Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
до bot
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:334 « Предишна Страница 7 от 17 5 6 7 8 9 Следваща »
Гичка Граматикова
19 Фев 2007 18:37
Мнения: 1,729
От: Bulgaria
Да се надяваме, че традициите не са това, което са, Пазителю :-)
Сиби, сега ще отскоча до Антологията. Благодаря ти.
gtch
06 Апр 2007 13:42
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Бот, току-що се информирах за дългосрочния бан на участника, използващ следните никове:
генек, пикси, Fabian - т.2.5

Моля за скорошно преразглеждане на неговия бан, ако е възможно.
За първи път си позволявам да ходатайствам за някого пред Вас /с въпросното лице не се познавам/, но считам, че с неговото отсъствие форумът ще загуби откъм интересни дискусии.
Освен това предполагам, че той чете тук, както се надявам, че вече е преразгледал поведението си и е достигнал до необходимите изводи.
Благодаря, ако обърнете внимание на поста ми.
bot
06 Апр 2007 14:01
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Ето фактите:
1. Едно негово мнение бе редактирано поради обида на друг участник.
2. Горепосоченият ми написа мейл с меко казано не особено дружелюбен тон, на който отговорих, като посочих причините за редактиране на постинга (не че не ги пишеше и под самата редакция) .
3. На моя тговор участникът си позволи обидни реплики и дори заплахи, какъв бил, къде писал, къде щял да се оплаче и т.н.
4. След 3-4 подобни писма му наложих краткосрочен бан и го включих в спам-листата на пощенската си програма.
5. Наред с обидите към модератор (нещо абсолютно недопустимо - има си съответна процедура, ако участникът сметне, че модераторът е субективен или отсъжда в разрез с форумните правила) участникът заяви, че му било под достоинството да пише повече в този форум, след което си регистрира два нови ника, с които продължи да пише.
6. Направих се, че не забелязвам нарушението по т.2.5 , тъй като предположих, че участникът си има някакви лични антипатии, но иначе вече ще се държи прилично във форума. Отчитам това за моя грешка, тъй като е трябвало до приложа правилата веднага, а не да разчитам на някаква субективна промяна.
7. Снощи обаче участинкът започна да обижда друг участник с двата си ника наред, вероятно с единия си ник искаше да създаде илюзията за обществена подкрепа на другия си ник, което ме накара най-накрая да приложа т.2.5.
8. Тъй като кореспонденцията ми с този участник е била по мейл, то тя се е запазила и съответно имам доказателство за всяка моя дума, както и за съответните решения.
gtch
06 Апр 2007 14:29
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Бот, първо Ви благодаря за пространния отговор и за отделеното време.
От направеното от Вас резюме ясно се открояват причините за наложения на въпросното лице дългосрочен бан.
Но вие сам отчитате своята грешка, още при първото санкциониране на поведението му, предизвикало по-голяма, за съжаление. Предполагам, с подминаването на нарушението му от Ваша страна, у участника се е оформило чувството за безнаказаност и безконтролен толеранс към особата му. А сте могли поне да го предупредите категорично, да не повтаря грешката си с пререгистрацията на краткосрочно санкционирания си ник, за да не последват по-сурови наказания...
Но аз съм само наблюдател, не желая нито да се намесвам в работата Ви, нито да взимам страната на санкционирания участник. Стана ми тъпо, че е наказан и затова се обадих. Ситуацията обаче е по-особена.

Редактирано от - gtch на 06/4/2007 г/ 14:38:39

bot
06 Апр 2007 14:41
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Принципно се старая да не налагам дългосрочен бан ей-така, на първо четене. Правя го, когато виждам, че вече няма друг начин. Форумните общности в медийните сайтове като цяло са по-изнервени, освен размяна на мисли служат и като освобождаване на напрежението, доста постинги се пишат под влияние на стимуланти и мога да разбера единични грешки. В конкретния случай направих и допълнителна справка за въпросния участник (данни, къде работи, интереси и т.н.) и тъй като не спадаше нито към групата на частично недееспособните, нито към blacklista на българските форуми, то това ме заблуди да направя съответната отстъпка от т.2.5.
Геновева
06 Апр 2007 15:09
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Господин Бот, това за частично недееспособните силно ме обезпокои, не от личен интерес, а заради световната справедливост.
Лицата с увреждания по-специален статут ли ползват във форумите - независимо от посоката на третиране (по-малко или повече благоприятно)?
gtch
06 Апр 2007 15:11
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Бот, именно защото се стараете да не налагате "дългосрочен бан ей-така, на първо четене" и защото коментираният участник е сравнително нов, може да преразгледате санкцията му след време, нали?
bot
06 Апр 2007 15:18
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Разбира се, ако не даде друг повод, то няма да имам причини да увеличавам срока на санкцията. От друга страна обаче, е написал мейл до редакцията, в който информира, че е бил баннат и от някакъв друг форум, но тъй като не знам нито кой е форумът, нито кой е колегата, предприел съответното действие, то не съм сигурен дали няма да се стигне до рецидивизъм в обноските, отнасящ се към всички форуми и респективно техните модератори.
bot
06 Апр 2007 15:28
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Господин Бот, това за частично недееспособните силно ме обезпокои, не от личен интерес, а заради световната справедливост.
Лицата с увреждания по-специален статут ли ползват във форумите - независимо от посоката на третиране (по-малко или повече благоприятно)?


Първо, частичната недееспособност във виртуални отношения не че е толкова трудно доказуема, но не може да е фактор, който модераторите да взимат под внимание по правило, ако нямат съответните медицински познания. Тоест, дори и при твърда убеденост на модератора, че съответният участник е частично недееспособен, той няма право да го ограничава в изказванията заради тази му недееспособност и съответно реагира само върху същността на изказванията. Тоест, ако частично недееспособен има временно помрачение, то модераторите не би трябвало да го лишават от изказвания за постоянно, тъй като тези периоди не са вечни. Затова се ползват краткосрочни банове, докато премине този етап, а не дългосрочни.
Дългосрочните банове при този вид участници се налагат, когато има нарушение не толкова по смисъл, колкото по форма - да кажем, flood, тъй като няма друг начин за спиране на процеса - дори и да не ползва автоматичен скрипт за постване на съобщения, участникът може с обикновен copy-paste да пусне към 500-600 съобщения за една нощ, което вече ще предположи намесата не на модератор, а на администратор, тъй като ръчното триене на толкова постинги е неефективно и се прибягва директно до SQL-таблиците.
gtch
06 Апр 2007 16:01
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Разбира се, ако не даде друг повод, то няма да имам причини да увеличавам срока на санкцията.

В това не съм се съмнявала, но Ви разбрах още по-добре.
Весели празници!
Heat
09 Апр 2007 16:20
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Моля да не се разбира като какъвто и да е опит за намеса в редакционна и модераторска политика, но обмислят ли се възможности за амнистия / опрощение / помилване....Времето след Великден изглежда подходящо ако има такива намерения, а ми се струва, че няма нищо лошо да има един още по-интересен форум.
bot
10 Апр 2007 14:33
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не, обща "амнистия" не влиза в плановете, тъй като е неефективна при тази система на скачени съдове, но на доста санкционирани с дългосрочен бан участници в зависимост от държането (пр.: не правят опити по т.2.5 или не се държат невъзпитано и не заплашват по имейл) е намален срока и доста от тях вече пишат във форума, но тъй като "амнистирам" само един от старите им никове, то вероятно се създава илюзията, че липсват. Ако изключим най-новите попълнения от месец, то остават десетина участника, които по моя преценка само ще ми загубят времето да им коригирам датите в досиетата - отписване и последващо вписване и затова не се намесвам излишно.
Gasparini
19 Апр 2007 07:18
Мнения: 4,425
От: Germany
Леле Боте, ако Бойко Ламбовски скива че си ме aмнистирал, че ти скъса ушите.....

Редактирано от - Gasparini на 19/4/2007 г/ 07:20:10

bot
19 Апр 2007 12:11
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
1. Никого не съм "амнистирал" , просто вероятно ви е изтекъл срока на санкцията.
2. Какво общо има Бойко Ламбовски с моята работа, пък и който и да е журналист от вестника? Аз съм модератор, така че по-добре пазете собствените си уши :-)
Гичка Граматикова
11 Май 2007 17:50
Мнения: 1,729
От: Bulgaria
bot, искам да попитам, как мога да дам линк само към конкретен постинг от раздел: "Теми на форумците"? Благодаря ; -))
bot
11 Май 2007 17:56
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Със сигурност има такава възможност (пр. Натиснете тук ) , но не съм си играл досега да разбера как се намира поредния номер на постинга. Или пробвайте сама, или ме изчакайте до другата седмица да направя необходимите тестове, или направо пишете на техническите администратори, които се занимават с форумните скриптове, на lucho@skycode.com
Гичка Граматикова
11 Май 2007 18:01
Мнения: 1,729
От: Bulgaria
Да, когато е през вестника, и аз съм успявала. Но през форума не става - няма опция, като че ли? Нали? До другата седмица ми е късно - ще трябва целия постинг да го копна, където искам ; -))
Manrico
11 Май 2007 18:03
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Я да видим дали ще излезе горният пост:
Натиснете тук
Ако излезе, работи - взимаш линка и сменяш номерчето. А номера го намираш, като натиснеш бутончето за редактиране на съобщение
Натиснете тук
Това пък трябва да е последното твое "какво написах"

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?

Редактирано от - Manrico на 11/5/2007 г/ 18:05:20

Гичка Граматикова
11 Май 2007 18:05
Мнения: 1,729
От: Bulgaria
Сега ще пробвам. Благодаря ти!
; -))
Гичка Граматикова
11 Май 2007 18:08
Мнения: 1,729
От: Bulgaria
Eй, страшен си! Една вечер знаеш ли колко си играх, пък беше късно да питам? После ме досрамя да повдигам въпрос и така. Благодаря ти отново, Манрико!
Добави мнение   Мнения:334 « Предишна Страница 7 от 17 5 6 7 8 9 Следваща »