Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Симеон даде диагноза на ЕС
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Кракатау
19 Юни 2005 11:39
Мнения: 4,538
От: Indonesia
Да бе, да. Некои другари тука искрено си верват че ЕС е патетичен ученически опус и добрите чичковци от Брюксел. Вероятно са интелегенти от малък провинциален град.
Практиката обаче показа че не само конституция няма да има в скоро време, но и кинтите висят. Блеър след като се закле, воистина не си даде рестото да хрантути селяци. По причина че обещаните на България и Румъния бюджети се явяват сметки без кръчмар , явно Франция ще ни отложи за 2008 да спести некой лев щото требва да се вземат главно от техните. Така ще останем с висящ бюджет само за 2 години.
Имаме обаче шанс, ако решим да затворим доброволно и Марица изток , да ни изпратят in advance поне ясните правила.
takoko
19 Юни 2005 12:31
Мнения: 1,169
От: Germany
автора не е наясно с нещата и е написал една голяма ГЛУПОСТ!
Всички държави без Холандия и Великобритания бяха готови на компромис, но тези две държави вкараха Европа не в криза, а в тежка криза, както каза Юнкер!
Канцлерът на Германия беше много разочарован и "се срамуваше" от решението на Тони Блеър и Белкенде. Дано това да не е края на ЕУ!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
famous
19 Юни 2005 12:50
Мнения: 552
От: Bulgaria
takoko
paragraph39
19 Юни 2005 13:03
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
DOMINUS,
/:/ "...Просълзих се от гордост, когато той каза - "J'avais honte" "Срамувах се, когато една след други - тези най-бедни държави декларираха пред мен, че се отказват от част от финансовите си изиксвания в името на съгласието в ЕС".
И наистина - какъв срам, Източна Европа да бъде по-солидарна с европейската идея от нейните създатели! "
......................................... ......................
Аз пък имам един СЪМНЕЖ !!! Защото...
В "тези бедни държави" на "държав/ци/НИЦИТЕ" там, в повечето случаи, ХИЧ НЕ ИМ ПУКА за интересите на собствените им Държави и Народи! НЕ вярвам , че СЕГА решават и действат иначе!!!
Според мен, у "държав/ЦИ/ниците" в "тези бедни държави" отново е НАДДЕЛЯЛ синдромът "YES , SIR!" и НЕистовото им желание да се харесат /лично те, ПЕРСОНАЛНО, а НЕ Държавите и Народите им!/ на "Големите Чичковци и Лели" от Старата Европа- за да получат, Божем, потупване по рамото и обещание /или надежда/ за някое местенце, след време, в някоя брюкселска или страсбургска канцеларийка!!!
България вече го яде големия с приемане от нашите "държав/ЦИ/ници" на решения на "европейските чичковци и лели" , приети "ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ"- решението за затварянето на 1-4 блокове на ЕАЦ "Козлудуй"- при положение, че НЯМА Технически Причини, които да налагат тяхното затваряне! Просто, нашите "държавници" в нашата "бедна държавица" НЕ са свикнали, а и НЯМАТ личен интерес да казват "NO!"
Впрочем, сега е моментът България да каже: "Добре, в името на съгласието по финансовите изисквания в ЕС, България, ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ, се отказва от част от парите, които иначе би трябвало да получи от ЕС! Но ЕС , на реципрочна основа и ЗА КОМПЕНСАЦИЯ, ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ИСКАНЕТО СИ България да затвори реактори в АЕЦ "Козлудуй" ро политически причини! "Февър фор фейвър!" , нали!!! КАЗАХ!

Dominus
19 Юни 2005 13:19
Мнения: 1,056
От: Bulgaria
paragraphe,
поводите за гордост на Източна Европа са твърде малко, за да бъдат пропускани. Компромисът, предложен от новите демокрации, е повече от патетичен. Той е исторически. Защото досега те с нищо не бяха показали солидарност с европейската идея; единствено се "солидаризираха" с европейските фондове, а на никого (в частност на западно-европейците) не му е приятно да го третират като касичка.
Ако сложим на една везна, от една страна, реакторите на АЕЦ Козлодуй /имайки предвид новостроящата се АЕЦ БЕЛЕНЕ/, от друга - европейската ни принадлежност - дебатът е напълно несъстоятелен. Имаме да защитим пред ЕС много по-важни интереси от някаква електроцентрала. И изобщо аргументът АЕЦ, въпреки широката му популистка употреба, го намирам за ужасно безпомощен.
ЗИП
19 Юни 2005 16:48
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Ей, бай Тошо, ти в кой свят живеееш.
Само ти ли не разбра, че НАТО наистина загина.Кризата в Ирак го показа.
НАТО, като инструмент на САЩ вече го няма.А НАТО което не е инструмент на САЩ вече не е НАТО.
Страни като Франция, Германия, Испания, Белгия, Канада водят откровенна антиамериканска политика.
Американците измират в Ирак а горепосочените европейци си казват наум"хак им е".
Тъй, че по полека с изводите.
Канада демонстративно отказа да участва в проекта на САЩ за защита от балестични ракети.Щатите полудяха от гняв, дори май решиха да не внасят говеждо от там.А ма нейсе.
А да заместиш горепосочените държави с разни политически курви от Източна Европа е смешно.
С ЕС е същата работа.На хартия го има.Но на дела?Каква е тази организация, която няма единна външна, военна а вече и икономическа политика?
Едно е англосаксонския либерализъм, съвсем друго социалния германо-френски модел.
В момента първия е по-успешен, но това не променя нещата.Моторът на ЕС са Франция и Германия и ако там нещата не са в ред, колата не върви.
Проблемът е , че тъй наречените стари европейци виждат в новите държави от Изток едни марионетки на Вашингтон.Малко им беше Великобритания е сега и те.
Тъй, че в ЕС все повече ще се оформят две течения.Европа ще бъде на няколко скорости.Стара Европа ще продължи да се интегрира по между си все повече в рамките на свгашния ЕС а когато настъпи момента ще създае друга икономически изгодна за тях организация.
Стара Европа разбира, че да съперничи на САЩ вече е невъзможно.А това беше целта на ЕС.Илюзиите , че с обединението на Източна и Западна Европа това ще стане вече са изживени.
Тъй, че разширяването на ЕС ще продължи по инерция още малко след което ще спре.
Но това вече няма да е онзи ЕС от 60, 70 и 80 години за който ние бленуваме.
Ние няма да сме втора Испания или Ирландия и тук да се изсипва "манна небесна".Стара Европа няма да пълни гушите на някъкви американски марионетки.Който това не разбира, значи нищо не разбира.
Doctora
19 Юни 2005 17:00
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
ЕС заприлича на ІV Интернационал...
Апостола
19 Юни 2005 18:17
Мнения: 799
От: Bulgaria
Абе, ние българите, що империи сме затриле, та един Евросъюз ще ни се опъва!
Пейчо Пеев
19 Юни 2005 20:17
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Майче пак ни забравиха
paragraph39
19 Юни 2005 20:25
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
DOMINUS,
// "Параграфе, ...Ако сложим на една везна, от една страна, реакторите на АЕЦ Козлодуй /имайки предвид новостроящата се АЕЦ БЕЛЕНЕ/, от друга - европейската ни принадлежност - дебатът е напълно несъстоятелен."
......................................... ......................................... .......................
ЯВНО, и ти си от тези, което схващат Казусът "Затваряне на реактори в АЕЦ Козлудуй" като нещо отделно от Казуса "Пълноправното и Равноправното Членство на България в ЕС" !!! Това наистина са ДВА Казуса- но имат ОБЩ Корен!
Пределно ясно го казах и написах/ така го казаха и ОТСЯКОХА и от ЕК и ЕС!/, че "България трябва да затвори реактори в АЕЦ "Козлудуй" ПО ПОЛТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ" ! А НЕ по технически причини!
При това, също пределно ясно го казах и написах/ така го казва в решението си Съдът на Европейските Общности-Люксембург!/, че Решение за нуждата от затваряне и за затваряне на реактори в АЕЦ "Козлудуй" НЯМА взето и до ден-днешен нито от ЕК, нито от ЕП, нито от ЕС!!! А и , всъщност, НЯМА до днес ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ или Решение на ЕС , ЕП, ЕК по въпроса за атомната енергетика въобще в страните-членки на ЕС и извън!!!
ТОГАВА... за какво говорим?! Значи, налице е пример на ОТНОШЕНИЕ към България, става въпрос за типичен пример на "извиване на ръце", на НЕдобронамереност и прочие, спрямо България?!? А, може би, става въпрос и за прикрито ВЛИЯНИЕ и НАТИСК на корпоративни икономически интереси, на икономически субекти в ЕС и лобитата им НАД управленски структури в ЕС/ЕП, ЕК/?! А на българите всичко това им се представя като "демократични" ПАРАМЕТРИ , които България трябва достигне и да реолизира, за да бъде допусната да стане член на "демократична" Европа! Ерго, става въпрос за ГОЛЯМА "демократична" ЛЪЖА, идваща откъм ЕС -под благовидното название "ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ" за затваряна на блокове в "АЕЦ "Козлудуй", за да добие България ПРАВО /по кой нормативен акт на ЕС- НЯМА такъв?!?/ да стане член на НАЙ-"демократичния" междудържавен Съюз в Света!!! ГЛУПОСТИ на търкалета! Българските управляващи най-демократично СКРИХА подадените най-демократично над 500 хиляди подписа-Искане за "Свикване на Референдум за съдбата на блокове 1-4 на АЕЦ "Козлудуй"- и Европа ЗНАЕШЕ за това "демократично действие" на българските управници! И най-демократично си ЗАМЪЛЧА "Старата демократична Европа" пред това възможно най-НЕдемократично действие на управници в държава- кандидат за член на ЕС!
ЕТО, за това става въпрос! НЕ е въпросът "АЕЦ "Козлудуй" или ЕС!?" - такъв въпрос НЕ е поставян отвън на България официално! А и няма как да й бъде поставен- защото там такъв въпрос официално НЕ съществува!!! Значи, такъв въпрос НЕ би трябвало да съществува и ТУК- в България!!!Следователно, "Казусът АЕЦ "Козлудуй" НЕ може и НЕ трябва да бъде преценяван и оценяван като "Разменнна монета" за членството или НЕ на България в ЕС, а като МЯРА за демократичността или НЕ на един междудържавен Съюз, на който бълтарите ИСКАМЕ /а искаме ли- нямаше Референдум, нямаше допитване до Народа!/ България да стане редовен и ПЪЛНОПРАВЕН член! КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 19/6/2005 г/ 20:27:18

D-r Zvezdnikov
19 Юни 2005 21:01
Мнения: 1,522
От: USA
ЗИП, и ти си прав - поне в това последното изказване. Но бай Тодар има процентно повече качествено-добри постинги!
Perkoles
19 Юни 2005 22:22
Мнения: 7,433
От: Australia
Имал - дал.
(диагноза),
какво повече!

Добави мнение   Мнения:33 Предишна Страница 2 от 2 1 2