Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Държавници не щат да катерят Шипка
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:124 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща
Българска партия_
03 Мар 2004 16:09
Мнения: 3
От: Bulgaria
Абе що да ви канят официално бе ДПС? Вие нали сте управляваща партия , сещайте се, бе! Управляващите канят управляваните , а не обратно? Вие с какаво сте засвидетелствали преданостат си към българския народ и българите ? Че сега управляване и МАСОВО КРАДЕТЕ ! Такива кражби и през турско не сте правили? И РАБОТИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ДЪРЖАВА ТУРЦИЯ ЛИ ?
Да ви питам-ЗАЩО ВАШИТЕ ИЗБРАНИЦИ В УПРАВАТА НА КЪРДЖАЛИ И ТЪРГОВИЩЕ РАЗВЯВАТ ТУРСКОТО НАЦИОНАЛНО ЗНАМЕ ПРЕД СЪВЕТИТЕ ТАМ, НАРЕД С БЪЛГАРСКОТО ? За това някога ще дадете ли отговор на българския народ?
И се смятате за велики демократи ! Вие сте НАЙ-АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ !
ПРОДАЖНИ ЛИЦЕМЕРИ! Метани ни правете сега , защото се канете да управлявате пак и пак да останете във властта !
НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ ! И НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ НЕ Е БУДАЛА , ДА ВИ ОСТАВИ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ПОВЕЧЕ !
ВСИЧКИ КРАДЦИ И ТУРСКИ НАЦИОНАЛИСТИ ОТ ДПС В ПАНДИЗА И НЕБИТИЕТО НА ИСТОРИЯТА!!!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ДПС!БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

башмаистора
03 Мар 2004 16:18
Мнения: 79
От: Bulgaria
Алооо..."Българската партия". Избарши си сополите бе, какво толко са нервиш, .....прави са си хората от ДПСто, и те имат избити роднини и близки от руските палчишта-орди.. .
Сега
03 Мар 2004 16:22
Мнения: 72
От: Bulgaria
Рядко се срещат такива задръстени като
цедник с кощрява хора! Пример - БАШМАЙСТОРА !!!
Muncho Podigovski
03 Мар 2004 16:26
Мнения: 2,492
От: Bulgaria
Бе не разбрахте ли, че башмайстора чества рождения ден на тъща си?!
башмаистора
03 Мар 2004 16:27
Мнения: 79
От: Bulgaria
Алоооо "Българската партия".Внимаваи , че ако те барнат резаните, Бая има да те "УБИЖДАТ" в дупето, ОК?? ?
tupitalist
03 Мар 2004 16:37
Мнения: 754
От: USA
ДРАГИ ФОРЛАМЕНТАРИСТИ,
ДА Е ЖИВА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
ОБИЧАМ ВИ!
ЗАЩОТО СМЕ СВОБОДНИ,
ЗАЩОТО СМЕ БЪЛГАРИ,
ЗАЩОТО ОБИЧАМЕ БЛИЖНИЯ СИ......
******************
АКО СТЕ СЛЕДИЛИ ФОРУМА ВНИМАТЕЛННОО ОТ СНОЩИ, ЩЯХТЕ ДА ВИДИТЕ СТРАННАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ЕДИН "АНТИБИОТИК" С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ В ЕДИН"ЧИЧО".
"ЧИЧО" ОТ СВОЯ СТРАНА СЕ Е ЗАЕЛ ДА НИ НАУЧИ НА ИСТОРИЯ, ГЕОГРАФИЯ, ЕТНОГРАФИЯ, СТАТИСТИКА, ДОМОРАСЛА ПОЛИТОЛОГИЯ И ДР. ПЛЮС РУСОФОБИЯ.
АЗ СЪМ ОТВОРЕН КЪМ НАУКАТА: ЧИЧЕ, УЧИ МЕ, ОБАЧЕ ВНИМАТЕЛНО ШТОТО ИМА МНОГО УЧИТЕЛИ ТУК И ЩЕ ТИ ОБЪРНАТ ГИОНА, АКО СГАФИШ.
ЛОШОТО Е ЧЕ ТИ С ГАФ ПОЧНА И ТО НА ДЕИСТВИТЕЛНО СВЕЩЕН ПРАЗНИК.
ХАЙДЕ, ПРОЩАВАМ ТИ, ЩОТО И ТИ СИ БЪЛГАРИН И АКО ГЛЕДАМЕ МАЛКО ОТ ПО РАЗЛИЧНИ ЪГЛИ МОЖЕ ДА Е ЗА ХУБАВО.
ДОРИ НА НЕЗНАЕЩИЯ ДАВАМ АМНИСТИЯ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА.
***************************
:Д [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/сцреам. гиф[/имг]
[имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_граду ате.гиф[/имг
керпеден_1
03 Мар 2004 16:43
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
Башмайсторе, като ти чета простотиите и на тебе май са ти садили бор в задния двор. Даже не един, а цяла гора щото си замязал на гивгир и пръскаш консистенция из честния форум.Пфуй!Усмърде ми душата киликанзер такъв!
SultanBg
03 Мар 2004 17:46
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
29 декабря 2003 года исполнилось 162 лет со дня рождения баронессы Юлии Петровны Вревской (1841-187, которая была одной из первых русских сестер милосердия, принявших участие в русско-турецкой войне 1877-1878 гг. 24 января 1878 г. ее не стало. Ей было всего 37 лет.
В течение многих лет баронесса Ю. П. Вревская оставалась одной из самых блистательных дам. Среди ее друзей в России были писатели Д. В. Григорович, И. С. Тургенев, В. А. Соллогуб, поэт Я. П. Полонский, художники В. В. Верещагин и И. К. Айвазовский, творчество которых Ю. П. Вревская высоко ценила. Она была знакома с Виктором Гюго, семьей Виардо.
Она добилась разрешения организовать на собственные средства санитарный отряд из 22 врачей и сестер по оказанию помощи раненым. Больше того, будучи придворной дамой, Юлия Петровна сама собирается ехать в Болгарию сестрой милосердия, чтобы посвятить себя героической борьбе болгарского народа за освобождение от турецкого ига.
На смерть героини тепло откликнулся стихотворением в прозе "Памяти Ю. П. Вревской" писатель Иван Петрович Тургенев. Виктор Гюго назвал ее "Розой России".
Ю. П. Вревская хотела быть похороненной в Сергиевой пустыни под Петербургом, где покоилась ее мать, но судьба распорядилась иначе.
Ее похоронили в платье сестры милосердия около православного храма в Бяле. Могилу в промерзлой земле копали раненые солдаты, за которыми она ухаживала. Они же, не дав никому, несли ее гроб.
Среди свыше 200000 отдавших свою жизнь за освобождении Болгарии имя баронессы Юлии Петровны Вревской сияет вечной славой!
SultanBg
03 Мар 2004 17:55
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Музеят в Бяла и днес пази духа на Освобождението.
Натиснете тук

Редактирано от - SultanBg на 03/3/2004 г/ 18:01:00

Orlin
03 Мар 2004 18:05
Мнения: 6,333
От: Holy See (Vatican City State)
Гурбет Гюро,
Политиците ни не са българи за да обичат България като родина. Те именно в нея са могли при цялата си некадърност да грабят и само да грабят. За тях Шипка е вакум. А тези които са българи в правителството нямат народност, защото предателят е без народност.

Виждам че много е мъката българска, но още не сме се пречистили и форума го доказва. Има още куп лицемерни гъзолизци, които плюят и срещу вятъра. България е била освободена от робство ТУРСКО И СЕ ЗНАЕ ОТ КОГО. Това е факт, който не може да се изтрие с нищо.
Но за всичко това сме виновни само ние защото още ги търпим политиците!
Ха да има бъдеще в което свободно да речем "Честит празник - 3 март"
Христо Тамарин
03 Мар 2004 18:09
Мнения: 160
От: Bulgaria
Честит Ви празник, уважаеми съфорумници!

Да си припомним какво все пак празнуваме днес, защото точната формулировка не я видях.

Днес празнуваме рождения ден на Негово Величество Императора Всеросийски Александър II (Александър Николаевич Романов), Царя-Освободител.

А Той наистина заслужава почитта, която ние, Българите, Му оказваме, защото е единственият цар-самодържец всеросийски, който е направил поне нещо добро за нас. Е, може би не е единственият: Генералният секратар на ЦК на КПСС другарят Леонид Илич Брежнев също ни правеше добрини: годишно ни даваше по 400 милиона, но пък получаваше ордени и горещи целувки от бащицата наш - Тошо Правешки. Но това е друга тема. Все пак, от всичките руски самодръжци само Александър Николаевич и Леонид Илич са правили нещо добро за България.

Исторически е доказано, че нито руснаците, нито османлиите, които са подписали така наречения Сан-Стефански договор, са го вземали на сериозно. Той си е бил просто честитка за рождения ден на Царя-Освободител, подписана от Султана. Нима фактът, че Султанът и Царят воюват, трябва да разваля личните им отношения? Не, разбира се. Затова казвам, че в същност днес празнуваме рождения ден на Царя-Освободител.

А Царят-Освободител не е освободил нас, Българите. Той е освободил от робство мужиците и затова са го нарекли Освободител. А ние може да сме били рая, но роби не сме били.

Сега пък някой разпенен русофоб ще запита: и какво толкова е направил за нас Царят-Освободител? Знам ли какво? Знае ли човек какво можеше да се случи? Все пак, така поне част от българския етнос оцеля. Вижте арменците - този винаги храбър народ-мъченик. Половината от арменците бяха изклани от турците през 1915г., а останалите се пръснаха по света. Но се държат. А ако такова се беше случило на нас, Българите, щяхме ли да издържим?

Така че днес празнуваме и оцеляването поне не една част от Българския етнос.

А друг разпенен русофоб може да попита: толкова ли няма друга дата, по-подходяща за наш национален празник? Ами аз не се сещам. За всяка друга дата имам съмнения. Дори 24 май не си заслужава, понеже според мене би трябвало да го празнуваме на 11 май.

И за заключение, още веднъж честит празник!

Редактирано от - Христо Тамарин на 03/3/2004 г/ 18:41:25

nesnaecht
03 Мар 2004 18:27
Мнения: 15,180
От: France
Наистина то е вярно от фактологическа гледна точка, войната от 1877-1878 г. беше спечелена заради усилията на набързо създаденото наше опълчение.

Войната беше спечелена на Шипка,

когато българите не пуснаха нито един противник да премине през прохода.
И ако днес ние се опитваме да омаловажим - волно или неволно - жертвата на 60 хиляди християни, то причината не е в клишетата на русофобията, нито в партийната конюнктура. Причината е в нашата прословута неблагодарност, която не ни позволява да видим нашите си, български жертви. Отричайки знамето на руско-турската война като цивилизационен кръстоносен поход, ние отричаме нашето опълчение и пушеците от изгорените къщи през април 1876 г. Колкото и да е неприятно за някои - но то е факт, то е било, - руските байонети са вървели редом с родния трибагреник в победния си марш за разширяване на европейската културна граница.
chukcheto
03 Мар 2004 18:35
Мнения: 80
От: Bulgaria
Незнаещия , поне да беше цитирал добросъвестно автора на този текст! Защото надали твоята незнаеща тиква го е съченила , твоя български и нивото на мисловното ти се вижда по-горе в помиите , които ръсиш! Платиатска и лицемерна Тиква !

AA
03 Мар 2004 18:53
Мнения: 324
От: Bulgaria
Ганьовска тиква напоена с пейзански тор се превърнала в кратуна.
nesnaecht
03 Мар 2004 18:53
Мнения: 15,180
От: France
E Чукча некой имат глава и четат и знаят кога съм аз и кога не съм ! Па и защо питаш кой е автора , нали знаеш повече от незнаещия назови го !?!?!?
А болдваното е 100% вярно за такива като тебе ! Не можем да ви разберем как един празник какъвто и да е той не щете да го уважите , или причината е че незнаете да се уважавате самите вас си ??? Май че е второто ми се струва ! А иначе Честит празник на всички които уважават себе си , другите да си се оправят !

FL
03 Мар 2004 19:22
Мнения: 6,942
От: Canada
Rusia se razpada i zagniva a ziala Evropa se obediniava v ES i NATO!
ES i NATO stavat vse po moshtni i bogati, vse po civilizovani!
Vlastoliubiva, divashka Rusia, naprotiv, degenerira!
Obkryzhena e ot narodi, predishni zhertvi i robi, sega napredvashti i civilizovani!Ziala Evropa mrazi Rusia!
Rusia e nai mrazenata strana v sveta!
Pochitatelite na 3 mart sa tezi koito praznuvaha drugiat kyrvav ruski praznik!9 septemvrii!Te ubivaha i biaha nagrazhdavani "na glava".Te kradeha i se gordeeha s tova i si davaha titli na ucheni!
Te velichaeha vsichko rusko a se narichat bylgari i patrioti!
No kraia na Rusia nastypi!Armiata s koiato teroriziraha sveta e banda ot piani dripluvci!Industria niama!Starite im mashini i samoleti sa nepopravimi!
Samo idioti uchat ruski ezik i samo idioti go govoriat!
Po inteligentnite rusi masovo imigrirat na Zapad!
Inteligentni bylgari rusofili NIAMA

conservator
03 Мар 2004 19:24
Мнения: 160
От: Bulgaria
Обектите на тази дискусия явно са всичко друго, но не и държавници на Република България. Дърдорещият и разбиращ от всичко вицепремиер Василев дава показателен пример за това. В репортаж на новините на телевизия СКАТ, ясно се вижда, как на Националния празник на Република България, на Тържествена церемония, придружена с военен парад във Варна, г-н Управникът при почитане на паметта загиналите, вместо "на колене" изпълнява гимнастическа команда "клекни"! Абсолютна Гавра и пълен Резил!
Bay Hasan
03 Мар 2004 19:25
Мнения: 8,555
От: United States
Честит празник на всички ви и поклон пред паметта на загиналите за България !
И все пак-тъжно е в ден като този да видиш, че премиерът на България, вместо да е на Шипка, е отишъл да инспектира държавната ни граница(или митничарите).
Тъжно е в ден като този да видиш злобата, лееща се от сърцата на разни патриотарчета с нескопосан български правопис.
Тъжно е...и едва ли някой се сеща за думите на Апостола:"Който ни освободи, той ще ни пороби."
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!
chukcheto
03 Мар 2004 19:29
Мнения: 80
От: Bulgaria
Насане, демагог нещастен! Оди си у партията велика ДПС и не демагогствай и не лицемерничи тук! Големият интелектуалец и гработен българин ! ПФУУУ турчиля лицемерен!

Drug
03 Мар 2004 19:30
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
nesnaecht - v otgovor na zlobniya ti posting do men. Che kade sam kazval che iskam da te stigna, be sersem. Ti ustremno se nosish natam kadeto az nikoga ne sam bil i ne iskam da bada. I v momenta, obache, saglasno dumite na drugi forumci si dostignal tochkata sled koiato lumpena se prevrashta v obiknoven idiot. Prikazkite na Gorskio za Mehmed i ruskiya general za bokluka se otnasiat do horata ot tvoyata kategoriya - neblagodarnici s pretencii. A shto se otnasiya do tova koi - koga shte mre - ne znam i ne me valnuva dali shte umra predi ili sled teb. Az sam dovolen ot zhivota si i ot tova, koeto vidiah, nauchih i postignah. Dali ti e nepriyatno ili ne - moe pravo e da replikiram vseki, kogato smiatam za nuzhno. A za kuchetata si prav - mnogo po-goliam pes si ot men.
Добави мнение   Мнения:124 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща