Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Президентът Гоце
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:111 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
D-r Zvezdnikov
26 Юни 2006 07:57
Мнения: 1,522
От: USA
Фичо, гледа ли филма "Пътят за Гуантанамо"? Пуснаха го преди три дни. Ти си за там!

Fahrenheit_451
26 Юни 2006 08:32
Мнения: 420
От: Bulgaria
Пише се разВИДЕляване, а не разведиляване.
От виделина.
За сведение на Сибила.
Алеко-К
26 Юни 2006 09:06
Мнения: 84
От: Bulgaria
Да приемем, че Първанов е голям патриот и от такива чувства е помагал за редактиране на мемоарите на пробългарски македонец срещу асимилаторските действия на сърбите.
Сега да си спомним, че Първанов лично ходи на крака при Милошевич за да чу засвидетелства подкрепата на БСП за неговата политика, а тя беше повече от просръбска, запалила няколко войнина Балканите.

Къде Първанов / Гоце / е искрен?????
boby1945
26 Юни 2006 09:07
Мнения: 4,915
От: Bulgaria
Дреме му на Президента!! Първо няма противници, така че ще спечели изборите като стой па гледай!! Бат Бойко няма да се кандидатира защото неговата цел е къде къде по-високо - министър председател, когато му дойде времето! Не че президента нищо не върши, на парите текат главно през изпълнителната власт, а бат Бойко е силен именно в изпълнителната власт и си има подходящи приятели!!! Така че Първанов президент, Бат Бойко министър председател, търси се министри на финансите и строежите /бат Доган ще помогне/ и работа се успива от всякъде!!
Mrx++
26 Юни 2006 09:23
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Айдеееее пааак се почна
Въобще глупостите в тази държава и идиотите дето им се връзват като Fl , Фичо, и кой ли не край няма. Пък Мaрийка 1001 вижда други свястни дето можело да ги изберат.
Засега Пошъл БСП действа най-адекватно и затова печели. Не че ми харесва политиката им в момента. Но те знаят една голяма истина, и да се ритат и да се мразят всичко остава вътре. Навремето същата политика водеше академик Каишев в иснтитутите по физикохимия. Може вътре да се ритат да се мразят, но навън нищо не излизаше.
Сега е времето на дясната политика и те са надясно, на върха са хората на Луканов. Утре, когато завие политиката наляво ще дойдат хората на Виденов и пак БСП ще е на върха.
А при десните и двама да останат в партия и те ще се сритат разцепят.
Въобще аз казах вчера, че всеки, който е развивал някаква значима дейност преди 1989г. е бил в полезрението на ДС и за всеки има някаква папка. Не трябва да се говори за АГЕНТ Гоце, щото Първанов не е давал съгласие да става агент. И ако сме правова държава Първанов може да осъди тези дето пишат АГЕНТ включая и вестник СЕГА.
И най-голямата глупост в статията:
Общественият натиск за отварянето на досиетата бе подкрепен от опозиционния напор за осветляване на президентското минало. Лидери на ДСБ и СДС не пропускаха повода да загатнат за ДС минало на държавния глава
Какъв обществен натиск. Ето тук е разликата нежду общество и народ. Според нашти вестникари обществото са някои помияри, които гласуват за десните. В про тивовес народът хич не го е еня за досиета и за други подобни.
oIo
26 Юни 2006 09:29
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Верно бе, как не се сетихме!? Гоце не е никакъв агент. Той е само една нещастна папка!
Mrx++
26 Юни 2006 09:35
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Алеко-К Първанов и да е и да не е патриот, той е работил в идеологически институт, както впрочем работеха повечето дИмУкрати. На този институт му се спускаха задачи от ДС от Политбюро, от ЦК на БКП. Щом се е спуснала задача от ДС тези хора се проверяват дали са надежни, понеже тези теми са секретни и съответно им се откриват папки. Първанов, пък и който и да изпълняват задачите защото това им е работата, това е приложната страна на тяхната научна дейсност.
Защото, когато България трябваше да се защитава от македонизма на бивша Югославия или претенциите на Румъния за Добруджа, или претенции на Гърция, на Турция за тяхното малцинство в България, това трябваше да става аргументирано. И затова се даваха задачи на историци, на етнографи и т.н., а не като сега сульо и пульо да се упражнява в говорене в Парламента и по страниците на печета.
Cruella de Vil
26 Юни 2006 09:56
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
А пък аз пак си питам: "Кой и защо създаде ОКЗНИ? Защо Гоце стана говорител на ОКЗНИ?"
Възможни отговори:
1. Лични убеждения: Тогава президентът е абсолютен шовинист и не признава правата на етносите. В момента се прикрива за политическа изгода.
2. Партията-майка. Тогава от една страна БКП връща имента на турците, а от друга инспирира обществено недоволство към този акт. Какво да се прави, стари прийоми и пионки бол за да ги осъществят. Това е най-благоприятният вариант за Гоце.
3. ДС. Да си спомним, че председател на ОКЗНИ беше Минчо Минчев - кадрови офицер от ДС, т.е. едва ли говорителят би бил човек, непознат за Службите и неработещ за тях. Тогава сътрудничеството на Гоце не се ограничава само с редактиране на мемоари, но и с дейност, насочена към инспитиране на етническа нетолерантност, с цел прикриване на золумите на възродителния процес.
Така, че за мен това е ключов въпрос за кариерата на Гоце като сътрудник на ДС. Добре е президентът да осветли обществото по него. Аз лично не вярвам това да стане, пред вид опортюнизма и хамелеонщината, която той ни демонстрира години наред на политическата сцена.
Pin1
26 Юни 2006 09:58
Мнения: 983
От: Bulgaria
Представителен мъж е и добре играе футбол „Гоце”-то. Не е като президента – Жельо-жабата. Но като всичките „от новите” от БСП е по всеко време с конюктурата -горе Милошевич = долу Милошевич, горе НАТО = долу НАТО, долу ЕС= горе ЕС, долу НДСВ=горе НДСВ и т. н. и т. н. Истински Бай-Ганьо - почти както Алеко го е описал. Но СЕГА в нарушение на закона огласява нещо, което по закон не може да се провери. И за това голямо нарушение трябва да му се потърси най-строга отговорност. И приятелът му Велчев незабавно да се самосезира.
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
26 Юни 2006 09:58
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Предполагам следващото безумие, което ще ни сервира Седефчооглу ефенди и подопечният му антураж е
че ДС /Държавна Сигурност/ по това време е работила в условията на нелегалност и е требало на ушенце да му поръчат така необходимите и "исторически справки". Ма то при толкова много дисиденти, "разконспирирали" след 10-ти 11-ти - нема начин да не е била у нелегалност.
Щото иначе не виждам какъв е проблемът подобни доклади да се изискат по служебен път.
Още по-затрогвщото е как ДС се е ориентирало за подобни суперсекретни и отговорни исторически справки към супермладия и супер никому неизвестен историк от с.Сирищник.
За заплащането "на ръка" да не говорим
И какво по-нормално, ще кажат некои, за една такава историческа справчица да му лепнат и "партизанското" имя "Агент Гоце"
Пак добре не е бил Агент Янко... щот Филчев кво рече

Democrat
26 Юни 2006 10:05
Мнения: 801
От: Bulgaria
Явно Гоце-Първанов е написал някаква вътрешна рецензия. Тя обаче е била изпълнена с комунистически патос, прикрит зад патриотичен. И да липсва рецензията в папката на Гоце, нека той я извади от личния си архив. Така българската общественост прецени доколко е хлътнал в комунистически фалш. Ако е обективен ще му простим. Но кой помни днес статиите на Богомил Райнов в "Литературен фронт" (чисти доноси), които имаха пагубни последствия за някои наши поети, писатели и критици. Например интелегентния литературек историк Михаил Неделчев беше принуден да стане редактор на многотиражка в Кремиковци. Глупаво е да се публикуват кирливи доноси в ИНТЕРНЕТ както направи Андрей Райчев и стана актуален доносник. Доносите на Богомил Райнов и с-ие имат много по големи литературни качества. Вкарайте тях в електронната мрежа, разбира се, ако са съгласни. Вкайрайте и писанието на Гоце. То би могло да има историческа значимост.
milcho
26 Юни 2006 10:08
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Круелла ти указанията по националното радио ли ги получаваш, от неделя 150 и архиваря, ама га преписваш, дай и другите кво са казали...Ха Ха.
Клански
26 Юни 2006 10:10
Мнения: 592
От: Bulgaria
Осралият се най-високо крещи, че нещо наоколо му мирише...
......................
Българска мярка за политическа и материална мощ: "ЕДНА ПАПКА".
Cruella de Vil
26 Юни 2006 10:19
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Ми чакам Гоцето да осветли участието си в ОКЗНИ. Ха-ха-ха!
XYZxyz
26 Юни 2006 10:20
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda

И Първанов си има доста сериозни трески за дялане, но едва ли това активно мероприятие на Атанасов и Костов ще доведе до друго, освен до провал на авторите си. Че работата е нагласена е ясно за всеки непредубеден, като започнеш с датите - започва се от 4 октомври 1989, само 1 месец преди 10 ноември 1989-та и завършиш с пълната възможност, която имаше безконтролния Костов през 1997-2001 години да огласи и нагласи всякакви досиета. Пътем не може да подминем и момента на раздухване - точно, когато излязоха скандални факти около бившия цар и бивш премиер и явно една от целите на активното мероприятие срещу Първанов е отвличане на вниманието от тези, които ограбиха България след 1989-та година.

Бих препоръчал на критиците на Първанов да се заемат поне малко по-сериозно с критиката му и да го критикуват за съществените неща. Може би най-важния обект за критика е демографската катастрофа в България и отношението на президента по въпроса.
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
26 Юни 2006 10:24
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
XYZxyz
а от коя дата требе ги "броим" за доносници на ДС?
.. некои си купиха фабрики на 8.09.1944
.. Костов подаде молби за членство у БКП малко преди 10.11.1989
... е, и Първанов е станал доносник на ДС малко преди същата дата
Федя
26 Юни 2006 10:30
Мнения: 7,159
От: Bulgaria
Дали хората с достъп до тайните на държавата не са изнудвали държавния глава - това е още по-важният въпрос около досието "Гоце"... Фактът, че две комисии не са намерили достатъчно факти да оповестят досието "Гоце", по никакъв начин не опровергава тезата, че доста хора са имали възможност да размахват папката пред българския президент.

Само това да беше написал авторът на статията, щеше да бъде достатъчно. Защото тук наистина важното е съществуващата ВЪЗМОЖНОСТ държавния глава (независимо кой е той) да бъде изнудван. Явно Първанов ще последва примера на П.Стоянов, когато собствените му хора му изядоха главата.
milcho
26 Юни 2006 10:35
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Хикчо, пък аз си мисля, да го попитат защо върна мандата и ги докара на власт, те т, ва е най-важния му гоцевизъм... А ни обЯсняваше , че щяло да се пролее кръв...Що се отнася до демографския проблем, според мен т, ва е преливане от пусто в празно, нещата там искат десетилетия упорита работа, а не приказки за неродения Иванчо...Ха Ха.
XYZxyz
26 Юни 2006 10:35
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda

Въпросът опира не да изберем някого, защото другия бил "лош", а да изберем някого, защото си заслужава. В случая понеже костоваците нямат реален съперник на Първанов и не могат да измислят нормална критика срещу него, а такива има, те отиват на това, което познават най-добре - размахването на досиета. Докато за Атанасов и Костов това е разбираемо, то човек веднага си задава въпроса - а защо примерно атакисти пригласят на активното мероприятие, а и не само те? Отговорът явно е - поради същата причина - нито имат достоен кандидат за президент, нито имат глава на раменете да критикуват Първанов по съществените въпроси - като демографската катастрофа например. Е, тогава защо изобщо се надяват с активното мероприятие да отстранят Първанов и да наложат някой от своите за президент?
XYZxyz
26 Юни 2006 10:40
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
До "Ха Ха",
има демографска катастрофа, а не демографски проблем. Размерите на тази демографска катастрофа са такива, че пряко заплашват националната сигурност на България. Да не забравяме, че все пак президента е председател на комисията по национална сигурност. Много неща са навързани към тази катастрофа и точно затова никой от управляващите не я подхваща.
Добави мнение   Мнения:111 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »