Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Президентът смъмри парламента за Ирак
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:82 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »
Пешо Мастиката
16 Мар 2005 09:00
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
По въпроса за анкетата по-горе "Трябва ли да има отделни болници за бедни и богати".
Ами трябва да има. Не искам да се лекувам в една болница с циганите.
komar1
16 Мар 2005 09:07
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Все пак Първанов е върховен главнокомандващ на БАрмия.Защо се прави на ущипана булка???
И кой, ако не той, пък и времето му е май баш сега, трябва да настоява за приемането на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.
Този закон се точи в парламента вече 4 години и краят не му се вижда.
Само за сведение: първият такъв закон е приет през 1915 г. Само за месец и половина, законът е минал на първо, второ, трето четене и приемане!!!!!
гьол
16 Мар 2005 09:07
Мнения: 4,097
От: Bulgaria
Андреоти /Италия/: Баста! Чао! /напомни ми за решен от Александър Македонски казус/.
ВИКТОР77
16 Мар 2005 09:07
Мнения: 2,102
От: Bulgaria
Тема: Като слънцето и въздуха за всяко живо същество....


Президентът е нервен, защото не може да угоди на Русия, след като сме вече в НАТО, а също и от
доста време не е гостувал на своя приятел Путин. Да си спомним как яростно се бореше и организираше протести с искане да останем извън НАТО. Сега е готов да направи всичко заедно с партията си БСП, за да не бъдеме приети през 2007 и в ЕС. Е, не така открито, както беше срещу НАТО. Въпреки не особените ми симпатии, които храня към президента, стана ми тъжно и срамно за него като българин, когато преди време той слезе едва ли не по "терлици" пред входа на президентството, за да посрещне навремето Министър-председателя на Русия. Дали Путин би излязъл пред вратите на Кремъл, за да посрещне българския Президент, въпреки че му е приятел?
Поведението на българският Президент е въпрос на държавно ниво, низкото самочувствие, което нашият Президент и нашите политици имат пред Русия злепоставя страната ни пред света. А как и да има високо самочувствие, когато партията му е била винаги придатък на руската КПСС.
Да бъдеш Президент на една държава се искат много качества, едно от които е националното достойнство. Но за комунистите такова достойнство не съществува пред Русия, защото навремето интересите на Коминтерна и СССР стояха винаги над националните интереси за БКП, което продължава и сега, поради което почти им е невъзможно да отказват на всякакъв рекет към България от Русия!


Zmeja
16 Мар 2005 09:12
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Е-е-е, а колко спаведливо и романтично беше едно време, когата царят лично на кон и с изваден меч предвождаше войската, а неговите синове и първи военачалници - отделните подразделения. Разбира се, че това беше много преди да се появят на този свят "Дондуков" 1 и 2, както и пл."Народно събрание". Но тъй като традициите трябва да се уважават предлагам в петия, шестия, седмият и т.н. баталиони да се включват управляващи (или членове на техните семейства) на квотен принцип от държавните институции както следва:
- от президенството - 5%
- от мин. съвет -10%
- от нар. събрание - 20%
- от полит. партии - 30%
- от неправ.организации - 20%
Останалите до 100% да се набират от фондациите със цел да са заинтересовани да финансират мероприятията.
Не смятайте, че си вярвам. Просто още не съм си изпил кафето. [/u]Просто змейски мечти !
гьол
16 Мар 2005 09:13
Мнения: 4,097
От: Bulgaria
Два въпроса: Колко часа след реакцията на Андреоти е изказването на наш Първанов? Ще ли дават обяснение съответните заплатаджии, ако не са довеле до знанието на Президента на БГ италианската реакция, преди изказването му?
Ма що ли днешните органи за МО /будалкане/ мълчат?
ВИКТОР77
16 Мар 2005 09:15
Мнения: 2,102
От: Bulgaria
"Защото ако контингентът ни е в Ирак, отговорността е главно на Народното събрание заяви президентът." ---'Другарю" Парванов, къде е вашата отговорност, като ГЛАВНОКОМАНДВАЩ на армията?
Dante
16 Мар 2005 09:39
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Благодатна тема за упражнения на разни Гаспариновци и пр. електорални нули!
Sir_Lanselot
16 Мар 2005 09:41
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Боян Балев,
Има разлика. Симеон поне беше директен. Първанов се сука като мокра връв по въпроса за Ирак. Социалдемократ. Демократичен социалист /и двете понятия означават влюбен в капитализма комунист/.
Sir_Lanselot
16 Мар 2005 09:43
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Той не е главнокомандващ бе, той е такъв само по време на война. Само го ласкаят.
Гн Фотон
16 Мар 2005 09:45
Мнения: 1,612
От: Finland
Президента, седнал на всички счупени столове, де що му са се мернали пред очите, прави се на "народен"! Заиграва момчето, за сметка на търпеливите нас. Ще дочакаме и до края на 2005-та - да видим какво как отново ще ни изпързалят - хем в Ирак, хем с пръст в устата, след като е бил дълбоко в няколко фекални купа, трупнати я от амита, я от лиже-амита, каквито играем и ние...
Васуки
16 Мар 2005 09:46
Мнения: 3,605
От: India
Значи Първанов "смъмри парламента... защо българският патрул не е информиран ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ..." Ами да се скара на американците, тях да пита защо не са информирали. Излиза "викам ти дъще, сещай се снахо"
Неверния Тома
16 Мар 2005 10:04
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Да обясня на някои недоразбрали: Контингента е изпратен в Ирак от Народното събрание, а не от Президента.
socialdemokrat
16 Мар 2005 10:05
Мнения: 784
От: Bulgaria
Sir_Lanselot
С думата "комунист" обозначаваме индивид, който в своята бедност и безпомощност да се справи в житейски план, желае по насилствен път да ограби имащите и уреди себе си. Тези безкрайно прагматични мераци са маскирани под лозунгите за социална страведливост, равноправие и т.н.
С думата "социалдемократ" обозначаваме индивид, който е достатъчно кадърен да се реализира в житейски план, желае да не му бъде екпроприирано имуществото от комунистите, респективно заврян в Белене и проповядва идеите за създаване на социални мрежи и законови гаранции от средно имотните и богатите с цел избягване на комунистическите революции и респективно диктатури на свръхбогатите...
А в изявлението си Първанов е ясен, точен и безпощадно прав.
Гарван
16 Мар 2005 10:13
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Значи Първанов бил "главнокомандващ". Я кажете, ако рече на своя глава да отзове контингента ни в Ирак дали ще му го позволят? Президентът е с толкова орязани пълномощия, че почти няма власт да направи нещо самостоятелно и има повече представителни функции. Това е защото парламент след парламент рязаха президентските правомощия, за да могат да дерибействат по-лесно. И сега някои искат Първанов да поеме вината, че българи гинат в Ирак. За разлика от мнозина "миротворци" Първанов отиде в Ирак на място да види как са момчетата и да им покаже, че не са на произвола на съдбата. Колко угоени тикви от парламента отидоха? Нито един, а те гласуваха да пратим войски в Ирак. Те трябва да понесат отговорността, но понеже няма кой да им я потърси се ослушват и снишават, като се правят, че не чуват хорското недоволство. И най-голяма вина имат сенилният дедо Симо, Соломон Паси и Николай Свинаров - престъпници, чиито имена ще са поредното петно в историята ни.
Cerulean
16 Мар 2005 10:22
Мнения: 107
От: Bulgaria
Хъх! Има една съществена подробност - ако Петър Стоянов беше направил това изявление, щяхте да го венцеславите, нали?
Sir_Lanselot
16 Мар 2005 10:22
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Социалдемократ,
Пред социалдемократите предпочитам десните, тъй-като не си служат със социална демагтогия. Известно е докъде бяха довели Англия през 70 години - до режим на тока и 3 дневна работна седмица поради невъзможност да плащат заплати на държавните служители, заради тяхната идиотска икономическа политика.
Социалдемокрацията е маска, зад която се крие истинското лице на капитализма. Това е единствената полза ог нея.
И да не би да искаш да ми кажеш, че аз като съм се реализирал в житейски план съм социалдемократ? Или социалист? ХА ХА!
Va
16 Мар 2005 10:27
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
Много хора не осъзнават разликата между Република със законодателен орган Парламент ( Мисля че термина беше парламентарна република, а Президент е представителна длъжност ) и Република със законодатален орган Президент ( пример Русия, законите се въвеждат със Президентски Указ, и в някой случаи се налага вето от Парламента).
Калки
16 Мар 2005 10:29
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Я да си представим какво ли би било, ако на този пост бе останал Пешо Стоянов. Или пък Желю ? Ами, ако Костов не беше изманипулирал Конституционния Съд и Симеон беше станал Президент ?

Независимо от партийния си произид, Президентът Първанов е най-доброто, което имаме като държавен глава след Борис III. Поведението му в цялостния иракски конфликт е достойно и заслужава нашето пълно одобрение. Особено на фона на ежтината политическа проституция на Кунева и Паси.
Старшината
16 Мар 2005 10:37
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Хем сърби, хем боли ... Лоша работа
Добави мнение   Мнения:82 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »