Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
С баданарки срещу Осама
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:54 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
cherno nigro
23 Окт 2005 23:20
Мнения: 514
От: Burundi
Виждам Диян Николов като Димитри Иванов след 50 години! Това момче е рядко талантливо и последователно! Личи си дарбата, но и – школата на Иван Унджиев и някогашния в-к България! Браво Дияне! Поздрави Катето Шулева
Калки
24 Окт 2005 00:10
Мнения: 20,000
От: Bulgaria

Докато има "всеобща и задължителна" наборна военна служба, ще стои въпросът за това, кому можем да връчим оръжие и кому - не. И е абсолютно некоректно умните, способни и грамотни момчета да губят една година от живота си в безсмислена казарма (няма нищо по-безсмислено от казармата !), а неграмотните цигани да не са задължени. като не служат в армията - да дават по някакъв начин адекватно принос за България.

Трудовите войски бяха едно разумно решение (между другото, не са измислени нито от Добри Джурпв, нито от Тошо). Ако някой може да предложи нещо по-добро - ще го приема. Но, за сега, това е най-доброто измислено решение.
балдъза
24 Окт 2005 00:26
Мнения: 228
От: Djibouti
Закриването на Строителни войски беше едно от гадните предателства на СДС-Костов. Но стореното - сторено, вече не може да се върне обратно. Затова излиза, че Гагаузов говори глупости.
Апостола
24 Окт 2005 00:51
Мнения: 799
От: Bulgaria
Нищо смислено в статията. Да ме прощава автора ама е на светлинни години от Дмитри Иванов.
А темата за строителни войски и неграмотните младежи съвсем не е толкова проста, че да е обект на една вестникарска статия.
Прав е колегата, по горе, че те не са измислени от Т. Живков (х.я да му ядете). Те са продукт на едно кризисно за БГ време и са изиграли за тогава ролята си.
Неграмотните, стават все повече и повече. Това значи ли да ги вкараме всичките в кеча?
За времето си Стамболийски го е измислил. Ред е на сегашните управници да измислят нещо.
Ама са некадърни!!!
Хайде холан, га пишете мислете бе!
Ку-Ку
24 Окт 2005 01:04
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Наборната служба ще отпадне до 2-3 години, най-късно 2010 според план за реформата в БА. При това положение няма никакъв смисъл да се коментира връщането на строителни войски, докато ги създадат, регламентират, финансират, обучат и почнат да работят няма да има вече наборници. Министърът нещо не е наясно, а джурналистът пръска слюнки нахалост.
oIo
24 Окт 2005 01:07
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Страшен виц! Ха-ха-ха! Баровски квартал - зарит в преспи! Баси квартала, баси баровците.
PokerFace
24 Окт 2005 01:43
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
КАЛКИ прав но не съвсем.(няма нищо по-безсмислено от казармата !)...Смисъла е точно този ..да отидеш да служиш ..за да се увериш колко е безсмислено!Получава се каламбур, но ..така е!Служих 27 месеца и не съжалявам за пропуснатото време, тогава времето не беше пари (като днес).Във всички полеви тактическиучения ни учеха , че противника е от 550-ти пех.батальон ТУРЦИ лримерно, и настъпва в направление ....еди къде си!Днес противника седи удобно на креслата в Парламента и настъпва във всички направления!Защо мятахме гранатите и горихме нафтата по учения и полигоните?Да викаме ТЪЙ ВЯРНО! можехме да се научим и за 2-3 дена само
Зую
24 Окт 2005 02:21
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Преди десети ноември циганинът гордо буташе трудовашката количка по пътя към комунизма. До там чак не можа да я добута, причините са ясни.
Сега виждаме, че добри хора отново ще се погрижат за него. И той е човек. И на него му трябва превозно средство, с което да се устреми към бъдещето.

Редактирано от - Зую на 24/10/2005 г/ 02:40:25

44magnum
24 Окт 2005 02:49
Мнения: 1,498
От: Bulgaria
Напълно съгласен с Калки и Бълдъзата.Мангалите вместо да се чудат кво да откраднат, изнасилат, кои да утрепат, да одат да бачкат, според тоа дупедавски журналист кви са ни задълженията към НАТО, да си пратим момчетата да ги изтрепат по Ирак, Иран, Сириа, или Северна Корея за некй си дето иска да диктува света.Аиде фанете ме за дика!Гагаузов е прав, и Калки е прав.Казармата е най гадното време от живота ми, 2г.и 2 месеца ми стъркаа.Не мом да ги гледам фуражките, па колко са прости, мани, ма тогава бее кумунисти па съга се пребоядисаа за нула бройки)))ебати майтапа да се смее ли човек , да реве ли?
Радикална Партия
24 Окт 2005 03:12
Мнения: 728
От: Bulgaria
Строителни войски войски трябва да бъдат възстановенени за да могат ннеграмотните Турчета и Циганета да се научат на някъкъв занаят и да освоят малко и начат законите на България и там в колектив да се интегрират!!!Защото Асан и Манго въртят кирката и лопата няма да мисляти безделнечат по кафенетата и баровете и да се чудят какво креминално да извършат и кой да прибият и ограбят та охлно да живеят за сметка на потърпевшите Български граждани!!!ЗАЩОТО ТРУДА ВЪПИТАВА И КАЧЕСТВА И ЦЕНОСТИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧОЕК И МУ ИЗГРАЖДАТ ТРУДОВИ НАВИЦИ!!!Наборната зъдължителна слежба трябва да бъде увиличена и продължена защото мъж който не е служил в Казрмата той не става мъж а обратен педераст и ръзъсъждави и прави неща в ущърб на гражданите на Държавата!!!Една държава не може да съществува без Армия и тези празни приказки за профисионална Армия са една чиста утопия защото Профисионална Армия никъде в света не е успяла да спечели война по света и само по себе си струва много по скъпо от една наборна войска която може да изпълнява същите функций и да се справя със бойните задачи не по зле от един войник -ПРОФИСИОНАЛИСТ!!!Затова твърдение мога да ви посоча че профисионалната армия на различни държави през последните 15 години в различни войни по света търпи само загуби и в матерялна и човешка сила!!!Само тука в Ирак загиват днневно между 1000-6000 човека на ден и мнОго коалициони войници които ако наистина трябва да действат по задачи за да спечелят войната загубите на войнишка сила ще бъдат над 40% за нашите коалициони сили!!!Де факто ние единствено тука контролирами само казрмите където се намират войнишкия персонал а навън цари Безвластие и Безпорядък по цялата Иракска Територия!!!Да не говорим какво е положението в Афганистан колко е критчно там където бях лично миналия месец на инспекция и подготвка на кадри от коалиционите сили!!!България много скоро ще изпрати в Афганистан много по голям контингинт който се намира сега в Ирак нашия батяльон!!!Мочетата засега се подготвят усилено в България но нямат нужната екипировка за тази дейност!!!В следващите дни наша инспекциона Делегация ще бъде в България и ще настоява да дупка за модернизацията на армията а на Генерал Колев Началник на Генералния щаб Брюксел му сне доверието и той ще трябва в скоро време да подаде оставка и да плати за това където не си изпълняваше добре функцийте !!!Друге въпроса че от ДПС го провалиха нарочно!!!ДПС тази противокунстутоциона партия е вредна за националната сигорност и трябва да бъде изтласкана от влиание от политическиая живот на България!!!Да живее Велика БЪГАРИЯ!!!Да живе во век и веков!!!Преклон пред памета на всички войници и офицери отдали своя живот за нашата родина Бъгария!!!
yapayapa
24 Окт 2005 03:44
Мнения: 2,222
От: Belgium
С баданарка не става, ама с какво тогава - скрибачинът нищо не казва.
Пак ще се изложим пред света дато нас чака да го спрем Осама.
44magnum
24 Окт 2005 04:10
Мнения: 1,498
От: Bulgaria
Radikala ма ти нещо много въртиш дупето бе човек, не моом да те разберем от коя партия си, ту си с Волен Сидеров, ту по Авганистан рейнджър се праиш, не моом да те разберем чий чорапи переш!Да не си и ти некой от малцинството дето гледа да се докопа само до кебапчето?
anacephal
24 Окт 2005 04:12
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
"Накратко казано те са: войска, която е малка, но добре механизирана и мобилна, за да посрещне новите предизвикателства - тероризма"
Хайде още един титан на мисълта, който смята да бори тероризма с армията!
Армията служи за водене на война; войната е продължение на политиката с други средства, а политиката (определена такава) създава и подхранва тероризма. Получава се една затворена самодостатъчна си система, финансирана от нищо неподозиращите данъкоплатци..
PokerFace
24 Окт 2005 04:37
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
Радикална Партия-не зная колко човека сте под тоя ник и на какви смени пишете , ама колегата 44magnum е напълно прав с въпросите си !Какъв *** търсиш ти пък при ония гурбетчии-Рамбовци по Ирак и Афганистан?Какъв е точно БГ.интереса дето го защитават БГ.войниците в Афганистан(освен да охраняват маковите полета да се прибере без загуби реколтата)Ай сиктир от пишман патриоти!
ами сега
24 Окт 2005 05:05
Мнения: 1,753
От: Bulgaria
Браво г-н Министър,
Все някога трябва да се даде възможност и на неграмотните да направят поне нещо за обществото. Повече от сигурно е, че обществото ще се наложи много да им дава след това.
Освобождаването от дълг към държавата става поради наличие на здравен риск, нали? Никак не е рисково да поработиш - особено ако на 18-19 си още неграмотен - без да си болен. Това по един или друг начин доказва, че не си се напъвал кой знае колко; най-вероятно ти липсват всякакви трудови навици; най-вероятно си бъдещ постоянно безработен (или измислено ангажиран по програми за временна заетост)...
Зую
24 Окт 2005 05:15
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Не ще Генчо пушка!
Който иска- да служи!
Част от емигрантството се дължи и на задължителната военна служба. Синът ми като не види България между осемнадесет и тридесет годишна възраст, значи и България няма да го види повече.
Българската казарма е само простотии и безвъзвратно загубено време.
Службата трябва да е на доброволни начала. Но това означава, че казармата трябва не само да взема, но и да дава. Да дава заплати. Да дава социални и медицински осигуровки. Да дава професии. Да дава образования. Да дава възможности за спорт и други занимания. Да дава сигурност и чувство, че човек се намира в едно голямо семейство. Да създава условия не само за военна подготовка и бойна готовност, но и за един нормален човешки живот.
Или с други думи- да намери пресечната точка на общи интереси с евентуалните кандидати за военна служба.
Задължителната военна служба е в пълен разрез със свободата на хората да пътуват и да напускат страната. Тя подтиква емигрирането на донаборниците и на семействата им.
Радикална Партия
24 Окт 2005 06:21
Мнения: 728
От: Bulgaria
А бе вие учените дето нас Радикалния Кръг критикувате тоя нефт в България откъде иде и от кой страни от света България ще трябва да се снабдява с нефт !!!Що непробвате с колелета като китайците кололта да въртите та да ви дойде акъла малко какви интереси има България в Ирак и Афганистан!!!Ние ако може и Чечения бихме окупирали та петрола да ев наши ръце!!!Имате ле си понятие какво е това енергия и колко много неща за вашия живот се правят от петрол!!!Какво искате Китайците Руснаците и Индийците да контролиран всичкия нефт и гас в света и по тяхната свирка да играем!!!ВАфганистан знаете ли колко природен гас има!!!Отам от тези бивши Съветски Републики е най близкия път до море да се пенася петрола и който го контролира той налага и условията на останлету в Света!!!Явно на много от вас им се иска да се пее в България Съюз нерушимьй Съюз , днес Свабодни да задраствеь Советская Власт..... и па като магарета да влачите ярема!!!А Китайците и Индийците скоро гонят по численост половината население на света!!!Как че ги спрете с какво!!!Вие Българите ли искате да живеете и ли там ония с дръпнати очи да ви унищожат и заличат от земята та да се захранят !!!Стига с тоя популизъм щот популизма се не яде а храна се иска и енергия та да се живее!!!В Ирак и Саудитска Арабия и Иран са най големите залежи в света и скоро Сирия ще смажем та да направим за Европа по близък Петропровода!!!Ако успем и чеченския нефт да хфанем за нас съюзниците ще бъде най добре!!!Стига сте пищели и ревали за тия бази в България!!!Знаете ли колко неща Българската Армия безвъзмездно получава от тез история!!!Със какво ще платите тогава оръжието на САЩ!!!За дупе никой по света недава и всичко са национални интереси и бизнес в полза на държамата която произлизаш!!!А ко иска некой с политческа кариера да се занимава най напред да започне да учи и да кандидатства в учебно заведение дето ще научи!!!Тия Всши училища в България 98% от дипломите давани там са само за тоалетна хартия могат да се използва!!!Миним ако искате да упете в живота трябва да научите 3-4 езика дето се използват най света та да можете да вървите напред щото само с Български не става!!!Сидеров що ли за президент ще подкрепиме и ще му помогнем със всичко-на нас воените ни трябва възстановяването на Българската Армия по численост и боеспособност а той ще ни я даде за ад може България по света като равен с равен свойте национални интереси да защитатава!!!Българите дето работят в Либия още отдавна от преди 2 години са предупредени да напуснат тази страна лично хра от Българското посолство са предупредили със срещо на место всички!!!Ако са опърничиви нека либийците им трошат главите дето своята Държава тия хора не слушат и злепоставят там!!!Има работа по цял свят и какво търсят Българите само в Либия да работят!!!Всъседен Тчад повече пари плащат!!!В Либия скоро гражданска война ще има и кой остане там последствията да си понася!!!Тия Българи дето държат там невине Костов и Надежда личната отговрност носят а вие още в България на тех се кланяте!!!Без Гьостарица Кадафи нема да ги пусне и требва със сила даси ги приберем като военопленичество да ги особдим!!!Ние Радекалите сме воени и по чужди държави сме а тез дето в България дето ние финансираме като Радикална Партия са обикновени хора като вас дето приказки само приказват а на един протест не смеят да излезнат!!!!Който иска от вас при нас първо да постъпи трябва да е офицер или рофисионалин войник в последните 15 години!!!Другите в Радикалния кръг приемаме само хора с клафикация и завършено образование и познание на специалноста!!! И най вече за България да работят!!!Първо научете и усвоете всичко от чуждте държави и това от техното в България най добро да приложим за да възродим и възстановим Велика България!!!Има и други малки държави по света и тахната тежест и глас тежят по света с нужната сила да защитават техните национални интереси!!! И когато Българите критикуват че гласуват Доган само в Турция то се нанират други 680 000 гласоподаватели Българи по света дето не гласуват за никой!!!На тях се сърдете че Доган сега е на Власт в България!!!Да живве елика България!!!Да живее во век и веков!!!Свобода или смърт!!!!
bill
24 Окт 2005 06:58
Мнения: 535
От: USA
РАДИКАЛЕ:Аз като прост човек ми се струва, че ако се изпълни това което пишеш , че стигнеме Конго -Киншаса по икономическо и политическо развитие.Даваи!!!!
Апостола
24 Окт 2005 08:16
Мнения: 799
От: Bulgaria
"Синът ми като не види България между осемнадесет и тридесет годишна възраст, значи и България няма да го види повече. " - туй го рече ЗУЮ.
А аз пък се срамувам, че има такива българе, пардон антибългаре.
Вратаря
24 Окт 2005 08:25
Мнения: 3,083
От: Bulgaria
ма кво щяхме да правим в този форум , ако го нямаше радикала, че даже и фл Я равнис кирки на рамо и всики марш към ГУСВ
Hugin
24 Окт 2005 09:16
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Любителите на робския труд да стегат мешките и по Пътя на коприната та в КНР. Там - кеф им в КНОА, кеф им на оризището.
Има един малък поблем - преминаването през Анадола.
По-тесните социалисти могат да минат по традиционния път през Адесса.
Добави мнение   Мнения:54 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща