Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Харолд Пинтър: Мястото на Буш е пред международния съд
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:57 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Mrx++
09 Дек 2005 09:25
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Вчера по нашето радио, което слушам по Интернет един театрален критик ясно го каза: Западноевропейската и в голяма част от американската интелегенция е лява.
А Фичката е десен. На него за това сигурно му плащат, та няма как. Затова така е смутолевил нещо си за пушенето.
Само вижте, кои реват във Форума срешу Пинтър, това са идиотите на Форума, д-р Пръдников, ФЛ и вся др. такава сволочь.
XYZxyz
09 Дек 2005 10:00
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda

Нобеловият лауреат не е отишъл докрай - за Буш да, но не е само той. На практика държавата САЩ е за съд и за демократизиране от примерно ООН.
Цялата работа е, че САЩ господства с правото на силата, а не с силата на правото.
Зую
09 Дек 2005 10:01
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Бай Хасане,
поне на някакъв почетен знак не може ли да се надявам?
Едно и също казваме, а мойто не хваща дикиш. Ще видиш, че никой няма да се развълнува и да пожелае поне по две тояги да им ударим на нашите. Ама Буш ще ги изкара извън нерви. Много са кибритлии.
Извънредно са радтревожени и от това, че американците тайно затваряли терористи и им нарушавали човешките права. Успокоява ги само , че в България полицията бие до убиване заподозряните, явно с цел, държавата да не влиза в излишни разходи за дела. Както виждаш, имат чувство за справедливост.
мишелин
09 Дек 2005 10:53
Мнения: 417
От: Bulgaria
Прави ми впечатление отново проявената двойнственост - когато някоя държава (с изключение на САЩ) има дисиденти или опозиция, те са на особена почит от страна на американската демокрация, щото виждаш ли, имат право на глас. А когато тези опозиционери или дисиденти са от самите САЩ, то те са "маломуници", тъпоумници", "болни мозъци" и т.н. Е, какво е това?
paragraph39
09 Дек 2005 11:15
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЗУЮ,
/:/ "...Извънредно са разтревожени и от това, че американците тайно затваряли терористи и им нарушавали човешките права. "
......................................... ......................................... ....
Ама, то наистина си е за Тревога и тревожене!!!

"Терористите", ако наистина са такива, са за ЯВНО СЪДЕНЕ, а НЕ за тайно затваряне!!! За да се докаже/ако?!/, че са "терористи" и да бъдат осъдени, КАТО ТАКИВА-включително и за назидание и предупреждение към други евентуални/потенциални/ "терористи" !!!
Въпросът, обаче е И: това "терористи"/ по коя юридическа дефиниция?!/ ли са или са ВОЕННОПЛЕНИЦИ?! Или "криминални" ?! Всъщност, ако НЕ са военнопленици, остава да са криминални! А за криминалните си има процедури и СРОКОВЕ за осъждане или ОСВОБОЖДАВАНЕ !
А ако са военнопленици- те НЕ подлежат на съдене, а на размяна и/или освобождаване след края на войната! Освен ако са извършили военни престъпления/геноцид, мародерство, престъпления срещу човечеството/- но тогава трябва да бъдат съдени ЯВНО и в разумни срокове, с право на адвокатска защита и всякакви други Права на Обвиняеми !!!
СКРИВАНЕТО на т.нар. "терористи"/при това, извън САЩ!/ показва, че има НЕЩО ГНИЛО в Обвиненията/ако има предявени им такива?!/ или в Обвинителите им от САЩ!!!
moment
09 Дек 2005 12:26
Мнения: 1,085
От: Bulgaria
Чичо Фичо, там, Чомски не ти ли е по-близо ?И от него можеш доста да научиш.... Това за пушенето не го схванах, би ли го повторил?
Pavlik Morozov
09 Дек 2005 13:34
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
я къде се криел Фичляка. чиче, не реви на чужди гробове. има си тука форумна шпицкоманда да се оправя. бягай в темата за ФД да защитаваш човека на когото дължиш кариерата и настоящото си битие. че съвсем се изложи с тая неблагодарност.

Pavlik Morozov
09 Дек 2005 13:44
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
абе докога разни пива и академици звездобройци ще повтарят като развалени грамофони че ако буш не бил нападнал афганистан и ирак сега ислямския тероризъм щял да владее света? кой помогна на муджахидините само защото се биеха срещу СССР? кой обучи и финансира бинладен да помага в тази война? кой поддържаше саддам докато беше удобен? кога имаше повече тероризъм и смърт - преди или след инвазията в ирак?
буш е като човек който идва в дома ти с туба бензин да гаси свещта, която гори на кухненската ти маса. ти му казваш "тук няма пожар". той ти казва "има, има, сега ще видиш" и почва да налива бензина в огъня. и колкото повече се разгаря пожара и поглъща къщата ти толкова повече бушлето и феновете му се радват и викат "нали ви казахме"
п.п. особено това че сащ стои зад почти всеки не-ляв дикататор в света е най-великото престъпление срещу човечеството извършено от американците. дори да си платят някой ден това няма да върне жертвите да си спомним латиноамериканските контри, американската помощ за пол пот и т.н.

Pavlik Morozov
09 Дек 2005 13:46
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
и да не забравяме споменатите от параграфа американски протежета - египет, саудитска арабия и пакистан, които не се и съмнявам са страшно демократични държави според задокеанските пропагандисти.

Pavlik Morozov
09 Дек 2005 13:48
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
зую

специално за теб учредявам медал "за заслуги към форума" I-ва степен (с две кръстосани клавиатурки) и ти го връчвам.

moment: според мен каламбура който са ползвали баптистите се отнася за това да си избереш място в рая (non-smoking) или в ада (smoking) за вечността. фичето чвно смята че дисидентите, мислещите и неудобните трябва да горят в ада

параграф 39:
цялата идея на специалните процедури по борба с "тероризма" е да се развържат ръцете на тайните служби да правят безотчетно и безнаказано каквото си искат и да се създадат полицейски държави. такова нещо - да можеш да бъдеш отвлечен от улицата от чуждестранни агенти, дори в собствената си държава, и да бъдеш затворен и измъчван по подозрения (да, няма нужда от доказателства, основания и заповеди за арест! )го няма в такива мащаби от времето на гестапо



Редактирано от - Pavlik Morozov на 09/12/2005 г/ 13:58:35

it is I
09 Дек 2005 13:51
Мнения: 1,254
От: Bulgaria
Чичото пак извъртва дискурса
Говори се в морални категории!
(и защо САЩ солидно се аргументират в тази категория при това) Макар и управляемо, общественото мнение все пак дава легитимност на игото.
Майндърбайндър-овците в момента са се превърнали в PRофесионална наемна армия, която обслужва демона на войната!
Pavlik Morozov
09 Дек 2005 13:52
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
софиянец, престъпника саддам (или да го наречем "бившето америкаско протеже саддам, в момента изпаднало в немилост" ) си е жив и здрав, за разлика от десетки хиляди невинни иракчани. какво ще кажеш за това?

звездников, сефте чувам от теб че имало нещо по-лошо от комунистите! и знаеш ли какво почвам да си мисля. комунизма умря, но за да го подкопае в централна азия САЩ създаде ислямизма. сега ислямизма е най-лош. някой ден и той ще бъде победен. и тогава кой ще бъде най-лошия? и не е ли най-лош тоя дето ги създава тия лоши за да решава безскрупулно и безогледно краткосрочните си проблеми като създава дългосрочни катастрофи?

Редактирано от - Pavlik Morozov на 09/12/2005 г/ 14:03:12

Pavlik Morozov
09 Дек 2005 14:08
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
it is I: при "независимите" медии, анализатори и пропагандисти двоен стандарт няма - който плаща повече и скърца по-силно със зъби за него работят. винаги са с победителя. ей ги форумните лизачи - преди 16 години са громили капитализма, сега громят комунизма, ислямизма, паневропейзма и т.н. съвсем естествено е че такива услужливци упорито вече 60 години градят мита за "демократичния" поход на САЩ по света. още в древна гърция е бил изобретена доктрината, която ползват американците. първо, демокрацията и свободата са запазени за самия себе си, като свобода значи както свобода от чуждо потисничество, така и свободата ти самия да потискаш другите. "безкористния" износ на "демокрация" е стандартен претекст и casus belli за подмяна на неудобни режими в други страни (похват от 5 век преди новата ера). докато на практика и най-големия изрод, разиграващ през 4-5 години изборен фарс със 100% нагласени резултати (пример - мубарак в вегипет) , може да бъде представян като велик демократ от "независимите" медии, стига да е послушен, удобен и верен на САЩ



Редактирано от - Pavlik Morozov на 09/12/2005 г/ 14:10:48

мишелин
09 Дек 2005 14:23
Мнения: 417
От: Bulgaria
Да, ама сега са уплашени демократите от Запада от новите резултати в Египет, където окол 80 депутата ще бъдат от забранена ислямистка групировка. Но са избрани по демократичен начин хората, само дето някои са искали да пречат на избирателите. Те ти демокрация - ако ни е удобна, това е революция, ако ли не - това е диктатура. А тази какво е?
Локи
09 Дек 2005 14:23
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Pavlik Morozov, то ко излиза - нещо като "национал-демокрация" ли?
paragraph39
09 Дек 2005 14:43
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
"Терористите", май, са вече на Балканите/в Албания!/, а НЕ в Ирак! В Ирак са БОЙЦИ, воюващи в партизанска война против чуждите ОКУПАТОРИ на Ирак- което е ПОЗВОЛЕНО, според Устава на ООН!!!
......................................... ............................
Италианската разузнавателна служба SISDE бие тревога за ислямски терористи в Албания
http://WWW.ACTUALNO.COM-09.12.2005
Италианската разузнавателна Служба за информация и сигурност на демокрацията /SISDE/ предупреждава за засилено проникване на ислямски терористи в Албания.
Тревогата е изразена в доклад на специалната служба до италианския парламент, цитиран от гръцкия в. Етнос. В документа се съобщава, че наскоро в Албания се е появила нова ислямска организация Джихад ал Джадид, разклонение на Ал Каида, която имала връзки и в Гърция.

Повечето от членовете на тази фундаменталистка организация били йеменци, афганистанци, йорданци, азери и малайзийци. Целта на групировката била да създаде контакти с организираната престъпност, за да използва нейните канали за трафик на нелегални имигранти и за прехвърляне на нейни хора в региона.

Италианската разузнавателна служба е попаднала на фундаменталисти от тази мрежа /албанци, косовари и македонски албанци/, които все повече прониквали сред ислямските общности в Италия.

В доклада на службата се казвало още, че в северната част на Албания и в Косово били разположени лагери за обучение на терористи, не само на албанци, но и чужденци, дошли от Либия, Алжир и Турция.
Фундаменталистите се опирали на многобройни неправителствени организации, финансирани от арабски страни и най-вече от Саудитска Арабия.

Освен терористични ядра в раойна, това, което безпокои италианските разузнавачи, е силният натиск, упражняван от тези фундаменталисти върху Албания по линия на културните институции.

Целта на този натиск била да надделее крайният вариант на исляма. "Умерените ръководители на мюсюлманските организации в страната са изтикани в периферията, докато най-екстремистките групировки взимат връх", се казва в доклада на италианската специална служба, цитиран от гръцкия в. Етнос.

от: 09.12.2005
Pavlik Morozov
09 Дек 2005 14:57
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
локи, най-любимия вид демокрация е "народната демокрация" china-style. виж бушлето какви шпакли удари на новия китайски император генсек. само под сурдинка и проформа спомена тайван, свободата на пресата, верозиповеданията и т.н., колкото за пред журналситите дето отразяват събитието за в къщи. диктатора винаги е по-удобен партньор от демократичната държава, защото когато говориш с демократична държава трябва да убедиш множество фракции често с противоположни интерси. и на всеки няколко години има истински избори, които може да отслабят позициите на хората, които те поддържат в тази страна. при диктатурата всичко е ясно - крепиш своя човек на власт и той ти се отплаща щедро. това правят сащ откакто изоставиха изолационизма си в началото на 20-и век, и го заливат с дебела глазура пропаганда

paragraph39
09 Дек 2005 15:28
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
PAVLIK MOROZOV,
/:/ "...когато говориш с демократична държава трябва да убедиш множество фракции често с противоположни интерси..."
......................................... ......................................... ..................................
Направо в ДЕСЯТКАТА!

Точно по тази причина лидерите на всички партии в българския Парламент- БЕЗ Партия "Атака" и лидерът й!- бяха УГОВОРЕНИ /те си знаят от кого, как и срещу какво!/ да приемат парламентарните им партийни групи решение, че оттук-нататък въпросът за ПРЕБИВАВАНЕТО и ПРЕМИНАВАНЕТО на ЧУЖДИ войски в и през Република България вече НЯМА да го решават избрани от Народа 240 български депутати, а само ЕДИН български министър- при това, НЕ избиран от българския Народ!!! Сега остава да видим от коя държава ще са тези чуждестранни войски и ще стане ясно кой е имал интерес българските депутати да приемат това ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО и АНТИДЕМОКРАЦИЙНО решение!!!

Редактирано от - paragraph39 на 09/12/2005 г/ 15:29:18

Perkoles
09 Дек 2005 15:58
Мнения: 7,433
От: Australia
""Харолд Пинтър: Мястото на Буш е пред международния съд"" (и Блеер)
Да, но след Анте Готовина... (чекай да вида, за кои други дженерали още се сещам... :-) ...
it is I
09 Дек 2005 16:05
Мнения: 1,254
От: Bulgaria
"Независима медия" е един оксиморон

Редактирано от - it is I на 09/12/2005 г/ 16:09:03

Добави мнение   Мнения:57 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща