Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Враг
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:74 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
Eisblock
26 Юни 2006 01:20
Мнения: 9,157
От: Iceland
Леле, сега "Правилно мислещите" ще изядат автора с парцалите барабар!...

... Може и да го лустрират!
другаря Тодар Живков
26 Юни 2006 01:29
Мнения: 1,042
От: Bulgaria
Ако искаме да имаме цивилизовано общество, то ние следва да се ръководим от висши идеалистични ценности, каквато е християнската добродетелност.

Много добра идея!
И никой не требва да лишаваме от правото да бъде част от "цивилизованото общество", дека са "ръководи от висши идеалистични ценности, каквато е християнската добродетелност". Даже и копоите.
Затва, да им отворим на сите досиетета без изключение, за да са не чустват повеке отфъргнати от цивилизованото общество, понеже сме немали таково според тех.
хунвейбин
26 Юни 2006 02:40
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Репресирани са царските офицери-уволнени са , дадена е възможност да получат граждански специалности , това е компенсацията , останали са ПАТРИОТИ , това е абсолютен и достоверен факт.Единици от тях са мърсували , единици от тях са извършили предателства , въпреки жестоката съдба при някогашният преход.
Патриотизмът на някогашните царски офицери , наистина е нещо силно впечатляващо.Достойни българи , това са болшинството от тях.
Чичо Фичо
26 Юни 2006 03:09
Мнения: 24,838
От: United States
Колеги, подкрепете подписката за отваряне архивите на ДС - отворено писмо на граждани до еврокомисаря Оли Рен: натиснете тук

355 подписа до момента
Чичо Фичо
26 Юни 2006 03:36
Мнения: 24,838
От: United States
Защо е необходимо незабавно отваряне на всички архиви на всички управления на ДС - оперативни и служебни (а не на някакви си досиета):

(1) За да се изпълни изискването на ЕС за прелом в борбата с организираната престъпност и за работеща съдебна система у нас - основният проблем пред присъединяването ни:

"Убедени сме, че разсекретяването на архивите на тайните служби ще даде отговор на въпроса за произхода на българската мафия и на съмнителни богатства на хора с огромни възможности за влияние над общественото мнение, над политиците и, за жалост, над полицията и съда. То ще бъде първата крачка в борбата с организираната престъпност и корупцията във властта" (из писмото до Рен).

"Днес България е страна с развита организирана престъпност, която използва същите (като някогашната ДС - б.м.) канали за контрабанда и трафик на оръжие, наркотици, антики и хора, и чиято безнаказаност с право притеснява европейските граждани. Днес България е страна с близо 150 неразкрити поръчкови убийства – техни жертви са не само “обикновени” мафиоти, но и видни бизнесмени като убития през 2003 г. Илия Павлов, тогава най-богатия човек в страната, или застреляния в края на 2005 г. Емил Кюлев, банкер и застраховател, втори в сектора. Едва ли е случаен фактът, че и двамата са бивши кадри на Държавна сигурност" (пак там).

(2) За да се научи истината за съдбата на 450 задгранични дружества на ДС, фалирани през 1989-90 г. и присвоени, и в чиято история се крие разгадката на много загадки на българския политически живот, финасирането на партиите, зависимостите на политиците, произходът на много "чужди" инвестиции у нас, мотивите зад много "приватизационни" сделки и "концесии" - затова именно е нужно да се отворят всички архиви, вкл. на ПГУ и на НТР.

"Архивите на Държавна сигурност пазят описания на прехвърлянето на огромни суми на български търговски дружества в чужбина, на канали за търговия с оръжие, на финансиране на терористични организации в развиващите се страни, както и имената на хората, осъществявали тези операции. През 1989 г. българите откриха, че трябва да изплащат външен дълг от 10 милиарда долара, а голяма част от тези пари не са постъпвали в държавния бюджет или са били вложени в чужбина" (пак там).

(3) За да научим кои хора на ръководни постове в партиите, държавата, бизнеса, медиите и т.н. са били служители и сътрудници на ДС, какво са вършили, получавали ли са пари, дали са извършили престъпления или други компрометиращи действия и какви следствия произтичат от това днес, вкл. обогатили ли са се благодарение на връзки, информация и др. ресурси от ДС, дали подлежат на шантажиране по служба и дали са внезапно смъртни като Павлов и Кюлев. Това е нужно и с оглед на сътрудничеството ни с ЕС и НАТО - недопустимо е да се пращат там хора, на които ЕС и НАТО не дават да работят с класифицирани документи.

"Щатни служители и сътрудници на Държавна сигурност все още се радват на завидно положение в обществото – в политиката, в държавните, а скоро и в европейските институции, в медиите" (пак там).

(4) За да се напише най-новата история на България, черпейки от извора - документите на реалната власт в НРБ.

"Архивите на Държавна сигурност представляват фактология, необходима за описание и осмисляне на механизмите за установяване на тотална власт над индивида и обществото, над публичната и частната сфера" (пак там).

Как характеризирам писанието на г. Чурешки - като подлост и слабоумие, ако човека не е ченге, ако е, тогава е просто самосъхранение.







Редактирано от - Чичо Фичо на 26/06/2006 г/ 03:38:52

Пошъл Тошев
26 Юни 2006 04:56
Мнения: 2,701
От: Bulgaria
М-да, трогателна история. С Пантелей Зарев човек явно не е трябвало да се шегува, висш функционер--каквото той каже, това става. Хунвейбинска им работа. Apropos, да честитим на всички все по-безкомпромисното идване на Видовден. Сега като се започне едно сурнене през границите и изнасяне на откраднатото към знойни африкански и южноамерикански страни, стой та гледай!
СветлоПиво
26 Юни 2006 05:02
Мнения: 8,839
От: Canada
Золумите на комунистите нямат оправдание. Долу шайката комунисто-турци от власт.......
Kar Lukovski
26 Юни 2006 05:22
Мнения: 2,427
От: 0
"Защото в България няма идеологическо и философско осъждане на злото в учението на комунизма....." - Чурешки се прави на гламав , опитва се и нас да ментоса. Комунизмът си е осъден идеологически , философски и исторически. Не е в това проблемът. Българският народ като цяло не намери сили в себеси да отхвърли напълно комунистическото си минало. Което позволи на Партията да запази икономическите и политическите си позиции. С всички произтичащи за страната последствия. А с църквата ДС е постъпила както Караибрахим от " Време Разделно" с родопчаните. Живи са останали само попове, признаващи ръководната роля на Партията . Каква духовна опора може да е такава институция? Чурешки да им цунка ... ръцете и Бог да ги прости.
Зую
26 Юни 2006 05:58
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Напълно съм съгласен с подписката на Фичо. Да се счита, че съм се подписал.
Зую
26 Юни 2006 06:08
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Скоро очаквам от този вестник да започне да излиза само със заглавия. Не зная колко души го списват, но ако са трима, единият бадева взема заплатата.
Зую
26 Юни 2006 06:18
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Господин Чурешки,
като си толкова голям християнин, като говориш за християнска добродетел и християнски ценности, ти спомняш ли си някога попът да ти е опрощавал греховете, без да си се изповядал? Християнският ред е такъв- отиваш, намятат те с епатрахила, изповядваш си греховете и тогава попът ти ги опрощава. И то ако реши. Канонът не го задължава.
Отварянето на досиетата е именно изповедта. Кажи ми, как да прощавам и на кого да прощавам, след като не зная кой какво е правил? Мръсникът се гуши, прави се на ни лук ял, ни лущ мирисал, продължава с мръснишката си дейност, а аз да дам по принцип една прошка на всички, които евентуално някога са ми еб...ли майката! Да взема освен да простя и на онези, които и в бъдеще ще продължават ми таковат майката.
oIo
26 Юни 2006 06:31
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Чурешки, има един закон в правния мир на татковината. Наречен e " Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен" (Публ., “Държавен вестник”, бр.37 от 05.05.2000 г.) Като го прочетеш ела пак и си напиши статията наново, начевайки от покаянието. И не се притеснявай, има кой да прости. Но прошка никой не иска, забелезал ли си, Чурешки?

Bay Hasan
26 Юни 2006 06:41
Мнения: 8,555
От: United States
За ма прущаваш, Зуек, ама толкоз ли много са биле тез, де са й таковали таковата на клетата ти майчица?А каеш, че и бъдещи мераклии е имало, а?
Надявам се, че с помощта Божия, приятелю, ти поне знаеш кой ти е тейко...
Нели
26 Юни 2006 06:49
Мнения: 5,661
От: United States
Зую, е напълно прав за покаянието и опрощението. Бла-балато на Чурешки (все ми идва вместо Ч да напиша К) за християнството е равно на бла-балато му срещу отварянето на досиетата. Статията е наистина подла и предателска спрямо интересите на България и е за статуквото на политическите доносниците от преди 1989.

BTW, да си внук на царски офицер не е нещо толкова оригинално (и страшно) в България. Познавам доста такива, които си живееха прилични дори без да познават Пантелей Зарев - братът на бабата на Фичо, съпругът на хазаяйката ни от Иван Асен II, един наш добър съсед от в Пловдив, да не говорим за генерал Стойчев, чието място наследи Батето в Олимпийския комитет.
Bay Hasan
26 Юни 2006 07:01
Мнения: 8,555
От: United States
By The Way, Нелке, права си, че не е оригинално тва за царските фрицове.
Ама не сметаш ли, че не е оригинално и бивши кумсомолци кат теб и благоверното ти Фичо да громите враго от бърлогата на капитализмо?
Питам само.
И...By The Way-ка са дяцата?Попиват ли науката, а?
Миличките, сигур и те са най-първи у класо...
И ако, съвсем случайно ти и чичо ми Фичо се интересувате за мойте нехранимайковци-они удариха "Отбой" далеко преди последното школски звънец и са заети мейнли с мисълто за щуротии.
Кат, да речем, ка да заразят мойто PC с бактерии...

Редактирано от - Bay Hasan на 26/06/2006 г/ 07:14:02

milcho
26 Юни 2006 07:01
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Преди два месеца четох пространно изложение пак по тази любима тема на автора Чурешки за българското християнство в Съвременник. Тук пак за този прословут бих казал химерен християнски морал, на дядо му царски офицер- математик, с който замества всичко и комунизъм и капитализъм идемократичния народен съд и демократичните партизани/ това е принос/ и прочие. Да изведеш, като основа движеща сила християнството за решаване на проблемите ни днес е върховна глупост...Народа ни е само номиниран като християнин, а всъщност е социализиран, разделен на ляво и дясно дълбоко и необратимо...Така, че тази Ваша християнска проповед е всуе..."Проблемите не щат екзарх искат Болен или Бойко Борисов..." Рекох!
Кракра
26 Юни 2006 07:21
Мнения: 1,762
От: United States
Г-н Чурешки, макар и да съм на друго мнение - за статията.
Зую
26 Юни 2006 07:25
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Бай Хасане,
има едно правило. Таковаш майките, но минаваш под епатрахила. А под епатрахила никога не си сигурен ръка ли целуваш, или нещо друго. Не се взема прошка лесно, ша знайш.
Ти да не завъртя дупето? Уж беше репресиран, защото ти взели една касета с музика и най-вече, че ти отнели гражданските права и свободи с думите-" Внимавай, момче, защото не се знае дали ще завършиш ВУЗ-а"! А сега вече не те кефи отварянето на досиетата. Да не се окаже, че Бай Хасан хем дал млекарския гюм за делото народно и да сложат бомбата вътре, хем пошушнал на властите?
Чичо Фичо
26 Юни 2006 07:26
Мнения: 24,838
От: United States
Много правилно, Зую - (5) трябва отваряне на архивите и за да се помогне на българите да победят цинизма (наложен им от знае се кой) и да се пречистят духовно, също и като простят на покаялите се свои бивши душмани.
Tim
26 Юни 2006 07:27
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Браво на автора!

Колкото по-настрани от традиционните християнски добродетели блуждае българина, толкова по-неспасяема е моралната му и демографска криза.

West Coast
26 Юни 2006 07:48
Мнения: 298
От: Bulgaria
Алабала, Чурешки. Има ли престъпление, има и наказание. It's as simple as that.
.
Естествено, комунетата и комуноидите се густят от идеята за голямата християнска прошка -- след сичките [sic] им безобразия и изстъпления, да се прегърнем и целунем и дума да не споменаваме за светлото стическо минало, да не им засегнем сенситивностите.
.
Неразчистването на боклука от миналото, примиряването с него и дори приемането му, е в основата на мизерията на днешна България. В по-цивилизованите, бивши стически, държави на централна Европа, червеният боклук беше изметен в много по-голяма степен, а над светлото стическо минало има обществена стигма.
.
В самото начало на прехода, много хора казваха, че им е все едно дали бившите комунета са бъдещите капиталисти. Когато през 1996 се срина червената банкова и система и цялата държава, тези умници лапнаха дръвцето, оставайки със заплати от по двайсетина марки (аз тогава бях в империалистическа Америка и гледах мача по тевето). Та така, секи [sic] народ заслужава съдбата си -- който нарича съветските копои "български патриоти", си заслужава да го лашкат ченгетата...
Добави мнение   Мнения:74 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »