Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Правила?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:125 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща
от коневръза
17 Яну 2005 18:20
Мнения: 21
От: Bulgaria
Против изложените на първа страница правила съм. Против почти всяка така формулирана точка и подточка.
Правилата, които бяха формулирани и спазвани по времето, когато този форум се модерираше от Лъчо, са напълно достатъчни.
bot
26 Яну 2005 18:13
Мнения: 2,832
От: Bulgaria

Правила на Форума на вестник "СЕГА" (предпоследен вариант, в който са взети под внимание и постингите на участниците по темата)

1.1 Потребителските постинги трябва да показват респект към другите потребители. Оскърбителни постинги няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.
1.2 Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно би могъл да се свърже с Модераторите. Потребители, които се правят на модератори, ще бъдат предупреждавани. Това се налага от факта, че другите участници се дразнят от въпросните ‘модератори в сянка’.
1.3 Потребителите не трябва да забравят, че форумът е достъпен за разнообразна възрастова аудитория (малолетни). Постването (tag images) на порнографски снимки, текстове и др. са недопустими.
1.4 Потребителите трябва да имат предвид, че има и такива с по-бавна връзка. Използването на текстовете трябва да бъде съобразено, за да не се затрудняват участниците с по-бавна връзка. Препоръчва се даването на линк ако препостваният текст е от друга медия или онлайн-източник.
1.5 Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст".
Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), цветен текст и др.
Потребителите не трябва да използват много пунктуации (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самия постинг.
Потребители, които често нарушават това правило, ще бъдат предупреждавани.
1.6 Спамът и флудът няма да бъдат толерирани (едносрични и повтарящи се постове, както и оф-топици). Потребители, които спамват, ще бъдат предупреждавани, а тяхните постове ще бъдат изтривани.
1.7 Модераторите си запазват правото да променят или да махат постинги по всяко време.
Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.
1.8 Не се препоръчва писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрови означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info и др.) Тези, които нямат кирилица, могат да ползват функцията (бутона) Kirilica->Кирилица или режима на клавиатурата KREDOR при даване на мнение. Постингите, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани.

УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!

1.9. Изрично се забранява пускането на мнения с расистка насоченост, теми подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност. Съответните потребители биват предупреждавани от модераторския екип, като принципите за налагане на наказания остават същите.
1.10. Потребители, които целенасочено насаждат неприязън към друг участник, подлежат на директен БАН. Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на форума. Наказанията по тази точка следва да бъдат изпълнявани директно, без предупреждение.

2. Политика

2.1 Изрично се забранява разпространението на каквато и да е лична информация за участниците без изрично тяхно съгласие. Окончателно решение за това какво е разгласяване на лична информация и какво не при спорни случаи ще има модераторът.
2.2 Потребителите могат/биват предупреждавани максимум 2 пъти. Ако се наложи 3-то предупреждение то ще последва и бан.
(Три корнера = дузпа)
2.3 Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо (директна дузпа).
2.4 Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени, трябва да се свържат с Модераторите в раздел "Помощ" към форума на вестник "Сега" или на посочения имейл. Ако потребителят е бил предупреден неуместно (от Модератор) то модераторското предупреждение ще бъде махнато. Право на окончателно мнение имат Модераторите и те не трябва да бъдат търсени, освен ако проблемът не е изключително важен.
2.5 Всеки опит да се заобиколи временния бан ще бъде последван с окончателен бан. Има се предвид пререгистриране или влизане с другo име, смяна на IP и др.
2.6 Изключение на правилото за 3-те предупреждения има ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към служители на вестник "Сега", автори, модератори или администратори - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.
2.7 Ако някой участник сметне, че модераторите не се придържат към правилата и преценката им е субективна, то може да напише възражение до editors@segabg.com


Това са правилата, които действат в момента. Те подлежат на форумна дискусия и мненията ви ще бъдат взети под внимание от редакцията, след което тя ще обобщи окончателния вариант.

Препоръчително е в тази тема да се обсъждат само Правилата. Ако няма какво да кажете по тази тема, то просто не пишете.
dumb ass foreigner
27 Яну 2005 05:53
Мнения: 146
От: USA
драги/а ми боте,
аз съм подържал винаги правата на собствениците на нещо.в това число и Сега.(виж темата за лъчо и "забраната" на фичо и нели
излязъл съм от българия през 88 ма година.учил съм в български училища.баща ми беше писател, журналист, създател и редактор на вестник-български.
15 години не бях писал на български, до преди четири години почти не говорих български.преди една година се регистрирах тук та що годе ми се върна българския.от доста време се явявам на рядко да прочета нещо и почти не се обаждам.та от написаното по-горе и от четенето на тези "правила" и "теми" направих следното предложение:
кат толкоз ти е мило за българския език, земи пиши на български и ти!
флуд?бан?
ако не знаеш кво е забрана и наводняване, питай некой с висше образование.
можеш също така да прочетеш в някой тълковен речник. за "флуд/флад/флъд"в случай на дадено мнение с прикачен линк нямам думи.аман от амбизиозни двойностандартни "редактори"-псевдоинтелектуалци.


Натиснете тук


Редактирано от - bot на 27/1/2005 г/ 09:17:08

Bim-bam-bum
21 Фев 2005 16:16
Мнения: 6
От: Haiti
Нели.
[Отблъскващ]
от Bulgaria

Общо мнения: 285


*
С удовослтвие местя постингите си след захлупеняци като теб, обичам простоватите ви психо коментари да висят във въздуха и да говорите за постинги, които все още не сме пуснали. Забавно е.


http://forum.skycode.com/topic.asp?whichp age=27&topic_id=76609
bot
21 Фев 2005 16:31
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Bim-bam-bum написа:

Нели.
[Отблъскващ]
от Bulgaria
Общо мнения: 285

*
С удовослтвие местя постингите си след захлупеняци като теб, обичам простоватите ви психо коментари да висят във въздуха и да говорите за постинги, които все още не сме пуснали. Забавно е.

http://forum.skycode.com/topic.asp?whichp age=27&topic_id=76609


Форумният скрипт позволява да се трият постинги и да се пействат наново. Ако това наруши хода на дискусията, то имам правото да се намеся, само че в посочения от вас случай не виждам дискусия, а някакви махленски спорове, касаещи хранително-вкусовата промишленост.
Ам Гъл
21 Фев 2005 17:09
Мнения: 47
От: Bulgaria
уважаемий бот
бихте ли ми обяснили, защо в някои досиета (вкл. и във Вашето) стои надписа
Край на последната санкция 01.1.1980 г.


таз година от някакво особено значение ли е, защото съм много сигурен, че към таз сакрална дата не е имало нито вестник Сега, нито интернет в татковината
bot
21 Фев 2005 17:13
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Администраторите май бяха обяснили някъде защо, доколкото си спомням. Използвайте функцията "търсене" или задайте този въпрос към администраторите в "Помощ" към форумите на Скайкод.
Ам Гъл
21 Фев 2005 17:23
Мнения: 47
От: Bulgaria
мерси

ще бъде ли нахално ако отново повторя прошението от миналата седмица, касаещо съдбата на ника ми Инспектор Тюхчев
bot
21 Фев 2005 17:26
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Ще бъде flood
Ам Гъл
21 Фев 2005 17:32
Мнения: 47
От: Bulgaria
разбрах намека Ви
bot
21 Фев 2005 17:35
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
не може да бъде! :-)
Ам Гъл
21 Фев 2005 17:41
Мнения: 47
От: Bulgaria


чак аз самия се учудих на себе си

Редактирано от - Ам Гъл на 21/2/2005 г/ 17:42:53

Bim-bam-bum
21 Фев 2005 21:44
Мнения: 6
От: Haiti
Благодаря за отговора, bot. Сега като се замислих, може би си прав.
Manrico
23 Фев 2005 16:16
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Ам Гъл, без да влизам в подробности, часовниците на някои типове компютри отчитат времето от 1.1.1980 - това им е дата Нула. Явно в този форум, като не си имал санкция, датата е нула - значи ако стои тази дата, юзерът не е имал санкции.
Ам Гъл
23 Фев 2005 17:16
Мнения: 47
От: Bulgaria
мерси
аз го подозирах, но реших да попитам светлейшия, който по некакви причини отклони въпроса ми
Ebisu-Odaiba
25 Фев 2005 14:49
Мнения: 865
От: Japan
Не знам в тази тема ли да включа мнението си, но ще рискувам. Имам следните предложения относно наказателния процес:


(1) Да е ясно каква е формулата за наказание, в смисъл брой дни като функция на новорегистрираните нарушения.


(2) Ако редакцията прецени, може да се предложи и компромисен вариант (според мен така съществуващият изостря ситуацията и създава прекалено стерилна среда). Предложението ми е следното:


Сегашният вид наказания "бан за X дена", да бъде заменено със следния вид наказание "забранен постинг на повече от Y мнения на ден за X дена".


Пример, вместо да се банне форумец ABC до 1 април, може санкцията да бъде да може да слага по максимум 3 мнения дневно до 1 април", а след това се възвръща пак на неограничен режим. Междувременно санкцията може и да бъде утежнена, ако са регистрирани нови нарушения, като се удължи срока или се намали дневната квота.


По този начин могат да се слагат по-финни наказания, като се запазва и текущият тежък вариант (при него Y=0)


(3) Да е неприемливо модератор да изтрива мнение на участник, което не е свързано с нарушение, извършено от участника (т.е. невинните постинги да не се трият). Tова правило може да не се ползва при цялостното заличаване на участник заедно с всичките му мнения (ако ще има такъв вид наказание)



bot
25 Фев 2005 14:56
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
1. 3, като нараства в аритметична прогресия. При фрапатни нарушения, (някои от тях описани в конкретни точки от действащите Правила), модераторът има право по собствена преценка да наложи бан на участника без да чака да напише още 2 подобни.
2. Правилата вероятно ще се променят и ще позволяват повече свобода, бяха въведени за да неутрализират изнервената обстановка при съществуване на два форума с различни правила на една и съща страница.
3. Бих отбелязал, че модераторът не трие "невинни постинги", винаги има причина. Може да са великолепни по съдържание дори, но да не са по темата и да флудват дискусията. Понятието "невинен постинг" е доста условно и неопределено.

Редактирано от - bot на 25/2/2005 г/ 15:03:13

Ebisu-Odaiba
25 Фев 2005 15:20
Мнения: 865
От: Japan
3, като нараства в аритметична прогресия


3 дена = 1 нарушение? След изтърпяване на наказание пак ли се започва от 3 или се продължава прогресията?



Бих отбелязал, че модераторът не трие "невинни постинги", винаги има причина.


Определено съм съгласен с това, че има причина. Предполагам, че съм се изказал мъгляво. Четох във Форума, че е имало случаи, когато се трият мнения, за да се постигне необходимата тежест на планираното наказание (поради ограниченя в механизма на наказване, заложен в скрипта). Ако наистина си спомням правилно, и ако наистина е така, то тези мнения дефинирам като "невинни". Т.е. ми изглежда неразумно да са "виновни" само за това, че който ги е написал е бил виновен за написването на други мнения. Ако съм разбрал грешно, си вземам въпроса назад.
bot
25 Фев 2005 15:35
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
1. В момента е малко мъгляво положението, мисля че до 32-то мнение наказанията са на по 3 дни, после на 6, а след това по половин година. Например ако се създаде участник с ник "да му *** майката на бот" и постингите му продължат да защитават тази теза, то засега (поне по замисъл) имам правото само да трия 32 негови постинга, което си е взаимна загуба на време.
2. Да, този път разбрах правилно въпроса ви. Тъй като единственият предоставен ми досега начин да налагам санкции беше чрез триене на постинги, то наистина съм трил и постинги, които евентуално съм можел да оставя. Например, тъй като не можех да спра по друг начин участник с горепосочените характеристики, то за налагането на бан е тябвало да трия и други негови постинги (или да потърся помощта на администратора, което бави процеса, занимава друг човек, който си има и друга работа, и общо взето, беше доста неефективна процедура за нещо толкова елементарно). Имам уверенията на администратора, че този въпрос скоро ще се реши, но вече не е и толкова актуален.
Ebisu-Odaiba
25 Фев 2005 15:39
Мнения: 865
От: Japan
Още едно предложение относно Правилника, когато стане готов (ако предложеният в първото мнение от темата вариант е действаш в момента, то предложението ми важи в пълна сила и за него).

След като в Правилника се споменава "УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!", е редно самият Правилник да бъде кристално изряден в това отношение. Нито една сгрешена запетайка, нито един сгрешен пълен/непълен член, и т.н. В редакцията определено има достатъчно квалифицирани по темата служители, които могат да оправят всички пропуски.
Добави мнение   Мнения:125 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща