Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Що аджеба съм с бан?" - в другите форуми
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:43 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
garamel
05 Дек 2007 16:58
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
E защо беше нужно да ми триете мнението? С какво не сте съгласен/а?
bot
05 Дек 2007 17:14
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Защото подобни мнения само провокират обсъждания и нападки между участниците по теми, които не са свързани със самите дописки.

Участникът, на когото се подигравахте в изтритото си мнение, всъщност е прав(а) в смисъла на забележката. Първата й грешка й бе, че задава този въпрос не в рубрика "Помощ" или по мейл, както направихте вие, които са и нормалните начини за връзка или искане на обяснение от модератор. Всъщност, всички обръщения към модератор под дописки се трият - направих изключение, тъй като досега няма изтрити мнения и й е за пръв път.
Втората й грешка бе, че прави подобна забележка под дописка, където вече бях реагирал точно по описания случай, което би трябвало да покаже, че подобни епитети във форума се трият (не поради цензура, както се опитахте да го изтълкувате вие, а тъй като не се толерира простащината, както и т.1.9) И личното мнение на модератора няма никакво значение - ако забелязвате участникът преди вас има точно същото искане, само че за друг президент исъм бил напълно съгласен и с него. Просто проблемът при него бе, че дава линкове към кеша на Гугъл, където естествено няма да се забележи промяната (затова е кеш все пак) или пък не може да се издири бързо под кой брой е даден постинг.
Понякога има подобни думички, които не са изтрити, но това означава само че или модераторите не са ги забелязали (случва се при този обем мнения) или още не са достигнали до тях (ако са под нов брой на вестника) . Тогава най-разумното е да се влезе в рубрика "Помощ" и да се даде линк на модератора към подобни неща, за да може да си свърши работата.

И повтарям за кой ли път, че триенето на простотии не е цензура, а модериране. На никого не му се забранява да изказва позицията си, разликата е в начина, по който я изказва.
garamel
05 Дек 2007 17:30
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
Съжелявам че сте изтълкували мнението ми по този начин.
В постинга си не съм искал да намекна за каквато и да е цанзора, нито във вестника нито от страна на модератора. Нито съм споменавал модератора. Споменах думата цензура, но в различен смисъл.
Постът ми беше изцяло насочен към конкретен форумец, а не към редакцията, журналист или политиката на редакцията.
Дори и да съм се "подиграл" с форумецът, то това не е било чрез използването на нецензурни думи или по непозволен от превилата начин. Подигравката никога не е била модерирана заради самата подигравка в този форум. Поне досега.
Разбира се, вие имате право на интерпретация.
Още един път, съжалявам че сте изтълкъвали обръщението ми като такова отправено кам редакцията.
bot
05 Дек 2007 17:32
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
... преди малко изтрих още две мнения, които дори не съдържаха груби обиди и нямаше да им се случи нищо, ако тези закачки си бяха във връзка с темата, но ги давам като директен пример какво се случва, когато някой тръгне да обсъжда административни въпроси (в случая "Димитрова" ) под дописки. Самата дописка се забравя, участниците почват да се заяждат едни с други по съвсем други теми и накрая модераторът има куп допълнителна работа, която можеше да се избегне, ако не бе направил отстъпка. Да не говорим, че на някого от участниците този излишен изтрит постинг може да се окаже достатъчен за задействане на скрипта.
kaily
05 Дек 2007 17:44
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
А аз мога ли да питам тогава що като се задейства оная схема 3-5-8, в смисъл 4-7-10 за автоматичен бан. И що не почва да тече автоматичният бан през 3 от последния.
Примерно аз си го отнесох автоматично на четвъртия постинг, ма после ти ме банна още на 5-ия и начи морално беше да получа бан чааак на осмия.

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
bot
05 Дек 2007 17:49
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Няма как да помня, но има два варианта:
1. Били са изтрити 4-ти и 5-ти почти наведнъж (понякога някой участник влиза във форма и ги нарежда няколко едни до други)
2. 5-ият е бил по-грубо нарушение и е отнесъл не автоматичен, а бан от модератор. Случва се и така, зависи от ситуацията. Например, днес за едно и също нарушение (една и съща груба обида) един участник регистрира само изтрито мнение, а друг - дългосрочен бан. Разликата е , че първият обиди форумен участник, а другият - автор на дописка. Автори не се закачат, най-малкото е некоректно, тъй като няма как да отговорят. Може би и вие сте направили нещо подобно (в по-лека степен) .
bot
05 Дек 2007 17:51
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
... сега видях, че не съм разбрал точно въпроса:
Доколкото и аз проследих как работи скрипта, то той се ръководи от конкретен брой (4-7-10-13-16-19 и т.н. ) , а не просто през три. Тоест, след 5 пак ще е 7, а не 8.
bot
05 Дек 2007 17:53
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Също така, някъде при по-големите стойности изведнъж дава половингодишна санкция. Ако видите, че санкцията е прекалено голяма като срок, а в същото време е станала автоматично (вижда се най-лесно по датата и часа в профила) , то пишете на модераторския мейл.
kaily
05 Дек 2007 17:53
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Е аха де, анджък, ма това е несправедливо.
Няма ли как да брои по три тривки от последния бан.
.
Е не така де
изведнъж дава половингодишна санкция

Ние сме още на малките числа.

Редактирано от - kaily на 05/12/2007 г/ 17:55:05

bot
05 Дек 2007 17:55
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Вероятно има, но това вече е администраторски въпрос, а не модераторски. Най-лесният вариант за всички е просто да не се налага да ви се трият постовете.
kaily
05 Дек 2007 17:59
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
...хм...най-лесният вариант е просто да не се трият...

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
garamel
05 Дек 2007 18:07
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
Разбирам и съм съгласен с политиката ви отностно коментирането на работата на модераторите под дописките.
Но не мога да се съглася, че когато дописката не е по темата на статията, а е обръщение, било то и провокация към форумец (не стама дума за вулгарна обида), то мнението трябва да бъде модерирано. Защо?
1. Защото една трета от мнениета във форума са такива. Ако подходът трябваше да е такъв, то никой нямаше да остане да пише тук.
2. Обръщенията към форумците, били те и "подигравателни" провокират дебат. Често този дебат се пренася и извън темата. Често тези дебати имат информационен характер за нмого от хората четящи форума и ги карат да се връщат отново тук.
Старшината
07 Дек 2007 14:32
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Уважаеми, във връзка с това Натиснете тук е ли възможно да се нарече иже нарицаемия "Боре Гъзо" журналяга ?
bot
07 Дек 2007 15:30
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Може да наричате когото и да е където и да е и както си искате (най-добре е дори да го казвате лично на тези, на когото искате да го казвате, за да могат да ви отговорят) , но когато го правите във форум на вестник (във вестниците повечето служители са журналисти, както вероятно се досещате) , то не е удачно, тъй като обиждате професията на хората, предоставили ви възможността да пишете във форума на вестника. Най-малкото е признак на лош вкус. Иначе никой не отрича, разбира се, че както има журналисти, така има и журналяги, по същата логика както има старшини, така има и фатмаци.

Малко заприличвате на писалия преди вас участник, на когото няколко пъти му бе обяснено, че се трият груби обиди към участници и че са изтрити няколко по-леки закачки като изключение и бе обяснено подробно защо е направено това изключение, след което той започва да обяснява, че леки закачки не трябва да се трият по принцип. Така и вие - вече не помня колко пъти ви обяснявам едно и също нещо, но вие явно просто искате да си побъбрите. Съжалявам, нямам както време, така и желание за това.
Старшината
10 Дек 2007 13:51
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Позна, Уважаеми. Ама кой ти е виновен - сам закатанчи кръчмата ...
bot
10 Дек 2007 14:03
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Ако ви "закатанча" за flood кой ще е виновен? :-)

Никъде модератор няма задължението да е събеседник, форумите са за да си приказват в тях форумци. Ако искам да кажа нещо като форумен участник, ще вляза във форума с ник като форумен участник и ще си кажа, каквото имам за казване. Беше добра идея от гледна точка на това, че много непонятни за новите (пък и не само) участници въпроси и събития се изясняваха, но пък сами видяхте в какво се превърна темата.
Тази тема тук е същия случай. Оставена е незаключена, тъй като е с точно конкретна тематика, но както виждате пак се използва не по предназначение, а за нещо, за което всеки може да отвори нова тема, където да сподели своя проблем или да зададе своя въпрос и да получи съответния отговор. Най-малкото че по тази система може да се избегне задаването на едни и същи въпроси по стотина пъти и улеснява търсенето на отговорите на вече зададен от предишен участник въпрос (улеснява преди всичко участниците, а не модераторите) . И накрая ще бъде заключена и тя, тъй като се е превърнала в поредната говорилня в рубрика "Помощ" с твърде малко практическа стойност.
Старшината
10 Дек 2007 14:13
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
... за "Лафче с Бот" на Манрико в "Теми на форумците" ставаше дума ... ; -)
bot
10 Дек 2007 14:27
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
А аз за коя тема писах според вас?
Старшината
12 Дек 2007 15:50
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
.. 'що ли си 'абиш времето с моя милост, Уважаеми .. ама като гледам какво мъртвило е .. ; -)
bot
12 Дек 2007 16:22
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Въпрос на вкус и въпрос на ниво, все пак става въпрос за медиен форум. Ако искате много съобщения и постове с пеперудки и с по десетина усмивки на ред, то мога да ви предложа (free of charge) сайтове за запознанства, чатове, iRC-канали, а също така ICQ и Skype конференции.

P.S. а защо си хабя времето... ами защото пишете в рубрика "Помощ" , която е с предимство, тъй като някой наистина може да има спешен въпрос, нуждаещ се от модераторски отговор. Другите два варианта са или да се заключи темата, която е интересна, но несвързана с повечето ви запитвания, или да ви трия.

Редактирано от - bot на 12/12/2007 г/ 16:41:19

Добави мнение   Мнения:43 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща