и млада снага
с коварна настойчивост, в злоба врага
копаеше кървава бездна под нея.

Но твоят достоен и пръв ученик
над бездната неустрашим я поведе,
и смело посочи и пътя велик
към нови и славни победи.
Учителю наш, вдъхновител и вожд,
наш верен другар и слава любима!
Да бъде навеки светлото ти име
И твоята мъдрост, и твоята мощ!

Дълбока тъга се загнезди в гърдите
на нашата малка прекрасна страна:
загина любимият вожд и учител…

Но нашата страна не преви колене.
В упорен труд опва тя мишци корави
и в своя геройски стремителен път
изпълва завета, що той ни остави:
на тебе да бъдеме верни до смърт!

Но тракторни ласки полята ни жаждат
и стене планинската речна вода
за силни железобетонни прегръдки.
В недрата подземни таи се руда
и чака ръцете на майстора вещи –
да стане съюзен другар на труда,
да стане машини, заводи и пещи.

И пулса на нашата бедна страна
ти с чутко ухо долови и ни прати
машини с песни и братска храна,
и майстори вещи, другари сърцати!

Учителю наш, вдъхновител и вожд,
наш верен другар и бащице любим!
Да бъде навеки светлото ти име
и слава на твоята мъдрост и мощ!

В небето ни твоето слънце гори
и твоята пролет ни кити земята,
и твойта любов ни вълнува сърцата.
Левентите твои са наши братя
и твоите щерки са наши сестри!...

Кълнем се в заветите, скъпи, свещенни
на нашия мъдър покоен баща,
кълнем се, че никаква сила не ще ни помъти
ни чувствата, ни верността
към нашата закрила, към нашта опора –
съветските храбри и доблестни хора!
Дорис
12 Май 2018 09:17
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Що липсА отбелязване/памет/анализ/характеристика-на-палачите за живите изгорени от съвременните фашисти в Одеса на 2 май, а сред тях все пак имаше и двама българи?


Щото липсва и информацията, че радикалите от "Галичина" в Киев ще организират "Бессмертная дивизия" като контра на Безсмъртния полк. И ще рознасят портретите на Бандера и загиналите бандеровци под ръководството и егидата на германските окупатори. Съобщи го Лента.ру, далеч не путинска медия.

Вечна слава и памет на загиналите на съвременната клада! Западе, засрами се! Българийо, и ти!
Кайзер Созе
12 Май 2018 09:18
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Е,днес Одата на радостта я пеят на евтаназията си, Всяко време с поезията си, Кот.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Кайзер Созе
Дорис
12 Май 2018 09:23
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Репатриантът Вертинский:

Он. Сталин

Чуть седой,
как серебряный тополь,
Он стоит, принимая парад.
Сколько стоил ему Севастополь?
Сколько стоил ему Сталинград?

И в седые, холодные ночи,
Когда фронт заметала пурга,
Его ясные, яркие очи,
До конца разглядели врага.

В эти черные тяжкие годы
Вся надежда была на него.
Из какой сверхмогучей породы
Создавала природа его?

Побеждая в военной науке,
Вражьей кровью окрасив снега,
Он в народа могучие руки
Обнаглевшего принял врага.

И когда подходили вандалы
К нашей древней столице отцов,
Где нашел он таких генералов
И таких легендарных бойцов?

Он взрастил их.
Над их воспитаньем
Долго думал он ночи и дни.
О, к каким роковым испытаньям
Подготовлены были они!

И в боях за Отчизну суровых
Шли бесстрашно
на смерть за него,
За его справедливое слово,
За великую правду его.

Как высоко вознес он Державу,
Мощь советских народов-друзей.
И какую великую славу
Создал он для Отчизны своей.

Тот же взгляд,
те же речи простые,
Так же мудры и просты слова.
Над разорванной картой России
Поседела его голова.

Вертинский А.
Дорис
12 Май 2018 09:26
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
И челюскинците са СТАЛИН:

Емигрантката Марина Цветаева

Челюскинцы

Челюскинцы! Звук —
Как сжатые челюсти.
Мороз их них прет,
Медведь из них щерится.

И впрямь челюстьми
— На славу всемирную —
Из льдин челюстей
Товарищей вырвали!

На льдине (не то
Что — чёрт его — Нобиле!)
Родили — дитё
И псов не угробили —

На льдине!
Эол
Доносит по кабелю:
— На льдов произвол
Ни пса не оставили!

И спасши — мечта
Для младшего возраста! —
И псов и дитя
Умчали по воздуху.

— "Европа, глядишь?
Так льды у нас колются!"
Щекастый малыш,
Спеленатый — полюсом!

А рядом — сердит
На громы виктории —
Второй уже Шмидт
В российской истории:

Седыми бровьми
Стесненная ласковость…
Сегодня — смеюсь!
Сегодня — да здравствует

Советский Союз!
За вас каждым мускулом
Держусь — и горжусь:
Челюскинцы — русские!

3 октября 1934
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
Кайзер Созе
12 Май 2018 09:29
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Привыкли мы, хватая под уздцы
Играющих коней ретивых,
Ломать коням тяжелые крестцы,
И усмирять рабынь строптивых...
Придите к нам! От ужасов войны
Придите в мирные объятья!
Пока не поздно — старый меч в ножны,
Товарищи! Мы станем — братья!
А если нет, — нам нечего терять,
И нам доступно вероломство!
Века, века — вас будет проклинать
Больное, позднее потомство!
Мы широко по дебрям и лесам
Перед Европою пригожей
Расступимся! Мы обернемся к вам
Своею азиатской рожей!
Идите все, идите на Урал!
Мы очищаем место бою
Стальных машин, где дышит интеграл,
С монгольской дикою ордою!


остава си и извън времето
Sine_metu
12 Май 2018 09:30
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
SvSophia
12 Май 2018 08:22
Те ще пренаписват учебниците по история, ще изграждат мемориали и ще обявяват дни за възпоменание на жертвите на комунизма – и всичко това с единствената цел призивите за социална справедливост или преразпределение завинаги да бъдат свързвани в общественото съзнание с лагерите за принудителен труд и гладомора.

Да, това е една от централните опорни точки днес, тоест лъжи.
Скобка: обърна ли внимание колко съм хитър С техните камъни... като нема добри, да възпитаваме чрез зли примери

Не мога да кажа доколко работи точно тази лъжа. Младите хора, с които общувам, определено не се хващат. Ама пък аз общувам със студенти, магистри и други непредставителни извадки. Та не знам.

Шокира ме, че младежта нищичко не знае за приватизацията. А когато нищо не знаят студенти и магистри, си е симптом на много тежко заболяване. Значи тровенето на съзнанията успява
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Sine_metu
Mi_8_17
12 Май 2018 09:36
Мнения: 708
От: United States
Мен ми харесаха ей тези весели Сталинови (пардон - Сталински) закачки - придават земен, човешки, нормален характер на великата личност:
«По словам Зинаиды Гавриловны Орджоникидзе, Сталин любил поиздеваться над ближними. Объектом таких издевательств нередко был его секретарь Поскребышев. Однажды под Новый год Сталин развлекался таким образом: сидя за столом, он сворачивал бумажки в маленькие трубочки и надевал их на пальцы Поскребышева. Потом зажигал бумажки, подобно новогодним свечам. Поскребышев весь извивался и корчился от боли, но не смел сбросить эти трубочки....Жена Поскребышева была родной сестрой жены Седова – сына Троцкого. Рассказывают, что ордер на арест своей жены Поскребышев должен был лично передать Сталину на подпись. При этом он попытался взять ее под защиту. «Раз органы НКВД считают нужным арестовать твою жену, – ответил Сталин, – значит, это необходимо». И подписал ордер. Увидев выражение лица Поскребышева, Сталин рассмеялся: «Ты что, бабу жалеешь? Найдем тебе бабу». Действительно, вскоре в квартиру к Поскребышеву пришла молодая женщина и сказала, что ей поручили заниматься его хозяйством».
Натисни тук
Кайзер Созе
12 Май 2018 09:43
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
В Уикито на руски сценката се приписва като разказ на Светлана Сталина,
SvSophia
12 Май 2018 09:46
Мнения: 36,140
От: Bulgaria

Sine_metu
12 Май 2018 09:30

hamel
12 Май 2018 09:52
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Шутки Сталина https://ruposters.ru/news/21-04-2015/20-luchshih-shutok-stalina
Добави мнение   Мнения:145 Предишна Страница 3 от 8 1 2 3 4 5 Следваща »