Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как ще разцепя БСП? Пихтия цепи ли се?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:112 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
Т_Живков
12 Яну 2010 06:54
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Брайтман, не се увличай в напразни упражнения - източването на входа и изхода е стара хватка за приватизиране без пари, а не за национализиране! Какво източване, как ще стане, когато снабдяването с материали няма да е работа на частен посредник, както го направиха приватизирайки, пласмента също ще си ще си бъде на производителя, а не частната фирма на баджанака на министъра. Частните посредници на входа и изхода никой не може да ги натресе насила на държавните предприятия, ако самите държавни ръководители не пожелаят това. Ти...да помниш по мое време някъде източено предприятие!?...
Brightman
12 Яну 2010 07:00
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Т_Живков,
гледал ли си "Баш Майсторът фермер", филм от 1980 г. ? Там много ясно е показано, как се крадеше "по твое време" и че корупцията не е от последните години, а винаги си е била тук и то не по-малка. Може би по на дребно, като суми, и в натура, но даже по-голяма от сега.
Brightman
12 Яну 2010 07:09
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
А държавна собственост трябва да бъдат и пряко и прозрачно да се управляват от държавата единствено добива на изкопаеми невъзобновяеми природни ресурси и естествените монополи.
Естествените монополи са само 2 - електроснабдяване и водоснабдяване.
---
Според мен трябва:
-
- Държавна собственост, открито и пряко държавно управление на финансовата инфрастуктура, естествените монополи (електроснабдяване и водоснабдяване), публичната инфраструктура, подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, пътищата, водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати. Недопускане на концесии и приватизация на ползването.
-
- Прозрачен държавен контрол върху олигополите (топлофикация, газоснабдяване), Пряка мажоритарна изборност от гражданите на държавната комисия за регулирането им.
-
- Пълна свобода и неограничена частна инициатива за конкурентните пазари (магазини, заведения, цехове, фабрики). Премахване на всички лицензионни, разрешителни и регистрационни режими за стопанска дейност в конкурентни пазари, при повишена отговорност за реално настъпили вредни последици от дейността.
-
Натиснете тук
Gina
12 Яну 2010 07:22
Мнения: 68
От: Brunei
Този, който ще разцепи БСП не е от вътре. Тази партия не може да генерира мъже по много причини.
Но сега въпроса е жената вамп?
Поредното безидейно дрънкало, с проблеми от махленската страница на вестниците и решения - зад перде. Нечисто минало и ясно бъдеще в една от посоките:
* А.Томов 2.
Трамплин от политиката до спокойния пристан на парите на перящия се капитал и при нормална държава - в затвора.
* Агитпропа на клуба по интереси
С подръжници един файтон и шум като за симфоничен оркестър.
Ляв проект с левичарско ляво мислене не става. За реализацията му трябва здрава дясна икономика.
Top Gun
12 Яну 2010 07:28
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Ако говорим за "модел" и то работещ - то това се Китайския и Либийски модел! - Държавно регулиране и МОНОПОЛ в структурно определящи области - Енергетика, водоснабдяване, военна промишленост, природни ресурси и пълна либерализация в останалите сектори! А Татяна няма да може да отклони Вальо Златев от "верния път", защото добре си плаща! - Вдигането на цените на горивата вкарва автоматично десетки милиони в хазната от акциз...
генек
12 Яну 2010 08:35
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Като е пихтия - тая пача защо си седи в нея?
------------------------------
Блогът на Генек
Чук и Хек
12 Яну 2010 09:03
Мнения: 310
От: Bulgaria
Тие пихтиестите са като медузите бе, колкото по ги млатиш, толкова повече се размножават. Зоология.
Бай Дан
12 Яну 2010 09:26
Мнения: 1,899
От: Bulgaria
Татяна Дончева = Велислава Дърева 2 ?!?
Ама едни хубави цветя са си на мерили от БСП ...
Те са си просто номенклатура, която иска да папка. И то по много!
Жалко, защото НЕ са прости патки, а доста интелигентни и ХИТРИ момета.
StrikeEagle
12 Яну 2010 09:33
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Не видях отговор на простичкия въпрос:
КОЛКО РАБОТНИЦИ има във ВПС на БСП?
milcho
12 Яну 2010 09:44
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Бре тая Таня, цитира форумите, като свои "идеи" и хич не и пука..., че и на Първанов не цепи басма, без изобщо да се замисли, че той все пак спечели два пъти президентски избори, а тя в София гълташе праха на ББ, но това е типично за лузърите в политиката...Аз съм велик, но другите ми пречат да се изявя...Нейсе
ЗИП
12 Яну 2010 09:51
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Ей, това липсата на шум в спалнята води до психически отклонения.
Язе не видях Татяна Дончева да се изказа добре поне за един човек от политиката. Със всички на нож. Каква партия какви пет лева бря, Танюша.
Вместо да се потиш над безмислени проекти, залегни над личния си проект. Намери си някой, шот иначе е тежко сам
Diado Ioco gleda
12 Яну 2010 10:10
Мнения: 794
От: Bulgaria
Чук и Хек
XYZxyz
12 Яну 2010 10:20
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
- Кой реално управлява тогава?

- Ние сме отдавна на автопилот. От самото начало на това правителство.


То и самия Бойко Борисов сам си го каза по малко по-разлчиен начин - че да си премиер било много по-лесно, отколкото да си кмет.
XYZxyz
12 Яну 2010 10:21
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Цветан Цветанов не може да разбере, че МВР не е същото, каквото го е заварил при постъпването си като шофьор. Той няма идея какво да прави.

Попадение ...
XYZxyz
12 Яну 2010 10:27
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Ами какво стана с митниците? Нали щяха да събират едни милиарди? Митническата дейност е икономическа дейност, не е милиционерска. Затова се изучава в икономическите висши учебни заведения, а не в школите за милиционери.
Ама има един език ...
paragraph39
12 Яну 2010 10:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Според /много/знаещите тук и НЕ само тук, "леви" са хората от "нисшата Класа"/т.е., тези с НИСКИ Доходи и размер на Имущество?!?/, а "десни" са хората от "висшата Класа"/ т.е., тези, които имат високи Доходи и размер на Имущество/! Нали така е- според вас!- /много/знаещи тук?!
Та, да попитам: каква е Ролята на една "лява" пратия- да се самоизяде, работейки за ПОВИШАВАНЕ на Доходите и Имуществото на членовете и симпатизантите и от "нисшата Класа", превръщайки ги, чрез повишени Доходи и Имущество в хора от "средната", че и, защо не, от "висшата Класа"! И така да изчезне "нисшата Класа" ли?! Че и "средната"- хората там също искат да имат високи Доходи и голямо Имущество?! И, к`во, накрая, според "теорията" и "критериите" им за Класа и Класова принадлежност на /много/знаещите тук, по Света и у нас ще има само една "Класа"- ВИСШАТА/хората с високи Доходи и с голямо Имущество- според "критериите" на /много/знаещите тук за Класа и Класова принадлежност! И ще настъпи пълната Победа на КапитализЪма/КомунизЪма/-БЕЗкласово Общество?! Супер! А Т.Дончева и нейната "лява" партия, и "левите", ще изчезнат, ще се"изпарят", ДИАЛЕКТИЧЕСКИ тогава!
BOLGAR
12 Яну 2010 10:54
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
- А каква ще е структурата на вашата формация?
- Трябва да има такива организационни форми, които да позволят на един човек от Стара Загора, който иска да участва в решаването на проблема с обгазяването например, да го направи. ........ Трябва да стане така, че като кажем: "Ние, формацията на Дончева, искаме властта", да можем да обясним защо - да изброим какво искаме да правим, по какви алгоритми и с кои хора. На първо време ще има групи по региони, които ще се занимават с проблемите на местната власт и поне три групи на централно ниво, които ще предлагат решения в основните управленски сфери.

Освен че иска властта друго не е казала какво иска да прави, нито с какви алгоритми нито пък с кои хора. Та на първо време щало да има групи по региони (бре какви групи ма партизански ли какви) дето щели да се занимават с проблемите на местната власт - ами че то кметовете дето са пряко избрани нали за туй ма г-це, а свен това ицели 3 (три) групи на централно ниво ...
Е, успокоихме се, Т. Дончева каза как ще ни реши проблемите, ама ако има един човек от София който иска да участва в решаването на проблема с мръсния въздух - к'о ша праим?
Cruella de Vil
12 Яну 2010 11:18
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Ако има някой от БСП, който да ми е симпатичен това е Татяна Дончева.
Как може да я сравнвявате с едно надъхано и злобно същество като Велислава Дърева?
StrikeEagle
12 Яну 2010 11:40
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
БСП не е пихтия, а престъпна антибългарска организация.
В престъпните организации е така.
paragraph39
12 Яну 2010 11:42
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Само да напомня, че ЮРИСТКАТА/ и прокурор е била!/ Т. Дончева беше инициатор и автор на Декларацита на Народното Събрание- от 12 април 2006 г- Натиснете тук- с която 168 български депутати от БСП, НДСВ, ДПС, СДС, ДСБ и сие "обвиниха" и "осъдиха" В. Сидеров в и за уж извършено от него Престъпление "Хулиганство"! При това, "Престъплението" е извършено в петък-вечер, около 22:30 ч., събота, неделя и понеделник са почивни дни за депутатите, и на първия работен депутатски ден, преди обяд, БЕЗ да попитат в Полицията и Прокуратурата, дори, те гласуват и приемат тази "обвиняваща" и "осъждаща" в извършено "престъпление" В. Сидеров Дончева Декларация- досущ като Конвент! А само ден-два след това, лично главния прокурар публично ОТРЕЧЕ в Полицията и в Прокуратурата да има Доказателства за извършено от В. Сидеров такова тогава там "Престъпление"- и, че, поради тази юридическа причина/ПРЕЧКА!/, срещу В. Сидеров НЯМА повдигнато/ и до ден-днешен НЯМА!/ Обвинение за извършено от него Престъпление "Хулиганство" тогава на маг. "Тракия"!
Далеч съм от мисълта, че Т. Дончева НЕ е била наясно, че В. Сидеров/и който и да е друг!/ е "Невинен- до доказване на противното в Съд!", както и, че Народното Събрания НЯМА право да "Обвинява" и да "Осъжда" В. Сидеров/ и който и да е друг!/ в извършено от него Деяние-Престъпление- това е работа и Право, и Задължение, ако има Доказателства, само на Прокуратурата и Съда! Следователно, Т. Дончева съзнателно и умишлено е инициирала, "продуцирала" и реализирала тази ОСКВЕРНЯВАЩА българските депутати и българския Парламент противоконституционна и противозаконна Декларация срещу политическия й опонет/В. Сидеров в случая/! Е, как да уважава човек такъв политик, пък и дори самонаричащ се "ляв"!? НЯМА как!

Редактирано от - paragraph39 на 12/1/2010 г/ 11:43:35

Добави мнение   Мнения:112 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »