Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Димитър Коруджиев: В ход е опит за психическо и дори физическо унищоже
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:98 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
Писи
16 Ное 2003 13:41
Мнения: 169
От: Bulgaria
А върхушката на СДС прояви ли грижа и лоялност към Ал.Томов? Е те тва е цялата работа.
Не минавам оттук
16 Ное 2003 13:46
Мнения: 531
От: Bulgaria
Вие го делите на русофили и русофоби. В този смисъл не приемам Вазов да е сред изброените по-горе лица.
А иначе творчеството му е писано за всички българи/но не само редактираното/.
Einsturzende Neubauten
16 Ное 2003 14:02
Мнения: 14
От: Bulgaria
Русофилството, падишах ефенди, е детската болест на българина. Нещо подобно беше писал преди около век Благоев - дядото.
Иначе - Иван Йорданов Костов, и Виденов /от части/ бяха единствените дръзнали да се противопоставят на рекетьорската имперска новоросийска външна политика.
А най-противното е, че новоимперската риторика е прикрита зад думи, пропити с братска любов. Противно е, някак си, да спекулираш с общата вяра, близките връзки, славянския език и 3-ти март, когато намеренията са съвсем други. Такива, каквито винаги са били.
Ненавистният Батемберг си плати. Още по-ненавистният Стамболов - също. А Екзарх Йосиф е записал в дневника си: "Братя сме, а ни препъват!"


Хвърли едно око върху Каниц, и виж, какви са реакциите на всички контактували с него будни българи, т.нар "новобългари" - революционери, учители, свещеници, занаятчии, бивши изселници в необятная Русс! Поради това книгата му е забранена в Русия. Както и в Османската империя, впрочем. Нищо не се е променило, падишах ефенди, нищо. Само методите.



Пп - Круeла де Вил, въпросният А.Томов е яростен противник на самият себе си. Или както казваше в една приказка - жалко е да си жалък.
Don
16 Ное 2003 14:43
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Въпросният Ал. Томов беше знаме за всички седесари, когато като председател на НСРТ изнасили БНТ и БНР, като им назначи недоразумения като Лили Попова и Ив.Бориславов.
Беше хоругва, когато в Новите варвари громеше всички несъгласни с Ив. Костов. Можете ли да си припомните изразите, с които заклеймяваше всички инакомислещи? При това "нежният" Коруджиев му припяваше с елеен тон.
Забравихте ли го?
Къса памет, господа.
Само не ни убеждавайте как късно сте го разбрали. Той беше като на длан пред вас, през всичките години, а това, че не сте го забелязали, говори само за вас, за това, че сте гледали през едни и същи цветни филтри.
И сега на него пердето му е паднало, но на вас все още не.
Miranda
16 Ное 2003 14:50
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Признавам си, за Александър Томов не очаквах.
Още повече , че е талантлив писател, когото чета с удоволствие.


Той си има стойност като творец, жалко за последните му изяви.
fierce
16 Ное 2003 19:24
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
Четох, четох, ама пак не разбрах кой че трепе Командирина?!?
Cruella de Vil
16 Ное 2003 19:25
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Султане,
Мисля, че си разбрал, че съм последователна във възгледите си и не се нареждам до победителите от конюнктурни съображения. Не проповядвам омраза нито към Русия, Турция, Израел, САЩ или която и да е друга държава. Нито пък си позволявам да изричам хули (каквито ти ежедневно сипеш срещу Костов и СДС) към която и да е партия или политически лидер. Смятам, че не това е начинът.
А относно Костов - силните личности са обичани или мразени. Но винаги уважавани. Слабите, безличните и хамелеоните, без собствена позиция - никой не ги забелязва, нито мрази, а просто презира.
Апостола
16 Ное 2003 19:56
Мнения: 799
От: Bulgaria
Аз мисля дека тоя Коруджиев, па и не само он имат нужда от дофтор, а?
Не е зле и редакцията на "СЕГА" да мине на преглед, щом ни предлага да четем щуротии на един безумен човек.
paragraph39
16 Ное 2003 20:46
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
АПОСТОЛА,
Добре е, че в."Сега" публикува тоя и оня! Иначе как ще разберем кой -какъв Е ?! За да преценим, трябва /да можем!/ да сравним!!!
AA
16 Ное 2003 20:56
Мнения: 324
От: Bulgaria
Cruella de Vil:
“А относно Костов - силните личности са обичани или мразени. Но винаги уважавани. Слабите, безличните и хамелеоните, без собствена позиция - никой не ги забелязва, нито мрази, а просто презира.” (лозунгът ми се видя забележителен).
Ахмед Доган силна личност ли е?
Борците и мутрите силни ли са? като Костов?
Те обичани и толерирани ли са, понеже живеем при
демокрация?!
deli
16 Ное 2003 21:14
Мнения: 442
От: Bulgaria
Cruella de Vil,
play it cool! Relax! Just pick up Maurice Ravel’s Bolero CD play it, lie down and gently use your fingers you know where and how). You’ll get a real satisfaction. Then you gonna sleep real tight and next day you can happily carry on.
Buden3
17 Ное 2003 12:33
Мнения: 9
От: Bulgaria
Авександър Томов /писателят/, беше докаран в пред Кеворк, а преди това и в редакциите на вестниците, като мечка на синджир, за да се отчете пред господарите си. Защото е зависим, защото има досие, защото е сътрудничил, за да го публикуват, снимат, за да има кариера - това което се смята за нормално право на всеки човек, в България се получаваше с цената на унижение и падение.
Затова А.Томов мрази, ненавижда, презира същите тези господари, мрази ги пронизително и проникновено, затова можа да напише 'новите варвари', лична равносметка на употребения и похабен талант.

Към вещите думи на Антибиотик и Einsturzende нека да допълня - вечното желание на Империята е да сложи ръка на нашата територия и нашата история, да ги нарече някой ден ''изконно руски'', no more, no less. Империите имат дългосрочни замисли, и дългосрочна политика. Иван Костов даде глътка въздух на българите - онези, които разбират, че става дума за етническото оцеляване на българите. Имперската агентура, чието име е ''на всеки километър', му намери цаката, на битово равнище. Равнището на българската 'образована' публика - жалко!
патриарх Никифор
17 Ное 2003 12:39
Мнения: 3,571
От: Vatican City
А най-трагикомичното в тази Империя /Руската/ е, че следва експанзионистична идеология, внесена отвън - и разработена в друга държава. Първо векове наред се опитва да подражава на Византия, а после си внася владетели /и идеология/ от Германия. Защото си няма или защото така е свикнала. Което не е изненада, като разберем, че "рус" е името на варяжко племе, завладяло някакви анонимни славянски поселения.
б.б.
17 Ное 2003 13:06
Мнения: 938
От: Bulgaria
"Защото е зависим, защото има досие, защото е сътрудничил, за да го публикуват, снимат, за да има кариера - това което се смята за нормално право на всеки човек, в България се получаваше с цената на унижение и падение. "
Buden3,
ЗВЯР
17 Ное 2003 13:11
Мнения: 1,095
От: Bulgaria
Ма бубе, ма тва си е чист седесарски номер - кръв да пикате, кога ви ваш оноди.
Кво толкова, кога казва Томов истината? Преди или сега?
Ма я слезте на земята, джанъм, от толкоз нерви, току виж, дамла ви ударила.
Hauptmann
17 Ное 2003 13:17
Мнения: 8,010
От: Bulgaria
Нравствеността на Коруджиев е на изключително високо равнище; особено за онези, които надзъртат към нея от некоя помийна яма
fierce
17 Ное 2003 17:31
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
Кептън, и когато се пънеше като магаре на мост
за Бориславовото назначение и дрънкаше врели
некипели за стачката в БНР нравствеността му беше пак
на нужната висота!
Добави мнение   Мнения:98 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5