Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Мечтата за епидемията?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:75 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
Пейчо Пеев
16 Май 2005 21:38
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Не съм съгласен с внушението, че лекарите са виновните за състоянието на здравеопазването, но всеки има право на мнение
Old Emigrant
16 Май 2005 21:59
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Да четящите Боиковите каламбури сас сигурност ще си спомнят с умиление за времето когато можеше да си купиш здраве срещу шише уиски от Корекома и кутия фини млечни - макар че тази лепта на "соцабсурда" в никакав случаи не бе задалжителна. А днес? Иначе и в медицината както и в много други професии - едни бачкат други обират каимака. Бих посаветвал автора да напише и една статия за адвокатите - аз отлично си спомям че дори и при соцялизма шишето уиски и фините млечни бяха за секретарката на адвоката или машинописката му дето беше постоянно заета.
МАРАНГОЗОВ
16 Май 2005 22:10
Мнения: 627
От: Bulgaria
Old Emigrant, извинявай, ама ти буквата "ъ" не я ли знаеш?
Минавам от тук
16 Май 2005 22:35
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Големият Ламбовски този път се доближи
Това за здравето е точно - няма го никакво
Дали лекарите са виновни или да.Да бе, лакоми са- ама кой не е
Риформата им е направила лоша услуга
Все пак, обаче, къде е кокошката?
Къде е проблемата
Анонимен7
16 Май 2005 23:08
Мнения: 800
От: Bulgaria
Добре!
felix
16 Май 2005 23:23
Мнения: 210
От: Bulgaria
Ламбовски, Ламбо е по-пекан от тебе - преди избори на лекарите трябва да се пуска гювеч! А ти... айде да не обсъждам твойто нехуманно отношение към най-хуманната професия.
И следващия път недей да обсъждаш учителите, молим ти се.
Armadillo
16 Май 2005 23:30
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
Така, операцията от херния на баща ми струваше да си купя платното от хирурга (даде ми го по-евтино отколкото в аптеката) плюс шише виски, което и до днес не съм си позволил да вкуся и половин кило бадеми. Плюс няколко малки почерпки за сестрите за сравнително дългия му "привилегирован" престой в отделението - 4 дни. По-добре така, отколкото в провинциалната болница, макар и с "пътека". Всичко мина повече от добре.
Честно казано бих предпочел тези 200-250 лева да ги дам регламентирано, а не да изпадам в неудобната поза на един Седларов от един филм. Толкова.
Harvey Pekar
16 Май 2005 23:32
Мнения: 573
От: Bulgaria
кат прочетеш "...в една среда, обзета от трескавия бяс на печалбата..." и ти става ясно сичко...
Don
16 Май 2005 23:33
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Веднъж с автора минавахме през градската градина на Бургас. Една циганка искаше да ни гледа. Отказахме. Какво ли щеше да ни каже?
Зевзек
17 Май 2005 00:15
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
".....И че изобщо има нещо перверзно в система, при която строителят мечтае за земетресение, а лекарят - за епидемия. ....".

Аз бих казал, че е точно обратното. Ако в една система строителят не мечтае за земетресение, а лекарят за епидемия, бягай от тази система така, че краката ти да удрят задника ти. Това значи, че системата е комунистическа.
Vodolei
17 Май 2005 00:18
Мнения: 842
От: Bulgaria
Рядко се срещат статии с мъдростта да призовеш към едно, а не 55 неща. Помня времето когато премахнаха частната лекарска практика - имаше тих ропот, "безналични плащания", болнични, които съсипаха издържливоста на българина.

Колко ли са потърпевшите дресирани с антибиотици .... което още повече рефлектира върху старите обикновенни труженници и съвестни граждани, другите и да не ги оправдавам - все им е тая, излъганите да му мислят.
редник
17 Май 2005 00:19
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Да-а, тъжно, срамно, но вярно...
PokerFace
17 Май 2005 01:09
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
На мен статията ми хареса и е 100%отражение на реалната картинка!Armadillo-уцелил си 10-ката със сравнението си за Седларов и Буревестников!Ти си имал късмет с твоя баща, а аз със моя при същия проблем хем броих подобна сума , хем нищо не свърши надутия шеф на хирургията , та повторихме процедурата другаде
Old Emigrant
17 Май 2005 01:27
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Марангозов, появявала ми се е понякога когато използувам "Y". Не си давам труда да изучавам транслатора. И все пак какав ти е поинта?
Prismexulnik
17 Май 2005 01:49
Мнения: 746
От: Netherlands
Статията е добра и АКТУАЛНА, но по-малко обективна от страната на Лекарите. Лекарите в Евро-Съюза са ЗАМОЖНИ! (не богати - богати и тук са "Други"... За да могат Лекарите да получават Големи заплати (3 800 - до 16 000 Евро и да са МОПТИВИРАНИ финансово да работят по-добре) в Ес има ЯСНИ тарифи и Условия за Медицинско Обслужване. Няма НИЩО ПОД МАСАТА и в "списание". Повтерям: Става дума за Медицинско Обслужване, а не за ЦЪРКОВНО-БЛАГОТВОРИТЕЛНА ДЕИНОСТ... И тук Хипократовата клетва е просто 'препис" към дипломата (адвокатите тук също полагат клетва, държавните чиновнмици и Министър Председатлея - също поалгат Клетва, Народните представите се КЪЛНАТ и тук и в БГ-то... Е и какво от това?) Животът е с ПАРИ. Повечето от Разпоредбите в Западното Здравеопазване са ВЗЕТИ от Супрмарклетите, Пощите и Железопуъния Транспорт и са ЕФЕКИВНИ много в Здравеопазването, което Тук се нарича неофициялно ЗДРАВЕН ПАЗАР.
Друг е въпроса как да се получават тези ПАРИ (Без пари няма не само Медицина, но и Държава няма - без Пари, ПАРИТЕ са наи-важни навсякъде!)..
В ЕС се доплаща също за Здравни Услуги. Всичко е официялно, документирано и т.н. Напр. Плашаш Застраховка "Здраве" в размер 42 евро на Месец (наи-ниската). АКО заболееш от Рак в Холандия имаш ДВЕ възможности: 1. Да чакаш 1 година за операция без да платиш /беден си, имаш право, но преди теб чакат Други бедни/ или 2. Да си доплатиш НЯКОЛКО ХИЛЯДИ Евро и веднага да бъдеш Опериран.Като представиш Официялната фактура в Данъчните власти - те ти връщат до 65 процента от платеното, НО след 1 година.... Това е деиствителността на Запад и никои нито лекар, нито пациент НЕ ТРяБВА да си прави илюзии... А ако в България предпочитат да се пазараят пред лавката - жалко!
Валери Станков
17 Май 2005 06:20
Мнения: 1,059
От: Bulgaria
Имах роднина, който умря, тъй като нямал поисканите от доктора пари за операция - 600 лева. Лекарят е известен варненски доцент, неврохирург, който, за съжаление, е повече известен с пословичната си лакомия.
anacephal
17 Май 2005 06:38
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
"Цветя и бонбони не пием!" - табелка на лекарски кабинет от преди "Риформата". Сега разправят било още по-зле.. Абе въобще по-добре богат, но здрав, отколкото беден, но болен!
milcho
17 Май 2005 07:37
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Спомням си един лекар, като "Откровение от Хипократ" ми каза :много бързо го излекувах, беше ортопед, но нейсе. Когато парите са основна идеология, така ще бъде във всичко и няма що да се сърдим, нали и доктора има кола, хладилник, апартамент за мазане и прочие. Инак тази статия може да я напише всеки грамотен българин, но с конкретни персони...
хунвейбин
17 Май 2005 09:25
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Ако направят конкурс за кретенска интерпретация-тази олелия , под формата на превзета гражданска позиция, би я спечелила с бонификация от стотици светлинни години.

Какви не съпоставими , , интелектуални” сравнения за , , високохуманни заслуги “ . Лекар , автокаруцар , митничарски разбойник и строител?.
Какво изопачаване на реалността.
Макар и с много проблеми , най запазената нравствено все още свера на здравеопазването-поставена на една плоскост с най деградиралите мародерстващите и мърсуващите.
Но нека се поддадем на пнеговият цинизъм?
Ей господине няма автокаруцар който да работи законно и който не взима десетки пъти повече от един лекар.А митничарите с един печат си докарват толкова колкото лекар за цял живот няма да постигне.Строителната мафия пък е нещо нямащо равно на себе си.Какви простотии бълваш.

А това , че господина не знае защо рИформите в образованието и здравеопазването се направиха на опашката на криминалните трансформации-само показва каква сила движи върха на перото му.
Това като не знае поне да каже защо другите с който ги сравнява така мошенически бяха пионери в тези криминални промени.
Низост.Огромна низост е тази помия.

milcho
17 Май 2005 09:33
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Хуне, знам те аз ти не си тоз Дядо Мраз, ами Докор Га дет лекува болните деца...
taki
17 Май 2005 09:53
Мнения: 418
От: Bulgaria
Не е ли по просто да има два вида лечебни заведения - държавни или общински (за бедни и здравноосигурени) и часни, където всичко да е платено, от нуждаещите се или от застрахователи (от застраховани). Сега какво правим - даваме пари години наред на Здравната каса, а като се разболеем доплащаме. Естествено е лекарите в болниците, които получават едно нищо в сравнение с джипките, а действително помагат и ни спасяват да получават пари за труда си. И като Здравната каса не плаща, те намират други начини. Отговорните да не се чудят как да рекетират бедния народ още и още, а да си оправят системата. Това което всеки е платил като здравни вноски да се вписва в лична сметка, и като ми потрябва ще доплащам. пример. алкохолик си поврежда ежедневно черния дроб, а после го лекуват с моите пари безплатно.
Добави мнение   Мнения:75 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »