Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Въпрос към бот!!!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:1797 « Предишна Страница 61 от 90 59 60 61 62 63 Следваща »
Mitnicharъ
19 Юли 2006 09:43
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
О, ще стане както предния път. И по-предния. И по-по-предния... Геновева, що ти трябваше - в нашето село само един луд ли имаме...
Геновева
19 Юли 2006 09:45
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
ми нека има движение пък
Нели
20 Юли 2006 01:26
Мнения: 5,661
От: United States
Бот, в случая с N. би трябвало да се подходи с методите на специалната педагогика, която препоръчва кратки и конкретни молби/заповеди към проблемния човек. Дългите, заплетени и възпитани изречения са безмислени в този случай, защото споментият участник очевидно не ги разбира. Играта на думи, реверансите, полуусмивките са също неподходящи. Те по-скоро дразнят N. по причина, че той има проблем с разбирането на езика (предполагам не само с българския език) и на прочетенето. Флудването има успокояващ ефект след поредното неразбиране на молба/текст отправени към него. Пускането на чужд текст (при него правенето на свой е невъзможен) го прави съпричастен към нормалната мисловност/речовитост и това (вероятно) има частичен успокояващ ефект върху му.

Знаем, че пускането на подходящи цитати от умни участници подсилва техните идеи, докато флудването на текстове без връзка с темата е личен педагогически проблем.
*
Предлагам ви вместо благовъзпитаното


За кой ли път ще ви помоля, когато няма какво да кажете, то се постарайте да не се разтоварвате от бремето си в рубрика "Помощ" . Особено в неделя.


да напишете кратко:

"N. , не пишете никога в Помощ, пишете в други теми".

Подозирам, че за него "бреме", "разтоварване", "постарайте се", "особено" са препъни камъни по пътя на разбирането.


А вместо дългото:



Гордея се с вас, но за съжаление се налага пак да ви огранича достъпа - иначе можете да продължите да си споделяте плановете тук и до утре, а аз все пак бих искал да си поотпочина през уикенда.
За да не се чудите защо сте санкциониран за по-дълго имайте предвид, че бановете се влияят и от количествените натрупвания.
При следващото ви включване бихте ли описали намеренията си в "Теми на форумците" , а не в "Помощ" ? Вероятно ви е все тая къде ще ги споделите, докато за мен има разлика.


кажете направо


"Лишавам ви от достъп за 3 дни защото не се съобразихте с горната ми молба. Повтарям, не пишете в "Помощ" за щяло и нещяло. Пиеште в "Теми на форумци". Там не съм длъжен да отговарям."


По този начин ще изключите проблемни и неразбираеми думи/фрази като "санкционирам", "количествени натрупвания", "бихте ли описали", "за съжаление се налага", "бих искал да си поотпочина" и ще постигнете желания ефект.

Приятен уикенд.
Mitnicharъ
20 Юли 2006 06:30
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
bot
20 Юли 2006 08:20
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Благодаря за съветите, ще обмисля възможността за различни модели на препоръките ми към отделните участници..
bot
20 Юли 2006 08:25
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
... само да уточня, че никъде не съм задължен да отговарям, включително и тук, правя го за улеснение както на участниците, така и за мое. В конкретния случай проблемът беше, че си бях изградил система, която ме предупреждаваше за нов постинг в рубриката и честото им постване без да има реален проблем ми създаваше излишни грижи.
Геновева
20 Юли 2006 11:05
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Геновева, що ти трябваше - в нашето село само един луд ли имаме...

***
Q.E.D
мъдър, както винаги...
Mitnicharъ
20 Юли 2006 11:13
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Т-с-с, тихо... да не подплашим птичето


( Горното е съпоставимо с кукса и оонаниста, само дето е по-развърнато, и по-забавно )
bot
20 Юли 2006 11:24
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Ще ви помоля да пренасочите разговора си в други теми, ако нямате конкретни питания според рубриката. Съжалявам, но постоянно ми пренасочвате вниманието насам без да има повод, т.е. пречите ми да работя.
Благодаря предварително.
Mitnicharъ
20 Юли 2006 11:25
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Не съобразих; извинявам се.
Zaro
20 Юли 2006 17:06
Мнения: 3,852
От: Bulgaria
Обектите на специална педагогика дават акъл как да се действа спрямо други лица! Това ако не е за наказание, по причина "държание като "модератори в сянка" и нетолерантност".
bot
20 Юли 2006 17:44
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Възприемам го като съвет към мен, а не като упътване към друг участник. "Модератор в сянка" е нещо друго, но е дълго да ви обяснявам в момента.
BTW, имаше положителни моменти в съветите, мислил съм и преди по този въпрос, но проблемът не е в това, че не мога да ползвам различен подход и речник спрямо отделните участници (мога) , а че винаги някой от тях ще реагира срещу "субективността" на модератора и ще стане още по-сложно, тъй като нямам основания да му обясня поради каква причина му пиша по един начин, а на друг участник - по друг. А като не му обясня става дълга и широка - два-три дни пуфти и се ядосва, после ми пълни пощата с ултиматуми, като спра да отговарям (трябва да работя и по форума все пак) -пише на редакцията, редакцията препраща към мен и става дълга, широка и нерационална.
Затова най-добрата схема засега е еднакъв подход към всички участници (който разбрал - разбрал) , а въпроси, съвети и оплаквания да се приемат тук, в тази рубрика, а не по мейл.
Zaro
20 Юли 2006 17:50
Мнения: 3,852
От: Bulgaria
Нямам нищо против от до сега избраният от Вас подход! Но смятам, че съвети с подобен тон (c kоито Ви се дават) могат да се дават само на собствените си деца!


Редактирано от - Zaro на 20/07/2006 г/ 17:53:15

Manrico
20 Юли 2006 17:54
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
после ми пълни пощата с ултиматуми, като спра да отговарям (трябва да работя и по форума все пак) -пише на редакцията, редакцията препраща към мен и става дълга, широка и нерационална.

То си има e-mail филтри и правила за тази работа

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
bot
20 Юли 2006 17:55
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Без да ме възприемате като защитник на даден участник ще споделя, че наистина моят диалог с nesnaecht беше продължителен, многобуквен и неефективен, така че съветите имат основания.
Съвсем отделно е моята преценка да избера "по-малкото зло" , но това "съветникът" няма откъде да го знае.
bot
20 Юли 2006 18:01
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Manrico,

В моята работа всичко това го има. При флуд, заплахи, глупости и т.н. си има опции на пощата, които аз ползвам. Но редакцията не може да бъде в течение на цялата ми кореспонденция, нито знае кой участник кой е. така че като банна по имейл да кажем даден флудър, то той изпраща същото писмо с въпроси или оплаквания (но написано доста по-културно) и до редакцията. Редакционният имейл се преглежда от дежурния редактор, а той няма как да знае с кого съм вече съм си писал - едно време обемът на кореспонденцията с претенциозни участници може би надхвърляше броя на символите в цял брой на вестника :-) Така че ако писмото на участника е по технически въпрос, то редакторът го препраща на администраторите, а ако е по модераторски въпрос, то той го препраща на мен, следователно аз получавам въпроси от участник, на когото в повечето случаи вече съм отговорил съответно. Така че няма как, пък и няма смисъл да препращам цялата си кореспонденция на редакторите. Първо, те си имат друга основна работа (редакторска) , а второ, аз съм назначен да решавам проблеми, а не да им ги препращам.

след ред. Може би заблуждението ви идва от това, че бъркате модератор и администратор - аз контролирам ограниченията по собствените си пощи, но в никакъв случай не и по цялата мрежа на вестника или организацията. Флудър, който е спрян при мен, трябва да продължи да флуди и на редакторския имейл, че да има повод да се намеси администратор или съответното техническо лице.

Редактирано от - bot на 20/07/2006 г/ 18:11:15

Manrico
20 Юли 2006 18:08
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Ама толкова насериозно ли взима форума редакцията?

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
bot
20 Юли 2006 18:13
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Разбира се :-)
Всяко писмо по даден технически или модераторски въпрос бива FW към администратор или съответно модератор.
nesnaecht
20 Юли 2006 18:20
Мнения: 15,180
От: France
Бот - Приемам като лична обида , постинга на Нели и Геновева и настройване на форумци срещу мене барабар със въвличане и на ВОТ , и искам да си изпълниш задълженията по точката от правилата



1.10. Потребители, които предизвикват спорове и скандали и насаждат неприязън към потребител или група потребители, подлежат на директен бан. Същото важи и за потребители, които открито обиждат или употребяват нецензурни изрази по отношение на модератор/администратор на форума. Наказанията по тази точка ще бъдат изпълнявани директно, без предупреждение.




Благодаря предварително !
bot
20 Юли 2006 18:25
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
А! Ето точно навреме пример за питането на Zaro относно "модератор в сянка" .
1. Обяснява ми по коя точка.
2. Иска да си изпълня задълженията
3. Изобщо не го интересува, че нито има основания по тази точка, нито ми е задължение и че ако санкционирам за подобни постинги, то досега половината форум да е заминал там, дето не огрява слънцето, защото бил "модератор в сянка" .
Добави мнение   Мнения:1797 « Предишна Страница 61 от 90 59 60 61 62 63 Следваща »