Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Атака\"\" не можа да спре новините на турски
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:74 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
99
28 Окт 2005 18:53
Мнения: 4,830
От: Eritria
и на цигански требе да има, а като се има предвид че китайците вече са третото малцинство, и на китайски! нали параграфе
Nebol
28 Окт 2005 19:07
Мнения: 1,671
От: United States
Мето, ако османците бяха толкова агресивни, арогантни и тъпи, ти сега щеше да пишеш на латиница с ислямски уклон.
За 45 г комунистите успяха да ни научат да говорим руски език. Написани бяха "директиви на партията" за асимилиране на "неосъзнатите българи". А ти ми говориш за "дивашката турска тирания", която 500 г, виждаш ли, не успяла да сломи духа на Мето.
Хем "дивашка", хем не успяла. Аман от застинали, немислещи птеродактили!
Никъде не съм се подигравал на "Под игото" и "Време разделно". Това е художествена литература, достойна за възхищение. Това обаче не са исторически факти. Подигравам се на тия които ги приемат за история. Явно ти се числиш към тях.
Иначе разбирам омразата на слабия към по-силния...
KaizerSoze
28 Окт 2005 19:21
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Nebol
Meto ot Interneto
28 Окт 2005 19:29
Мнения: 17,783
От: Bulgaria

"Когато турския амира цар Мехмет, нарукан Ловец, подигна сефер на Мора, та изпрати 105 000 войска по море и 150 000 по сухо, тогис додоха ва Пло/в/дин град 6 паши, та преминаха из Пещера. И Мехамет пашя са много йеничар доде ва Цепина на Костантово и сабра вси попове и кметове, та ги тури на веруги и каза: "Брех хаинлар, вас Али Осман патишя милува, та не давате царйево; само кога трйеба, помагате на нашата воскя. И ние ви милуваме като нашите йеничаре, а вие сти искали да дигате глава на вашя цар".

Тогис бан Велю и протопоп Костантин отговориха: "Честити везиро, нашите момчета доскоро са били са царските войски по Тунос, по Траболус и Мисир. Че що видяхте грозно от нас?" И пашата каза: "Вие лажете. Мене обади карабашот ва Филибе /Плодински митрополит проклет Гаврил/." И тье казаха: "Он нас не заповеда, та че оти му не даваме, та ни клевети." И пашата отговори: "Ели сте и вие кауре, оти да не давате? Ето че сте асии." И повеле на йеничерете да ги изколят сите. Тогис некои Кара имам Хасан оджя умоли пашата да ги прости, ако се потурчат.

И на Гергювден се потурчиха бан Велю, протопоп Константин, поп Гюрге и поп Димитър ва Костантово, и сите кметове и попове от друзите села. И като бьеше много гладия, пашата остави още четири оджи да ни турчат и кои се потурчат, да им дадат жито за яденье. И он отиде прьез Разлога ва Солун. Нашите се турчиха до Богородица /августа/. Кои се не изтурчиха, едни изклаха, друзи бегаха по гората и тям изгореха кащите.

Асан оджя пусна много конье ва градот, та докараха жито от Беглик хан и стовари го ва църквите "Светаа Петка" и "Светии апостол Андрея" ва Костантово, и раздаде на потурчените кащи по две мьери просо. Та че на Петковден доде ферман от царот да се саберат блъгарете, та да станат рая, да дават харач и верим и да ходят на ангария, и само турцето да отиват на воискя. И събраха се бежанците, та сагрядиха кащи ва Камънец и Ракитово. Тогис повечето бежанци от страхот отидоха при Стара рьека, та съгядиха ново селище Батьево. Асан оджя за кашмер натера потурняците, та расипаха сите цръкви от Костьенец до Станимъка, 33 монастире и 218 цръкви.
И така, божию попущению, расипаха се блъгарете ва Цепина. Помени, господи, грьешнааго и недостойнааго раба твоьего поп Методийе Драгинов от село Корова. Записа се ва лето 1600."

Потурчването на Чепино, Поп Методи Драгинов, 17 в.

Meto ot Interneto
28 Окт 2005 19:32
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Отсега нататък ще публикувам исторически сведения за турските зверства срещу българите. Досега се въздържах.
_Inferno_
28 Окт 2005 19:49
Мнения: 1,234
От: Bulgaria
Това според мен е последния мандат на Доганов във властта - на следващите избори (ако народът ги дочака и не свали властта заради ценовия шок) доганов ще си върне 3-те процента колкото само да е в парламента! Ами той нищо не прави и за така наречените турци в БГ (които според мен са си чисти българи, но не го знаят т.е. им се насажда, че са турци - нека да четат история и ще разберат че не са турци) и те са същите гладни въшки като българи и цигани - така, че времето на Доганов си отлита!
Ку-Ку
28 Окт 2005 20:44
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
На следващите избори Доган ще организира де що има мангал из България и ще вземе поне 15 процента. Той е сега в апогея си, всички му се подмазват, никой не иска да му търси сметка за делата и просто ще се осере на следващите избори. Казвам ви, после да не се чудите и да пискате що така.
Nebol
28 Окт 2005 21:09
Мнения: 1,671
От: United States
Не се въздържай Мето, пиши не само за 1600 та година, ами и за помаците в началото на 20 век, не забравяй за 70-те години, за1984-1985, за 1989-по-близки са, за Баташкото клане-от чии деди е пролята кръв. Пиши за това, как в "дивата турска империя" е имало български училища, църкви, богати търговци-българи, български вестници! И всичко това, когато България е била под робство.
А как трябва да назовем тези които не искат да чуят 10 мин реч на турски? Диванета от Мезозойската ера? Неоформени, безмозъчни сухоземни? А? Или просто мет-овци? Гиди...ще ми сравнява 21 век с 1600 година, нашето време, с нещо на което не е бил свидетел. Гиди...демократчо изместен, точно твоите вождове ограбиха България и я направиха най-бедната в Европа. Гиди...вторачване нихилистично, гиди.
paragraph39
29 Окт 2005 03:37
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
NEBOL,
/:/ "...А как трябва да назовем тези които не искат да чуят 10 мин реч на турски..."
..............
А как трябва да назовем факта, че САМО на турски език има 10 мин. реч по БНТ - и че няма и секунда реч по БНТ на цигански, на арменски, на еврейски, на "македонски" и т.н. езици?!
Да НЕ би в България да има САМО турски говорящи и български говорящи , като майчин им език, български граждани?!
НЕ са ли ПРИВИЛЕГИЯ /противоконституционна- понеже е на етническа основа!/ за турскоговорящите, като майчин им език, тези новини на турски език по ДЪРЖАВНАТА Българска НАЦИОНАЛНА Телевизия?!
Това е Проблемът! НЕ е проблемът, че има по БНТ новини на турски език, а че НЯМА новини и на другите НЕбългарски езици на НЕбългарските /и НЕтурските/ етноси в Република България!!! А щом няма новини по БНТ и на другите езици на останалите НЕтурски етноси в България- редно и конституционно ще е да НЯМА и на турски език, а да има само на официалния в Република България език! КАЗАХ!
Meto ot Interneto
29 Окт 2005 18:23
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Ало, Небол ефенди, не е нужно да показваш простотията си. Не ми викай гиди. И не викай на българите-мюсюлмани “помаци” – това е обидно за тях.
Батак е само една от хилядите трагедии на животинската турска тирания. Осван това елементарният ти мозък не може да проумее, че е още по-голямо престъпление да насъскаш брат брата си да коли, щото е от друга вяра. И пак повтарям – Батак е само едно от безбройните зверства на турци срещу българи.
Ти спомена за средновековието. Да, ще продължавам да цитирам исторически сведения от който период пожелаеш – и от средновековието, и от по-късно. Включително и по време и след Освобождението – варварските кланета на български жени и деца от редовния турския аскер са особено добре документирани.
Това може да не се харесва на примитиви като BG-TR и тебе, но сами си го изпросихте.
И запомни добре, набий си го в главата: в БГ турският език е чужд език.
paragraph39
30 Окт 2005 00:28
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
METO OT INTERNETO,
Войните и КЛАНЕТАТА ги ПРЕДИЗВИКВАТ и ги заповядват Управляващите държавите, а НЕ обикновените граждани на държавите!!!
НЕ може човек, който НЕ познава и НЕ е срещал преди това друг човек, да има основателни "причини" да отреже главата на НЕПОЗНАТИЯ! Освен това, в случая с турските клането по българските земи е намесена много дълбоко и умишлено насаждана /от управляващите държавата и Клира/ "Религиозна Несъвместимост" !!!
Така че, НЕ е нужно и НЕ е справедливо да пренасяме днес ОМРАЗА срещу Народи и етноси, които, по заповеди на управляващите ги, са вършили злодеянията на Войната!!!
Проблемът със защитаващите ДПС е, че те, сякаш, защитават държавата Турция/предишната и сегашната/, въпреки, че самите те са БЪЛГАРСКИ граждани!!! Проблемът е, че тези хора/които от тях!/, май, чувстват Турция за Родина-"Майка", а НЕ България!
Всъщност, българските граждани от НЕтурски етноси би трябвало да изпитват/аз изпитвам!/ СЪСТРАДАНИЕ и СЪЖАЛЕНИЕ към българските граждани от турски етнос, които, по РЕЛИГИОЗНИ причини и мотиви, и поради САМОсегрегиране, днес са ИЗПОЛЗВАНИ от ДПС единствено като сигурни гласоподаватели за тази ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА българска партия!!! Българските граждани от турски етнос имат нужда от нашето Просвещение, а НЕ от нашето Презрение! Презрението ни НЕКА бъде единствено и само към партийното ръководство и партийните функционери на ДПС! КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 30/10/2005 г/ 00:31:05

paragraph39
30 Окт 2005 19:38
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
В САЩ издадоха 'Под игото'
Появата на английски можело да предизвика интереса на Холивуд за филмиране на романа
netinfo.bg-30.10.2005
Българската класика "Под игото" получи поредното си признание след като американското издателство "Пакс Пъблишинг" пусна негов в САЩ под заглавие "Under The Yoke".

Автори на новия превод са Маргарита Алексиева и Теодора Атанасова, а редактор е Реймонд Хенсън.

Книгата е с твърди корици, 460 страници и 12 черно-бели илюстрации.

Цената е 24 долара при поръчка от световния търговски сайт Amazon.com, но в българските книжарници може да се открие копие на преференциалната цена от 22 лева.

Според издателите новото издание на "Под игото" в САЩ има две цели - да запълни нишата от сдобиване с книгата на английски по интернет, и да предизвика интереса на Холивуд за евентуалното му филмиране...
paragraph39
01 Ное 2005 02:00
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Конфронтацията е благодатна среда преди всичко за калпавите политици и тяхната идеология винаги е била идеологията на злобата и омразата, каза президентът пред участниците в конференцията. Сред тях бяха учени и депутатите от "Атака" Петър Берон и Минчо Куминев, както и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Идеологическото противопоставяне вече не е достатъчно мотивиращо и заради това "търсачите на силни политически усещания" потърсиха алиби в национализма, каза още държавният глава. Той заяви, че подкрепя активната политика към регионите със смесено население, но не и преференциите за една или друга етническа общност. Етническият ни модел - това са принципите на Левски за необходимостта в българската държава българи, турци, евреи и други народи да бъдат равни, но и равнопоставени пред законите на страната, подчерта държавният глава. Според Първанов, макар да има няколко примера на остра конфликтност, в етнополитическия модел у нас доминират периодите на толерантност, а на битово равнище винаги е имало търпимост и сътрудничество между отделните етноси.
...................................
Тоя български президент е ПРЕПИСВАЛ от В. Сидеров и Партия "Атака", май?!
Добави мнение   Мнения:74 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4