Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Пенсионерите в София с билетче в час пик
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
plovdiv_zavinagi
22 Мар 2006 21:35
Мнения: 290
От: Bulgaria
Това ми звучи като добра идея, защото повечето пенсионери пътуват от нямане какво да правят.Не, че ми пука за София, ама си е така.
OnE61811301
22 Мар 2006 21:49
Мнения: 793
От: Martinique
А софийските овчици плащат...плащат...плащат... че някои даже се гордеят, че било голяма привилегия да е по-скъпо в софията, видиш ли, щото по-луксозно 80ст билета... ай сиктир
mila zorina
23 Мар 2006 07:42
Мнения: 1,360
От: Bulgaria
Поредната тъпотия- пак настройват една част от гражданите срещу друга, както обикновено-пенсионери срещу работещи. Управляващите в кметството да прочетат отново оная приказка, в която се разказва как един син не искал да се грижи за стария си баща - влачел го с една кука на бунището и му давал да се храни от една копаня. Един ден той видял как неговият малък син остри куката и го попитал защо го прави. "Да е готова, когато и теб така ще те влача на бунището"- отговорил синът му. Колкото до сегашните възрастни, те сутрин обикновено отиват на лекар.
Sossa
23 Мар 2006 08:32
Мнения: 697
От: Bulgaria
Редно е да го направят.
Още по- редно е да се дават преференции за градския транспорт само на социално слаби хора - пенсионери, ученици и студенти.
Градския транспорт струва пари. И не виждам причина ние да плащаме за транспорта на баба-реститутка или на дядото, дето е хукнал от Надежда да си налее минерална вода в час пик.

На калпак беше почин от преди 15 години.
Manrico
23 Мар 2006 08:47
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Колкото до сегашните възрастни, те сутрин обикновено отиват на лекар.
Пътувам с градския транспорт до работа и нямам такива впечатления - те си говорят къде отиват. Повечето са се запътили да обикалят пазарите, за вода, да гледат внуци и т.н.

_______________________
Перде на обикновено око се лекува лесно. Перде на третото - само с лоботомия.
meatball
23 Мар 2006 09:13
Мнения: 55
От: Bulgaria
Затуй господа селски тЕрикати сме на туй дередже. Щото "глей ги софиянци колко им е зле", ама после хващате влакчето и цъфвате на Централна Гара и почвате да се оплаквате колко е мръсна столицата и какви са смотани софиянци. Само дето мръсотията и селянията идва от вас
KokoK
23 Мар 2006 09:59
Мнения: 558
От: Bulgaria
Оле, оле-леее
-----------------------------------
Приятно пътуване... с Масовия Градски Транспорт!
Ягодка Пролетна
23 Мар 2006 10:03
Мнения: 273
От: Bulgaria
"Проектът предвижда от 1 май билетът да поскъпне от 50 на 70 ст. Ако пътникът го купи от водача, ще плаща 80 ст."
Да вземеш една пушка и да ги почнеш наред всичките тия хитреци..... Понеже на доста спирки няма от къде да си купиш билет, сега ще трябва да плащаме по-висока цена при купуването му от водача на превозното средство.... Да не говорим, че в много случаи и водачите нямат билети. Тогава какво? Ще си ги купуваме от контрольорите за по 1лв. ли? Защо не помислят за удобството на пътниците - например на ВСЯКА спирка да направят павилионче за билети. Случва се такива да няма в протежение на 4-5 спирки. Ей, отвратителни са тия хора!!!
А, и още нещо - какво смятат да правят с циганите, които и при сегашните цени не дупчат билети?
Pavlik Morozov
23 Мар 2006 11:09
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
разгеле, сетиха се! както коментирах и в темата за таксата за преглед при личен лекар - такива плащания са във всеобщ интерес. ще питате "ама как може да е в мой интерес да ме карат да плащам за нещо което може да ми е безплатно? " ами в общи линии защото така ви пазят от самите вас. защото ако в някоя услуга работещите хора чувстват crowding out (изтласкване) те търсят алтернатива, което води до отлив на пари от тази услуга и нейния упадък. както влаковете на БДЖ не приличат на нищо защото с тях пътуват само пенсионери, войници и учащи заради намаленията, така и градския транспорт не може да се развива ако има главно социални, а не транспортни и икономически функции. при условие че пенсионерите и безработните имат време бол и то не струва нищо трябва да се научат да не пречат на хората които ги хранят като им пилеят времето. иначе безплатните неща ще стават все по-некачествени, а работещите ще измислят как да насочат парите си към платени услуги, които обаче ще бъдат само за тях, а хранениците ще духат супата с излиняващи "безплатни" услуги. това се случи с болниците, до голяма степен и с градския транспорт. време е да се направят изводи

Редактирано от - Pavlik Morozov на 23/03/2006 г/ 11:15:50

Pavlik Morozov
23 Мар 2006 11:26
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
mila zorina, права си че виновниците в тази държава обикновено си измиват ръцете като настройват хората едни срещу други и прехвърлят горещия картоф на някоя изкупителна жертва. но в случая не е така, защото е налице злоупотреба от група хора с една превилегия предоставена им за безплатно ползване, но плащана от ощетените от нейното ползване. което е малко грубо. знае се че човек каквото не плаща не го и цени, а това създава порочни практики на разхищение на ресурси, които са ограничени. как решаваш проблема с тъпканицата в час пик? пускаш още автобуси? ами тогава задръстванията стават по-големи. решение би било метрото, но до него има време, а проблемите ги има сега, всеки ден. както е отбелязал един форумец след като пенсионерите отиващи на пазар или да си налеят вода отказват да проявят съвестност трябва да се вземат мерки това да им бъде наложено. така и споменатите от теб отиващи на болница ще пътуват по-удобно и спокойно


Редактирано от - Pavlik Morozov на 23/03/2006 г/ 11:51:22

боза
23 Мар 2006 11:28
Мнения: 2,387
От: Bulgaria
Pavlik Morozov,
XYZxyz
23 Мар 2006 11:54
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Безплатно пътуване НЯМА.
Всичките тези карти с намаление или за безплатно пътуване също се плащат. Първо ние с нашите данъци ги плащаме и после държавата или общините трябва да ги плати по реалната цена на транспортните фирми. Затова за една транспортна фирма пътуването на всеки, независимо с какъв превозен документ го извършва е платено по пълната му стойност и няма основание за подобни ограничения към пенсионерите. Това, което може да се направи са три неща - първото - всички, които пътуват да си плащат, вкл. и циганите. Второто, по-маловажното е, че може да има различни цени на пътуването в час-пик и извън него, но за всички. И накрая третото, за всяка "безплатна карта" или "карта с намаление" да се плаща предварително на транспортните фирми.
Deteto
23 Мар 2006 12:56
Мнения: 172
От: Bulgaria
Всичките тези карти с намаление или за безплатно пътуване също се плащат. Първо ние с нашите данъци ги плащаме и после държавата или общините трябва да ги плати по реалната цена на транспортните фирми. Затова за една транспортна фирма пътуването на всеки, независимо с какъв превозен документ го извършва е платено по пълната му стойност и няма основание за подобни ограничения към пенсионерите.


XYZxyz, по какъв точно начин се отчита колко превоза на хора с безплатни карти са извършени? Че после тези разходи да се покрият на транспортните фирми по реални цени ....

Иначе ... има известна логика в идеята да има едни цени на билети в пикови часове и други през останалите, но е трудно да се осъществи на практика.
OnE61811301
23 Мар 2006 13:37
Мнения: 793
От: Martinique
meatball
трябва ли да конкретизирам колко си прост или сам си знаеш? Другите със сигурност разбрахме.
ГНевен
23 Мар 2006 13:38
Мнения: 1,000
От: Bulgaria
По време на нацизма в Германия евреите са носели жълти звезди и са имали право да се движат само по вътрешната страна на тротоара, до стената. Ето, господа тъпи и безсрамни общинари, вземете пример от този подход. Закачете на всеки пенсионер по една буква, напрмер "П" и а е припарил до някое превозно средство, а го балирате и на сметището в Требич. От там пътят е ясен. Ето ви социалната държава - геноцид и на без това загиващите от глад и болести пенсионери. А в това време общината ще раздава безплатни карти за пътуване на съветници, дупетати и на кой ли не. Е, те наистина не пътуват, но защо да не ги дадат на челядта си?! Така ли? Така! Плачете за Страсбург, вие общински изедници!
ГНевен
23 Мар 2006 13:42
Мнения: 1,000
От: Bulgaria
Ако искате да прочетете "разсъжденията" на един ПЪЛЕН ГЛУПАК, можете да се запознаете с написаното по-горе от PAVLIK MOROZOV!!!
hamer
23 Мар 2006 14:23
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Значи, както обикновено, ви хързулнаха по допирателната и се хванахте като балъци. А те точно на това разчитат. Щото нали сте наясно, че не пенсионерите са същинския проблем на транспорта. От тази простотия, която смятат да направят, нито транспортът ще стане по-редовен, нито колите по-нови, нито тъпканицата по-малка. Нито ще се увеличи работното време по маршрутите на градския транспорт. Само ще влезе някой лев повече в бездънната яма, наречена общинска фирма "Градски транспорт". А циганите ще продължават да се возят без билети и никой няма да им гъкне дори, но пък за сметка на това контрольорите ще се упражняват в рекет върху пенсионерите. Поинтересувайте се колко е средната работна заплата във фирмата, а също и за заплатите на изп.директор и членовете на борда.
Bugsy
23 Мар 2006 15:29
Мнения: 239
От: Bulgaria
Да вземем да изпратим нашите пенсионери да си доживеят старините на спокойствие не в напреднала Европа, а в изостанала латинска Америка.
Ето какво правят за пенсионерите в Панама например:

"By Kathleen Peddicord, International Living

Panama is one of the best places in the world for retirees today,
combining a low cost of living, near-perfect weather and one of the world’s best
discount programs for retirees, with up to 50% off everything from public
transport to movies, mortgage rates, doctor’s visits, electricity,
restaurants and airfares."
Pavlik Morozov
23 Мар 2006 15:56
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
никой не е казал че главния проблем на транспорта са пенсионерите. главния проблем на градския транспорт е че изпълнява социално-благотворителни функции, а не транспортни. затова се налага да бъде яко субсидиран от бюджета. и разбира се че част от решаването на проблема е ограничаването и на пътуването без билети. но моля не визирайте само ромите - като редовен пътник в градския транспорт мога да ви гарантирам че има и сума ти тнически българи които не е*ават да харчат за билетчета, някак си са над тези дреболии. обаче всеки който пътува без билет може поне потенциално да бъде хванат и глобен, или поне свален от автобуса. докато когато пенсионерите злопупотребяват с правото си пътувайки когато им скимне никой не може да им каже копче - ако ги питаш те са в правото си да се возят когато и колкото си искат независимо от косвената цена на такива разходки, като например загубеното чуждо работно времеРедактирано от - Pavlik Morozov на 23/03/2006 г/ 16:05:57

Pavlik Morozov
23 Мар 2006 16:24
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
ГНевен, харесва им или не безработните и пенсионерите са храненици в тази държава. ако пречат на хората които ги изхранват да си вършат работата да не се оплакват като дойде време да понесат последствията. само виж БДЖ и болниците и ще разбереш кой е пълния глупак. и дори няма да навлизам в темата кой е построил света в който живеем днес

Иванов
23 Мар 2006 18:11
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Харесва ти или не пожелавам ти и на тебе да станеш такъв храненик на държавата с по три лева на ден и да се возиш в автобуса с по едно левче билета. Абе момко, какво да се чудим на безсрамието на управляващите, щом редовите българи, поне някои не схващат елементарни неща от живота. Не пенсионерите са храненици, а всички тези, на които беше подарено националното богатство, защото кретени недни, само наема на един апартамент в София е три пъти по голям от една лекарска пенсия, а парите които изнасят от БГ разни чуждестранни фирми и банки са фантастични, за дълговете от два милиарда на година да не говорим.

Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща