Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Екстрасенси по време на слънчево затъмнение
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:50 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
SOLID
07 Окт 2005 16:29
Мнения: 154
От: Bulgaria
Ти какво предлагаш, Kaily? Или просто само си плюеш. Не е важно само ПРОТИВ какво си, ами ЗА какво си ти? Така както описваш нещата, излиза че ще трябва да идем да се заселим в някакваси идеална държава, или да си основем нова - например Утопия. Защото то май никъде не е както трябва. Или просто мятаме всички с огнепръскачката. То и за туй професионализъм трябва. Нужен е експерт от калибъра на чичко Адолф. К'во беше - то злия гений ......
Пламен Кафадаров
07 Окт 2005 17:13
Мнения: 901
От: Bulgaria
СОЛИД , кат каза , че имаш близък прияртел инжинер , веднага та разпознах , че си от ФАМИЛИЯТА , ама не от онази сицилиянската ами от ИЗМЕКЯРСКАТА ДИНАСТИЯ . Дет ва води един съвременен ЛЕВСКИ /АКО ЗАГУБИМ , ПЕЧЕЛЯ САМО АЗ/ , и в сунгапурский процес гордо ВИКНА /САМ СЪМ ДРУГИ НЕМА/.
P.S. "новите руски" не знам до кога ще ви подкрепят , щот коньоктурата се променя.
pipe7
07 Окт 2005 17:22
Мнения: 1,055
От: Bulgaria
Браво, за г-н К.Донков, много актуално, право в 10-ката!
Браво и на Кайли! Успешни и ефективни са не пълните отличници с хилядо дипломи , а онези които мислят, анализират и знаят как да приложат наученото. Хубаво, е и един и два па и три езика, така шефа сам си чете конвенционалната и електронната преса, иии-и-и абе хубаво е , но на първо място е мисълта , анализа, идеите и да е женен с две деца, да каже къде са му родителите и тези на жена му/мъжа й/и колко често се виждат.!!!!!!!!!

Писна ми
07 Окт 2005 18:19
Мнения: 2,086
От: Bulgaria
Почти добре написано, но някак си не на място са тези екстрасенси, а и професионалистите. Екстрасенса е нещо съвсем друго и няма връзка с написаното. В момента професионалиста не е на почит, защото за него няма пари. Има и изключения, но не са достатъчни. Порфесионалист-политик - нали се сещате, че след 1989-та година това бяха само или номенклатурните кадри или децата им пратени в подходящите училища. Но минаха 15 години, а нищо свестно не се появи. Това вече навява тъжни мисли за това кой управлява България.
Грациан
07 Окт 2005 18:31
Мнения: 4,060
От: Canada

ВОДАЧИТЕ НА НАРОДНИТЕ МАСИ
В общи линии в наблюденията на Донков има известна доза истина. Материяла е написан професионално, достига до крайната точка и задействува сигналната мрежа на потребителя. И наистина, ако погледнем примери от най-новата ни история ще забележим изключително мърляшки, направо недобросъвестен подбор на кадри в най-сюблимните точки на онова на което сме свикнали да викаме ръководен апарат. И то не да речем, само във войската, да речем или в спорта, ами направо поголовно. В която и да е сфера на обществото да надникнем ще намерим тия нахални борсуци с тарикатския поглед, юпи униформичката и разбира се с КПД по-нисък и от този на"Хюндай Пони" от 1984 година, работещ на три цилиндъра.
Случайно ли е това, плод на някакъв сатанински заговор на юдеи, масони и вносители на китайски стоки или просто въпрос на bad luck, дето му викат.
Дайте, сега да дисектираме проблема. Дали наистина липсата на образование, тапии, навъртян стаж и всичките онези съпътствуващи нашето възприятие за термина ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ фактори липсват в картинката. Погледнете кадрите поединно, разчоплете тяхното минало, запретнете ръкави, запушете нос и бръкнете там в помията на "политигричките". След като повъртите известно време в ръце лигавите, плъзгащи се и постоянно връткащи се с изящност на фигурист екземпляри вие ще забележите много разлики между тях. Различни оцветявания, различни рефлексни отреагирания на едни и същи дразнители, дори и драстични поведенчески патерни. Въпреки това, обаче, ловкото око не може да не долови и онези обединителни белези, наблюдавани при повечето от екзеплярите:
1. Наглост и безочие
2. Властолюбие и болезнена амбициозност
3. Високо самочувствие
4. Безскруполност
5. Непоклатима увереност в собственните умения
6. Жажда за успех на всяка цена
7. Завидна мобилност и маневреност (и на преден и на заден ход)
8. Нетърпимост към хора с реални способности
9. Готовност за екстремно "пребоядисване" и следване на нов лидер.
10.Изключителната способност да говорят нищонезначещи неща подвързани в лъскави фрази с достолепно излъчване.
Дайте сега, да разгледаме едно по едно тези ми ти белези и на базата на нашите дървенофилософски дълбаенета да направим и съответните заключения:
1. Наглост и безочие: Забелязал съм, че колкото и да е насран даден висш функционер ( било то политик, спортен болярин или дори там някакъв си хазартен бос ) колкото и да е до гуша в лайна, той ще се държи сякаш абсолютно нищо не се е случило. Дигнал е брадичка нашия, сякаш онова около него не е смръдлива говнарияда, ами просто последния вик на модата - охрена кашичка, бе...не си ли виждал? Една такава която ако си запушиш носа дори изглежда авангардно и дадаистично. Ами така е сега из Европата. Не си ли чувал? Еба си...какво разбираш ти от модерно...и без това...а бе, какво да ти разправям...ти от тия работи, хич, ама хич си нямаш и хабер от понятие. Пфф.
2. Властолюбие и болезнена амбициозност: Само и само за да стъпят на следващото стъпало, тия нашите хубавци и хубавици са готови, ако трябва и да се надупят, ако трябва и да го духат...а бе изобщо...ти кажи каква е мизата и те ще видят какво могат да направят по въпроса. За тях властта е по-силна и от наркотик и целият им живот е бил, е и ще бъде един постоянен напън към следващия рид! Цената е без значение. Достойнство, истина, свян...казвай само кое от тях искаш и те ще го захвърлят само и само да са там - горе.
3. Високо самочувствие: Колкто и да е семпъл нашия герой, колкото и ограничени да са познанията му не само в подопечната му сфера, но и в останалите ниши на животознанието той се държи сякаш е най-малкото с умственния багаж на Платон, аналитичните способности на Бжежински, всестранността на Ломоносов, интуицията на Монтен и чаровната мекота на О'Хенри. Пъчи се изродът му с изрод и ти иде да му цапнеш една с опакото на ръката си по сериозната мутра, ама нали пусто сме възпитани и само тихичко казваме там нещичко под мустак и им гледаме сеира и "правенетата на кълбета" които те постоянно ни демонстрират.
4. Безскруполност - Ето едно от качествата за които, спокойно можем да кажем че всеки от тях притежава. Дали ще е някоя хрисима на пръв поглед Христинка, дали ще е някоя мятаща се хаотично наляво-надясно Надка, дали ще е някоя префърцунена Юлияна, гръмогласна Донка или пък социнтелигентно сериозна Жени... дали ще е някой оръфан Гошко, захилен до уши Стефчо, разголил венци Венци или пляскащ в лицето ти своя челичен гьонсуратлък Ахмед няма абсолютно никакво значение. Всеки от тях е готов да ти вземе одеалцето, да ти избоде очите и ако трябва даже да ти изяде черния дроб, само ако си по някаква случайност застанал на трасето им към успеха. Няма значи братовчеди, няма кумове, сватове там, баджанаци...а си застанал на пътя им ще те отнесат като Попандов слаломно колче. Нема значи това, онова. ТОЙ/ТЯ трябва да е на върха и туй то. Ами погледнете само какви ли пируети не прави бат' ви Ваньо, само и само да е БАШ-КОКОРБАШИЯТА. Ами бат' ви Симьончо? Ами Руменчо? Ако трябва, значи и ма'кя си че заколят тия ми ти амбициозни хора, ама трябва да изкласят над другите.
(следва)
Зевзека
07 Окт 2005 18:35
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Глуповата статия. Много рев за няма нищо. Нацията била загивала поради некомпетентност на чиновници и държавни служители. Дрън-дрън. Чиновниците и държавните служители са некометентни по цял свят. Застова тях никой не ги бръсне за слива. От тях нищо не зависи. Важното е компетентните професионалисти да бъдат в бизнеса и индустрията. Там лабаво няма. Или си компетентен или си аут. Ако не произвеждаш и не продаваш, загиваш. В нашия бизнес има много компетентни хора и нещата там вървят доста добре въпреки глупостите, които се пишат. Айде нема нужда от тия вайканици.
Зевзека
07 Окт 2005 18:49
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Грациан,
Постнали сме едновременно та ще коментирам на патерици. Обясни им, моля те, на нашите форумници какво става ако един чиновник в Канада, някъде там по федералните офиси, е зъл и нелюбезен с тези които му плащат заплатата и ги кара да висят като сополи пред гишето му с часове. Ако някой от плащащите заплата рече да се оплаче на локалния менъджър, чиновникът ще си получи чека за следващите две седмици и ще изхърча като парцал на улицата. Затова в Канада няма нелюбезни чиновници. Някой някога да е видял подобно нещо да стане у нас? Не, разбира се. Ние тука сме неуволнями. Уволняеми са само ония балъци, които бачкат по частните фирми и плащат заплатите на чиновниците. Я да изритат няколко чинвника за грубо държание или некомпететност да видиш ти каква стегната нация чиновническа ще станеме.
риж
07 Окт 2005 21:10
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Грациане,
чак сега успях отново да включа компютъра, но мерси за четивото.
Добро е! Чакам продължението, но сигурно утре, щот ме чака едно виски с айс...
Грациан
07 Окт 2005 22:34
Мнения: 4,060
От: Canada
ВОДАЧИТЕ НА НАРОДНИТЕ МАСИ 2
продължение
5. Непоклатима увереност в собственните умения - тук вече става дума за онова, дето всички освен тях го знаят. Ти го гледаш, значи, че не става и за контрольор в градския транспорт, ама то като се петляви там, като се изтъпанчило с тая ми ти костюмара там, с вратовръзката "а ла Владимир Илич в Швейцария" и поглед на наскороабортирал добитък и си мисли че е динамото благодарание на което светът все още се върти. То, значи, и хабер си няма за какво става дума в отрасъла където е парашутиран, ама пък за сметка на това може да направи по-големи поразии дори и от специалист по поразиите. Не само обаче, че ще направи тия ми ти генерални забатачвания, ами и ще те гледа така сякаш ти си ги направил и гледаш да го натопиш. Всеки негов неуспех се прехвърля директно на някой под него, а той само върти пръсти и вика: А бе, казвах ви аз, ама кой да ме слуша мен. Ужас, направо.
6. Жажда за успех на всяка цена. Ако го питаш, тоя ми ти "аристократ", ей тъй на хипотетично: какво би дал с по-голямо желание? Своят пост или бъбрек? Сигурен съм че с ръцете си ще се разпори и извади там пикочопричиствателния си орган, само и само да не се хръзулне надолу по склона на пирамидката, която той със зъби и нокти е достигнал. Ако трябва значи и с Годзила да се борят ще се борят, ако трябва само и само да не напуснат заветния хълм.
7. Завидна мобилност и маневреност (и на преден и на заден ход) Чета вчера, едно интевю във "Всеки ден" с една от тежките червени гаубици - Красимир Райдовски...ами, за да не съм голословен ето ви връзка към това интервю и ми кажете какво точно иска да каже този човек. Натиснете тук За тези, от вас, които не щат да си губят времето в четене на контрадиктиращи се и изпълнени с небет шекер и рахат локум интервюта, ще цитирам само финалния акорд изцепен от този титан на мисълта:
Номерът е да се отклонява общественото внимание от наболелите въпроси и да се пречи на работата. Колкото по-демократично е едно общество, толкова по силни трябва да бъдат службите му за сигурност.
Бас държа, че ако бяха интервюирали някой от форумните смехотворци, като Султанчо, да речем...човек можеше да получи барем нещичко на което може да се посмее, ама това ми ти мятане насам-натам като гущер с настъпана опашка, направо си е за плач. ТРАГЕДИЯ, направо. ТРАГЕДИЯ ви викам!
8. Нетърпимост към хора с реални способности. Забелязали ли сте как появилите се, ей тъй, сякаш от небитието разни разумни копелета с ясна концепции в главата, бистър поглед и железобетонна вяра в непреходните ценности от периода на кръглите маси и в мъглявината около предаването на щафетата бяха изпепелени на бърза ръка и заменени от хор "Бодра смяна"? Всеки човек със субстанция, независима мисъл и неразклащаема принципност беше издухан и подменен във всичките отбори борещи се за купата на "Съветската армия". Е, разбира се, ще чуете мъдрия им глас от 4та страница на някой ежедневник с неособено атрактивен тираж, ще ги мернете някъде като "миманс" в някой следобеден диспут на малкия екран, ще ги срещнете из разни интернетни форуми и квартални кръчми и толкоз. The real politics is made by емилчовци, станиславчовци, емилии и даже недоклатени стели. Все разни сурогати от архивините дни на камсамола. Безлични и семпли бюрократи с вълчи апетит и извънгабаритно самочувствие. И ти си викаш: А бе, не може да бъде...кой па гласува тоя? За тоя ли си давах аз гласа, а? Тоя ще ме води към прогрес? Абсурд...абсурд, абсурд, ама ей ги на...гледай ги и им се радвай. Особенно красива е картинката в градинката на плевенския тарикат, дето се опита да направи реплика на музея на мадам Тисо...ама нещо, както виждате не му се отвори парашута и сега бие отбой: Ама, аз вика, само за малко, аз, вика, само главичката...така...да бе, да...на теб па най-вече може да ти се вярва...и ей ви на: стана тя каквато стана...гласуваш там, ходиш до урната, пускаш с трепереща кунка билютинката, мислейки си, че ей на - най-накрая си ударил, а бе ако не шестица, барем там некоя тройчица, та да не си пълно капо...ама - ядец: Тюфлеците са разгонили кадърното и си разиграват коня както си искат. Каквато и бюлетинка да пуснеш в цилиндъра, все заек вади магьосника, мама му да еба...как става тая работа, а? Ами става...както виждаш и хич и не им дреме на оная работа.
Забележите ли, случайно, че някой говори смислено, че действува рационално и е считан за "майстор" от подчинените си...знайте, че няма да е го бъде много дълго и подгответе панахида за политическата му кариера. Картела не търпи извънгабаритни величини. Не си ли отлят от калъпа - ще го духаш като лясковски флигорнист и толкоз...
9. Готовност за екстремно "пребоядисване" и следване на нов лидер. Погледнете още веднъж колодата и си направете там нещо като "генеологично дръвце" и проследете кариерите на ведущите в момента козове. Като се разточат там едни преплитащи се линии, като се оплетат ония ми ти корени...ха тоя наляво, ха оня надясно, ха тоя с червения фулмастер, ха оня с жълтия, па после със синия и накрая с черния (Атакааааа). Сменят нашите водачи, като Бил Уаймън сексуални партньорки. Ураааа за тоя, после като види, че нещо тоя позагуби инерция, скача се на другото
10.Изключителната способност да говорят нищонезначещи неща подвързани в лъскави фрази с достолепно излъчване. Сигурно не ми вярвате и затова ще ви накарам да си направите следния експеримент. Вземете от библиотеката куп стари вестници с интервюта на ведущи в миналото политически фигури...вземете си там моливче и подчертайте всички онези фрази които са разбираеми и ви казват и са в духа на: ЩЕ НАПРАВИМ ТОВА И ТОВА. ЩЕ СТРУВА ТОЛКОВА И ТОЛКОВА. ЕФЕКТЪТ ЩЕ Е ТАКЪВ. ЩЕ СПЕСТИМ ТОЛКОВА И ТОЛКОВА. Просто и ясно, бе...без ластици, дъвки и ластикотин. Или че се ебем, или че си четем книжки по телефона.
Всеки може (даже и Султана, както гледате ) може да ви дръпне доброполжелателни и изпълнени с небет-шекер бош лафове: Ние така, ние - иначе...ние благосъстоянието на народа, здравеопазването, издигането на престижа, националното самосъзнание, спортните успехи, културната самобитност, уникалния ни фолклор...а бе, ако ме оставиш и аз мога да напиша една такава лапнишаранщина без дори и да се спирам и замислям...е признавам че не мога като Султанчо да извадя такива красноречиви соцприлагателни, ама криво-ляво ще го докарам на тяхното ниво.
Дай сега да му треснем и една дървенофилософска теорема за финал, та да не ме питате после: Ама защо така говориш?
Дървенофилософска римувана теорема:
Гръбанака си щом може да превиваш
ти като политик ще се развиваш.


Добави мнение   Мнения:50 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3