Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Симеон: Злото се връща
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:75 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
MonteKristo
26 Юни 2006 13:50
Мнения: 208
От: Switzerland
popangelov
milcho
26 Юни 2006 13:52
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Е и ти [b]Пакпанделов[/b] ако разбереш за Мосад?!, одма са ги разформировали...Ха Ха.
Старшината
26 Юни 2006 14:00
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Е, щерката нали допринесе за обогатяването на НИМ със свадбените й превръзки ...
Вежливия Лос
26 Юни 2006 14:01
Мнения: 560
От: Bulgaria
Попангелов, репликата, която цитираш в нашия случай не е от Казабланка, а както беше цитирана в един друг филм Черна котка, бял котарак на Костурица. Там я каза един великолепен аналог на Цар Киро. Та тва е филма.
---
Сиби, чудесни предложения за хубави, обилно пенещи се и мирищещи свежо сапунени сериали. Това, което трябва да се признае в случая, е че в този сериал има един артист на световно ниво. Направо е Цар. Завръщането му издигна БГ политическа сцена на ново ниво. На този негов талант отдавам привличането, което упражнява върху твоя артистичен нюх. И въпреки, че не споделям напълно твоята очарованост, я уважавам. Поздрави сърдечни.
Поморийски
26 Юни 2006 14:50
Мнения: 1,649
От: Bulgaria
Параграфе, Размести буквите в думите Вива Тел и ще разбереш, защо не може да са други, освен моше-ници, уредени от Паситата и Аврамовсвинаровците да забършат маса пари от българския народ0.
Сибила
26 Юни 2006 15:18
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Лосе, , понеже си специалист, какво мислиш, все пак, за италианското сапунено правосъдие?

Щото и аз прочетох това:


Главният прокурор на Потенца, Джузепе Галанти, наказа магистрата Хенри Джон Удкок за нарушение на правната етика и задълженията по следствието за аферата "Савоя".


Това стана по предложение на адвоката на Симеон II, Домeнико Каяца.


Адвокатът поиска санкции за магистратите в Потенца и по повод медийно изявление на водещия следствието Алберто Януци пред в. “Монитор”, че бившият български премиер ще бъде изправен на съд и го заплашват от две до пет години затвор.


Адвокатът на Сакскобургготски оцени интервюто като недопустимо престъпване на правата на водещия текущо следствие.
В публикуваното в България интервю Януци давал оценки за Симеон Сакскобурготски и прогнозирал развитието на следствието.
Пред вестник “Гадзета дел медзоджорно” обаче пратеникът на “Монитор” отрича Януци да му е говорил за Симеон Сакскобурготски.



Сега, едни хора нещо казали, други повторили, потретили, украсили, променили, изопачили, обърнали с главата надолу, писали по пресата, брисали по пресата и накрая ни лук яли, ни мирисали.


Аз, да, очарована съм си от Царя, все така, но повече съм очарована от идеята за справедливостта, въобще, още от времето на Монтескьо с неговите принципи за разделението на властите , в рамките на просветената монархия, Защо ли така го е замислил?

Щото то какво стана?
Четвъртата власт сваля и качва, развенчава и увенчава с лаврови венци, съди и оправдава, глуми се, славослови и се извърта и никаква друга власт комай няма, още по малко пък - разделна.
Вежливия Лос
26 Юни 2006 16:05
Мнения: 560
От: Bulgaria
Сиби, не е редно, разбира се, да изтича и да се лее следствена информация. Но това май винаги става когато опре до такива "афери". Още една от тежестите, свързани с това да си публична личност, защото това са политически въпроси и публиката има нужда от някаква инфо сега. Италианското правосъдие не е по-бързо то Българското и ако жадните за новини суверени, сменящи трескаво каналите и лющещи жълтите газети на четвъртата власт трябва да чакат 7 години до окончателното произнасяне...Освен това има и елемент на тактика от стрна на следствието - като почнат да се пюлят по вестниците, да се изнерявт, да се сипят журналистиески разследвания и рейтинги, участниците се заплитат и казват много повече, от нужното.
--
Четвъртата власт е просто пазар за влияние. На него гражданите получават, това за което са готови да платят. Ако искаш да си купуваш вестник по 50 стинки това значи, че друг ще поръчва и плаща информацията, която ти снасят. Няма безплатен обяд, още по-малко евтинджос и "обективен" информационен продукт. Освен това, винаги има някой готов да плати за промиването на твоя мозък, повече от колкото ти би платила, за да си осведомена, така че в наддаването за твоето мнение "спонсорът" винаги печели. Четох едно проучване за връзките между БГ медии и т.нар PR. Излиза, че невероятен брой от публикациите, които четем, са така или иначе "спонсорирани" от някого. Тогава, що партиите, и НДСВ в частност, да не са? Американците викат, че даването на пари за политически каузи е форма на свобода на изразяването, но забраняват това да го правят чужденци. Все едно да гласуват чужди граждани. И регулират процеса, за да го изкарат на светло. Но не успяват
--
Просветени монарси... аз поне не знам за такива в наше време. Би ли посъветвала италианците да си турят Савойския принц за просветен монарх?
--
Това последното, разбира се не е довод, а само бъзване, но нямам време да водим разговора за или против монархията. Пък и, в светлината на горното, може би трябва да говорим не за просветени монарси, а за просветени "спонсори". А ако ще си мечтаем - за просветени граждани. И изведнъж ми идва съмнението: кой ли е спонсор на тази мечта
---
Знаеш мнението ми за връщането на имотите - може Сакса да има право на тях, но да си връщаш имоти от държава, на която си премиер е СКАНДАЛНО. Да си ги беше върнал като частно лице, а не с подписите на хора от своята партия, които той назначава и уволнява. Не е много "просветено" това, не мислиш ли? Лично аз не виждам никаква разлика между това му действие и нещата, за които го обвиняват тук. За мен те нищо не променят, само допълват картината. Този човек използва политическия си пост, за да си върне имотите и злоупотреби като последен Бай Ганю с доверието, което му бе дадено. Това е равносметката за мен.
--
Изхвърчам, поздрави и приятен ден.

Редактирано от - Вежливия Лос на 26/06/2006 г/ 16:13:23

Сибила
26 Юни 2006 16:24
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


От юридическа гледна точка, предполагам, Лосе, няма никакво значение кога си връща имотите, ако законът му дава право на това, а тази закон не беше гласуван по време на неговото премиерстване.

Но и юристите са хора, подвластни на емоциите си, в което няма нищо лошо, нали? Дори напротив.

Приятен ден от мен,
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
26 Юни 2006 16:28
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
... абе що сички си траят и не казват - пръво у Италия ли ще арестуват Крадлив Симо или ние ще го арестуваме и ще го предадем на талянското правосъдие
... па кат доде време да си излежи присъдата - тогаз ще мислим къде ще лежи
Гарван
26 Юни 2006 16:50
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Може да полегне на връх Мусала Костадинке
Вежливия Лос
26 Юни 2006 16:58
Мнения: 560
От: Bulgaria
сиби, конфликтът на интереси и злоупотребата с доверие са напълно юридически категории. Вервай ми. Има в правото едно нещо, което се нарича процедурни гаранции - те не се интересуват от резултата, а казват, че ако едно нещо бъде направено в противоречие с тях - независимо колко добре е станало - порочно е. Има една фраза на съдия Франкфуртер от Върх. съд на САЩ по въпроса - "историята на свободата е история на ПРОЦЕДУРНИТЕ гаранции". Същото е със справедливоста - няма я без процедурни гаранции.
--
Та, ако един съдия постанови решение по случай, в който има някакво отношение с едната страна, колкото и да е правилно решението - порочно е. Ако адвокат представлява клиент, но същевременно има отношения с другата страна - колкото и съвестно да защитава клиента си - нарушава етиката на професията. Ако представител в гражданското право договаря със себе си или има друг конфликт на интереси - това дори и да не опорочи действията му, дава право на иск на представлявания, ако държавен служител използва служебното си положение, за да си облегчи получаването на нещо, на което смята, че има право - злоупотреба е. По същия начин, ако ми дължиш пари, аз не мога просто да ти бръкна в джоба и да си ги взема. Наказуемо е - НК го нарича самопомощ.
--
Но аз не обвинявам С2 в престъпление, дори не призовавам да му се вземат имотчетата. Не става дума за юридически последици. говорим в чисто политически категории. За почтенност говорим. Не е почтенно да се наемеш да защитаваш нечии интереси и в същото време да работиш за своите. Дори и да не е противозаконно (а вслучая - е). Този човек дойде с гръмките обещания, че ще е почтен във всичско. Не беше. Толкова.
--
И не ме разбирай погрешно - той не предизвиква специални емоции у мен. Готов съм да призная много позитивни неща, които направи и донесе. Просто предлагам да не сме наивни.
Benedict
26 Юни 2006 17:14
Мнения: 741
От: Bulgaria
ухааа - взеха да се плашат вече...
- ми връщай бе ... връщай... няма само ти да си на топа на устата, дай да видим и другите - със снимки, записи по телефона и т.н. да има за какво да се хване съда...
...ко само плашиш???!!!
The Spy
26 Юни 2006 17:24
Мнения: 7,400
От: United Kingdom
Видя ли Параграфе!
Виновен е не този който е съгрешил, а онзи, който си е Признал!!!
Сибила
26 Юни 2006 17:30
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Но, Лосе, съвсем съм объркана.
Къде е тук конфликтът на интереси?
Искаш да кажеш, че Царя като премиер /изпълнителна власт/ е влияел по някакъв начин на съдебната власт?

Но това са само предположения.

Ето какво намерих в нет изданието на списание "Общество".


Кога започна акцията, преди завръщането на г-н Сакскобургготски?-

- Да, в края на 1999 и началото на 2000 г. - значително време преди Симеон Сакскобургготски да се бе върнал в страната за постоянно. Интересно е да се отбележи, че след влизане в сила на Решението на Конституционния съд то беше прието като доказателство за развитието на демократичните процеси в нашата страна, получи широк отзвук и одобрение и у нас, и в чужбина.
- А още по-интересен според мен е фактът, че след това решение повече от четири години никой официално не каза нито една лоша дума срещу "царската реституция". Сякаш тя беше приета само като част от масовата реституция.


- Така е. Дълго време имаше само благоприятни отзиви за този процес.


Как така, едно събитие, в началото преценено от обществото като благоприятно, след това се обърна в неблагоприятно?

Знаеш ли как? Спонсорът, както ти предположи, плати много пари на четвъртата власт да го обърне в такова.

По политическа целесъобразност, представяна като морална такава.

Това е за мен отговорът, но винаги имаш моите увурения, че участието ти тук е едно голямо удоволствие за мен
Измежду най-големите - форумни.
paragraph39
26 Юни 2006 17:31
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ПОМОРИЙСКИ,
Така ли да се чете:
"ВИВА ТЕЛ" = ТЕЛ АВИВ ?!?
СУПЕР!
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
26 Юни 2006 17:32
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
..дъл ша го могат осъдят за 800 дни?
патриарх Никифор
26 Юни 2006 17:34
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Иска ти се
До 8 дни ще излезе, че в Италия няма нищо за Симеон, а т.нар. "следовател" ще го накажат за допуснати процесуални нарушения.
Сибила
26 Юни 2006 17:55
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Може и да го качат на маторьчето да си отпърпори по живо - по здраво.
Поморийски
26 Юни 2006 19:06
Мнения: 1,649
От: Bulgaria
А, те вече го наказах ЦРУ-шкото мекере италианчето Уудкок. накрая и на маторьче шъ го качат, вервайте ми!
Параграфе, това е положението. Затова се опитват да ни скарат по повод ДС и някакви досиета, за да ни яхат по лесно и да ни пият соковете телавивците. Който е националист не само емоционално, но и съзнателно, не посяга на българи, каквито са офицерите от тайните служби.
Bira
26 Юни 2006 19:29
Мнения: 9,171
От: Bulgaria
последните трима ви липсва Бай Хасан или БГ_ТР, за да отговорите на изискванията на момента
Добави мнение   Мнения:75 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща