Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Предели на банковата концентрация
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:44 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Meto ot Interneto
07 Ное 2005 18:10
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
"На пазара има място за всички, както за мултинационалните гиганти, които предлагат конфекция за непретенциозни клиенти, така и за малки, но стегнати и професионални финансови институции, за които банковото дело си остава изкуство, а всяка сделка е творчество, а не клише."
Абсолютно верно.
"Българските фирми също имат нужда от качествено банково обслужване."
Абсолютно верно.
Въпросът е дали има в БГ достатъчно хора с достаъчно опит, за да учредят тия финансови бутици.
king
07 Ное 2005 18:25
Мнения: 420
От: Andorra
Соцялдемократ, не знам как е в черна гора, но ако данните ти за населението са верни, то това е кажи-речи половината София. Не съм контактувал с черногорци и не съм бил там и нямам впечатление от мисленето им. Но в това, което става в наща държава почти навсякъде виждам проявление на симптомите на свития пазар - медии, икономика, банков сектор, политика ако щеш. Не е на добре ...
Perkoles
07 Ное 2005 21:16
Мнения: 7,433
От: Australia
Хареса ми темата (ако мога и аз да кажа нещо:-)
Но поради това, че тя е твърде голяма/глобална, а местото в една колонка твърде малко, явно не е дало възможност на автора да я доразвие (оттук-малко, оттам-малко), от което тя "олеква" в очите на читателя, въпреки, че е точно написана (според мене, аз не съм спецялист). а един неспециялист би желал да прочете и да види нещата по-подробно. Отделно от това, е изпусната една трета страна на монетата, която много често бива пропускана, поради самата и характеристика (тънка). Това е онази страна, онзи въпрос -раждат ли банковите и други финансови гиганти по-голямата безработица и къде, и какво следва от това. Кое ще "изяде" главата на гигантите-динозаври? Те самите?
.
Станислав Лем има написано нещо много подходящо по въпроса за гигантите(и други имат, но сега за него се сещам) "Summa Technologiae"
Хайде със Здраве!
Добави мнение   Мнения:44 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3