Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нагъл, по-нагъл, бонусополучател
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:112 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
VOCI
02 Мар 2012 01:28
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
И най-дразнещо са не бонусите на всички тези министри, зам.-министри, секретари, членове на политически кабинети, областни управители... Дразнещо е наглото им хленчене от рода на: "Ние заслужаваме", "Носим отговорности", "Доходите ни са ниски"...

Ми, като искате да правите пари, регистрирайте си фирма и продавайте къщички за птички, що крадете от нас?
Браво на Цеков.
С други думи аз казах същото вчера.
booklearned
02 Мар 2012 02:20
Мнения: 2,529
От: United States
Ето и още един наглец.Като ЦвЦв
Натисни тук
soniae
02 Мар 2012 02:25
Мнения: 4
От: Bulgaria
Прекрасно сте казали всичко! Само, че нищо няма да се промени и утре или вдруги ден пак ще има за какво да им се дърпат ушите...Може би трябва ние да го направим - времето наближава...
kiro_xxl
02 Мар 2012 02:44
Мнения: 346
От: Bosnia and Herzegovina
Джихад срещу бонусите, който може да завърши с масови уволнения!

Това е маршируваща наглост!

Гръмка фраза без стойност, за каква наглост става дума тук?

Изобщо статията гъмжи от очевидни и всеизвестни констатации без да се опита да посочи изход. Липса на идеи?
Бойко е както обикновено 1 ход напред - поне се опитва да направи нещо, пък било то и с популистки намерения. Популизмът е повсеместна практика в политиката днес по цял свят. Критикарите му само го обикалят и замерят със злобни определения, които отдавна са се превърнали в клишета от арсенала на хейтърите.

Приветствам участието на автора в дискусиите, това въздържа троловете да досаждат с мантрите си и тонът е по-сериозен, както би трябвало да бъде.
VOCI
02 Мар 2012 02:50
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Съгласен.
Това е една добра практика която позволява да се доизбистрят позициите и даже да се доразвият идеи за които не е имало място на хартията.
annetaz
02 Мар 2012 03:34
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Тия сами си ги раздават!Е,таквоз чудо другаде нема!Няма правила,няма ревизори!Това държава ли е?!Колко пъти на ден си задаваме този въпрос?Постоянно се оказва,че лявата ръка не знае какво прави дясната:за бонуси,язовири..Спете,граждани!Плюйте гърците,руснаците и Филанкишията,чакайте да падне тавана на лятното кино и някой да ви оправи!
annetaz
02 Мар 2012 03:38
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Отврат е,че на тези постчета си слагат връзкари без опит,некадърници някакви и си позволяват да ни баламосват,че никой нямало да работи без бонуси?!Вчера Милен Цветков правилно предложи да има конкурс и всички желаещи да кандидатстват.При тази безработица и хора с по две висши стоят на борсата.
kiro_xxl
02 Мар 2012 03:59
Мнения: 346
От: Bosnia and Herzegovina
чакайте да падне тавана на лятното кино и някой да ви оправи!

Кои сме това ние и кои сте това вие? Вас кой ви оправя? Препоръчайте, не се стеснявайте.
От циврене, особено пък по форумите ползата е нула. Жалкото е, че хорица с лични проблеми избират да ги развяват тук, без някой да им ги иска. Смешен плач. И не по същество при това.
Gozambo
02 Мар 2012 04:37
Мнения: 7,892
От: 0
Предната нощ станах в един часа, за да потърся една последна административна услуга от едно българско министерство. Трябваше ми само информация. Обадих се на съответния телефон, даден ми от консулството в Лос Анджелис и от краткия разговор установих, че в България разбирането за административна услуга не е мръднало от тоталитарно време. Това е в министерството, какво останало по селата! Нито информация получих, нито услуга, нито някой пожела да ме изслуша. В краткия разговор се смениха три настроения на служителката. Може би е по-добре да предам разговора.
-Ало, министерството на еди какво си ли е?
-Кой?
-Обаждам се, за да получа информация по...
-О, добър ден, времето в София е прекрасно, с какво можем да помогнем.../това беше първото настроение, прекалено любезно и многообещаващо/
-Радвам се, че времето в София е прекрасно, а аз се обаждам от Америка и тук е един часа през нощта. Интересува ме....
-Кой ти трябва, директорката ли?
-Няма значение с кого говоря, просто искам да получа информация по...
-Чакай, чакай малко....тва кво е, хм..../говори с някой друг/...............Директорката ли ти трябва?
-Вижте какво, просто искам да попитам...
-Кво искаш бе, аз съм на петия етаж, директорката е на първия етаж? /тук служителката се ожесточи/
- Госпожо, просто ми трябва информация по еди какво си /успях да кажа за какво/.
-А, добре! /тук тонът стана служебен в български вариант, т.е. привидно учтиво държане, но вече дистанцирано, заинатено, с максимално неангажирана позиция по твоя проблем/ По този въпрос ще потърсиш уебсайта на министерството, там всичко пише. Министерство, еди кое си, дирекция, еди коя си, четеш и там всичко пише.
-Добре, благодаря, тази информация е ценна за мен. Всичко хубаво!
Трябва да си призная, че се нагърбвам да търся тази последна административна услуга от българската държава, с пълното съзнание, че ще бъда унижен, но и куража, че това ще бъде последната възможност да ме унижават.
VOCI
02 Мар 2012 05:05
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Е така е щото грубиянството и некомпетентността на българските чиновници те унижава.
Ама има хора ( Мухи Фръкотевицата , например ) дето получават оргазми от таквоз отношение. И главътъ в таблата , в таблата....
Чичо Фичо
02 Мар 2012 05:07
Мнения: 24,838
От: United States
Така е то - бълг. интелигенция вечно се мята между полюсите "не сме народ, а мърша" и "жестокостта ми се сломи". А и не само българската - прашинката малка няма достатъчно международен опит, за да знае, че всички източни и южни европейци мислят за себе си по абсолютно същия начин, а за казахите изобщо да не говорим. Унгарците сега например са също толкова нещастни и самоотрицаващи се като нас. Българите определено не са най-бедните роднини, а и сред тях има хора, които изобщо не са бедни, имам предвид не пари, а самочувствие и обноски. Това чувство на беден роднина се определя повече от личната бедност, не от националната.
ablepsia
02 Мар 2012 05:10
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
А през същото това време на хорицата от с. Бисер, издавени или останали бездомни и безимотни по вина на правителството (дето беше "програмирало" бедствието) и чиновниците, по колко лева отпусна официално "държавата" и от чии пари ГЕРБ се затириха "да даряват"?
anacephal
02 Мар 2012 05:15
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
"Отвратителни хорица ни управляват"
Още по-отвратителни хорица ги избират за тази цел!
VOCI
02 Мар 2012 05:33
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
А най-отвратителни са подпискващите преструващи се на жертви на ситуацията.
Brightman
02 Мар 2012 06:11
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
-Кой ти трябва, директорката ли?
-Няма значение с кого говоря, просто искам да получа информация по...
-Чакай, чакай малко....тва кво е, хм..../говори с някой друг/...............Директорката ли ти трябва?
-Вижте какво, просто искам да попитам...
-Кво искаш бе, аз съм на петия етаж, директорката е на първия етаж? /тук служителката се ожесточи/

Gozambo,
тва опит за фейлетон ли е ? Щото иначе май си попаднал на чистачката и то не в министерство, а в селска обшина. Никой в нефейлетоната действителност няма да ти говори така и на ти. Даже и чистачката.
И след като я има информацията в сайта, защо първо не провери там преди да ставаш в 1 часа да се обаждаш ?
Mitev
02 Мар 2012 08:03
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Постоянно се оказва,че лявата ръка не знае какво прави дясната:за бонуси,язовири..


Annetaz,
като имам предвид нещата, посочени в Натисни тук започвам понякога да се съмнявам дали наистина лявата ръка не знае какво прави дясната или двете заедно грабят. А става въпрос за милиони, много милиони левове, които се харчат по абсурден начин в условията на криза и недостиг на средства за жизнено важни сфери.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev
Ironside
02 Мар 2012 08:08
Мнения: 2,919
От: Bulgaria
Афторе, не ръкопляскаме на Тиквата , а се смеем на тъпотиите му.
Афторе, тази кражба чрез бонуси не е запазена марка на ГЕРБ, но приноса на герберастите е съществен.
Ако награди, ДМС и т.н. се е раздавало преди, то това е ставало по някакви повече или по малко обективни критерии , например на база фонд работна заплата, реализирани приходи , спестени разходи и т.н.
Такова нещо гербераста не признава. При герберастията единствената оценка е оценката от началника за послушание и политкоректност.
Mrx++
02 Мар 2012 09:08
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Ми, като искате да правите пари, регистрирайте си фирма и продавайте къщички за птички, що крадете от нас?
Бъди спокоен те и фирми имат. Ама у нас бизнеса не върви, по-точно върви само там, където е подкрепян от държавните служби. Затова те са на хранилката. Сега видяхте ли, че държавното е най-хубаво.
Ей затова нещата преди 1989г. вървяха и в индустрията и в селското стопанство. Здрава държава, ниска корупция (и МВР и ДС яко следяха), почти никаква сива икономика, всички данъци се събират, заплатите и премиите си бяха определени и не приемаха такива драстични разлики. Аз работих 3 години в Нефтохим-млад инженер, след това, като аспирант около 3 години ме замеряха с някакви премии, за износ, за еди какво си, за еди що си. Получени са резултати, дават пари. Разбира се тогава не получавахме това, което се изработваше - голяма част от нашите заплати отиваха за инвестиране в нови производства, но въпреки това, като сравним спрямо цените на основните необходимости за нормален живот, тогава реалните заплати бяха 2-2.5 пъти по-високи от сегашните (парно, електроенергия, транспорт- около 20 пъти по-ниски цени, данъци - също, други цени - около 10 пъти по-ниски, само храните бяха около 3-4 пъти по-ниски).
Любимият на българския народ браво Ваньо браво Костов, като един Дядо Мраз направи подаръци-почти цялата индустрия и новите капиталисти я бастардисаха.
Mrx++
02 Мар 2012 09:12
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Афторе, тази кражба чрез бонуси не е запазена марка на ГЕРБ, но приноса на герберастите е съществен.

Най-гадното е, тиквариатът, начело с Дянков заяви, че няма да има никакви премии и 13-та заплата, защото било криза. Ама се оказа, че за всички няма, ама за някои избранници има и то доста слаки.
VOCI
02 Мар 2012 09:28
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Споко мръкси.
По- гадно е като ги натиснаха да кихат обратно
Парите са похарчени а требе да се връщат.
Проклинат се че изобщо са ги вземали , вервай ми .
Добави мнение   Мнения:112 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »