Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Въпрос към бот!!!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:1797 « Предишна Страница 70 от 90 68 69 70 71 72 Следваща »
bot
09 Авг 2006 18:03
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Банната е по т.2.5. Тази точка е била неколкократно обсъждана в този форум, така че не смятам, че е сгрешила по невнимание. Когато участниците получават краткосрочен бан заради нарушаване на Правилата, то нека бъдат добри да си го изтърпяват. Когато не се съобразяват и тръгват да пишат с друг ник, независимо от предупрежденията, то това е опит за заобикаляне на краткосрочен бан, санкционира се с постоянен бан (аз го заменям с дългосрочен) и наранява моето чувство за справедливост.
Krydderi
09 Авг 2006 18:19
Мнения: 2,761
От: Bulgaria
А смекчаващи вината обстоятелства, като например - извършено в състояние на афект?
Наскоро ми се случи на едно друго място да реагирам със захилен емотикон, без да напиша и един ред. Недопустимо според тамошните правила. Размина ми се само защото не ми е навик.
Bai Car
09 Авг 2006 18:32
Мнения: 1,655
От: Germany
Верно бе, тов. бот. Ацка определено липсва на всички. Що не и съкратите наказанието до максимум 1 месец например. Смятам, че тя ще си вземе бележка и ще обещае да не прави повече така.
bot
09 Авг 2006 18:33
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не знам дали сте забелязали, но почти всички участници, санкционирани с дългосрочен бан, не са го изтърпявали докрая, а съм го премахвал след известно време (след като съм видял, че са разбрали защо са санкционирани или пък направо са ми писали, че не са се стърпяли например) . Останали с дългосрочен са само тези, които са продължили да ме псуват примерно или продължават непрекъснато генерират нови никове. Ацетон в кафето засега се държи нормално, така че най-вероятно в скоро време ще й съкратя срока.

Тази точка 2.5. е много важна и е абсолютно необходима във всеки модериран форум. Смисълът е следният. Работата на модераторите е да наблюдават за спазването на форумните правила. Когато даден участник обижда друг, то това е нарушение и се редактира. Когато го прави по-често му се налага краткосрочен бан. При положение, че тне се съобразява с краткосрочния бан (обикновено в рамките от 2-3 часа до 2-3 дни, зависи колко пъти е бил санкциониран преди) , то дългосрочният бан е задължителен, иначе просто модераторът няма да има възможност ховече да модерира форума. Позволяването на един санкциониран участник да пише с друг ник веднага ще провокира и другите санкционирани да пишат, да не говорим, че и останалите участници ще спрат да се съобразяват с форумните правила (а на мен работата ми е точно в това - да следя за спазването им). Тук участниците са поне стотина и пишат денонощно, как смятате че който и да е модератор може да се справи само със "звездички" без да ползва бана като средство? И то във форум, в който преценката на участниците за нарушението на друг участник се основава предимно на "едикойси ще ми липсва" , тъй като форумът е отдавна и почти всички се познават лично или са Amicus amico.
Krydderi
09 Авг 2006 18:46
Мнения: 2,761
От: Bulgaria
Не мога да не си призная, че имаш право.
Все пак, благодаря за разбирането.
Bai Car
09 Авг 2006 18:46
Мнения: 1,655
От: Germany
Да. Разбирам смисъла на т. 2.5. Некой индивиди наистина не могат да бъдат спрени по друг начин. Все пак, смятам, че Ацка не е от тях.
ОК. Остава само да чакаме и да се надяваме на по-скорошна амнистия.
Iezuit
09 Авг 2006 19:04
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
То некои индивиди и по този начин не могат да бъдат спрени...
Бот, колко ника ги направи Феята? Май бяхме говорили нещо за по бира, ако стигне 20?
steppenwolf
09 Авг 2006 19:08
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Феята я няма тук, бе братчед.
Iezuit
09 Авг 2006 19:09
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Не съм съвсем сигурен...
steppenwolf
09 Авг 2006 19:13
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Е тя секи месец само се записва с един спрян ник. Това е.
Iezuit
09 Авг 2006 19:15
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Прав си. Кат за нея един ник на месец нищо не е ...
bot
09 Авг 2006 19:18
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Днес й махнах поредния.

Всъщност, при нормални обстоятелства отдавна вече да бях премахнал дългосрочния бан (имаше една пауза от 2 месеца без нов ник) , но в началото си позволи доста образни сравнения от типа "ще ти изтръгна сърцето с куршум" и подобни. Възприех ги като заплаха, тъй като тези свойства на огнестрелните оръжия наистина не са ми ясни, и съответно не махам бана.
steppenwolf
09 Авг 2006 19:20
Мнения: 4,887
От: New Zealand
"ще ти изтръгна сърцето с куршум"


че това си е цела тема за реконтра....
Iezuit
09 Авг 2006 19:22
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Бот, направо можеш да пледираш за охрана.
А това с отнасянето на сърцето с куршум е интересно. Би трябвало да е голямокалибрен с плосък (или кух) връх. Тия отнасят доста мръвка на излизане, доколкото знам.
bot
09 Авг 2006 19:25
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Аз първо помислих, че е някакъв нов тип дум-дум, но той би трябвало да отнесе и околните части. Затова, след като анализирах и опрях до базуката като средство за решаване на спор с форумен модератор, реших, че не си струва да се замислям по-натам и прекратих с треперещи ръце кореспонденцията.
Doctora
09 Авг 2006 19:51
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Както запитала Кралицата във военоморската болница:
- А органът как е? Счупена ли е костта?
Mitnicharъ
09 Авг 2006 21:56
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Финчето е доста експресивна ...дама...хммм...
Обаче, Ацка не заслужава участта си.
боза
09 Авг 2006 22:00
Мнения: 2,387
От: Bulgaria
Мисля, че бях питал навремето, но не си спомням отговора и не мога да намеря питането си (ако наистина е имало такова). Ето една хипотетична ситуация:


(1) участник с ник А прави нарушение, за което получава бан (примерно краткосрочен)


(2) същият участник има и ник Б. Ако по време на бана го използва и това бъде забелязано, ще си получи съответния по-голям бан


Въпросът ми е, ако участникът има няколко независими ника -- всеки ник си има свой характер (един по-пиперлив, друг по спокоен, трети язвителен, четвърти високо културен), т.е. участникът поддържа няколко различни роли, дали и в такъв случай ще се активира голямата тесла? Става въпрос за наистина независими никове, създадени доста преди нарушението и имащи собствена история.



Предполагам, че отговорът ще е "правилата са си правила" Затова имам следните предложения:



(1) Получаването на краткосрочен бан да блокира всички съществуващи никове на провинилият се. Това може да му спести големият бан, освен ако не рачи да си направи нов.


(2) Да може да се откупва наказание (само между никове на физически различни участници). Например, бих изтърпял 1 седмица бан на всичките си никове, ако с това ще се смъкне с 1 седмица бан-периода на, например, кака глИна.





И един коментар. Сигурен съм, че тази година споделих неприятното усещане, че споменаването по сегашния начин на никовете с дългосрочен бан издава лична информация. Отговорът беше, че поради дългият бан, и поради това, че тези участници дефакто вече не са участници, то за тях правилата за лична информация не важат.


НО -> в случаите на амнистия, отмяна на бан и т.н. се оказва, че потенциално всички вече ще знаят, че еди кои си никове, са на един и същ човек. Ще дам пример - едва след дългосрочното банване на пенкилерка, разбрах кои са другите никове на участника -- дотогава тези никове за мен бяха независими. Банът е отменен, участникът си пише, но камъкът е вече хвърлен.
bot
09 Авг 2006 22:48
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
1) Добра идея, която лично на мен ще ми спести доста време. Но е чисто техническо решение, което не зависи от мен. Обаче останалото ми звучи малко като в приказките - някакъв участник прави нарушение, не разбира, че е направил нарушение, не е чул, че във форума има правила, не ги е чел, не го интересуват и веднага след бановете, които се раздават като въздушни балончета по панаирите, та не може да разбере кога ще му ги връчат, ползва някой свой следващ ник.
Решението е много по-просто. Нека не нарушава правилата и няма как да изпадне в подобна ситуация. А никовете и без това би било редно да се поограничат, вече доста участници си говорят сами със себе си. Хубаво е когато просто си играят с различните си роли, но понякога това се прави съвсем целенасочено с цел да се отклони дадена дискусия или да се осъществи числен превес в даден форумен спор.
2) Не става. Първо, ще е в разрез с Правилата - те са заради това даден участник да разбере провинението си, а не защото има количествена норма или са удоволствие за модератора. Само ще разшири шуробаджанащината, която и без това е прекалено в този форум. Например, групичка форумци ще излъчи някой свой симпатяга, който е всеобщ любимец, защото добре свири на цигулка например, той ще обижда останалите форумци, защото може и да ругае образно, а другите от групичката заради удоволствието да го четат ще си траят, тъй като са откупили бана му.
пп. каква "кака Глина" ? Участникът няма бан и не е вписан в списъка с участниците с дългосрочен бан. Тоест, не участва поради някакви свои причини, но не и заради това, че има бан. Имаше да кажем десетина ника, ограничени са му бяха, когато реши да ги ползва, получи "амнистия" след това, но няма кой да му ги връща всичките, достатъчно време ми беше изгубено да ги спирам, едва ли очаквате, че ще ги възстановявам всичките, особено когато идеята е никовете да са по-малко. Така че има поне 5 действащи още.

За коментара. Задължение на участника е да спазва Правилата, а не мое да мисля дали ще му опростя дългосрочен бан впоследствие. Оповестяването на никовете е още един вид превантивна мярка пред дългосрочния бан - например, вие може би не искате да ви спомена всичките никове - съответно, ще се постараете да не получите дългосрочен бан, а ако получите краткосрочен - ще се замислите дали веднага ще включите следващия си ник.

BTW, рядко изброявам всички никове (отнема ми време, тъй като нямам административни права за базата данни) , правя го само когато някой тръгва да нарушава т.2.5 и съответно изброяването служи за поясняване на причината за бана.

Разберете, че камъните се хвърлят от форумните участници. Намесата на модератора е следствие на подобни хвърляния, а не първопричината. Колкото по-малко се намесвам, толкова по-добре за самия мен, спестява време и улеснява работата ми.

Редактирано от - bot на 09/08/2006 г/ 22:55:36

боза
09 Авг 2006 23:03
Мнения: 2,387
От: Bulgaria
Благодаря за отговора. Очаквах го чак утре сутринта


А никовете и без това би било редно да се поограничат

Това кандидат-официална политика ли е или лично мнение?
Добави мнение   Мнения:1797 « Предишна Страница 70 от 90 68 69 70 71 72 Следваща »