Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НДСВ затъна в популизъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Пушмифолю
04 Окт 2005 23:13
Мнения: 332
От: Bulgaria
Акордеони, Макордеони...
Политическа чалга!
cherno nigro
04 Окт 2005 23:31
Мнения: 514
От: Burundi
А дали бедната възрастна жена ще стане по-богата ако и дигнат БМВ-то на таз госпожа?
Едно време ни давеха в пропаганда, давят ни и сега. Язък за барута. Най-силните социални държави в света едно време ни ги даваха за пример като диверсантски и империалистически! Де бре хора, дайте да се поучим от тях, вместо само да щракаме с фотокамерите и да правим и без туй бедната Българийка още по-бедна та да става само за резил пред чужденците. Здраво законодателство, як камшик и компетентно управление на бюджета – така само можем да изплуваме. А иначе и да си пишем и да бришем сълзи и сополи, от туй бялото костюмче на министърката няма да се измачка...Нито на нея ще и дойде на ум да поздрави бабката и да и рече няколко думи за утеха
paragraph39
05 Окт 2005 00:47
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЩЕШЕ да бъде нормално, ако РАЗМЕРЪТ на повишаването на цените на СУРОВИЯ петрол бъде последван от същия или ПО-МАЛЪК размер на повишаване на Печалбата на Продавачите на горива- като ПРЯКО следствие от повишаването на цените на сурови петрол! ДА, ама НЕ !!!
Ку-Ку
05 Окт 2005 01:19
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
И все пак защо увеличават акцизите година по-рано от евентуалното ни членство в ЕС ?

Тая статия се конкурира по наглост прокарване на бизнес и партийни интереси с една друга от преди около година, дето обяви отлагането на увеличаването на цените на тока за популизъм, щото те рано или късно щели да се увеличат Помня к'ъв голем рев беше за предсрочното затваряне на аец-а, а като се замисля, увеличените акцизи ще ми бръкнат къде по-дълбоко в джоба.
Зую
05 Окт 2005 01:44
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Не разбирам как се " освобождават цените" чрез " вдигане на акциза"?
За мен освобождаване на цени означава да се спрат да се дотират определени производства, ако държавата е определяла цените- да ги остави на свободния пазар и подобни. Но цени, които досега са се определяли от свободния пазар, просто са си били освободени. Друг е въпросът, че ако на държавните мъже цените им се виждат ниски и искат да ги вдигнат по някакъв начин, те могат да го направят чрез вдигане на акциза. Или най-точно е да се каже, че държавата се нуждае от по-големи постъпления в бюджета и затова ще вдигне акциза на цигари, алкохол и т.н. стоки, които нямат заместители и без които хората не могат.
Иванов
05 Окт 2005 01:45
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Тъкмо Настрадин Ходжа научил магарето си да не яде и то взело че пукнало. Това важи абсолютно точно и за нашия преход, за шоковата терапия и за мераците ни за европейско съжителство. Чехите узряха, че бизнес ще става на Балканите, не и в западна Европа. Ние узряхме , че можем да оцелеем само като неразделна част от Турската държава. Що пък да не се федерираме на първо време, хем Американците ще ни станат още по- близки. За преходния период ще ползуваме английския , после ще си отворим турски езикови училища.

Mexikanski Vozhd
05 Окт 2005 02:01
Мнения: 1,597
От: USA
Настрадин ходжа е тъп!
Хитър Петър научил неговото не да не яде а да яде камани.
Е, и то тамън прояло камъни и взело че умряло
А на просеци не вярвайте, от тях има и милионери!
Както е и тука.
Един се прави на светло пиво но не става за пиене - вони!
Друг се прави на тъмно същото дори вони повече
Трети се прави на незнаещ но знае повече от всички
Пети до десети се фукляват с екзотични чужди имена а са си ганчовци посрани
и още и още.....
Ферментус Булгарикус
05 Окт 2005 02:39
Мнения: 15
От: Bulgaria
Бъркаш много! Азсъм тоя дето вони и смърди, те са си добре. Мирувай, щото ще ти скроят шапката, нищо че си сложил партизански адрес, ясен си им че не си от техния отбор
СветлоПиво
05 Окт 2005 05:15
Мнения: 8,839
От: Canada
НДСВ никога не е била реална партия с идеология. Това е хаотичен сбор от юпита, недоучили специалисти, крадливи "икономически" образувания и разни хора взимащи се насериозно. Капата на всички капи е дедото. Той дирижира далаверата. . Не се учудвам че си връткат дупетата насам, натам.....
Sir_Lanselot
05 Окт 2005 09:03
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Ще има да го търсите царя със свещ. Тия социалисти освен дърти лъжци са и некадърници.
simo
05 Окт 2005 09:16
Мнения: 8,455
От: Jamaica
смех в залата ...

некой да се учудва изобщо? така си е открай време - тея на власт правят золуми, а тея в опозиция пищят за да си дигат "рейтинга". дайте нещо ново.
Miranda
05 Окт 2005 09:19
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
НДСВ = поличитеска чалга = политически кич.
`Kaily
05 Окт 2005 09:43
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Нема чета статията, стига ми подзаглавието.
Да питам гусподжата авторка как се нарича защитата на правата на бедните и тая защита не е популизъм?
Зомбирани, бавно сварени журналисти.
патриарх Никифор
05 Окт 2005 09:49
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Миранда, Пепси, Севън ъп = тъпо костовистко недоразумение...
reporter
05 Окт 2005 10:16
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
Преди изборите социалистите обещаваха повишение на доходите, но не обяснявха, че всъщност първо ще повишават цени. Аргументите, че трябва да се съобразяваме с реалностите, ги изтъкват сега - преди се опитваха да ги кажат управляващите, но нямаше кой да ги чуе.
conservator
05 Окт 2005 11:35
Мнения: 160
От: Bulgaria
Коалицията да се разберат социална държава ли сме или либерална.
Ако сме либерална, като либерализират цените на парното, например, да либерализират правото на потребителя да ползва услугата. Който иска на пълна мощност, който иска да не ползва. В тово число и измислени такси и неадекватни преразпределитени проценти. Същото важи за цигари, алкохол, коли, пък ако щете и за каки, и т.н.
Ако сме социална държава, да си правят там преразпределенията, ако щат с пари, при положение че намерят, ако щат с купони, ако има нещо срещу тях.
Обаче най - накрая да ни уведомят, че който може да се спасява поединично /либерално/, който не да плаче силно, че иначе социално преразпределение в негова полза - някой друг път.
milcho
05 Окт 2005 11:41
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Съре, що да го търсим, нЕли управлява с БСП-ту и ДПС-ту, или сте го произвели вече испански наблюдател отблизУ...
XYZxyz
05 Окт 2005 11:44
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Нищо ново под слънцето - от 15 години всички партии се правят на опозиция и действат като такава, поне по отношение работата на НС. Иначе по отношение на облагите и привилегиите на властта всичките се правят на управляващи. СДС какво викаше много години - Долу БКП, даже и когато те бяха сами горе, а всички останали бяха долу. Сега НДСВ - ами ще се правят на опозиция, защото такива ги надробиха през тези 4 години. Да си мълчат означава да признаят некадърността си и да бъдат изритани окончателно на следващите избори.
nagazin
05 Окт 2005 11:53
Мнения: 152
От: Bulgaria
не мога да се светна докога народа ще търпи, ще го мачкат и ще яде само ла...на.моля ОТВОРЕТЕ МЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС
conservator
05 Окт 2005 11:55
Мнения: 160
От: Bulgaria
Правата на бедните се защитават по различни начини.
Един от тях, много ефективен и силно разпространен в България от време оно, е като стане някой министър /депутат, директор и т.н./ да хванеш някой беден братовчед /приятел, кум, сват и др./ и да му осигури условия да стане богат. Естествено част от това богатство се връща, така че и министъра /.../ не го мислим.
За съжаление други методи, които правят хората богати в богатите държави, за сега нямат почва у нас.
МАРКОНИ
05 Окт 2005 11:56
Мнения: 110
От: Bulgaria
Oт собсвен опит знам че като не ми стигат приходите ограничавам разходите. Ако намалят държавните служители двойно могат да си увеличат заплатите без да увеличават данъците и цените. Вземете за пример Швеция с население колкото България а служителите 10 пъти по-малко. У нас уж частната собственост станала 90% а дърцавните служители се удвоили. А пък сега на един министър 5-6 заместника. Великият приватизатор Костов пък утрои областите!
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща