Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Каква е целта на форума?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:150 « Предишна Страница 7 от 8 5 6 7 8 Следваща
Геновева
23 Юни 2005 15:39
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
а нема, нема, не се притеснявай, аз съм свикнала, крекинг процес с горещо валцоване...
Геновева
23 Юни 2005 16:46
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
верно, аз го обърках с блуминг-слябинг, пепел ми на езика!
Нели
24 Юни 2005 04:35
Мнения: 5,661
От: United States
Цитат от стр. 4, SS:

Сиб, истината е, че Фичо много се промени.
Беше време, когато и той като Кайлито, се опитваше да налага своята истина и да превръща форума в свой образ и подобие.

Позволете ми да не се съглася, все пак съм човека, който най-добре познава Фичо в този форум.

Фичо никога не е бил по-различен от днес. Истината е, че в някогашният форум имаше не една, а десетки Кайлита (с мъжки и женски никове), те бяха толерирани от модераторите и скапваха всяка дискусия по същество с лични обиди, клевети и невъзможен за нормалния разум език. В такава обстановка всеки би се защитил, независимо дали ника му е Фичо, Нели или Сибила.

Лично за себе си мога да кажа, че съм писала по един и същи начин. Каква е разликата? Ами качествата на модератора. Не е тайна, че не сме му първите любимци, но също така не е тайна, че той се опитва да е максимално справедлив. И го прави. Прави го, бе. Изтърпя кво ли не, но днес имаме този чудесен резултат. Пишем в нормален и относително толерантен форум.

Единствената ми претенция е към Сибила, която все още се появява тук без да има доблестта да ми се извини за клеветите писани по мой адрес в "онзи чат" и "онзи форум" години наред. Но доблестта е рядко качество, не бива да го очаквам от всеки.
*
Каква била целта на форума? Накратко - да има по-малко Кайлита.
Iezuit
24 Юни 2005 05:15
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Странно, човек, изхвърлян от два форума, има претенции към един от коректните форумци... Някои разправят, че идващите избори били абсурдни.
Нели, за да очакваш каквото и да е от другите, добре би било да дадеш пример. Като се извиниш за лъжите си спрямо мен примерно.

Редактирано от - Iezuit на 24/6/2005 г/ 05:16:51

Miranda
24 Юни 2005 06:42
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Нели, убедена съм, ти също не си останала длъжна.
И не си подминавала чата анонимно.
Защото знам как човек се озлобява.
Но както навярно виждаш, не си е струвало усилието.





Редактирано от - Miranda на 24/6/2005 г/ 06:55:29

ЗВЯР
24 Юни 2005 10:15
Мнения: 1,095
От: Bulgaria
Нело, как може да си с толкова къса памет?
Не помниш ли как преди 10 дни Фичо рече, че Don бил фашист?
И твоя любим модератор не посмя да го редактира?
bot
24 Юни 2005 10:24
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не смятам израза "не посмя" за адекватен на ситуацията. Доста неща "посмях", препоръчвам ви да си овладеете речника.
Сибила
24 Юни 2005 11:46
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Единствената ми претенция е към Сибила, която все още се появява тук без да има доблестта да ми се извини за клеветите писани по мой адрес в "онзи чат" и "онзи форум" години наред. Но доблестта е рядко качество, не бива да го очаквам от всеки.



Нели, единствената ми претенция към теб е да се се опитваш да се изразяваш точно, за да не се се получават двусмислици от вида на горецитираната.
Така, както си го написала, излиза, че аз съм писала клевети по твой адрес в онзи чат и форум години наред.



А смисълът е точно обратен. Аз бях открила тема "Чатът", по повод гадостите, писани по мой адрес в оня чат, който още си съществува и където мръсотиите, гадостите, простотиите, интригите, сплетните, слуховете и клеветите си се леят с кофата и пак свързани с мен, с теб, с модератора и с който още се сетиш.



Истината е, че всеки оплюван в чата се мъчи да разбере кой е анонимния му плювач/ и неанонимни се намират/ и обикновено, за улеснение, го свързва в предположенията си с някой, с когото е в някакъв конфликт, опитва се да го персонифицира, а и още - в своите догадки се влияе също така от "информациите", получени от околните, че този някой е майстор на такива мръсни хватки с удари под пояса и бодичек.



За вас с Фичо, вашият " мониторски шлейф", както го наричате, беше изнесъл вече достатъчно такива "данни", че го правите редовно и дори заради това сте били изхвърлени от форума на "Монитор" - заради гадно анонимно писане даже с най-невероятен адресат.


Ние от "Сега", несвикнали на конфликти, които се разразяват с такава ярост, битки, които се водят с с включване в арсенала на всякакви тайни и мръсни оръжия, бяхме много удивени, бидейки, да го наречем, твърде непорочни и неопитни да се оправим в дебрите на омразите и злобите на бившите мониторци. Всеки от нас взе страна взе страна въз основа на собствения си опит, влизайки в отношения с всяка една от "страните". Вие с Фичо бяхте агресивни и към нас, опитвахте се да ни превъзпитавате, и да ни въвличате във вашата война, на ваша страна - силом - без никакъв такт и съобразяване с нашите намерения, характери, ако щеш - темперамент.


Създадохте нетърпима обстановка в нашия форум, разделихте го на лагери, мониторската зараза разяде и него и той боледуваше дълго дълго дълго.


Моите претенции към теб са много по-големи, но аз няма да ги формулирам, защото отдавна вече не се надявам да можеш да вникнеш в тях.
Поради невъзможността да се разбера с теб, съм те изключила от кръга на хората, с които контактувам, просто казано - не ти обръщам внимание, освен в случай като днешния - за да ти обърна внимание на двусмислиците, които пишеш поради, вероятно, неумение да се изразяваш точно и които могат да бъдат тълкувани превратно.



За анонимните гадости, които някой или някои продължават да бълват в чата за мен, и на които, вече са сигурна, не си ти авторът, но някога те подозирах в това - ти се извинявам.
Знам /вече/ колко е неприятно да бъдеш наречен за автор на анонимни гадости и как слуховете за това, повторени хиляди пъти, вземат размер на пандемия. Хората са податливи на слухове, но вината не е тяхна.



Вината е на тези, които позволяват фабриката за разпространяване на какви ли не слухове да продължава да фабрикува такива на пълни обороти.



Оня форум и чат са вече срамно минало.
Дано да никога вече не се налага да си го припомняме.


От теб не искам да ми се извиняваш.
Не искам извинение от никой друг, който ме клевети, интригантства и мизерничи зад гърба ми.




Знам, че такова няма да получа, а в края на краищата, знаеш, това ми е и напълно безразлично.

Бъди здрава и всеки по пътя си.





Редактирано от - Сибила на 24/6/2005 г/ 11:57:40

Manrico
24 Юни 2005 11:59
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Не може ли все пак да резюмираме, че която мома не иска да я щипят, не се хваща на хорото, а пък работата на модератора е да гледа да не се случват по-лоши неща от щипане?
проф. дървингов
24 Юни 2005 14:04
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
г-н Бот, има ли специална причина да изтриете питането му до Вас от вчера, 23 юни ? Прощавайте !
bot
24 Юни 2005 14:05
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Да. Прочетете правилата.
Нели
24 Юни 2005 15:11
Мнения: 5,661
От: United States
Сибила, като пропусна всички ти неадекватни мисли за мониторци приемам с благодарност извиненията ти за това, че години наред твърдеше, че сме писали анонимно гадости срещу теб. Ще повторя още веднъж - познавам повече от колкото ми се ще човешката душа и поведение и съм сигурна, че този, който пише срещу мен, теб, фъркатичко и още няколко женски ника в чата е може би един и същи човек. За този ник нямаше, и няма, проблем да ти говори приятни неща с регистрираните си никове (той/тя осъзнаваше добре суетността ти ) и да те псува анонимно.

Ако някога сме били санкционирани в Монитор и Сега то е било единствено поради несъвършенствата на характера и политическата пристрастност на модераторите. Да не говорим, че в Монитор бяхме спряни аз, Фичо, Марето, Рицаря, Д.Д., Чоки и т.н. В Сега изтритите ни постинги, на основание на което сме били спирани са налице, откривала съм дори теми с това. - за стих от "Любов необяснима", за невинна езикова забележка на Фичо, че "писането на Граци му се удава, само жената се отдава", за питане защо този отвратителен постинг все още се мъдри във форума, за постове що е антисемитизъм и има ли такъв във в. Сега, за публикуване на спомени на затворници от Белене с турски имена и т.н. Обясняваха ни, например, че текста, който сме пуснали и са го изтрили бил 3004 знака, а не 3000, докато на същата страница други форумци пускаха текстове с по 5000-6000 знака и не биваха изтривани. Подобна несправедливост беше очевидна и изключително неприятна за нормалните хора.

И още нещо - конфузно е да чуеш от зрял човек признанието, че той не може сам да прецени хората срещу него и се бил повлиял от мнението на група псувачи. Не е някак си сериозно. Всеки човек-индивидуалист ненавижда, когато пред очите му тълпата тъпче безмозъчно и нерефлективно някого и инстинктивно се разграничава от нея.
*
Миранда, не разбрах какво точно каза. Само едно нещо - безкрайните ви битки, и досега, в "онзи чат" са много грозни. Ако желаеш моето мнение - не смятам , че Сибила би могла да е участник в анонимности срещу теб. Единственият познат начин да прекратите онази клоака там е да спрете да пишете в нея и да дойдете в този нормален и добре модериран форум. Не виждам какво правиш ти или бени там, например. Наистина, не ви разбирам. Или това е някакъв вид мазохизъм?



Редактирано от - Нели на 24/6/2005 г/ 15:33:57

Volanda
24 Юни 2005 15:14
Мнения: 140
От: Bulgaria
Ако някога сме били санкционирани в Монитор и Сега то е било единствено поради несъвършенствата на характера и политическата пристрастност на модераторите.
туй то

Редактирано от - Volanda на 24/6/2005 г/ 15:17:10

Нели
24 Юни 2005 15:20
Мнения: 5,661
От: United States
Честит Еньов ден на всички и поздрави с едноименната песен на "Щурците". Обичам този ден.
Miranda
24 Юни 2005 20:01
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Благодаря за съвета ти, Нели !
И позволи ми да не споделям мнението ти относно някои хора.
Все пак още веднъж - благодаря.
Нели
25 Юни 2005 07:36
Мнения: 5,661
От: United States
Аха, Миранда, значи висенето в онзи чат е наистина вид мазохизъм. Ами да ви имам удоволствията.

А за (не)споделянето на мнението ми за дадени хора грешиш. Чисто интуитивно (и безпристрастно) смятам, че Сибила не би могла да те псува анонимно. Виж, да хвали себе си анонимно - да, допускам, дори съм изказвала такова мнение някога. Но да те псува - не ми се вързва някак с образа й. Фичо ми казва, че никога не греша в оценките си за хората. Ако този път съм го направила ще да е за първи път.
*
А на теб благодаря за няколкото спонатнни защити на двама ни, пак там, макар да знам, че едва ли е било от прилив на добри чувства. Може би в определения ден си била в по-бойко настроение, знам ли. Но като цяло, най-често заставаш на погрешната страна и вдигат палци на такива хора, че понякога ме е срам да те гледам или чета. Като на Каскета от разказа на Наум в Теми на форумци.

Един хинт - по-гадни псувни по адрес на Д-р Х/Мара от тези на споменатия от мен ник не си чела никога през живота си. Беше по времето когато въпросният Каскет славеше Кобурготски в 2001 по същия безмозъчен начин както днес хвали Сидеров. Д-р Х преживя от него това, което дори априлската агитка, с всичките си членове накуп, от някогашния форум на Сега, не можа да ни стори. Беше чудовищно. SS е права поне в едно - ние бяхме вече калени в подобни зловонни (от страна на виртуалните ни "врагове" ) битки. Приемам сегашната му изолация от модерирания форум като реално божие наказание. Марето е там, горе, и знае за какво говоря.


Чок觧
25 Юни 2005 07:48
Мнения: 7,337
От: Israel
Бяхме се "разбрали" тук да не коментираме "оня чат", за да не падаме на тяхното ниво , но явно това важи само за определени форумци!
Добре е, някой като пише или приказва нещо, да се пооглежда няма ли наоколо друг някой, който да е бил свидетел на тия или ония събития, та да не пуска чак такива опашати лъжи за минали случки! Освен, ако не му е вродено да лъже нагло!
`Kaily
25 Юни 2005 11:27
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Ниделке, признак на отвратително поведение и култура е да хулиш хора, които няма как да се защитят, защото нямат достъп.
Ако моето мнение за останалите ти качества е ниско, то поне мислех, че си възпитана-нали България си представяла по света?
След такъв дипломатически ГАФ си представям как слагаш длан връз фичова чашка, като искат да му долеят алкохол на официален прием.
Нели
25 Юни 2005 15:02
Мнения: 5,661
От: United States
Истината преди всичко, драга ми Кайли, тя излиза на яве, за съжаление, не когато желаеш, а когато му дойде времето за това. Търпение му е майката и всичко застава на собствените си места.

Малко просвета - на дипломатически приеми няма възможност да слагш ръката си на която и да е чаша по простата причина, че хората стоят прави, а напитките се наливат по ъглите на залата. Да не говорим, че съпругът и съпугата често не са в една разговаряща група (макар и това да се случва понякога), защото, ако са домакини следаят по отделно за насторението на гостите, а ако са гости разговарят с приятели и колеги по интереси.

Пожелавам ти фашистката Атака да не влезе в парламента, защото ще ме е срам да го кажа приятелите си тук, но ако случайно стане и за това съм ги подготвила.
`Kaily
25 Юни 2005 15:06
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Истината, ма аз ако ти кажем истината за тебе, бот ще ме боботне.
Добави мнение   Мнения:150 « Предишна Страница 7 от 8 5 6 7 8 Следваща