Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Екстрасенси по време на слънчево затъмнение
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:50 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Cruella de Vil
07 Окт 2005 12:29
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Солид,
Там е работата, че част от бившите министри не са подбирани по никакви подобни критерии. Та затова такива недоразумения са заемали и заемат високи държавни постове.
Без дипломи и сертификати няма как да се мине - все пак трябва да се докаже квалификация.
Е, ако приложим безкомпромисните критерии на западните работодатели може и да се подбере нещо читаво.
`Kaily
07 Окт 2005 12:31
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Тая статия е просто великолепна!
Най-точното, пряко и ясно попадение, което съм чела в този вестник.
Браво, Донков!
Сутринта имаше дебат по БТВ между Дончева и Борисов. След него имаше разговор и участваше и Гарелов-та той си го каза най-ясно.
Аз съм, вика, в Горна баня, и колкото и да е добре с реториката Дончева, колкото и да се надприказват останалите кандидати, ако никой не дойде в Горна баня да каже, че ще построи канализация, НЯМА ДА ГЛАСУВАМ.
Така рече.


_______________________
Злият гений може да бъде победен само от друг зъл гений.
hamer
07 Окт 2005 12:34
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
за Калин Донков
Manrico
07 Окт 2005 12:37
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
За мен има един критерий за професионализъм - постигането на (обективно измерими) резултати в професията.
А при назначаването на нови хора на работа не можеш да си 100% сигурен дали са професионалисти - работата на мениджъра и на специалиста по човешки ресурси е да преценят има ли шанс кандидатът да се окаже такъв - на база на цялата информация, включително и CV, и дипломи и сертификати. Ако те са професионалисти, преценката им в повечето случаи е вярна.
При избора на политици се разчита на мъдростта на избирателите - ако са мъдри, си избират професионалисти. Народите обаче помъдряват бавно.
Марко Ив. Тотев
07 Окт 2005 12:38
Мнения: 1,837
От: Bulgaria
Хайде стига плач, който не може да стане професионалист, става "специалист" .
А за добрия професионалист хляб винаги има.
`Kaily
07 Окт 2005 12:43
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Авторът не акцентира върху неволите на професионалиста, а върху неволите на обществото, управлявано не от професионалисти, а от възпроизвеждащи се тикви.

_______________________
Злият гений може да бъде победен само от друг зъл гений.
SOLID
07 Окт 2005 12:48
Мнения: 154
От: Bulgaria
XYZxyz, не съм изброил останалите, защото трябва да се върна много назад и писанието ще заприлича на Именник на българските некадърници. Уверявам те, че не бих пропуснал никого. Споменах само текущия премиер и този от бившите, който най-успешно катастрофира държавата. Важен е смисълът и той не се отнася само за висшите ръководни държавни постове, а до всички, които заемат някакви що-годе престижни местенца, но са сложени там по странни критерии.
Cruella de vil, безкомпромисните критерии на западните работодатели се заобикалят безпроблемно в BG-то. Обикновено минава време докато разберат, че са наели некадърник. За тях личността е папка с документи, а тук фабрикуваме (законно и незаконно) твърде добри (истински изглеждащи) такива.
Cruella de Vil
07 Окт 2005 12:48
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Манрико,
Пламен Кафадаров
07 Окт 2005 12:53
Мнения: 901
От: Bulgaria
Почнах да пиша нещо , ама листа ми извъднъж изчезна от екрна и се наложи да викна :" ДАЙ нов." Не спишат наново старите мисли и ще продължа от там дето стигнах. Разсъждавам от дълго време върху , проблема " ЯНКОВИЗМА и има ли той почва У НАС". В предното си непубликувано / поради злощастието/или може би щастието/ което ми се случи// изложение обеснявах защо кат малък съм искал да стана ЯНКО/ разбирайте ЯНКО силача, Заека Янко и прочие , щот по мое време шумкарите вече бяха кат динозаврите/. Каква е връзката между Янковизма и Дарвинизма , че връзката я има то ясно и за слепите , ама каква е ? Кое е първото "Кокошката или яйцето", и в техния сличай кое е кокошката и кое яйцето? Щото , ако са с последователна причинно следствена връзка , то те могат да заформят естествен човешки цикъл. Ако някой има отговори по тези теми, моля да обменим мисли.
P.S. Мисля че под тази статия най добре е да поставя тези редове.
Cruella de Vil
07 Окт 2005 12:58
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Солид,
Документите и сертификатите са едно, но референциите могат да се проверят. Още повече ако тези, които провеждат интервютата са професионалисти и работят в България. Изявените специалисти, които могат да заемат министерски пост са малко и се познават един друг.
SOLID
07 Окт 2005 13:03
Мнения: 154
От: Bulgaria
Браво бе, Kaily, как се сети да дадеш за пример такъв виден професионалист като Гарела? Ами то фъфлещ водещ на тъпо шоу е същото като куца балерина във сладникъв мюзикъл. Ами нали като не гласува, пак някой ще друг ще му избере кмет-талант и ще има да кара на помийна яма до пенсия.
Наум
07 Окт 2005 13:04
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Този път Донков ми хареса. И няма как да е другояч, когато статията повтаря неща, за които вчера писахме. Въпросът е друг-вижте колегата СОЛИД.
Понятията нямат покритие, защото нямат солидна основа-ценностите са сринати и неизградени, а съществуващите -девалвирани. Успехът не е рационално, а у нас е ирационално понятие. Мери се на приказки и по фалшиви критерии. Едно време по соца имаше приказка-не ме гледай кво върша, а кво говоря, т. е важното е да отчетеш несвършеното, да го декларираш. И ти вярват, защото са като теб-декларират думи, обговарват въздушни кули. Така дори екстрасенси станаха с декларирано, а не с реално познато-вж гледачката на оня с коня.
Костов, който срина партия за да гради държава, се помъчи да се опре на прагматизма и да гради с професионалисти-в резултат, пълна трагедия, ни държава, ни партия.
В градове със слаби и компрометирани партии т.н" професионалисти" се помъчиха да вземат нещата в ръцете си и да си излъчат собствени кандидати-на един успех следваха пет неуспеха. Можем статистически да отчетем ъгейн провал.
Слаби и компрометирани политици масово наемат за водачи на листи локомотиви-професионалисти-в резултат влакът дерайлира.
Що е то професионализъм и доколко седи нещо зад него? Има ли безпартийни професионалисти и къде да ги търсим.
На първият въпрос е достатъчно да се огледате. Когато вашите родители, или хората с повече соц в главата, не дай Боже им се наложи да се опрат у някой за здравна услуга-напр. лекар, зъболекар, ще видите, как те инстинктивно предпочитат някой с титли, някой, който е бил шеф.
"Еди кой си е голяма работа, беше шеф на отделение, или професор, или ръководител катедра-значи е най -добрия".
Да, ама не. Такава зависимост липсва. Гробищата са пълни с техни пациенти, а стотици хиляди левове са заровени в строшени зъбни мостове.
Големи фирми са пълни с некадърници, вземащи по хиляда евро заплата, носители на престижни кухи титли без покритие. И някой ги търпи, представете си, защото сам е като тях. Митьо Пищова има няколко висши.
Ако съм регионален мениджър за Балканите и им искам резултат, ще вдигат рамене-такава е конюктурата, пречат ни.
На втория въпрос-за безпартийните професионалисти, съм отговарял пространно-няма безпартиен професионалист, когато всичко е политика. Когато не е-може. Ама ся положението е друго.

Редактирано от - Наум на 07/10/2005 г/ 13:11:12

SOLID
07 Окт 2005 13:16
Мнения: 154
От: Bulgaria
Cruella de vil, референциите са също документи. Съгласен съм, че „професионалистите” се познават. Вече беше казано от къде – къмпинги, бридж карета, приятелски кръгове, ученически компании и дори от кварталната кръчма, тениса и джогинга. Забравих ловните дружинки, или дори съвместни разходки на домашни любимци. Може да добавим някоя яхта, или дори скромна почивка в Кушадасъ. Те краставите магарета се надушват. Въпроса е далавера да има.
Пламен Кафадаров
07 Окт 2005 13:16
Мнения: 901
От: Bulgaria
***** , свли ми постингите , че май сдраво сгазих лука , аз не искам да си търся велики врагове , не искам да предизвиквам феодалите , то аз съм глупав бе хора , моля Ви не ме убивайте, то от глупост и беднотия го правя всичко това .Сиромах съм и деца имам. Прости аго . гпупав съм.
МАЙТАП БЕ УЛИ.
P.S. Нямам охрана знаеш къде съм.

Редактирано от - bot на 07/10/2005 г/ 13:57:21

SOLID
07 Окт 2005 13:48
Мнения: 154
От: Bulgaria
Точно така, Наум. Имам познат който казва:”Като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на лекар”.От статията обаче не става ясно какво Донков разбира под „самата и същност” на думичката ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. За това сигурно ще ни светни в друга статийка. Иска ми се също да разбера как да приемаме един друг тъпо звучащ и много модерен напоследък етикет – ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИСТ.
Пламен Кафадаров
07 Окт 2005 14:10
Мнения: 901
От: Bulgaria
СОЛИД, важното е да си висок, и да можеш да се навеждаш, както казваше дядо ми:" Те високите , брулят орехите." Та аз кат расов представител на "ниските", ша ходя търся де има нешо необрулено. Щот деца требва да храня.
Неверния Тома
07 Окт 2005 14:40
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Струва ми се че има някакво недоразумение.
Трябва да се прави разлика между експерт /или специалист/ и политик. Задачата на политика е да определя направлението и да го отстоява. Професионарист-политик е който умее да върши това. За политици няма специалност дори и в НБУ. Няма дипломи за политици. За да реализира задачите си политикът ползва експерти. Те казват как да се направи исканото. Добрият политик умее да намира и ползва добри професионалисти.
А как си представяте обратното: Министър на икономиката задължително да има икономическо образование. Министърът на спорта да е олимпийски шампион?
`Kaily
07 Окт 2005 14:42
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
От кого тва референции?
По плодовете им ги познаваме, дайте да видим у нас и по света кой върви изобщо надобре, кой народ е доволен от управляващите си и коя система е стабилна и в името на народа, а не на шепа върхушка?
.
Какво чини един вагон дипломи, като след края на управлението ти народът е готов да те замеря с камъни?
Къде е връзката между причината и следствието, защо не ги познавате по плодовете, ми по дипломите?
.
Гледах предаване за Каварна, четох за Велинград, знам как е в София, в Каварна цигани има и сред общинските съветници, някои и с дипломи.
.
Юпитата са фрашкани с дипломи до козирката и с чужди езици по два три под мишница и кво?
Що сътвори малкия Мук?
Какво творят в САЩ?
Бе вие сте тотално зомбирани бе!
Светът върви все по на е.ем страна и все повече очилати юпита се произвеждат и кво от това?!?
.
Кой ще пусне материали за страни, за които нищо не знаем, щото журналята са бавно сварени и хипнотизирани, та едно си знаят, едно си лаят?
`Kaily
07 Окт 2005 14:44
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Браво бе, Kaily, как се сети да дадеш за пример такъв виден професионалист като Гарела

Какъв пример, бе драги? Има ли нормално мислещ, който да не му е писнало от медийни хватки и безкрайно боботене на партии и кандидати и да не иска прости елементарни добри условия за живот, а вместо това да му се предлагат зрелища?
sluncho6
07 Окт 2005 15:55
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Кайло гениaлна си, па ако си и зла .....мааата му еее ана на онзи зъл гений..
Добави мнение   Мнения:50 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща