Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Голи думи - толкоз от Белия дом за българските медици
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:189 Страница 1 от 10 1 2 3 Следваща »
Drug
18 Окт 2005 23:29
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
"За всички ни е очевидно, че процесът в Либия е политически, а петте жени са заложници."

Съмнявам се да е за всички - достатачно е да прочетете форума по темата. Със сигурност ще се намерят пак юнаци наи-демократично да заявят: "Ами ако... !" Ако това е така обаче, то осъзнаването се случи много късно.
Пейчо Пеев
18 Окт 2005 23:36
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
смешно....след години на тиха, мълчалива, мълчаща родна дипломация, призивите да не реагираме, а ? Ами нямат намерение да ги пуснат от Либия живи, да, но Президент Буш не е виновният

Редактирано от - Пейчо Пеев на 18/10/2005 г/ 23:56:27

Зую
18 Окт 2005 23:53
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Първо- Буш никъде не е казвал, че сестрите са невинни. Това е лъжа, измислена от автора.
Второ- за мен изобщо не е ясно, че процесът е политически. Това за пръв път го прочитам в този вестник.
Трето- много пъти съм апелирал във форума някой поне да загатне, каква е нашата, българската версия за заразяването на децата. Никой досега не е обелил дума. И това е, защото няма такава версия. Вина има, виновни няма.
Лошата хигиена в болниците не е причина за заболяване от СПИН. Но и за лошата хигиена има някой виновен. Санитарката може най-много да подриска болните. Но сестрата, ако ползва една и съща игла, без необходимата дезинфекция, няма как да не е отговорна.
Или с две думи- аз не съм убеден, че сестрите са невинни, защото не съм прочел нищо, опровергаващо тяхната вина. Само голи декларации за невинност.
Хайде, който иска да ме обвини в непатриотични чувства, има възможност да представи аргументи за невиновността на сестрите. И задължително- да даде версия за това, кой и как е заразил децата със СПИН.
Уточнявам- има вина за умишлено деяние и за деяние по непредпазливост, когато съответното длъжностно лице не е изпълнило задълженията си по закон и са настъпили вредни последици. И двете са наказуеми.
Зевзека
18 Окт 2005 23:54
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Прав си Емо. Голи думи - толкоз за българските медици. Но не от Белия дом, а от България! Много рев и плакане, че Америка не ни помагала да ги освободиме, че Европа не ни помагала да ги освободиме. Ето, Буш уж се бори с диктаторите, а не иска да иде да тресне Муамар Кадафи както тресна Садам. Нали това ти е тезата? Някой голям батко да иде да тресне Муамар, щото ние сме малки, слабички и най-вече много бъзливи. На нас все някой батко трябва да ни върши работата. Щото ние си нямаме армия, нямаме си авиация и не можеме да идеме ние самите да треснеме Либия, вместо да скимтиме някой друг да го направи вместо нас. Така хем ние самите ще се уважаваме повече, хем светът ще ни уважава повече. Така както израелците треснаха Либия преди време, та Муамарчо после месеци наред се кри като плъх в пустинята.
KNIGHT TEMPLAR
19 Окт 2005 00:01
Мнения: 723
От: United States
А от Масква, "Ни дума, ни вопъл, ни стон" За жалост на форумните левичари, трябва да кажа, че снощи на коктейла в Washington DC , Първанов макар и много изморен беше в добро настроение от работните си срещи. Понеже е хитър, вече разбира че ходенето по петнайсет пъти при Путин не носи никакви дивиденти на България. Човека се преориентира и му прави чест. Много приятна гледка беше и дружеските разговори на Английски на нашите военни с техните колеги от американската армия. Калфин, Овчаров също разбират, че сътрудничеството със САЩ е без алтернатива. Но над всички беше готвача на посолството Пламен, който беше приготвил баница убиец.
antiyuppie
19 Окт 2005 00:04
Мнения: 830
От: Bulgaria
Каква последственот на "националното мислене"?
Това е резултат от т.н."преход" в който се роди едно загубено и изродено поколение и нашенци в САЩ -с промити мозъци...

KNIGHT TEMPLAR
19 Окт 2005 00:12
Мнения: 723
От: United States
Инче, всъщност медиците ни имат шансове ако:
1. България утрои броя на военните си в Ирак.
2. България прекъсне всички връзки с арабския свят и натика моментално в пандиза либиеца който са хванали днес.
3. Има поне пет бази на САЩ на територията си.

Редактирано от - KNIGHT TEMPLAR на 19/10/2005 г/ 00:14:37

Зевзека
19 Окт 2005 00:15
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Те тва е мъжка приказка...
99
19 Окт 2005 00:17
Мнения: 4,830
От: Eritria
защо само готвачо, пофали и келнерите де! или те е срам да се фалиш сам?
Зую
19 Окт 2005 00:22
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Във вестника явно са попрекалили с добри думи за Америка в последните дни и е трябвало веднага да се върнат към традиционните си позиции. Макар, че това не е позиция. ***** авторът, изцяло е подменил фактите, за да насоса едно антиамериканско четиво. В рубриката "България" се изнасят нещата по съвсем друг начин.
Антидупито и то започнало да цвъка глупости...


Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 19/10/2005 г/ 10:41:53

antiyuppie
19 Окт 2005 00:23
Мнения: 830
От: Bulgaria
ходил да плюска заради баницата май

Oraсle
19 Окт 2005 00:25
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Зую, простено ти е че не си убеден, защото явно си доста далеч от болници, медицина и т.н. Въпреки това след доклада на Монтание и Колизи трябва да ти е напълно ясно че осъдените за заразата нямат вина.

Многократното използване на иглите не е лично решение на медицинските сестри, а на ръководството на болницата, ако не и нагоре. А употребата на една и съща игла по никакъв начин не улеснява работата. Първите заразени деца са били в болницата преди нашите сестри да бъдат назначени там, а случаите на инфекция продължиха и след тяхното арестуване.

На всичкото отгоре присъдата е за умишлено заразяване в следствие на нелегален експеримент (не диверсия на ЦРУ и Мосад). Тази версия се появи внезапно в мотивите за присъдата и е много по-голяма дивотия от първоначалния вариант за "подривна дейност".

Приказките в статията за "голи думи" са просто жалки на фона на направното от самите нас - след арестите на нашите не само не напраавихме нищо за изтегляне на българите работещи в Либия, но дори известно време пращахме нови медици.
Зевзека
19 Окт 2005 00:27
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Антипупи,
Ти не закачили едно парченце от баничката та врещиш таково като да са те подминали.
Кракра
19 Окт 2005 00:41
Мнения: 1,762
От: United States
Зую, не дигай толкоз пара - ще се пръснеш още малко. Международна комисия и десетки специалисти отдавна доказаха, че БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ НЯМАТ ВИНА. Ето части от статия в Ню Йорк Таймс:

Световните експерти по СПИН, включително проф. Люк Монтание, откривател на HIV-вируса, са посещавали многократно близкоизточната страна, за да проучат случая на място. Всички те са единодушни, че децата в детската болница "Ал Фатех" в Бенгази са били заразени в резултат на лоши хигиенни условия.


Натиснете тук

Тъй като явно не си чел, а и въобще не си запознат със случая напомням, че българките бяха обвинени в заговор срещу Джамахирията. Бяха обвинени, че са помагали на ЦРУ и МОСАД (Чакам коментар по тоя въпрос от теб)!

Второ: българките не са отговрни за внасянето на банкитe с кръв в болниците. Нито за доставките или недостига на спринцовки и други материали. Да не говорим за личната хигиена на тия цигани.

Парадокс е, че точно БЪЛГАРИ построиха половината болници и поликлиники на тия гасановци.

И накрая не мога да проумея как може да има още боклуци, които да смятат, че нашите сънароднички си заслужават участта? Спрете да се правите на интересни! Спрете дайновщината и седеращината или много скоро ще ви организираме една Вартоломеевата нощ, щото от Кристална се видя, че няма никакъв смисъл!
редник
19 Окт 2005 00:44
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Браво на Емил Спахийски - преди да прочета неговата статия, изразих мнение
на стр."България" и се радвам, че редакцията дава възможност на такива остри мнения да излизат на хартиеното издание...
---------------------
Има ли общо между KNIGHT TEMPLAR и Чичо Фичо?...
Кракра
19 Окт 2005 00:46
Мнения: 1,762
От: United States
Оракle, това ти ли си или грешката е в моя компютър? А стига бе! За това мнение, Фичу ще ти дърпа ушите, а форумната сган ще те отлюспи. Все пак поздравление от мен!
paragraph39
19 Окт 2005 00:51
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "...Заради тези ценности/на Демокрацията-бел. моя/ САЩ свалиха режима на Саддам Хюсеин в Ирак, на талибаните в Афганистан, заканиха се на още държави. Президентът Буш декларира, че Америка няма да се откаже от битката си за по-справедлив свят."
......................................... ...........
ПРОЧЕТИ ТОВА И ПОДМИНИ !!!
Останалото е още повече ДРЪН-ДРЪН и ТИНТИРИ-МИНТИРИ- досущ като "загрижеността" на Буш за българските медсестри!!!

paragraph39
19 Окт 2005 00:58
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
KNIGHT TEMPLAR,
НЕДЕЙ да се надаш Москва да направи нещо за доброто на България и на българските медсестри в Либия, в частност, след като България ще става в най-скоро време "непотопяем самолетоносач на САЩ" в Черно море!!!
Чок觧
19 Окт 2005 00:58
Мнения: 7,337
От: Israel
Страната не е близкоизточна, а североафриканска, но това не е най-важното! Ако ние се бяхме разврякали веднага и бяхме ангажирали представители на "братски нам арабски страни", нещата, па макар и с плащане на кръвнина, щяха да са решени! Това вечно да си траем като бълхи у потури, сакън да не разсърдим някого, ни яде главите и може да изяде и главите на медсестрите!
К
19 Окт 2005 01:02
Мнения: 1,258
От: USA
Абе зую, абе хамстер, ти изобщо не си в час. Хигиената не опира само до това, когато някой като тебе не си измие ръцете след като са му били в ... Става въпрос за употреба на спинцовки/игли за многократна употреба и т.н. Колкото за тяхната вина- вярвам на откривателя на ХИВ вируса повече отколкото на теб. А ти ходи да се лекуваш в Триполи! Аман от тъпи парчета!
Кракра
19 Окт 2005 01:12
Мнения: 1,762
От: United States
Впрочем, Спахийски, поздравления за статията!

Чоки, за съжаление си много прав! Дребен пример: на мен ми се случи да бъда в едно заведение с българи-путьовци в САЩ, където бармана - югославски мелез - се държеше надменно, да не кажа презрително. И тъй като се заядох с него и му метнох 25 цента в една празна чаша, защото хленчеше за бакшиш - "моите" сънародници почнаха да ме дърпат и да ми викат "трай си! ние идваме тук често и ни дават безплатно за пиене. не ни разваляй системата!"

Четете Ботьов, добре ги е описал точно тия зуяви типажи!
Добави мнение   Мнения:189 Страница 1 от 10 1 2 3 Следваща »