Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Предели на банковата концентрация
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:44 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Mitnicharъ
07 Ное 2005 11:00
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Я хотел как лучше, получилось как всегда, тов. Хугин. Кая се.
king
07 Ное 2005 11:01
Мнения: 420
От: Andorra
О, гледам бдиш. Плувай ... (И много поздрави на доктора и-к).
Алексей Блиндяев
07 Ное 2005 11:08
Мнения: 1,516
От: Burkina Faso (Upper
фък.. нема кво да се дърлете таваришчи... ми чи той бенк уърлда си се консолидира откак свет светува... и сървиза е според клиента... и тов. др. ик. би могъл да тури и некое име в подкрепа на тезата... дето ич я нема...
Hugin
07 Ное 2005 11:20
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Мисля, че за Хърсев важат с пълна сила думите казани от един мъдър евреин за Кисинджър:
Ако беше не толкова умен и повече честен, щеше да е велик човек...
Harvey Pekar
07 Ное 2005 11:21
Мнения: 573
От: Bulgaria
Абе, и аз искам да го пцуем в един така ... по-едър план. Да анализирам - не ставам. По-добре да си гледам оная работа. Дето по ме бива. Оная работа я върша по-добре. А и всеки требва да си гледа работата. Става ли му или не - всеки требва да се труди. Ако не ви става тая работа, заемете се с нечия друга. Не е срамно. Срамна работа нема. И аз викам, че с банките требва да има некакви граници. Давам банки с материал. Ема, не може всеки ден по една банка. Идват хора при мен, търсят работа. Викам им, еми ето, хващайте се за работата ми и да правим банка. Колко банки съм направил, станах банкер. И хляб дадох на хората. Дано некой не ме пречука на улицата като куче. Некой, дето не прави разлика между банка и банка. Едната с материал, а другата ... още по-чикиджийска. То, мойто, си е буркан-банк. Носим ги бурканите в "Медицинска академия". Разликата между "Медицинска академия" и "Райфайзенбанк" е, че при първата съм на самообслужване.
Братя Стругацки
07 Ное 2005 11:30
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Митничарю, ние ако не сме икономисти поне не сме слепи. Обясни ни, моля те, какво правеше този титан на икономиката на погребението на шефа на ВИС Георги Илиев, та и ревеше? Какъв икономист трябва да си, че да разправяш, че Кюлев (фалирал три банки, ченге и мутра) е голяяяяям бизнесмен?
Doctora
07 Ное 2005 11:35
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
На 15 октомври 2002 в сия газета имаше това:

Банковата консолидационна компания (БКК) и "JP Morgan" подписаха вчера консултантски договор за приватизацията на Банка ДСК. От българска страна договора парафираха финансовият министър и председател на съвета на директорите в БКК Милен Вечев и изпълнителният директор на консолидационната компания Нели Кордовска.
Представител на консултантите беше управляващият директор Миклош Кормош."JP Morgan" бяха избрани за консултант по продажбата на последната ни държавна банка сред общо 12 кандидати на 28 август 2002 г.Що ни ривахти, га ядухти кифтетата?
Старшината
07 Ное 2005 11:41
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 07/11/2005 г/ 11:50:57

Mitnicharъ
07 Ное 2005 11:45
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Е, хайде сега, разкостете Митничара, понеже се подбъзикнал с вас на предната страница.

*


Много сори, но коментарите ви досега само потвърждават наблюдението ми - основния движещ мотив на повечето от тях е да бъде засегнат лично д-ра ик.; коментарите на тезите му по същество клонят към броя нула. Не знам, какво е правил на погребението на Г.Илиев, не знам, защо е ревал, защото не съм бил там. Не знам, г-н Хугин защо така скача на икономическите ВУЗ - аз мога да му изрецитирам в движение поне 20 имена на икономически университети в Германия, Швейцария Франция. Съжалявам, че не ви хареса моя коментар па предната страница. Но нищо не мога да направя.
Алексей Блиндяев
07 Ное 2005 11:51
Мнения: 1,516
От: Burkina Faso (Upper
тов. пекар....
не че нещо зависи от вас... или от тов др.ик. бът бенкин' уърлд оувър деър си е бая шибаничек, изн' ит....
`Kaily
07 Ное 2005 12:38
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Статята не прочетох.
Имам парламентарно питане-от затвора ли е написана?

_______________________
Руши се, руши се, руши се...удобното ИМ статукво.
XYZxyz
07 Ное 2005 13:50
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Пак глупости - имаше ли в България голями за размерите на България банки, имаше. Продадоха ли ги на чужденци, продадоха ги, като автора е един от стратезите на това продаване/подаряване Сега останаха няколко по-дребни български мутренски банки. Та като как ни вижда автора да тичаме при мутрите за по-добро качество на бухалката ли? Или как вижда възникаването на какъвто и да е бизнес в България вкл. нови банки, ако не си от мафията. Та мафията щяла да ни даде по-добро и гъвкаво обслужване. Как пък не?!

Редактирано от - XYZxyz на 07/11/2005 г/ 13:51:58

king
07 Ное 2005 13:54
Мнения: 420
От: Andorra
Е хайде да видим каква е днешната "теза" на другаря и-к. Започваме с маниякалния (какво прилагателно само когато става дума за финанси) стремеж към консолидация:
От седемдесетте години финансовата индустрия е обхваната от маниакален стремеж към концентрация на капитала и управлението.
. После се натръкваме на известно дребно противоречие, хем тази практика се налага от вече тридесет години, хем на нея се гледа скептично по цял свят (!!!)(манипулативно изказване, ако се гледа чак толкова скептично защо продължава концентрацията?):
По цял свят и особено в Европа към тях се отнасят изключително скептично.
.
Следва бла-бла за запълване мястото в колонката, до финала, където за кой ли път другаря и-к се опитва да проектира световните тенденции на българската сцена:
А от друга страна, непрекъснато ще се раждат нови банкови институции, за да запълват вакуума от услуги с истинско качество. В България днес втората тенденция отсъства.
. Банки и финансови институции се раждат там, където има капитал за тяхното създаване (който липсва в момента в България) а и качеството предлагано от малкото български банки не може да бъде наречено чак истинско. Тоест, какво предлага автора - държавата да се заеме със създаване на нови Бг банки или? Каква е тезата? По отношение на потребителите на банковите услуги - автора съвсем случайно забравя да спомене другия фактор (освен доброто обслужване) който определя избора на дадена банка от нейните клиенти - СТАБИЛНОСТ. Сигурно е "забравил" и колапса на българската банкова система, със всичките му детайли (и неговото скромно участие)? В банковя сектор най-много важи правилото "Парен от каша айрян духа". Този колапс има ли отношение към преориентирането на българските фирми към големите западни банки - да или не? И накрая -
На пазара има място за всички
, тоест няма смисъл да се плаче и оплаква, българските банки трябва да се преборят за българските си клиенти. Толкоз. Иначе, съгласно намеците на другаря и-к. хайде да вземем да изгоним големите чужди банки от Бг, да наложим на българските фирми да ползват услугите само на български банки, да отворим нови изцяло Бг. банки и т.н. неща дето сме ги гледали вече 90-те години. Нищо оригинално, нищо свежо. Едно си баба знае едно си бае. Конкуренцята в банковя сектор е жестока, именно тази конкуренця е обективната причина която налага консолидацията на банковя сектор (покойния Емил Кюлев беше схванал този детайл и именно заради това създаде нещо истинско (без да е д-р ик.), за разлика от Хърсев, който нищо истинско не е създал). Борбата е за всеки клиент и в тази борба некадърните падат жертва много бързо. На някои това не им харесва, ама за радост старите времена не могат да се върнат. Накрая искам да отбележа, че лично на мен публикуването на коментари на компроментирани "личности" по принцип ми изглежда неморално, защото има ефект на своеобразна амнистия, нещо с което не съм съгласен.
Големият Лебовски
07 Ное 2005 15:38
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 07/11/2005 г/ 17:29:45

socialdemokrat
07 Ное 2005 17:02
Мнения: 784
От: Bulgaria
Г-н Хърсев, Докторе, когато 94-та Ви молих да включите на тема "популярни банки" като малки, гъвкави и бързо адаптиращи се финансови структури, отворени директно към нуждаещите се, Вие рекохте, че те са незаконни и от тях няма смисъл, предвид факта, че съвременната банкова система задоволява напълно нуждите от банкови услуги, та и дори е претоварена от банкови субекти, та предстои консолидация... Па може и да сте претърпял развитие - на умен човек му се полага...
king
07 Ное 2005 17:12
Мнения: 420
От: Andorra
Socialdemokrat, отговорите се менят съгласно конюнктурата (плановете как да се тафнат повечко парички) или индивидуалните нужди или съгласно двете взети заедно. За еволюция е трудно да се говори, диалектика му е майката....
socialdemokrat
07 Ное 2005 17:28
Мнения: 784
От: Bulgaria
Не е до "таффането" на парички Кралю, Хърсев си ги имаше и сега ги има... Повече от ясно е, че глобализацията, окрупняването, благодарение на всичките си предимства докарват до главите ни пропорционални по величина на предимствата си негативи. Добре е списал колонката си човекът. Само че сега е списувач... А кога можеше да свърши нещо, робуваше на щампи като консолидация и глобализация, които неминиемо щи ни е.ат майката като нация...
king
07 Ное 2005 17:44
Мнения: 420
От: Andorra
Socialdemokrat за съжаление си мисля, че вече до голяма степен ни е е***а майката като нация, тепърва ще станат ясни размерите на поражението. Не е глобализацята която ще ни затрие, по скоро нашите собствени "политици", "банкери" и други самообявили се "класи". В този смисъл даже мисля че глобализацята е необходима, предоставя ни избор. Ех ако имаше възможност да избираме западни политици по същия начин по който си купуваме западни коли или ползваме западни банки, уверявам те щеше да е доста по-добре. Ние сме една шепа хора в тая държава, изключително свит пазар за всичко, в резултат на което идеи и начинаня бързо се износват и потуват дори да са добри. А размера има много голямо значение, винаги. (ПП. Не обичам да коментирам имотното състояние на никой, но не бих възприел тезата ти, че хърсев е богат. Много зависи какво точно имаш предвид).
socialdemokrat
07 Ное 2005 17:53
Мнения: 784
От: Bulgaria
Кралю, не се опирай на мантрата "свит пазар". Септемврия се поразходих из Черна гора - седемстотин и петдесет хиляди с пенсиите и пеленачетата, чукари на воля, соц. останки и т.н. Назад от назе в пъти - като дадености де. Ама с Мисленето са напред... Но пазарът един свит, свит...
socialdemokrat
07 Ное 2005 17:54
Мнения: 784
От: Bulgaria
Впрочем, че ще ни затрият собствените ни политици - съгласен съм. То винаги така е ставало...
Добави мнение   Мнения:44 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща