Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Незнайко - изгонен от форума ! Кой ли ще го последва ?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:87 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »
Геновева
26 Апр 2006 17:40
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Не беше баннат. Само това твърдение е достатъчно за изчисляване на верността на обяснението.
От което наистина, няма никаква нужда.
bot
26 Апр 2006 17:44
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Всъщност, дългосрочните банове не са шестмесечни, а до края на годината. Приравнени са към проектовлизането в ЕС :-)

Разберете, мили ми участници, че шуробаджанащината не върши добра работа. Само прецаквате своите познати като ги надъхвате със субективни емоции и излишно самовеличаене. Форумът на Сега е над всички нас. Реално, той дори не може да бъде управляван - може да бъде теоретично затворен, което е друго. Моята работа е да съблюдавам правилата му и разберете най-накрая, че не робувам нито на имена, нито на лични познанства. Дръжте се като във форум и не си търсете козла отпущения в модератора и какви ли не други измишльотини. Когато сте получили бан сте си виновни вие. Два пъти съм правил технически грешки за година и половина и съм ви уведомявал и извинявал съответно.
bot
26 Апр 2006 17:46
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Геновева, дали има нужда от обяснение преценявам аз, а не вие. Щом има обсъждане на проблем, значи е нужно. Казвал съм и преди, че вашата мотниторска групичка е една от основните фактори да се разбичка форума до степен, че да се наложи привличането на модератор, твърдя го и сега. Това тук не ви е следобедното кафе с тортички и бъдете така добра да се държите адекватно.
Геновева
26 Апр 2006 17:55
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Личното познанство - грях номер едно, нощен кошмар, таласъм под детското легло, скелет в стената, бостанско плашило, канавата, върху която се бродира конфабулационното ковьорче (де е ЧФ, да ме оцени... ), педагогически аргумент номер едно.
Да земе да ни трасне некоя талпа по главата всички тия, дето се познаваме,
да ни фане пустата амнезия, да мирне и тоя Форум... ама няма.
В Атака ми е само надеждата...
Заб. Тортичките са в Оня форум. Тук са напитките.

Редактирано от - Геновева на 26/04/2006 г/ 17:56:56

bot
26 Апр 2006 17:58
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Да бяхте чистач да проумея защо трябва да повтарям...
Mitnicharъ
26 Апр 2006 18:09
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
botко сигурно ще припадне от изненада, обаче аз ще го подкрепя в случая безусловно. И не защото незнаещия не ми е симпатичен - напротив, или защото ме дразнят хилядите му знаци - при мен е обичайно на игнор, а заради натиска, който оказвате върху bot да престъпи правилата, които криво-ляво вече важат (почти) за всички, и които той от дълго време насам прилага максимално (за възможностите си) либерално. И, ако аз бях модератора на този форум, щях да ботна за три дни три-четвърти от гореписалите, почвайки от втория... Ако вместо да виехте на умряло тук бяхте писали на незнаещия дискретно да се извини и да се опита да се сдържа поне малко, поне замалко, щяхте да свършите 10 пъти по-добро дело. Вместо това, изгорихте малкото останали мостове. В списъка на дългосрочно баннати има и други, не по-малко емблематични за форума никове, откъде-накъде за едни може опрощение "по ходатайство", за други -не? Каквото за всички, това и за гол Хасан, другарки и другари, и ти, уважаеми Йори.
bot
26 Апр 2006 18:13
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не, няма да припадна, не съм се и съмнявал досега във вашата способност за обективна преценка на дадена ситуация, въпросът обикновено опира до субективно премълчаване или до изказвания по адрес на един от родителите ми, които се опитвам да забравя независимо от амнистията.
Както и да е, благодаря за мнението.
Йори
26 Апр 2006 18:24
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
Както се казва, само един ме разбра и то погрешно.
Не съм ходатайствал за никого (или поне аз така си мисля).
Предложих нещо, което предположих, че е неудачно или че времето му е било при обсъждане на правилата, но което според мен представлява опит за допълването им. Или дообогатяването им като опции за наказания и амнистия.
Представляваше две нови опции за връщане във Форума, освен единствената до сега - по давност.
Едната е гаранция с възможност гарантите да го отнесат и те при неправилно разбран жест, а другата - контрибуция, такса, заплащане на Харон (както искате го наречете), което може да се повтаря и по 10 пъти на ден, ако някой е готов да си плаща за дебелоочието.
Затова писах "в такива случаи", а не "за Незнайко".
Когото не познавам, поради което тезата за пренасяни приятелства от живота във Форума в моя случай ми се вижда неоснователна.
Както и да е, не следя достатъчно добре дискусиите около престъпленията и наказанията, за да съм компетентен в предложения по тях.
Приятна вечер.
steppenwolf
26 Апр 2006 18:54
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Айде бе, нема ли да и мине на тая бана да си я зима бот оттатък, че ни наду главите тука.



Правилно са рекли хората! Въпросът на въпросите е: ТУК като ни надуеш главите кво щъ прайм...?
`Kaily
26 Апр 2006 19:04
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Има опция скрий участник.
Другият вариант е вие да идете оттатък.

_____________________________________
След Етем и потоп
steppenwolf
26 Апр 2006 19:15
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Викаш и сама да си у форумо, ти па че се буташ...
bot
26 Апр 2006 20:45
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Остана ми едночасов прозорец преди мача, та прочетох няколко имейла по темата. Пренасочих участниците насам и съответно прегледах мненията по темата отново.
Извън размяната на ненужни колкости бих отбелязал някои предложения като определено заслужаващи интерес. Най-вече това се касае до идеите на Йори, които и досега практикува католическата църква. Продажбата на индулгенции. Относно самото предложение личното ми (подчертавам личното ми) мнение е против, тъй като си представям хипотетична ситуация, в която Митничаря ми тегли една и си плаща за удоволствието, а аз опрощавам нарушението.
В същото време мога да развия идеята на Йори, че форумът може (трябва) да намери източник на някаква финансова независимост или поне да носи определени доходи, а не да се явява в ролята на държанка на редакцията. Тезата, че идеите от форумци могат да компенсират разходите на редакцията е теоретично правилна, но практически недоказуема. Що се отнася до доходи от абонамент или от форумни такси (глоби, взимания) , то те не намериха приложение в световен аспект (The Washington Post, The Times, Newsweek, etc.). Най-разпространеният източник на доходи в интернет си остава рекламата от рекламодатели. Имаш ли идея, имаш ли име, имаш ли трафик, то ти си ценен за рекламодателите. Форумът има и трите предпоставки, но му липсва техническа подсигуреност (съвременен banner-ads скрипт) , както и рекламна стратегия.
Както отричам индулгенциите, така бих подкрепил и възможността на форумците да преминават във VIP-категории или да си плащат за нов ник при неустоимо желание (има участници с по над 30 ника и не поради това, че са се опитвали да избегнат бан или подобни, а явно защото така им харесва) и т.н. Вариации много. Ангажирам се лично при интересни мнения или идеи по въпроса да ги предоставя на редакционния екип.
Eleanor Rigby
26 Апр 2006 21:13
Мнения: 1,493
От: Bulgaria
бот,
понякога се чудя защо редакцията поддържа форума? А явно и го чете.
bot
26 Апр 2006 21:15
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не знам, не съм питал. Мога само да предполагам :-)
Eleanor Rigby
26 Апр 2006 21:19
Мнения: 1,493
От: Bulgaria
О, и аз предполагам, но реших че ще е некоректно да си изложа предположенията :-)
А ако форумът добие финансова независимост какво прави? Ще си отвори ли чат? ; -)
bot
26 Апр 2006 21:21
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Е и аз си трая :-)

Чисто технически чатът не е никакъв проблем. Модериран чат (съобразно Правилата) също.
Мисля, че се уплашиха като видяха прототипи :-)
Eleanor Rigby
26 Апр 2006 21:27
Мнения: 1,493
От: Bulgaria
Обаче ако има чат ще ти се увеличи много работата, не мислиш ли?
Може дори да се наложи да ти назначат някое ботче-чираче: да ти носи кафета през деня и бири през нощта ; -)
bot
26 Апр 2006 21:31
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не, няма да се увеличи много.

А други модератори отдавна са необходими, в повечето форуми с такъв трафик и обем работят приблизително по 5-10 модератори (доброволни) . Но не съм внасял предложение пред редакцията, тъй като не виждам на момента техническа възможност да се дадат модераторски права и на други хора, а не толкова до преценката или до желанието на кандидат-модераторите. А да търся варианти вече ми омръзна, честно казано, доста излишни нерви изхабих преди година.
`Kaily
26 Апр 2006 21:33
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Ма не само форума, бе и бог да изхвърлиме от църквата, и без това не носи пари, требе да оставиме само свещите там.

_____________________________________
След Етем и потоп
Eleanor Rigby
26 Апр 2006 21:36
Мнения: 1,493
От: Bulgaria
Е, не го приемай толкова навътре.
It's just a vodevil, както скромно отговаря Моцарт на Салиери, когато вторият го хвали, но не помня за какво.
Добави мнение   Мнения:87 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »