Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Какво мислите за модерирането във форума на вестник „Сега”?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:140 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7
Геновева
11 Сеп 2006 21:25
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
По фронтовете се сражават армии. Да отваряш нов фронт, най-много срещу нова армия, но не срещу отделен боец. Единицата е армията - с пълководци и знамена, последните с избродиран лозунг - хайде, без цитати.
А иначе бойците в състава на една армия - различни. Едни си кютат в обоза, около походната кухня, кротко си разменят масали и отвреме навреме се стресват - ейй, как гръмна, май че наблизо падна снаряда, кого ли улучиха тоз път? Други пък - герои, отвреме навреме повеждат армията в индивидуални акции (вж. клипа на Комбат) - След мен другааааари! Атака! - и така завземат нова височинка, отварят нова тема, а може и сами да паднат в боя с изцъклени очи - вж.пак клипа. Други се крият в тарапаната по средата (дали не беше мителгарда?) и отвреме навреме дават по някой изстрел, колкото да не ги обявят за дезертьори. А дезертьори има, не е като да няма - промъкват се обикновено по нощна доба, като ги няма командирите. Може и по няколко пъти да преминат от едната към другата страна, както се получи.
При особено нагорещени ситуации всичко влиза в битката - камъне и дървье, често се случва и труповете на убитите (баннати) другари, да полетят по стръмното и да цапардосат по главата некой враг.
Дислокации, передислокации, малки облачета дим и пук-пук се носят във въздуха.
А отгоре, от височинката, разсеяно наблюдават Кралете-стратези. Не непрекъснато, о, не, отвреме навреме само, в почивките между кралските дела - вдигат биноклите, повзрат се в геометричните шарки на войските и белите къдели на взривовете, и отпускат биноклите успокоено:
Нищо обезпокоително, трафикът е в нормата.
Асол
11 Сеп 2006 21:42
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
моите поредни почитания, мадам!
хубаво хапете, дори и да не Ви дърпат наляво надясно пълководците.. но си позволявам лукса да отбележа, че все пак не бива да говорите за армии, маршали и пълководци... Вие не знаехте името на маршала освободил любимата Ви спирка на бирариите..справка..чочовите теми за войните.
ако имате нужда от опресняване на паметта(в което дълбоко се съмнявам.. аз съм на линия)
п.п. много ми стана все пака

Редактирано от - Асол на 11/09/2006 г/ 21:48:39

Геновева
11 Сеп 2006 21:51
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
В 90 процента от случаите ново плетиво не захващам, а тръгвам по вече изплетена бримка в режим Reply - това за употребената лексика. Най ми се образуват нерви като не ми следят нишката откъде е тръгнала.
Има толкова много кандидати за първопроходци, не нам тази чест.
Ах, а за бирарията не се сещам, както викат руските другари -
разве все упомнишь? Дето викал един в бара, като го хванали, че си тръгнал, без да плати - аз пия, за да забравя...
Асол
11 Сеп 2006 22:03
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
аз разбирам..така се измъква и тате..апропо, набори сте(от доста време съм във форума и съм наясно с егенетата)..така, че..човек навиква
и все пак, моите уважения!!!
Геновева
11 Сеп 2006 22:15
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Асол, бидейки с много добри спомени от ваше участие във Форума в едни минали по-безоблачни дни, ще си позволя да ви споделя нещо много лично.
Наистина съм наблюдател и отвреме навреме тълкувател на военните събития,
много отстрани и отгоре, не поради високомерие и дистанцираност.
При мен въпросът за локализацията е решен пределно просто и дефнитивно, а именно:
Колкото и да ти става неуютно в държавата на местоживеенето ти, нямаш алтернатива да емигрираш в съседната, просто защото там имаш издадена смъртна присъда, и дори с уточняване вида на екзекуцията - особено неапетитен, държа да отбележа. То и отгоре, от наблюдателния ми пункт, отвреме навреме виждам, как ми изгарят чучелото, с танци и веселие около огъня, подобно това на Буш в първата пустинна буря - няма да забравя едни тълпи, дето скачаха около чучелото и скандираха - лонг лайф садам хюсеин, даун, даун Бушшш! - с триумфален крясък на последната дума.
В рамките на тези ритуални танци около виртуалния ми образ в реални измерения и данни, и ЕГН-то ми е споменавано многократно, понякога и с леко завишаване, та не мисля, че това е трудна за добиване информация.
Не си спомням да съм участвала в тема на Чочо, може би, много далеч, пак в онези сравнително безоблачни стари времена, та наистина не се измъквам и не помня - впрочем, бирарии много, а маршалите са по-кът.
Асол
11 Сеп 2006 22:23
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
и все пак, смятам, че донякъде грешиш(нали все още може на ти)..пътеките ти са много по-широки...почти магистрала..и има достатъчно хора, които те харесват...интелектът винаги си казва думата...ако някога решиш..бъди, добре дошла!!!
Геновева
11 Сеп 2006 22:34
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Моят интелект се оказа безпомощен преди две-три години, да се справи със ситуацията, не вярвам сега да е станал по-мощен.
А пък и сума ти народ се кефеше на танците около чучелото, без да взима особено активно участие, с кратки одобрителни подвиквания, та не мисля, че ще ми е уютно сред тези хора. Квото било, било. И не е само до интелект, има и други компоненти тук човешки. Нейсе. Това е положението, Минке - пак по вица.
Ще се срещаме по пограничните събори - едно време имаше такъв между Сърбия и България, веднъж годишно.
Мен си ми е добре като си ме пази моята власт - моя милиция меня бережет, нищо че отвреме навреме побийва и по някой друг, кога справедливо, кога не.
Личен дозор. Хайде, ще гледаме Цеца Величкович.
Честь имела.
Асол
11 Сеп 2006 22:47
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
с най-хубави чувства от мен!
мисля, че времето е чудесен лечител, колкото и банално да звучи
Геновева
11 Сеп 2006 22:57
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Ох, Асол, Асол, добре че вървят рекламите по БТВ.
За каква болест става дума, да не съм смъртно ранена в сърцето пантера.
Отвращението не е болест. Кел файда от широки магистрали, като отстрани мърляви циганчета си разтварят шлиферите с победоносен жест.
Всеки си избира по свой вкус коктейла от комфорт и дискомфорт, аз съм си избрала моя.
Асол
11 Сеп 2006 23:05
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
не е болест..но, ако не боли..поне убива(в смисъл на боде )..както и да е..аз съм сигурна, че някой ден всичко ще си дойде по местата..не е напразен оптимизъм.
ще се срещаме понякога тук, , , , надявам се!
Гичка Граматикова
12 Сеп 2006 10:44
Мнения: 1,729
От: Bulgaria
Многострадална, вчера, съсредоточена и увлечена в разговори с уважаемите господа Doctora и bgtoidiot, не успях да изразя възхищението си от твоето еднократно, но запомнящо се участие в Re-то и затова го правя сега. Държа да отбележа, че останах дълбоко изненадана в хубавия смисъл, но не от навременната ти професионална намеса, а от ефирната "мантия" лично мнение и предпочитания, с която деликатно украси сентенцията си. За мен е чест и удоволствие да контактувам с хора като теб.
Иначе, "човек се учи докато е жив", както се изрази Сибила снощи. И моя милост, подобно на много българи си мислеше, че кукувицата е кукавица и че в оная песен Цеца Величкович пее за себе си, а не за някой лъжлив страхливец. До вчера и благодарение на гореупоменатите господа илюзията бе сразена отраз и завинаги. Ама и Цеца си я бива!
Хитър 5ър
12 Сеп 2006 15:10
Мнения: 2,501
От: Bulgaria
Боте,


Не отклонявайте въпроса - говори за липса на аргументи. Ако някой отвори тема за възпитанието на Хитър 5ър в Теми на форумци, аз с ръка на сърцето ще си призная за пропуските които зъм забелязал в мен и ще чуя за онези, които не съм видял. Но това тук е тема за МОДЕРИРАНЕТО ВЪВ ФОРУМИТЕ НА ВЕСТНИК СЕГА и в нея аз говоря само за него. Погледнете мненията над това - типичен флуд и офтопик, включително и доста от Вашите.
Не аз флудя тук.


Освен това престанете за злоупотребявата с прилагането на точка 2.3 Идеята на тази точка е да не се допускат спорове по модерирането в темите от вестника. Ако там се опитам да влезна в спор с Вас - не се колебайте да приложите точката. Но тук, в клуба засягащ функционирането на форума и то в темата за модерирането позоваването на точка 2.3 горори отново за липса на аргументи.


И така, ако можете да отговорите на зададените към Вас въпроси по темата в мнението ми от 11.09.2006 г. 18:31:05, касаещи превишаването на дадените Ви права и използването на непочтени средства за замазването на това от Вас самия - моля, направте го. Не заради мен - заради Вас.


А аз от своя страна ще напиша подробно, какво мисля за модерирането тук. И можете да бъдете спокоен, че това ще бъде един обективен анализ, без намеса на чувста или предубеждения. Напълно добронамерен. Вие имате нужда от такъв анализ, както и от сериозните мнения на форумците по въпроса.


Отпуснете се - никой не е тръгнал на война с Вас. Идеята на тази тема е да поговорим сериозно, ЧУВАЙКИ казаното от другите.
bot
12 Сеп 2006 15:29
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
На въпросите ви (зададените по уместен и цивилизован начин) бе отговорено. На останалите - не. Това, че отговорите ми не ви задоволяват, не е повод да повишавате тон и да наслагвате допълнителни знаци- Няколкократното им повтаряне е флуд. Има си процедура и в правилата е записано съвсем конкретно. Нямам никакво нито желание, нито задължение да споря с вас. Ако се опитате поне за миг да излезете от тази ваша собственоизровена дупка и да погледнете тази навалица от думи отстрани, то мисля, че ще разберете за какво става въпрос. Решението е съвсем елементарно - спазвайте правилата и ви гарантирам, че изобщо няма да ви забелязвам.
bot
12 Сеп 2006 16:17
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Вижте, ще направя последен опит да ви обясня, ако наистина идеята ви е да разберете. Оставете нервозността настрани и ме прочетете без да влагате какъвто и да е подтекст. Нещата, които ще напиша са само факти:
1. Тази тема я отворихте вие и независимо от това, че пряко нарушава едно от правилата я оставих. Причината да я оставя бе една-единствена - да науча евентуално нещо ново от мненията на участниците, което да ме улесни допълнително в работата.
2. Вие директно написахте оплакване до редакцията, че съм я изтрил. Първо, изобщо не се опитахте да кореспондирате първо с мен, което си е нарушение на процедурата и ангажира излишно времето на следващата инстанция. Второ, приемам, че сте се объркали, но беше добре поне да се извините, че изгубихте време както на редакцията, така и на мен, защото вашето оплакване бе абсолютно неоснователно. Всъщност, не знам дали сте се извинили на редакторите, нямам информация, но на мен със сигурност не сте.
3. Темата от мисли на участниците за модерирането се обърна на лични нападки между участниците и във въпроси към мен. На няколко пъти помолих въпросите към мен да се задават в друга по-подходяща за целта тема.
4. Повтарям за кой ли път, че целта на рубрика "Помощ" е да улеснява както участниците, така и мен в работата ми. Например, отговор даден тук ще го прочетат поне десетина участници с подобен проблем, докато отговарянето на всеки поотделно по мейл ще ми отнеме съвсем излишно време. Нямам задължението да отговарям на всеки въпрос, тъй като някои участници ми задават или отговори или направо сипят обвинения. Независимо от това съм се старал да отговарям на почти всеки участник.
5. Ваше право е, когато не сте доволен от действията на модератора, да се оплачете на по-висша инстанция (естествено, трябва да имат поне вид на основателни) . Нямате право, след като модераторът вече ви е отговорил е е пояснил, че смята отговора си за достатъчен да продължавате да му губите времето - има си процедура как трябва да постъпите. Не сте получили бан досега заради тези си действия само заради това, че се надявам сам да разберете каква грешка допускате. Нямам сметка да банвам от форума участници, които имат шанс да разберат грешките в действията си, но също така нямам сметка и да споря с тях по 3-4 дни и да им отговарям едно и също, при това без някакъв забележим ефект.
6. На повечето зададени в тази тема въпроси има вече отговор в другите теми на рубрика "Помощ" .
7. Тъй като в тази тема вече няколко страници няма нито един постинг по тематиката й, а се отнася за модериране и се намира в рубрика "Помощ" , т.е. не само , че не ме улеснява с добри идеи от участниците, но и ме ангажира постоянно, то я поставям в режим IBTL.
bot
12 Сеп 2006 16:24
Мнения: 2,832
От: Bulgaria

IBTL
Calina Malina
12 Сеп 2006 17:10
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
"Injustice By The Law"
Това ли означава горното съкращение?!!


In Before The Lock



Редактирано от - bot на 12/09/2006 г/ 18:07:12

Хитър 5ър
12 Сеп 2006 17:48
Мнения: 2,501
От: Bulgaria
Боте,


1. Тази тема НЕ НАРУШАВА нито едно от правилата на форума и Вие го знаете добре.


2. Да, написах писмо до редакцията, защото вече знам че писането на имейли до вас е равносилно на разговарянето и тук със Вас - безполезно, поради липса на диалог. Време на редакцията не съм загубил, защото тази редакция така и не ми отговори на поставените въпроси. А оплакването беше напълно основателно - в противен случай Вие щяхте да отговорите конкретно на поставените въпроси "Защо беше изтрито...".

Между другото защо редакцията не ми отговори, а го направихте Вие? Защото ОПЛАКВАНИЯТА ОТ АДМИНИСТРАТОРА ОТИВАТ ПРИ... АДМИНИСТРАТОРА. Това означава, че в правилата на форума е залегнала една огромна лъжа към всички форумци - че вестникът има контрол въурху администратора. Това е гавара с тези, от които вестникът си изкарва хляба.


3. Няма никакви лични нападки в темата или поне нищо което да надвишава средното за форумите. А въпросите зададени към Вас, и засягащи конкретната тема, така и останаха без отговор - вие просто не искате да отговорите, защото нямате убедителен отговор.


4. Вярвам, че ви засипват с въпроси и обвинения. Не мислите ли че щом е така, значи има причина? Не Ви вярвам, че сте отговаряли, защото виждам как НЕ ОТГОВАРЯТЕ, нито на мен нито на Трите топки. Това бяха конкретни въпроси по ВАШИ ПРОВИНЕНИЯ.


5. Чувате ли се какви ги говорите? Аз ви питам, Вие ми теглите един сиктер и смятате, че това ми е достатъчно и че нямам право повече да ви досаждам. По коя точка драги?

Имам право да Ви търся сметка до дупка за извършени от Вас нарушения, засягащи ме.


6. На нито един от зададените в тази тема въпроси няма отговор нито в другите теми на Помощ, нито тук и Виев много добре го знаете.


7. Темата знаете кой я разводни - Вие и още двама-трима. А сега се опитвате да се измъкнете защото бяхте притиснат от фактите. Защото се видя какви ги вършите. И го направихте тъкмо когато обявих, че ще направя анализ, от който да извлечете нужмите Ви поуки и идеи. Слагате я в посочения режим, защото Ви е страх от истината.






Редактирано от - Хитър 5ър на 12/09/2006 г/ 17:52:58

bot
12 Сеп 2006 17:52
Мнения: 2,832
От: Bulgaria




пъпна връв
20 Сеп 2006 11:18
Мнения: 131
От: Bulgaria
и аз мисля така
Добави мнение   Мнения:140 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7