Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Разширяването на ЕС не е това, което беше
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
mick
27 Юни 2018 20:52
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Много цоцащите/т.е. развити демокрации/ не са застрашени и са ларж, даже ще има още кръвчица да пият. Малко цоцащите донори.. реално, те са против. Щото и малкото цоцане ще им бъде отнето.
Sine_metu
27 Юни 2018 20:55
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Полша поведе перестройката на соцлагера...
и друг път съм отбелязвал, че Горбачов е прост изпълнител и съм посочвал защо. Тук ще припомня само, че перестройката започна на 24 януари 1979, 11 седмици след избирането на Свети Йоан Павел Втори, по нашему Войтила. Тогава Горбачов още пасе добитък из ставрополско, а новоизбраният папа приема по негова молба съветския външен министър Андрей Громико. Нещо безпрецедентно, включително и поради това, че СССР и Ватиканът нямат дипломатически отношения
...дали няма да поведе и тази на евросъюза?
Angel Kandiloto
27 Юни 2018 21:00
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
А Войтила случайно ли е избран за Папа.
samuil
27 Юни 2018 21:02
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
Церковники хлебальники разинули,
Замешкался маленько Ватикан,
И тут им Папу Римского подкинули —
Из наших, из поляков, из славян.


Sine_metu
27 Юни 2018 21:04
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
За острата нужда от перестройка на ЕС сме единодушни, мисля
Sine_metu
27 Юни 2018 21:13
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Angel Kandiloto
27 Юни 2018 21:00
А Войтила случайно ли е избран за Папа.

Въпросът би обидил братския полски народ. 40 милиона ще ти кажат "Не!".
Аз бих казал, че има вероятност да е и "Да."
Свежарков
28 Юни 2018 00:23
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Глуповато четивце. "Ценностите" на либералфашизма убиват ЕС, не посочените от тази лелка страни. Те се защитават, нищо повече. Повечето ще възникне пак в западните "учители по демокрация".
Д-р Гилотен
28 Юни 2018 01:35
Мнения: 2,185
От: Bulgaria
Уважаема госпожо Марини,
Няма да се занимавам със спазването на европейските стандарти от родната Ви Италия, която аз много харесвам, както и жителите й, защото това ще е заяждане на дребно.
Искам да Ви споделя следното:
-толкова разпенено защитаване на "европейските ценности" като Вашето, поне у мен предизвиква точно обратния резултат от този, който предполагам търсите. Виждал съм далеч по-разпалени от Вас пропагандатори, като някои от тях се обърнаха в противоположната посока на тази, която официално пропагандираха преди това. Не, не се съмнявам във Вашата искреност, но като жител на страна от Източна Европа имам различна историческа памет от Вашата, поради което разпалените пропагандатори по-скоро ме отвращават, отколкото да ме спечелят на тяхна страна;
-пак във връзка с историческия опит на нас, източноевропейците, в сравнение с вас, западноевропейците (позволявам си да се изразявам в първо лице множествено число, но не защото се смятам за наследствен собственик на България, а защото мисля, че ще ме подкрепят доста участници във форума), двойните стандарти ни вбесяват-не ужасяват, а вбесяват. Върховенството на закона означава и зачитането на международното право, което точно Франция и Обединеното Кралство грубо потъпкаха спрямо една бивша колония на Италия и няма никаква санкция, а очевадно няма и да има. Та уважаема госпожо, когато критикувате източноевропейските общества, разбирам критиката Ви е срещу нас гражданите, а не срещу нещо ефимистично като "страна", погледнете лицемерието и егоизма на "Стара" Европа, което пак повтарям, мен ме вбесява. Не съм против върховенството на закона-напротив, но смисълът на върховенството на закона е да има по-голяма справеливост, като справедливостта е вярвам еднаква ценност за всички хора. Върховенство на закона без справедливост е отвратително насилие над личността и съвестта;
-в условията на представителна демокрация, избраните от гласоподавателите заместници (техните, на гласоподавателите заместници, а не нечии други) в законодателната, съдебната и изпълнителните власти трябва да изпълняват волята на своите избиратели-всяко друго действие на заместниците, избрани от гласоподавателите е акт на насилие над гласоподавателите. Гласоподавателите имат право да грешат, така както политици, журналисти, бизнесмени и други. Дори, ако това е истинска демокрация (цитирам Параграфа, един колега от форума) то гражданите имат право да я отменят съвсем демократично. Приблизително така се е случило преди 2050 години в Италия. Не ме разбирайте погрешно-за мен висша ценност като гражданин е Чистата и Свята Република и винаги ще се боря за нея, но това не означава, че ще забранявам на несъгласните с мен да имат свое мнение така, както някои се опитвате да збраните на мнозинството от гражданите на Полша и Унгария например;
-гражданите на Източна Европа, а и не само там имат право да не желаят мигранти-това е тяхно право. Това е същото право, като на потомците на гало-римляните и франките; англо-саксите; германците в Централна Европа; и др. да искат мигранти, за да вършат определени работи, които потомците на гало-римляните и франките; англо-саксите; германците в Централна Европа; и др. си мислят, че трябва;
- ако спазваме върховенството на закона, в Европа бежанците са нищожен процент от мигрантите. Няма да развалям добрия тон и да Ви казвам за какви мисля хората, които умишлено подменят фактите. Някак си не е честно едни да искат спазването на върховенството на закона, но когато не им изнася върховенството на закона да го потъпкват или най-малкото не спазват/неглижират;
-твърдя, че президентът Макрон работи в интерес на Франция, какъвто той го разбира, и го представя за общоевропейски. Като отворих дума за Франция, а Вие за малцинставата в Унгария, в момента във Франция как стои въпросът с асимилацията на бретонците, баските, корсиканците и немците (за окситанците не питам). Отново не ме разбирайте погрешно, напълно съм против насилствената асимилация и потъпкването на правата, както на мнозинството, така и на малцинството в дадена страна.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Д-р Гилотен
Angel Kandiloto
28 Юни 2018 02:46
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Полша и поляците са изтъкани от парадокси . По времето на комунизма , навсякъде в Източна Европа , в България , в СССР и другаде , се събарят църкви , в Полша след войната са възстановени всички съборени по време на войната и са построени още 40 000 нови , ако не ме лъже паметта , с пари от Варшавския Договор , Войтила е участник в тези събития . Най-почитаната икона в Полша , тази на Светата Дева Одигитрия във Честохова е Източноправославна , подарък от грузинец , същия е подарил и подобна на Бачковския Манастир в България . Католици , сър .
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Angel Kandiloto
ablepsia
28 Юни 2018 04:34
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Глуповато четивце. "Ценностите" на либералфашизма убиват ЕС, не посочените от тази лелка страни. Те се защитават, нищо повече. Повечето ще възникне пак в западните "учители по демокрация".
ablepsia
28 Юни 2018 04:39
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Д-р Гилотен
28 Юни 2018 01:35


Не разбирам защо с такава непремерена регулярност ни се пробутват нескопосните екзерсиси на горната г-жа, които са морално остарели и неактуални в стремително променящата се обстановка в Европа, да се изразя възможно най-меко. Проектче некво? Задължителен абонамент като едно време?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ablepsia
Angel Kandiloto
28 Юни 2018 05:34
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Всичко май идва от това , че по-богатите си мислят и че са по-умни . Или , като говориш с акцент някои от езиците им си по-малко интелигентен .
Mi_8_17
28 Юни 2018 06:06
Мнения: 708
От: United States
Искам да Ви споделя следното:
казва се "искам да споделя с Вас", не "искам да Ви споделя". Споделя се с някого, не някому.
Д-р Гилотен
28 Юни 2018 07:02
Мнения: 2,185
От: Bulgaria
Някакви други забележки, по съдържанието, ако може?
В никакъв случай не си мисли, че си длъжен-само ако искаш.
Mi_8_17
28 Юни 2018 07:17
Мнения: 708
От: United States
Не, мерси. По съдържанието нямам бележки. Разбирам от вертолети, ветроходство, scuba diving, лингвистика, правопис и правоговор. Кой - каквото, а въшливият - за баня... Та и аз - тъй...
onzi
28 Юни 2018 07:58
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Д-р Гилотен 28 Юни 2018 01:35
една забележка - не се подвеждай пофамилията, това си е нашенски индоктриниран кадър. ето как я представя труд:
Нашият гост Аделина Марини е бивш дългогодишен международен редактор в програма “Хоризонт” на БНР, като специализира ексклузивно в темите засягащи Балканите и европейските интеграционни процеси. Създател е на специализираният сайт за новини и коментари, свързани с ЕС, “euinside.eu” – смятан за основен ресурс на български език за релевантна информация за европейски събития и процеси. От няколко години живее и работи от Хърватия.

Натисни тук
La Muerte
28 Юни 2018 10:42
Мнения: 720
От: Bulgaria
"Докладът на г-жа Сархентини беше одобрен с 37 гласа "за" срещу 19 "против" от общо 54-ма гласували евродепутати."
37+19=56!!!! Обаче са гласували 54!! Егати гласуването.
NATURAL
28 Юни 2018 11:22
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
Откакто е на власт, социалдемократичното правителство в Букурещ не се занимава с нищо друго освен с отслабване на антикорупционните съпротивителни сили на държавата.

Но аз ви питам господин председател: В коя страна социалистите не били знаме на корупцията ?
Forza NATO
28 Юни 2018 12:17
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

ЛибПропът тече във вече традиционната си патетична скука.

Добрите либерални Франция и Холандия - в бяло, лошите източни хулигани - виновни за всичко, а злият Орбан - най-лош рушител на демокрацията.

Пропаганден норматив - покрит, издателски индулгенции - взети.
Сичко точно.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Forza NATO
onzi
28 Юни 2018 12:44
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
37 + 19=56!!!! Обаче са гласували 54!!
ти остави, че не може да смята. виж колко са гласували, при положение, че според уикипедия
Откакто Хърватия се присъединява към ЕС през юли 2013 г., членовете на Европейския парламент са 766, но този брой е намален на 751 при изборите през 2014 г. и остава на това равнище завбъдеще.
на това му се казва представителство и кворум

авторката вместо да вдигне патърдия за присъствието на евроизбраниците на работното им място, се занимава с простотии

56 депутата са под 7.5% от общия брой. и тази ше се позовава на тях
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: onzi
Д-р Тормозчиян
28 Юни 2018 13:38
Мнения: 8,152
От: Botswana
на това му се казва представителство и кворумНе, казва му се невежество и пристрастност. Гласуването е в една от комисиите, не на пленарно заседание


A key committee in the European Parliament voted by a large majority in favor of triggering the EU’s so-called Article 7 process against Hungary, which could ultimately lead to EU sanctions for failing to uphold the bloc’s core values.

MEPs from the Justice and Home Affairs Committee voted by 37 votes to 19 to back a resolution, drafted by Dutch Green MEP Judith Sargentini, which says the situation in Hungary exposes “a clear risk of a serious breach of the values referred to in Article 2 of the Treaties” and calls on the Article 7(1) procedure.

https://www.politico.eu/article/meps-back-process-that-could-strip-hungary-of-eu-voting-rights-viktor-orban/
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща