Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Култът към глупостта
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:151 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »
Монтен 1
12 Юли 2005 00:43
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Бравоска Волгин!
Мислиш и дори на фотографията ти личи - нагласил си се почти по Огюст Роден.
Паднал си неволно в залебежителен силогизъм:
Голяма премиса: "Всичко гениално е просто"
Малка премиса: "Волгин дава просто обяснение за простите очаквания на прост-аците относно загадките на света"
Извод: "Волгин е гениален"
Tim
12 Юли 2005 00:50
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Боже, нещо сбърках.

Аз си мислех че Волгин ще пише за системата на промивне на мозъци на Холивуд, пък то било за това, за което ни промива мозъците и самия Холивуд: абсолютното добро и абсолютното зло.
Tim
12 Юли 2005 00:54
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Все пак да добавя, че както многократно съм заявявал: най-големият проблем на България са българите и ние никога няма да се оправим, докато не се засрамим от простотиите си.
Ама ей на Волен сега яхна българските простотии и ще докаже наистина на народа, че положението му е неспасяемо.
тъпо менте
12 Юли 2005 01:02
Мнения: 887
От: Bulgaria
Идеята на Ленин е, че комунизмът предоставя възможности за всестранно развитие на личността, така че сутрин жената да сготви вкъщи, а следобеда си да посвети на държавни дела. При комунизма всяка готвачка трябва да може да управлява държавата по две причини - първо, защото държавата ще бъде сведена до минимум за сметка на общественото самоуправление, и второ, защото дори готвачката ще получи достатъчно добро образование, за да се занимава в свободното си време с политика.


(снимка: натиснете тук)
тъпо менте
12 Юли 2005 01:20
Мнения: 887
От: Bulgaria
Всички българи са европейци.
Жак Ширак е европеец.
Следователно Жак Ширак е българин.
Benedict
12 Юли 2005 01:22
Мнения: 741
От: Bulgaria
Взех да се чудя, до кога ще му публикуват простотиите на това малко човече? - Вижда толкова, колкото са му казали да напише!
...Атака...Хитлер...
Чак сам се отрича! Не може всеки да управлява! - ами значи трябва да има Богоизбрани, които да ни управляват?!
С този отнесен поглед....
Gacek
12 Юли 2005 01:37
Мнения: 289
От: 0
Волгин е прав, колкото и да не им харесва на някой форумци. Атака си е чиста проба фашистка организация. И момента е идеално избран. Канализира се, породената от завист и гняв омраза. Нищо де, то реакцията ще предизвика контрареакция. И ще стане весело. И накрая ще го отнесе Волен, който съвсем няма да е толкова волен. Ще го използуват и изхвърлят на бунището. О бедний наши предводителю...
alex_dim
12 Юли 2005 01:39
Мнения: 376
От: Bulgaria
Oтново точно попадение на г-н Волгин. Наистина на освобождаването от отговорност на хората за собствената им съдба се дължи успеха на тоталитарните идеологии. Отблъскващият цинизъм и агресивността на "Атака" крият сериозна опасност за бъдещето, ако не бъдат разобличени пред обществото в проповядване на фалшиви ценности.
Проблемът е, че самият П. Волгин преди време подхранваше истериите срещу най-смисления български политик, който се опитваше да обясни на хората, че нещата не са толкова прости и трябва сами да поемат отговорност за бъдещето си.
Нели
12 Юли 2005 01:42
Мнения: 5,661
От: United States
На мен таз кухарка ми харесва повече. Прилича на леля Клоу от "Чичо Томовата колиба", а кръпчето на главата й е като по сегашната черна мода. Имам чувството, че аха, и ще ми заговори. На английски.
nomatter
12 Юли 2005 01:54
Мнения: 18
От: Bulgaria
Волгин,
Прави впечатление, че досега никой не пожела да разчепка най-болната тема - защо у нас нямаше ни Лех Валенса ни даже Дупчек. Само агенти на ДС - сега върлни националисти и селски тарикати.

Това, разбира се не е съвсем по тази тема - само някакво смътно начало.
anacephal
12 Юли 2005 01:55
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
"Отблъскващ цинизъм" и "агресивност" са характерни за хора, които поради естеството на своята работа трябва да получат реални резултати и не могат да се оправдават че "още не му е дошло времето". Отблъскващо цинични и агресивни са например хирурзите, оперативните служители на НСО и много други, от които се очакват бързи резултати, а не празни приказки. Така че ако "Атака" е отблъскващо цинична и агресивна, то това е обнадеждаващ признак.
paragraph39
12 Юли 2005 02:13
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТЪПО МЕНТЕ,
БРАВО за това, че се постнал автентичния текст на Ленин за Готвачката!!! Ной-добрият начин да бъдат ДЕманипулирани МАНИПУЛАЦИИТЕ е, като се представят Доказателства, или ЛОГИЧНИ Обяснения, които да/ще/ контрастират на прилагателните, междуметията и "кухите фрази" на Манипулаторите!!!
............................
В ОСНОВАТА на Хитлеровия ФАШИЗЪМ е идеята, че ГЕРМАНСКАТА Нация е "богоизбрана" да управлява Света , а всички останали Нации трябва да имат само "слугински функции" или да бъдат унищожени! Т.е., Хитлеровият Фашизъм е РАСИЗЪМ- законови ПРИВИЛЕГИИ за представителите на една Раса /или Етнос/, и законово ОТНЕМАНЕ на Права на представителите на една Раса/Етнос/.
***Коалиция "Атака" НЕ проповядва ИЗКЛЮЧИТЕЛНОСТ /"божественост/ на представителите на българския Етнос в България и изключително право той да управлява Света и България!
***Коалиция "Атака" НЕ предвижда "слугински функции" или унищожаване на представителите на другите НЕбългарски Етноси в България!
***Коалиция "Атака" НЕ предвижда законови ПРИВИЛЕГИИ за предсдтавителите на кой да е Етос в България, включително и за представителите на българския Етнос!
***Коалиция "Атака" НЕ предвижда законово ОТНЕМАНЕ на Права на представители на кой да е етнос в България- с изключение на Правата-ПРИВИЛЕГИИ, ако такива вече са дадени!
С-Л-Е-Д-О-В-А-Т-Е-Л-Н-О, Коалиция "Атака" НЯМО НИЩО ОБЩО с Фашистката Идея, Идеология и Практика!!!
Н-А-П-Р-О-Т-И-В!!!
***Коалиция "Атака"e ПРОТИВ всякакви Привилегии за български граждани , основани на техния етнически произход!
***Коалиция "Атака" е за РАВНИ ПРАВА на всички български граждани- без значение на техния етнически произход!
А това са принципи, които лежат в основата НЕ на Фашизма, а на Демокрацията и Европеизма!
ЗНАЧИ, Коалиция "Атака" е НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА и НАЙ-ЕВРОПЕЙСКАТА ПАРТИЯ/коалиция/ в България ДНЕС! КАЗАХ /и доказах/ !!!
D-r Zvezdnikov
12 Юли 2005 02:15
Мнения: 1,522
От: USA
Срещал съм доста критика на тезите на П. Волгин, но тук специално, основно съм съгласен с изводите му. Не намирам нещо, толкова изопачено - без да се смятат подробностите и изразните средства.
"У нас този строй се крепеше не [толкова] на съветските щикове и страха от ДС, а на любовта ни към равенството и желанието да имаме простички отговори на всички въпроси."
-- Заставам на това определение (с поправката), особено отнасящо се за късния Соц. До 60-та година важеше това за съветските щикове и ДС, милиция + доносници! После хората свикнаха с новия си, а за някои и единствен живот, и до ден днешен; един голям процент от тях - не могат да отвикнат.
След една възраст, човек губи способноста си да се променя радикално. Няма нищо страшно в това, след като се осъзнае че е естествено! Основната вина на Народа е в Простотията на интелигенцията му.
Значи, една голяма част от образованите хора, също НЕ МОГАТ да се променят и да възприемат нови идеи; като същевременно се оттърсят от старите и при това, принудително им наложени! ~Там е бедата!! Но ако погледнем трезво и това явление е нормално: все едно християнин да стане турчин или обратното? Много рядко и то с големи трагедии. Много си ни е добър народа! Защо трябва да искаме невъзможни неща от него??
Човекът си остава с идеите, които е приел на младини. Brigum Yang!
= bring them yang. >>{ ето това трябва да се изучава от разумните хора}
FL
12 Юли 2005 02:15
Мнения: 6,942
От: Canada
Не е толкова сложно Петре!
Повечето диктатури са резултат от терористично мафйотски акции при безразлично бедно население!Пример Русия!
След това идват лъжи, пропаганда, марксизъм, ленинизъм....
С фашистка Германия е малко по сложно!Германия беше далеч наи развитата страна в света и германският народ при свободни избори избра Хитлер!
Но това е друга тема...
IGBT
12 Юли 2005 02:27
Мнения: 205
От: USA
Кажи си го Петре, че БГ е населена от полуидиоти
та да си дойдем на думата и това е така защото
това за луканките е пулна глупост -
"спомените за евтината луканка и пълния хладилник"

Неща да ти разправям майна колко луканки
купува една инженерска заплата в САЩ и то фашиски
луканки от тез по $6 на 1/4 lb.
А пък ако взема да пълня не хладилник ами гараж нема
ми стигна
Чичо Фичо
12 Юли 2005 02:33
Мнения: 24,838
От: United States
Атака е сюрмашко балканско копие на руско-съветския фашизъм (реваншизъм) на Жириновски, Проханов, Дугин, Стерлигов, Лимонов... без тяхната харизма и без интелектуалната традиция на модерното руско черносотничество, към което освен големия математик Шафаревич донякъде не остана непричастен даже и големия Солженицин (книгата 200 лет вместе). Руските фашисти се възхищават на "Адольфа Алоизиевича Гитлера". Психологическите механизми на победата на НСДАП в 1933 и явлението Атака 2005 са напълно идентични. Това е хубаво да се повтори около 1300 пъти от всички страни, докато всичките параграфи го проумеят.
Карамфилов
12 Юли 2005 02:36
Мнения: 2,535
От: Bulgaria
Бе какво му става на вестника, да не са им направили днес магия, като в оня филм, дето Джим Кери не можеше да лъже? (Имам предвид и предишната статия)
Ама П.Волгин и сега е пресолил манджата и ако продължава така, ще почна инстинктивно да защитавам т.н. маси, т.е и себе си. Така де, не стига, че сме такива (ние си знаем какви, ама не си признаваме), а сега взели и във вестниците да ни пишат.
Хе-хе, майтапя се бе, браво на П.Волгин.
Drug
12 Юли 2005 02:37
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Авторът и тои се изказа от името на някои българи и за българите въобще. Остава само да ни убведи, че и тои е българин.
Dante
12 Юли 2005 09:23
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Това че Волгин, и изобщо, хора като него, които се смятат за много умни, и от тази си позиция си позволяват да критикуват останалите като глупаци и кръгли идиоти, само защото не са на тяхното мнение, е много характерно за комплексирания балкански (и български) полуинтелигент. Жалко, аз имах по високо мнение за Волгин, явно съм се заблуждавал.
Manrico
12 Юли 2005 09:35
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Benedict, така както не всеки може да шофира, да готви, да оперира или да програмира, така и не всеки може да управлява - фирма или държава. Трябват способности, подготовка и опит. Ако смятаме, че Господ дава способностите, може да ги наричаш и "богоизбрани".
666anti
12 Юли 2005 09:59
Мнения: 620
От: Bulgaria
Здрасти Пепи
Обичам те Любими мой
Къде се изгуби, защо не ми звъннеш довечера
Колеги Форумци, ако някой му има телефона с или без жица нека му каже че само малко да си ОТЛЕПИ долната част на ушите си, щото и по мерикшънските шумящи като бира сипвана от високо филми всичките актьори са с подобни , започващи от долната им челюст залепени по бузите им УШИ
А пък и все са евреи а наш Пепи 6 даже и ВОЛГИН се кръстил
Май от ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ
Плюеше царя, ние го образовахме в предаванията и си плащахме телефонните ни обаждания, а пък той все неприхващаше и ВИКА Язе съм телмометъл на общественото вълнение
Е Как така Пепчо ВолгиНОВ не усети нищо за АТАКА?!
Е съга що да те образоваме още ТИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ и нафта от теб няма да излезе ( за Форумците - вижте статията от ДУМА )
България САУДИЯ и КУВЕЙТИЯ ама що и оня дето я е писал не се пресели да кладенецо та и той аванта я за кола я за отопление
Мене това не ме грее щото и ЯЗЕ и Суходолци имаме бензинови коли, а пък те с нафта не чинат
Та и за това Суходолци иска БОКЛУЦИ ЗА БЕНЗИН а не за нафта
А ти Пепчо ако не си евреин то тогава още по-лошо ти си масон, еничар- бъргарин
И що ще правиш ако ти съпрат кранчето към радиото и те оставят на самообразоване
Егати и поличбата те чака
Добави мнение   Мнения:151 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »