Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нагъл, по-нагъл, бонусополучател
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:112 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
nikola_tsanev
01 Мар 2012 19:55
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Това е положение. И най-дразнещо са не бонусите на всички тези министри, зам.-министри, секретари, членове на политически кабинети, областни управители... Дразнещо е наглото им хленчене от рода на: "Ние заслужаваме", "Носим отговорности", "Доходите ни са ниски"...

Ми, като искате да правите пари, регистрирайте си фирма и продавайте къщички за птички, що крадете от нас?





С една забележка, те са си регистрирали отдавна фирми за къщички за птички, кой на жената, кой на децата, кой на тъщата, кой на някой циганин
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: nikola_tsanev
Атанас Димитров
01 Мар 2012 20:00
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Калки
01 Мар 2012 20:08
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Заглавието и подзаглавието - неудачни и дразнещи, но изложението по същество -
Doctora
01 Мар 2012 20:19
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Крайно време е заплащането на стоката труд да придобие официални пазарни измерения.
Онзи ден, с колегата Gozambo стигнахме до формулата: Незаинтересоваността (на заетите във всяка дейност) няма как да я пребориш, ако не им дадеш високо заплащане, отлично социално осигуряване и придобивки, заради които хората са готови по всякакъв начин да се държат на местата си до пенсия.
Само така логично ще отпадне необходимостта от ДМС (допълнително материално стимулиране), "бонуси" и тути-кванти "деривати" на заплащане.
И ще се изсветли плащането на данъци, социалното и здравното осигуряване, и другите елементи на псевдо-класифицирана информация.
Васик
01 Мар 2012 20:23
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Дебелата ще продължи да взема обезщетение от бюрото по труда заради бонусите, които сама си е определила. Честито на всички, които ще плащаме, че тя е управлявала агенцията по вписванията.
Maradona
01 Мар 2012 20:30
Мнения: 1,391
От: Argentina
...но изложението по същество -

Уж е по-същество, но не е. Хем било лошо да има нагли бонусополучатели, хем било лошо наглите да бъдат задължени да си ги върнат. А бонуси има по цял свят и смисълът им е да се раздаде икономисаното в организацията или фирната.
Пейчо
01 Мар 2012 20:40
Мнения: 784
От: Bulgaria
Бонуси, премии, аванта - това е било и ще бъде, Но докато си чешите езиците с тази тема-----Цената на НАФТАТА отива към 3.00 ЛЕВА...а с нея и всички стоки отиват нагоре.....и притова свит опотребление......Тия са факири по завоалиране на грабежа на България!!!
Чарли Дарвин
01 Мар 2012 20:59
Мнения: 8,816
От: Bulgaria

Бонусите са синекура, с която текущите управляващи винаги са си купували политическа лоялност от държавните служители, и най-вече от висшето и средно ниво служители в администрацията.

Свежарков
01 Мар 2012 22:09
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Отвратителни хорица ни управляват
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Свежарков
La Muerte
01 Мар 2012 22:10
Мнения: 720
От: Bulgaria
Всъщност ми е интересно едно нещо. Дебелата трътка от Агенцията по вписванията казва, че няма и стотинка в момента. Колко ли подкуп трябва да е обещала за това място, за да се наложи само за една година да "избива" 73000 лева, които тутакси изчезват? 200000? 300000? 500000?
beagle
01 Мар 2012 22:28
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Висшето чиновничество е социалнополитическото основание на Олигархията в България ...
petyotsekov
01 Мар 2012 22:28
Мнения: 178
От: Bulgaria
Свежарков, къде го видя този извод - "...побеждава по-добрия, силния, почтения и пр." Ама моля ти се.... Всеки който поне малко следи политическите процеси в тази страна може да нареди 80 на сто от състава на бъдещия парламент месец преди изборите. С кого спориш?
Къде в текста видя и дума за "хитростта, гъвкавостта и харизмата" на Бойко?
И въобще - тоя голям пост само заради извода в края ли го написа?
len
01 Мар 2012 22:29
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
А бонуси има по цял свят и смисълът им е да се раздаде икономисаното в организацията или фирната.


Да, ама ние не сме като "целия свят", ние сме най-бедната държава и на фона на тази бедност, разните чиновници да си раздават бонуси от нашите данъци е просто завършен цинизъм! Пък и много прав е Петьо Цеков, то поне да работеха, ама и не работят, пък и нагли отвсякъде. Агенцията по вписванията, дето я измислиха, да взема по цели 50 лева от всяка една фирма за регистрацията и за качване на отчетите в Интернет, и какво - ще си пишат огромни бонуси от тези пари, откъде накъде.? Здравеопазването под всякаква критика, но онази нагла жена ще твърди, че си заслужавала бонусите, защото видите ли много работела. Ами нещо не се види много да е работила като е на такъв безобразен хал здравеопазването. Нагли кръвопийци са всички тези!
petyotsekov
01 Мар 2012 22:31
Мнения: 178
От: Bulgaria
beagle Чарли Дарвин

Maradona - айде стига си гледал на фиска като на социалистически склад, от който може и трябва да се крадне Не може с лека ръка да сложиш знак на равенство между "държавата" и "фирмата". Бизнесът изкарва парите си, а тези хора преразпределят чужди. Затова и не бива сами да определят нито заплатите, нито бонусите си.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: petyotsekov
Свежарков
01 Мар 2012 22:52
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Свежарков, къде го видя този извод ...
Съжалявам, сбърках статията, поправих се!
Една прашинка малка
01 Мар 2012 23:11
Мнения: 682
От: Bulgaria
Този цирк дето го разиграват с бонусите е уникален! Едва ли има вече нормален човек в Бг на който да не е ясно, че сегашното правителство, както и предишните през целия 22 годишен криминален преход, имат единствена цел да хрантутят некадърници и да ги пращат да обират собствения си народ, като еничари а в същото време да прогонват от родината им най-кадърните и почтенни българи. Ако отказват да напуснат следва икономическо зануляване, или ги обявяват за престъпници чрез поръчкови дела с цел да ги вкарат в затвора, или ги обявяват за луди с цел да ги вкарат в лудница , само и само да не им пречат да си въртят далаверите и да не отварят очите на останалите, които според тях са стадо а не хора.
Една прашинка малка
01 Мар 2012 23:26
Мнения: 682
От: Bulgaria
Миналата седмица бях в Будапеща на едно събитие на което пресъстваха хора от всички държави в Европа. Всичко беще страхотно, но през цялото време и сега все още не ме напуска чувството, което може би би изпитал един беден роднина поканен на сватба на богат роднина на който всички останали роднини също са богати. Да се чувстваш, като най-бедния роднина сред всички останали богати роднини. Преди това събитие изобщо не съм допускала, че в Бг сме толкова зле. Толкова сме зле, че гърци, румънци , казахтанци не можем да ги стигнем и за 100 години, а французи, германци и англичани, никога.
Brightman
02 Мар 2012 00:04
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Бизнесът изкарва парите си, а тези хора преразпределят чужди.

Съвсем вярно твърдение, но защо ли ми се струва, че е казано в обратният на верният контекст.
-
Как Маркс формулира размера на работната заплата - средствата нужни за възстановяване и поддържане на способността на работната сила - на работника и семейството му. Храна, облекло, дом, топло, светло, семейство, деца, почивка, образование. Има едно ниво на цени, сбора от които дава и нужната сума. Ни повече, ни по-малко.
-
Какво се направи в България ? Умишлено заплатите се държат много под нивото, дори на физиологичните потребности. Това важи и за администрацията.
И докато при общият случай гласно се развива теорията, че ниската работна заплата е предимство за привличане на чужди инвеститори, чийто инвестиции евентуално създават растеж, (нещо, което бе опровергано от практиката), то при администрацията не се казва, но със сигурност се осъзнава - цели се податливостта им на корупция.
-
И именно, защото в контекста на модела на целият преход, бизнесът е пряк и почти винаги продукт на корупционно взаимодействие с държавата, (друг бизнес не остана, защото опитите за такъв бяха планомерно мачкани и смачкани), имаме хипертрофирала система на държавен контрол от органи и органчета, служби и службички, закони и закончета, постановления, наредби и наредбички, то податливостта на корупция е решаваща за нечии бизнеси.
-
Ако искаме да нямаме корупция, а честни условия за бизнес, то нивото на заплатите на администрацията трябва да е свързано не с работата, (щото в администрацията обикновено най-добре свършената работа е, когато няма работа, а не когато се създава хаос, чрез имитация на дейност), то заплатите трябва да тръгват от нужното по определението на Маркс и да растат с отговорността.
---
Що се отнася до бонусите сега, то това е начин на малко хора да си разпределят малко пари по много. Срамежливо да заобиколят общото ограничение. Правят същото, което вече официално се опитва да въведе Дянков но в по-голям мащаб - 30% от фонда за работна заплата да се разпределя между малко хора.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Brightman
Една прашинка малка
02 Мар 2012 00:21
Мнения: 682
От: Bulgaria
НЕ СМЕ НАРОД

Мнението на П.Р. Славейков за българския народ:

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875
Отеца
02 Мар 2012 00:41
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
Една сухота тука? Що ли така?
Michael_P
02 Мар 2012 00:51
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Защо сатанизирате държавната администрация? Ами кой ще свърши работата? Докога политическите кабинети ще яхат експертите?

Едно не мога за разбера как от 1. следва 2. и защо 3. да е доказано.

1. "И най-дразнещо са не бонусите на всички тези министри, зам.-министри, секретари, членове на политически кабинети, областни управители..."

2. "И защо въпреки всички писъци, че чиновниците са зле заплатени и отвсякъде ощетени, никой не напуска?"

3. "Сега ясно ли е защо държавната администрация расте като гъба след дъжд"

Ако държавната администрация се състои от Чиновници, то бонусополучателите са част от политическия кабинет и не са държавни служители (чиновници).
Средния живот (в рамките на институцията) на средното и ниско ниво експерти е 2-3 години. За какъв институционален капацитет може да се говори като на две три години се започва от кота нула. Ами вероятно това е целта - друго рационално обяснение няма. Ами кой да поддържа инфраструктурата? Ама тя не е само язовири има и други потенциално опасни за живота области за които се грижат експерти, може и с научно звание но ниско платени. За това хайде стига с манипулациите.

Добави мнение   Мнения:112 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »