Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
От кого ни пази НАТО в представите на Веселин Марешки?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:72 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
Архангел
11 Май 2018 18:01
Мнения: 1,869
От: Bulgaria
Матешки е прав.
САЩ отиват към упадък, сриват се като световен лидер.
Утре пак ще има Народен съд и пак България ще е съюзник на фашистите и ще пура "Ама защо така стана"
генек
11 Май 2018 18:02
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Както всеки петък, не си губих времето да чета туйцък. Но отбелязвам тарикатската идея да се свърже Марешки с отношението към НАТО. Демек, всеки, който не харесва обвързването ни /насилствено, без да пита някой суверена - народа!/ - той е от типа "Марешки". Тоест - ...
----
Блогът на Генек

D4D5
11 Май 2018 18:12
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Но от кого трябва да бъде защитавана България? От кого сега се опитва да я пази НАТО, обаче не му се получава? Едва ли ни пази от Гърция и Турция на юг, едва ли ни пази и от Румъния на север - всички те са самото НАТО, НАТО не ни пази от себе си, би било някак налудничаво.
Може би ни пази от Македония? Да, имаме нужда. За миг да останем беззащитни и македонците веднага ще ни анексират!
А може би ни пази от Сърбия? Или пък от някакви още по-могъщи и агресивни държави, например Русия?Много ми се иска да повярвам, че Русия би пазила България по-добре от НАТО, но някак не мога. Няма я онази трета заплаха, пред чието лице да се съревновават двамата кандидати за защитници на България.
Даже не си струва да оборвам тия тъпизми, но ме гложди друго - ако Сула получава пари за подобни писания, то какво излиза? Дано не получава...
Утринен зов
11 Май 2018 18:25
Мнения: 1,538
От: Bulgaria
Днес .
Най-малкото защото НАТО няма да ни опази от Турция, ако пази Боже, османлиите пак нахлуят. Справка Кипър, Гърция, Сирия.
А след като НАТО не може да ни опази от "врага с партиен билет" сме длъжни да търсим други, работещи решения. А то е само едно - Москва.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Утринен зов
Forza NATO
11 Май 2018 18:36
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

Бая несериозно е да се правят каквито и да било анализи за каквото и да било въз основа на пируетите на Марешки в опитите му да удължи обречената си борба за политическо оцеляване отвъд следващите избори, които и да са те.

Случилото се не е нуждаещо се от обсъждане събитие за българската политика, а симптоматичен комуникационен проблем за Марин Льо Пен и съветниците й, които следва да бъдат немедленно извОлнени до един, след като са допуснали с нея да се снима такъв политически Рафал като метр Мар(ин)ешки.
Дорис
11 Май 2018 18:53
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
А след като НАТО не може да ни опази от "врага с партиен билет" сме длъжни да търсим други, работещи решения. А то е само едно - Москва.


Зов, помните ли

...А знаят ли тия
нови пророци и вехти витии,
че ако ги няма твойте дула,
че ако ги няма твойте крила,
че ако ги няма твойте площадки,
разговорите с тях
ще са страшни
и кратки?
Стига!
Стига!
Стига!
Точка на тая игра.
Баста на тая мелодрама!
В тоя свят
озверен,
настървен
и зъбат -
два пътя няма!
Или тук.
Или там.
Утринен зов
11 Май 2018 19:17
Мнения: 1,538
От: Bulgaria
Дорис помня го,

И нека ни хулят. Нека се пенят.
Такъв е законът на нашите дни!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Утринен зов
aldycrown
11 Май 2018 19:34
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Суле, я вземи и се поочупи малко в занаята, с който си се захванал.
Има от кого да се поучиш. Слагаш пердето на очите и започваш с пиперливите приказки и писания. Все едно, няма да те баннат. И накрая да не забравиш едно "Слава на непобедимата отбранителна армия на НАТО". За Русия ти си знаеш.
Ето светъл пример за подражание:
Джихадът на Русия
......
Путиновата фашистка политика се характеризира с клептокрация вътре и конфронтация навън, черти познати от ХХ век. Но има и нещо съществено ново. Такава политика не може без лъжи и те са известни – „в Крим наши войници няма“, „в Сирия убити наши войници няма“, и др. Дали е правдоподобно, за руснаците няма значение, Снайдър цитира репортера Чарлз Клоувър: „Колкото е по-голяма лъжата, толкова по-силно неговите [на Путин] поданици демонстрират верността си, като я приемат – толкова повече участват те във великата свещена мистерия на кремълската власт.“ По тая линия, казва Снайдър, руският режим престава и да се опитва да опровергава фактите – врагът е самата фактологичност като такава. „Това е изводът от манифеста на Изборския клуб [официална про-Путинова идеологическа група] и от [думите на] руския командир Антюфеев [от заграбения Донбас…]: фактите са „информационни технологии“ от Запада, и унищожаването на фактите е унищожаване на Запада.“ Хегел беше писал, че когато фактите говорят, и боговете мълчат. Иновацията на путинистите е, че след като заставят фактите да млъкнат, могат да си говорят сами.
......
http://kultura.bg/web/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/


Ганий
11 Май 2018 19:44
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
До
Иван Стамболов - Сула

Тук и сега!

-------
Значи, таковата, имаше преди доста време една дописка как при соца гонели на поразия за къси поли, печати, мечати и всевъзможни ужасии...

Тогаз спуснах няколко клипчета от България - правени по време на най-страшния соц... И кво!? Ми Девойките си ходят заголени по улиците и не се стряскат от Страшната Народна Милиция...

Днес добавям малко от СССР...

Отиди на 1.25...

Ми униформата на Старшекласничките в СССР не се различава много от работното облекло на Труженичките в "Лидо" (Париж!) , да ме простят пуританите и естетите.

https://www.youtube.com/watch?v=WpkpyPYebZk


-----
Тук са по-малки, да кажев 10-12 годишни - и те с униформи! Ми коленцата им видни отвскякъде! Кви са били тез униформи в СССР - ум не ми го вдява!
Вж 1.55

https://www.youtube.com/watch?v=dTK6DrganCI
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Ганий
Yantar
11 Май 2018 19:52
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
От кого ни пази НАТО
НАТО ни пази именно от... НАТО. Ако не сме член на алианса ставаме потенциална мишена на агресия - за справка Сърбия, Афганистан, Либия и т.н. Принципът не е по-различен от този на уличните рекетьори - ти им се отчиташ и в замяна получаваш "защита". Цялата работа е, че понеже сме бедни не може да се отчетем подобаващо (става въпрос за военни поръчки и предоставяне на български войници за чужди войни) и сега рекетьорът се чуди по какъв начин може да изкрънка още нещо. Аз със сигурност не искам да напускаме НАТО - видяхме как Русия опази Сърбия и Либия от натовците - а Сирия може би ги защити от Ислямска Държава, но не и от ракетните удари на натовците. България отделно демонтира всичките си възможности за защита (спомняте ли си нарязаните ракети?), а авиацията ни оставена от Живков, като цяло не лети и няма въоръжение. Така, че ще се отчитаме за рекета, докато нещо не се промени в "международното положение".
Yantar
11 Май 2018 19:53
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Тъпи ли са хората? Ами не, не са.
Ааа, има един-двама поне.
sydran4o
11 Май 2018 19:55
Мнения: 263
От: South Georgia and the South Sandwich Islands
Днес е модерно да си националист.

***
В някои среди в България е модерно да си национал-социалист. И с пяна на уста да обявяваш всички останали за фашисти.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
aldycrown
11 Май 2018 20:11
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Аз със сигурност не искам да напускаме НАТО - видяхме как Русия опази Сърбия и Либия от натовците - а Сирия може би ги защити от Ислямска Държава, но не и от ракетните удари на натовците.

Точно защото Русия никаква я нямаше след "дермократизирането", с БВП спаднал двойно повече отколкото през ВОВ, Югославия беше разбита и парчелтосана. Ирак и Либия превърнати в руини. Виждаме какво стана с ИД след намесата на Русия. Но ИД е креатура на "дермократите" и за нея са хвърлени милиарди долари. Затова нейното ликвидиране може да се постигне само след парирането на спонсорите и подстрекателите. Пресен пример е "химическата атака" на Асад "срещу своя народ", но на територията, контролирана от бармалеите и при свидетелствата на "Белите конци". След което "Армията на Исляма" получи мощна военна поддръжка на три от постоянните членове на СС на ООН, постоянни членове и на ОТАН. Какво да коментираме повече? Освен да славим навеки нашия скъп рекетьор за човещината и добротата му...
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: aldycrown
sydran4o
11 Май 2018 20:40
Мнения: 263
От: South Georgia and the South Sandwich Islands
Виждаме какво стана с ИД след намесата на Русия

Наистина виждаме, трябва да пращат самолетоносачи, за да ги добиват.
aldycrown
11 Май 2018 20:52
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Наистина виждаме, трябва да пращат самолетоносачи,

Ами "Гарри Трумэн" иде на помощ. Не на Асад, разбира се, а да въдвори в Сирия "демокрация по американски образец", както поетично се изтакова Ники Хейли в СС на ООН. Чисто отбранително. Сфащаш ли?
sydran4o
11 Май 2018 20:58
Мнения: 263
От: South Georgia and the South Sandwich Islands
Кой по дяволите е "Гарри Трумэн"
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sydran4o
Асол
11 Май 2018 21:01
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
НАТО ни пази именно от... НАТО


Кат квартален, пардон континентален охранител. Плащаш си лептата да не ти разбие магазина

https://www.youtube.com/watch?v=Dbx5-xj6-Xw

kiro or efiro
11 Май 2018 21:10
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
Никой не е питал НАРОДА дали България да се присъедини към НАТО или не. Представяте ли си! Суверенът е останал непопитан, но има българи, за които Народът винаги ще е с главна буква и Марешки е един от тях

Аз съм изненадан от тая подигравка от автор, който често подчертава, че е мненията са му на човек от простия народ, когото никой не пита. Да напомня, че през 1986 г. Испания проведе референдум за членството си в НАТО.

sydran4o
11 Май 2018 21:56
Мнения: 263
От: South Georgia and the South Sandwich Islands
Значи, таковата, имаше преди доста време една дописка как при соца гонели на поразия за къси поли, печати, мечати и всевъзможни ужасии...

'Начи имам един светъл спомен от една топла пролетна утрин, когатo нашият преподавател по военно, полковник ... , който беше дежурен него ден, пресрещна всичките девойки, които се бяха явили с дънки, и ги накaра да ги събуят и останат по престилки.
Е, събра ни очите.

Останах с впечатлението, че девойките също се кефеха.


Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: sydran4o
Асол
11 Май 2018 22:28
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
когатo нашият преподавател по военно, полковник ...


Кхъм! Мое ли един неудобен вопрос, щото и аз съм имала преподавател по НВО и то в една от най-елитните гимназии на Родината. Той беше старши лейтенант от запаса! Същевременно, по -високи чинове, но по мои спомени най-много до подполковници възпитаваха в училища с как да го нарека по-тактично.....нещо като съвременни цецовци
Butch
11 Май 2018 22:34
Мнения: 6,934
От: United States
D4D5
11 Май 2018 18:12
Даже не си струва да оборвам тия тъпизми, но ме гложди друго - ако Сула получава пари за подобни писания, то какво излиза? Дано не получава...

Дано, но надали!
Добави мнение   Мнения:72 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »