:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 172
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Анализ

Симеон даде диагноза на ЕС

Още при първото участие на България в Европейския съвет премиерът демонстрира оптимизъм, който обаче остана несподелен
Д-р Сакскобургготски даде диагноза на кризата в Европейския съюз - хванала го е детска болест. Българският премиер, който за пръв път бе поканен да участва в Европейски съвет, макар и само като наблюдател, с един поглед установи от какво страда ЕС. Дори направи оптимистична прогноза за развитието на заболяването: "Сегашната ситуация в Европа може да се сравни с детска болест, което е символ на младежта".

Никой от европейския консилиум в Брюксел обаче не сподели оптимизма на Симеон. Може би гостуващият стажант-интернист, бе погледнал повърхностно на проблемите, като бе сметнал, че по лицето на Стара Европа са избили младежки пъпки. Макар че като наблюдател той има право да се изказва или да мълчи и гледа, но не и да лекува (гласува), мнението му заслужава внимание. Не е изключено той да се окаже прав за детската болест - с тази разлика, че когато върху лицето на възрастен избият пъпки, това е основание за безпокойство, а не за оптимизъм. Лекари твърдят, че в сравнение с децата възрастните прекарват по-тежко детските болести, ако ги пипнат в късна възраст. Подобно нещо се случва, например, когато карат със закъснение дребна шарка - който не е добил имунитет в детските си години, след това може да страда сериозно и да му останат дълбоки белези от неизбежните пъпки.

Факт е, чеЕвропа се разболя, когато започна да интегрира младите демокрацииОт първите приети почувства неразположение, а щом подписа договора за присъединяване на България и Румъния, направо й прилоша. Получава се несъвместимост. Старият организъм упорито отхвърля присажданите му нови органи. Лабораторните изследвания в Брюксел установиха, че проблемът е в недостига на хемоглобин (пари). Бюджетният спор напълно измести ентусиазма от обединяването на Европа, защото ентусиазмът е дело на политиците, а парите са дело на народите. Когато става дума за преразпределение на фондовете (земеделски или за регионално развитие), трябва да се взема от едни, за да се дава на други. Това е пресечната точка, в която политиците се изправят лице в лице със своите народи. Длъжни са да питат: Съгласни ли сте да бръкнем в джоба ви заради други? Но всеки желае да избегне този въпрос, защото знае не само отговора, но и възможната реакция.

Затова дебатите в Брюксел протекоха по такъв начин, чевсеки лидер да покаже пред своя народ как брани интересите мупред другите. Тони Блеър се закле, че няма да се откаже от рестото от 4,6 млрд. евро, които ЕС връща всяка година на Великобритания, откакто Маргарет Тачър си го извоюва през 1984 г. Тогава тя скъса нервите на Франсоа Митеран и Хелмут Кол и те склониха. Жак Ширак пък се възправи като републиканска Мариана, за да видят неговите сънародници, които го поставиха на мушка чрез референдума срещу Евроконституцията, че брани техните земеделски субсидии и не е предател. Ирландия, която стана символ на европейското чудо благодарение на масираната подкрепа от ЕС, заяви, че няма да дели регионалната си помощ с България, Румъния и други подобни. Испанското правителство първоначално се опита да даде пример на жертвеност в името на европейската солидарност, но също бе дръпнато за краката от народа си и обяви, че ако се откаже от своя дял във фонда за регионално развитие, това би станало постепенно и в дълъг период. Германия, Холандия, Италия и почти всички от "старите", обясниха, че точно сега не могат да развържат кесиите, защото са ги налегнали болежки (безработица, поскъпване, социално напрежение) и се нуждаят от пари за лечение.

И какво излиза?Д-р Сакскобургготски е бил най-здравият на срещата,защото неговият народ не го спъва да ускорява евроинтеграцията, а го насърчава. В същото време българският народ е най-болният по всички показатели на Евробарометъра. След 15 години шокова терапия и в резултат на грижите на серия лечители като Сакскобургготски, той не се надява повече на родните политици. Задават се избори, но предизборното настроение е по-вяло откогато и да било. Народът не е склонен да си взема дори подсладените хапчета, които властта му гласи под формата на изборна томбола. Социологическите агенции, които през ден мерят кръвното му налягане, установяват, че е слязло на най-ниското равнище в сравнение с предишни избори. Народът е толкова отпаднал, че не му се ще да се разходи до урните, за да смени личния си лекар. Останала му е само тайната надежда, че с влизането в ЕС ще го поемат чужденци, които ще бранят неговите интереси по същия начин, както бранят интересите на своите народи, или че поне искрено ще се заинтересуват какво му е. Дотогава ще залага на козметиката, за да изглежда привлекателен.
33
1401
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
33
 Видими 
18 Юни 2005 02:23
Терзиев! Каква само фамилия! Звучи някак си величествено
друго си е да си човек с такава фамилия, от прогресивен произход
Иначе това Европа, Сакскобурготски, звучи назадничаво
вони на монархо-фашизъм и то в навечерието на победата
18 Юни 2005 04:36
Ммдаа, предстои поредната победа на прогресивните сили над здравия разум. То не че на здравият разум му трябва да се надпреварва с пролетаризираните маси, ама когато и бивши царе запеят Интернационала, в теб се събужда научно любопитство и се опитваш да разбереш що е дървено желязо.
18 Юни 2005 07:30
Д-р Сакскобургготски

Какво ли значи Д-р? Доктор без образование? Другар? Директор на бившето вече правителство?
18 Юни 2005 08:05
shake другар е Сакса нищо друго
18 Юни 2005 09:36
Интересно съвпадение(?) - Олигофрен-премиер има за почитатели олигофрени...
А пък Терзиев го е написал точно!
18 Юни 2005 09:55
Бе то има болни, ама трябва сопи да играят, че да видите как бързо ще оздравеят. Те болни, пък народа 15 години го опъва каиша. Болен здрав носи- това е положението. ама е време да се махат мнимите болни, че да има живот за истински болните.
18 Юни 2005 10:45

http://nuclearforce.hit.bg/index.htm
18 Юни 2005 10:49
Bulgaria - the new world nuclear force!!!
18 Юни 2005 11:07
Народът е толкова отпаднал, че не му се ще да се разходи до урните, за да смени личния си лекар. Останала му е само тайната надежда, че с влизането в ЕС ще го поемат чужденци, които ще бранят неговите интереси по същия начин, както бранят интересите на своите народи, или че поне искрено ще се заинтересуват какво му е. Дотогава ще залага на козметиката, за да изглежда привлекателен.
В десятката!
...или че поне искрено ще се заинтересуват какво му е....
18 Юни 2005 11:32
ЕС се разпада.С каквото сме се захванали все се е разпаднало.Стига сте ни плашили с това , че няма да ни приемат в ЕС.Жълт картон , червен картон - голям праз.
18 Юни 2005 13:27
"Сегашната ситуация в Европа може да се сравни с детска болест, което е символ на младежта".
Спомних си часовете по история в гимназията. Симеон сигурно е чел В. И. Ленин. Там се говореше нещо като за " Левачеството - детска болест на болшевизма " или нещо подобно. Ама , тогава, по вресето на чичко Илич, комунизЪмЪт наистина е бил млад. Доколкото си спомням Евр. СЪЮЗ е вече на роколо 50 години. Малко късно за детски болести.
18 Юни 2005 14:13
Драги Душко,
Слаба ти е паметта като на модерен социалист. Зареял си поглед в бъдещето, а си забравил славното партийно минало и си занемарил идейното наследство.

Ленин е писал не за левачеството, а за левичарството. На руски звучи така: "Детская болезнь "левизны" в коммунизме". Написано е през 1920 г., т.е. 72 години след така наречения "Комунистически манифест". Така че по-леко с иронията на тема възрастта на Европейския съюз.
18 Юни 2005 14:44
к а к т о и д а п л ю е т е а в т о р ъ т - м н о г о с а р к а с т и ч н о е п о д н е с ъ л т е м а т а и п а д а з д р а в п р и с м е х ж а л к о ч е п а к е з а с м е т к а н а д а н ъ к о п л а т е ц а б ъ л г а р с к и и и з б и р а т е л и т е к а к в и т о с е о ч а к в а д а б ъ д е м и д н а т а с ъ б о т а . Ш м а м е д о с т а т ъ ч н о в р е ч е з а р а з м и с ъ л - о т д в е т е з л и н и п о -д о б р а т а е с и м е о н ч о , н е с е р г е й к о к а к т о н а м н о з и н а ч е р в е н и и п о р о з о в е л и н о в о и з л ю п е н и ф о р у м ц и и м с е и с к а . с т р а н н о з а щ о
18 Юни 2005 17:43
Светослав Терзиев:
Факт е, че
Европа се разболя, когато започна да интегрира младите демокрации
От първите приети почувства неразположение, а щом подписа договора за присъединяване на България и Румъния, направо й прилоша.

Пръво: Факт е, че единственият шанс на ЕС да се излекува от старческата си болест е да приеме новите демокрации, демек бившите комунистически диктатури и че ЕС знае тая работа отлично.
Второ: Факт е същите типове като тоя до оня ден ни убеждаваха научно, че НАТО бил загинал и ша бъде заменен със ЗЕС, че никога нема да ни приемат в НАТО, защото Ялта и Малта ни обрекли во веки веков на Русия, че ЕС никога нема да ни приеме, за да не му развалим рахатлъка и прочие простотии.
Трето: Факт е, че секи път са заричам никогиш повеке да си не губа времето с четене дивотиите на платените червени агитпропчици. Ама се не мога да са сдържа, а после ми става обидно и за мен и другите.

Какво полза може да извлече човек от четенето на такъв пасквил, на който всеки начинаещ лекар одма ша постави правилната диагноза: "Прекрасна болшевишка дизентерия"!
18 Юни 2005 17:52
Др. Живков,
Като гледам дори и Мексиканския може да направи смислен коментар на статия от Терзиев.
19 Юни 2005 00:26
Една добра идея е на път да умре поради желанието за прекалено интегриране, съчетано с неадекватни икономически решения. Наблюдава се вътрешна противоречивост и несъвместомост на основни принципи което води до дезинтеграция и противопоставяне между държавите:

1. Огромна пропаст между икономическото развитие на отделните региони/държави/ и зле прикрито нежелание да се постигне съразмреност в обозримо бъдеще.

2. Могъща и непрекъснато увеличаваща се бюрокрация както и самоцелни разходи в интерес на тази бюрокрация. Тя се крепи на неприсъщи дейности с които се заема ЕС.

3. Наличието на квоти за производство и износ и обмен в рамките на ЕС по национален признак е абсурд с който се цели компенсация за други абсурди -парични вноски на държави и субсидии за производители.

4. Ненормален и непазаран метод за набиране на финансови посъпления за ЕС. Идеята за вноски на държави противопоставя държавите една на друга и е силен дезинтегриращ елемент. Правилното решение са единни данъци в рамките на ЕС за икономическите субекти и за всички граждани. Единни мита важащи само при внос/износ от ЕС. Изисква се съответно намаляване данъците на национално ниво за да не са промени данъчната тежест. Не се изискват еднакви национални данъци, акцизи и ДДС, но в рамките на свободното придвижване те ще се приближат по пазарни причини.

5. Нормалмо е да се говори за единни митници и единен независим съд / независимо че националните законодателства имат и ще имат различия! /. Добре е също за недалечно бъдеще да се планира наднационално пенсионно и здравно осигуряване. Ас не съм чувал за подобни намерения.

6. Нормално е да се дават субсидии за здравеопазване и образование, напр. да има публични учебни заведения и болници получаващи финансиране от ЕС. Нормално е да се дават помощи на региони при природни бедствия. ЕС не прави това, защото парите се дават по следващото перо.

7. ЕС дава субсидии на производители на определени стоки по държави?!? и отнема правото на други производители в други държави да правят същото нещо по-ефективно и по-ефтино. Това си е чисто самоубийство. Една голяма част от средствата на ЕС се изливат в тази яма и носят явна вреда вкл. за получаващите помощта.

Извода е очевиден. ЕС в предишния си вариант 'Общ пазар', може би с добавка обща валута - предназначен да улесни придвижване на хора, стоки и капитали, да направи границите по-незабележими и да НАПРАВИ ЕВЕНТУАЛНА НОВА ВОЙНА НЕИЗГОДНА поради вътрешна обвързаност беше уместен. В сегашния си вариант е глупав, необмислен и взаимно неизгоден за всички. Напр. ние затваряме на АЕЦ срещу което Франция и Германия дават повече парични вноскиа на населението им се втълпява че се е увеличила сигурността. Същевременно им се дава квота за производство на еди-кво си поради което цената му става 2 пъти по-голяма и т.н. Пълна боза.
19 Юни 2005 00:40
ИЗВОД -

Разширяването на Евр. Съюз ( Турция, Грузия, Албания, Украйна, Босна, Мароко, Израел, Тунис, Египет ... )

е тъй жизнено необходимо

както слънцето и въздуха,

за всяко живо същество.
19 Юни 2005 03:24
И с`я к`во , нема а пием бира че има луди ли ?!?
не мое а стане , това е !
19 Юни 2005 04:39
Не знам каква диагноза е дал Симеон , но знам че
ЖАН КЛОД ЖУНКЕР ги сложи сите на място преди да напусне поста си ?!?
Браво на десните в ЕС !?
19 Юни 2005 10:12
Люксембуржазецът Юнкер беше човешкия образ на Западна Европа на този форум. Намери най-точните думи, за да изрази почитанията си към Източно-Европейските страни, които - надраснали меркантилното - дадоха урок по достойнство на богатите демокрации.
_______
Просълзих се от гордост, когато той каза - "J'avais honte" "Срамувах се, когато една след други - тези най-бедни държави декларираха пред мен, че се отказват от част от финансовите си изиксвания в името на съгласието в ЕС".
И наистина - какъв срам, Източна Европа да бъде по-солидарна с европейската идея от нейните създатели!
_______
Браво на МЛАДИТЕ ДЕМОКРАЦИИ!
19 Юни 2005 10:49
Чуват се и мнения, че безконтролно е разширението, можело ЕС успешно да си партнира с други съюзи
19 Юни 2005 11:39
Да бе, да. Некои другари тука искрено си верват че ЕС е патетичен ученически опус и добрите чичковци от Брюксел. Вероятно са интелегенти от малък провинциален град.
Практиката обаче показа че не само конституция няма да има в скоро време, но и кинтите висят. Блеър след като се закле, воистина не си даде рестото да хрантути селяци. По причина че обещаните на България и Румъния бюджети се явяват сметки без кръчмар , явно Франция ще ни отложи за 2008 да спести некой лев щото требва да се вземат главно от техните. Така ще останем с висящ бюджет само за 2 години.
Имаме обаче шанс, ако решим да затворим доброволно и Марица изток , да ни изпратят in advance поне ясните правила.
19 Юни 2005 12:31
автора не е наясно с нещата и е написал една голяма ГЛУПОСТ!
Всички държави без Холандия и Великобритания бяха готови на компромис, но тези две държави вкараха Европа не в криза, а в тежка криза, както каза Юнкер!
Канцлерът на Германия беше много разочарован и "се срамуваше" от решението на Тони Блеър и Белкенде. Дано това да не е края на ЕУ!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
19 Юни 2005 12:50
takoko
19 Юни 2005 13:03
DOMINUS,
/:/ "...Просълзих се от гордост, когато той каза - "J'avais honte" "Срамувах се, когато една след други - тези най-бедни държави декларираха пред мен, че се отказват от част от финансовите си изиксвания в името на съгласието в ЕС".
И наистина - какъв срам, Източна Европа да бъде по-солидарна с европейската идея от нейните създатели! "
......................................... ......................
Аз пък имам един СЪМНЕЖ !!! Защото...
В "тези бедни държави" на "държав/ци/НИЦИТЕ" там, в повечето случаи, ХИЧ НЕ ИМ ПУКА за интересите на собствените им Държави и Народи! НЕ вярвам , че СЕГА решават и действат иначе!!!
Според мен, у "държав/ЦИ/ниците" в "тези бедни държави" отново е НАДДЕЛЯЛ синдромът "YES , SIR!" и НЕистовото им желание да се харесат /лично те, ПЕРСОНАЛНО, а НЕ Държавите и Народите им!/ на "Големите Чичковци и Лели" от Старата Европа- за да получат, Божем, потупване по рамото и обещание /или надежда/ за някое местенце, след време, в някоя брюкселска или страсбургска канцеларийка!!!
България вече го яде големия с приемане от нашите "държав/ЦИ/ници" на решения на "европейските чичковци и лели" , приети "ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ"- решението за затварянето на 1-4 блокове на ЕАЦ "Козлудуй"- при положение, че НЯМА Технически Причини, които да налагат тяхното затваряне! Просто, нашите "държавници" в нашата "бедна държавица" НЕ са свикнали, а и НЯМАТ личен интерес да казват "NO!"
Впрочем, сега е моментът България да каже: "Добре, в името на съгласието по финансовите изисквания в ЕС, България, ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ, се отказва от част от парите, които иначе би трябвало да получи от ЕС! Но ЕС , на реципрочна основа и ЗА КОМПЕНСАЦИЯ, ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ИСКАНЕТО СИ България да затвори реактори в АЕЦ "Козлудуй" ро политически причини! "Февър фор фейвър!" , нали!!! КАЗАХ!

19 Юни 2005 13:19
paragraphe,
поводите за гордост на Източна Европа са твърде малко, за да бъдат пропускани. Компромисът, предложен от новите демокрации, е повече от патетичен. Той е исторически. Защото досега те с нищо не бяха показали солидарност с европейската идея; единствено се "солидаризираха" с европейските фондове, а на никого (в частност на западно-европейците) не му е приятно да го третират като касичка.
Ако сложим на една везна, от една страна, реакторите на АЕЦ Козлодуй /имайки предвид новостроящата се АЕЦ БЕЛЕНЕ/, от друга - европейската ни принадлежност - дебатът е напълно несъстоятелен. Имаме да защитим пред ЕС много по-важни интереси от някаква електроцентрала. И изобщо аргументът АЕЦ, въпреки широката му популистка употреба, го намирам за ужасно безпомощен.
19 Юни 2005 16:48
Ей, бай Тошо, ти в кой свят живеееш.
Само ти ли не разбра, че НАТО наистина загина.Кризата в Ирак го показа.
НАТО, като инструмент на САЩ вече го няма.А НАТО което не е инструмент на САЩ вече не е НАТО.
Страни като Франция, Германия, Испания, Белгия, Канада водят откровенна антиамериканска политика.
Американците измират в Ирак а горепосочените европейци си казват наум"хак им е".
Тъй, че по полека с изводите.
Канада демонстративно отказа да участва в проекта на САЩ за защита от балестични ракети.Щатите полудяха от гняв, дори май решиха да не внасят говеждо от там.А ма нейсе.
А да заместиш горепосочените държави с разни политически курви от Източна Европа е смешно.
С ЕС е същата работа.На хартия го има.Но на дела?Каква е тази организация, която няма единна външна, военна а вече и икономическа политика?
Едно е англосаксонския либерализъм, съвсем друго социалния германо-френски модел.
В момента първия е по-успешен, но това не променя нещата.Моторът на ЕС са Франция и Германия и ако там нещата не са в ред, колата не върви.
Проблемът е , че тъй наречените стари европейци виждат в новите държави от Изток едни марионетки на Вашингтон.Малко им беше Великобритания е сега и те.
Тъй, че в ЕС все повече ще се оформят две течения.Европа ще бъде на няколко скорости.Стара Европа ще продължи да се интегрира по между си все повече в рамките на свгашния ЕС а когато настъпи момента ще създае друга икономически изгодна за тях организация.
Стара Европа разбира, че да съперничи на САЩ вече е невъзможно.А това беше целта на ЕС.Илюзиите , че с обединението на Източна и Западна Европа това ще стане вече са изживени.
Тъй, че разширяването на ЕС ще продължи по инерция още малко след което ще спре.
Но това вече няма да е онзи ЕС от 60, 70 и 80 години за който ние бленуваме.
Ние няма да сме втора Испания или Ирландия и тук да се изсипва "манна небесна".Стара Европа няма да пълни гушите на някъкви американски марионетки.Който това не разбира, значи нищо не разбира.
19 Юни 2005 17:00
ЕС заприлича на ІV Интернационал...
19 Юни 2005 18:17
Абе, ние българите, що империи сме затриле, та един Евросъюз ще ни се опъва!
19 Юни 2005 20:17
Майче пак ни забравиха
19 Юни 2005 20:25
DOMINUS,
// "Параграфе, ...Ако сложим на една везна, от една страна, реакторите на АЕЦ Козлодуй /имайки предвид новостроящата се АЕЦ БЕЛЕНЕ/, от друга - европейската ни принадлежност - дебатът е напълно несъстоятелен."
......................................... ......................................... .......................
ЯВНО, и ти си от тези, което схващат Казусът "Затваряне на реактори в АЕЦ Козлудуй" като нещо отделно от Казуса "Пълноправното и Равноправното Членство на България в ЕС" !!! Това наистина са ДВА Казуса- но имат ОБЩ Корен!
Пределно ясно го казах и написах/ така го казаха и ОТСЯКОХА и от ЕК и ЕС!/, че "България трябва да затвори реактори в АЕЦ "Козлудуй" ПО ПОЛТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ" ! А НЕ по технически причини!
При това, също пределно ясно го казах и написах/ така го казва в решението си Съдът на Европейските Общности-Люксембург!/, че Решение за нуждата от затваряне и за затваряне на реактори в АЕЦ "Козлудуй" НЯМА взето и до ден-днешен нито от ЕК, нито от ЕП, нито от ЕС!!! А и , всъщност, НЯМА до днес ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ или Решение на ЕС , ЕП, ЕК по въпроса за атомната енергетика въобще в страните-членки на ЕС и извън!!!
ТОГАВА... за какво говорим?! Значи, налице е пример на ОТНОШЕНИЕ към България, става въпрос за типичен пример на "извиване на ръце", на НЕдобронамереност и прочие, спрямо България?!? А, може би, става въпрос и за прикрито ВЛИЯНИЕ и НАТИСК на корпоративни икономически интереси, на икономически субекти в ЕС и лобитата им НАД управленски структури в ЕС/ЕП, ЕК/?! А на българите всичко това им се представя като "демократични" ПАРАМЕТРИ , които България трябва достигне и да реолизира, за да бъде допусната да стане член на "демократична" Европа! Ерго, става въпрос за ГОЛЯМА "демократична" ЛЪЖА, идваща откъм ЕС -под благовидното название "ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ" за затваряна на блокове в "АЕЦ "Козлудуй", за да добие България ПРАВО /по кой нормативен акт на ЕС- НЯМА такъв?!?/ да стане член на НАЙ-"демократичния" междудържавен Съюз в Света!!! ГЛУПОСТИ на търкалета! Българските управляващи най-демократично СКРИХА подадените най-демократично над 500 хиляди подписа-Искане за "Свикване на Референдум за съдбата на блокове 1-4 на АЕЦ "Козлудуй"- и Европа ЗНАЕШЕ за това "демократично действие" на българските управници! И най-демократично си ЗАМЪЛЧА "Старата демократична Европа" пред това възможно най-НЕдемократично действие на управници в държава- кандидат за член на ЕС!
ЕТО, за това става въпрос! НЕ е въпросът "АЕЦ "Козлудуй" или ЕС!?" - такъв въпрос НЕ е поставян отвън на България официално! А и няма как да й бъде поставен- защото там такъв въпрос официално НЕ съществува!!! Значи, такъв въпрос НЕ би трябвало да съществува и ТУК- в България!!!Следователно, "Казусът АЕЦ "Козлудуй" НЕ може и НЕ трябва да бъде преценяван и оценяван като "Разменнна монета" за членството или НЕ на България в ЕС, а като МЯРА за демократичността или НЕ на един междудържавен Съюз, на който бълтарите ИСКАМЕ /а искаме ли- нямаше Референдум, нямаше допитване до Народа!/ България да стане редовен и ПЪЛНОПРАВЕН член! КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 19/6/2005 г/ 20:27:18

19 Юни 2005 21:01
ЗИП, и ти си прав - поне в това последното изказване. Но бай Тодар има процентно повече качествено-добри постинги!
19 Юни 2005 22:22
Имал - дал.
(диагноза),
какво повече!

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД