Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Седмото клеймо
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
4uka
15 Сеп 2007 12:31
Мнения: 3,111
От: Bulgaria
Нютоне, не знам дали сме били окупирани от СъСъСеРъ, но зам че сега сме под US подметка - ползват ни само за изтривалка
4uka
15 Сеп 2007 12:34
Мнения: 3,111
От: Bulgaria
007 написа
Петьо Стоянов беше достоен и почтен президент. Той не е бил никога подлога на държавна сигурност и не е имал псевдиним "гоце", не е писал доноси против колегите и приятелите си във времето преди да бъде президент.
Желаем ти успех Петьо! И ако имаш време подрънквай малко с китарата!

да бе -неговият псевдоним е .... друг
4uka
15 Сеп 2007 12:41
Мнения: 3,111
От: Bulgaria
Титлата Цар е наследствена и за това, че временно е станал министър председател на една незаконна република не може да му отнеме титлата,

Е нЕма цар дето да е станал премиер, партиен лидер, въобще да участва в паритийната дейност.
Това е в разрез с принципите на монархията, която за това е наследствена, щото царят да не се чуди депутат ли да бъде, председател на партия или палячо
reality
15 Сеп 2007 12:56
Мнения: 202
От: Bulgaria
ole -
Agenta ...Петьо Стоянов беше достоен и почтен президент. Той не е бил никога подлога на държавна сигурност и не е имал псевдиним "гоце", не е писал доноси против колегите и приятелите си във времето преди да бъде президент.
Желаем ти успех Петьо! И ако имаш време подрънквай малко с китарата!
Май доста ни дрънка(издрънка) всички с таз негова китара, а най-издрънкани си оставате пак онез скачащете на Батемберг- сещаш се нали !? Някой са влезли в ритъм и още не могат се откъсна от амплитудата, други тихичко - охолно си живуркат- а ти ?
Графът
15 Сеп 2007 13:19
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
За достойнство да се говори след опита му да се настани евродепутат е доста пресилено. И след предхождащите му отчаяни премятания – съгласен съм с ole-le. И също като hamer мисля, че тоя солидно закъснял “жест на достойнство” по никое време сигурно има друга подплата. Но това е само предположение от моя страна. Сигурното е едно – подобни личности, свършили някаква “работа” при провал могат да разчитат на “благодарност”. За да не съм голословен: германския план “Маршал” в отчет (качен в интернет) за 2003 г се споменава “BULGARIA Fiscal Year 2003 Petar Stoyanov Centre for Political Dialogue, $25, 000 to support the creation and start-up costs of the Centre. Fiscal Year 2002”.
Е, вярно, че други (като Центърът за изучаване на демокрацията или Центърът за либерални стратегии) са получили по-едри суми, но и това е нещо (и предполагам не единствено!).


______________________
Четенето изморително, мисленето - главоболно... Барем писането остава!
Нютон
15 Сеп 2007 13:22
Мнения: 485
От: Bulgaria
4uka, ако незнаеш погледни паметника на Альоша в Пловдив и ще се досетиш.Колкото до това, че ни ползват за изтривалки, то не е от сега.Итриха биографията на нашия роден социалистически Папа със Сергей Антонов, С мед. сесстрите, разни чадъри, търговии с оръжие и т.н.и това ще продължи докато сме република без банани.Вднага ще се промени всичко, когато си отиде по местата и с със законното държавно устройство.Работата е там, че сами си вредим и то не е от вчера.Сега сме в ЕС и имаме шанса да избираме, най-доброто държавно устройство, което се предлага в Европа, а ние не искаме да се пуснем от тази република, в която още комадват старите комунистически традиции и кадри и оплюхме най-авторитетното си лоби пред комадващите Европа монархии.С такава република, няма начин да не ни ползват за изтривалка.
Sistova1
15 Сеп 2007 13:30
Мнения: 832
От: Bulgaria
Петърчо Стоянов не загуби изборите през 2001 г., затова, че се преименувал на Виктор ; тогава още не се знаеше тази негова розова метаморфоза. Загуби, защото Сиемон обяви, че техният кандидат е Петър Стоянов и той легна на тази "слава". Тук сбърка с изчисленията си, защото от БКП-на Спасов дадоха гласа си веднага за Първанов, бидйки върли антимонархисти.А те не са никак малко- 500 000.Симеон знаеше, как да елимирина СДС за сметка на Пръванов.Той е длъжник на своята партия, бидейки учредител №1 още от 09.09.1944 г., кагато още не е имало БКП, .Симеон в същност, в молбата си, предлага именно това-да има БКП. И никой не е можел да възрази, след като "царят дава".
babite
15 Сеп 2007 13:56
Мнения: 598
От: Bulgaria
Петър Стоянов не загуби изборите, а бяха фалшифицирани в полза на Първанов, заради споразумението подписано на остров Малта и от Горбачов, че комунистите поемат задължението безпрекословно сами да си разградят комунизма, докато му дойде времето, да да се въстанови напълно демократичния ред в източна Европа.Колкото до нашата република тук и сега, със вградения в нея комунистически манталитет, има смисъл да се запази като такава, ако великите сили са решили след някоя и друга година да ни прехвърлят във сферата на влияние на Китай.Ако ще ни интегрират наистина към европейските структури и държави, най-добре и бързо това ще стане, ако приемем такова държавно устройство каквото има Испания, Белгия или Холандия, а обстоятелствата са такива, че това може да стане много по- лесно отколкото може да го направи Латвия или Естония.
4uka
15 Сеп 2007 14:18
Мнения: 3,111
От: Bulgaria
Нютоне, явно искаш монархия с цар Симеон (чо), та той в момента е коалиционен партньор с БКП и ТР(Турската Република), да не се бъркаш с БСП
kordova_03
15 Сеп 2007 14:46
Мнения: 2,081
От: Bulgaria
Резултатът от този акт е, че опитвайки се да се закрепи твърдо на "Раковски" 134, трябваше да се кара с всичко живо от бившите си съпартийци, били преди него на върха.

Това можеше и да не стане, ако не се беше върнал в политиката тогава.(а мисля, че имаше и такива изявления от негова страна след неуспешния избор).
Сегашната му постъпка е достойна, независимо от подбудите.Но, едва ли ще бъде последвана от други.
Нютон
15 Сеп 2007 15:42
Мнения: 485
От: Bulgaria
4uka, май незнаеш, че монархията е институция и държавно устройство, което няма нищо общо с комунизъм, фашизъм или републики, освн, че монархията ги е измислила, за да може по-лесно да маниполира другите държави, които ги обезглавиха чрез войни и револщции и като пожизнена власт, налага волята си, над еднодневките във републиканската власт.Кетърберйския Епископ и глава на англиканската църква в една известна реч каза, че "на плещите на Англйската монархия тежи управлението на света", а личност от ранга на папата знае какво говори.Не мисли, че англйската кралица самостоятелно управлява света.Управляват го личности с пожизнена власт вкарани в рамките на монархическа институция, начело с кралицата, натрупали многовековен опит в управлението на държавата и запазването на интересите и.Колкото до Симеончо можем да се възползваме от това, че са братовчеди и ще пазят интересите си взаимно при новите условия в Европа.Ако сме черногледи можем съвсем да се закопам.
Сократ XII
15 Сеп 2007 16:19
Мнения: 685
От: Bulgaria

Първо, за авторката, статията и постъпката на Петър Стоянов. Само с едно няма съвсем да се съглася: както една птичка пролет не прави, така и действията на Петър Стоянов няма да имат ефект върху политическата система у нас.

________________________________
Морал - това са интересите на другите

Редактирано от - Сократ XII на 15/9/2007 г/ 17:05:18

Сократ XII
15 Сеп 2007 16:27
Мнения: 685
От: Bulgaria

ole-le, мисля, че този път не си прав с анализа си. Ако и Петър Стоянов да е направил провиненията изброени от теб, то със сигурност не е било умишлено, а просто от безизходица и слаб характер. Но слабия характер е характерен за всички български президенти от Желю Желев та до Георги Първанов. Не стига, че президентската институция е със слаби правомощия ами и на нея се слагат слабохарактерни хора, които не използват и това, с което разполагат за да повлияят поне малко на събитията. Но това изглежда е част от посттоталитарния ни модел на развитие - анонимна власт (в лицето на 240 непознати или малко познати депутати) и лична безотговорност (произтичаща от анонимността).


________________________________
Морал - това са интересите на другите
Сократ XII
15 Сеп 2007 16:42
Мнения: 685
От: Bulgaria

KRAKRA, за първия постинг за "Царя".

Нютоне, ти какво всъщност искаш?! Монархия като тази във Великобритания или Швеция? Ами там монарха има само и единствено представителна роля! Или искаш монарх, който и да управлява? Ако е второто, то вече го имаме: вече 6 (шест) години Симеон управлява! Обаче резултат просто нема! Това, че са ни приели в ЕС, както се вижда, почти нищо не променя. Една Сърбия, дето преживя не знам колко войни и ембарга, като че ли има по-висок стандарт от нас! Айде моля, стига с това - приели ни тук, приели ни там. Голяма работа като са ни приели. От това нищо автоматично не следва. И преди бяхме приети във Варшавски Договор и СИВ ама нито цъфнахме нито вързахме! И преди бяхме най-бедни и сега сме. И Симеон с нищо не променя обстановката. Както беше многократно казано, Симеон се срасна със средата и стана един от нея. Средата се оказа по-силна от човека!

Та всъщност, Нютоне, какво всъщност (какъв Цар) искаш ти?


________________________________
Морал - това са интересите на другите
Sta
15 Сеп 2007 17:01
Мнения: 5,780
От: United States
Вярно че доста сини лидери бяха "изядени" от СДС. Случая с П.Стоянов обаче е по-различен. Той самия се опита да "изяде" СДС и затова така се получи. Последния значим принос на П.Стоянов къс СДС е, че изгони Надка. Който обаче незабавно компенсира, като назначи себе си на нейно място.
*
Най голямата политическа грешка на Стоянов беше "Ваньо, кажи си". Един мъж след като каже А, казва и Б. След като Ваньо не си каза, Петьо трябваше да каже какво е имал предвид. Излезе, че екс-президента не е загрижен токлова за това което става в държавата, колкото за Ваньо К. И след като получи недвусмислено неодобрение, си затрая. С един удар вкара 2 автогола в синята врата. И двамата с Костов получиха по една голяма черна точка в очите на привържениците на СДС.
*
И разбира се, активното влизане в политиката след сдаване на поста също беше голяма грешка.
Сократ XII
15 Сеп 2007 17:08
Мнения: 685
От: Bulgaria

"Ваньо, кажи си". Един мъж след като каже А, казва и Б. След като Ваньо не си каза, Петьо трябваше да каже какво е имал предвид.

Напълно съм съгласен!
Както казах, ако Петър Стоянов може да бъде обвиняван в нещо, това е слабохарактерност! Като същото важи и за Желю Желев и за Георги Първанов.

________________________________
Морал - това са интересите на другите

Редактирано от - Сократ XII на 15/9/2007 г/ 17:12:06

Sta
15 Сеп 2007 18:24
Мнения: 5,780
От: United States
Силния характер, Сократе, е привилегия само на свободния човек. А всеки президент е заложник най-малкото на поста си, често на повече неща. Затуй дори почтените хора като получат власт се променят. Губят си свободата. Неизбежно е. Следователно, борбата да сменим слабохарактерната личност Х със силната от днешна гледна точка Y е безнадежна и вредна. Дори когато говорим за смяна на статуквото, истината е че друго статукво е проблема, не дясно-лявата въртележка. Трябва да сменим правилата, за да не е толкова голяма зависимостта ни от власт имащите, като се имат предвид неизбежните им професионални дефекти. Нещо като с шофьорите - може да ни претрепят някъде или да ни дигнат кръвното яко, но в масовия случай ни доставят за където сме тръгнали. И най-големия кибритлия шофьор да ти се падне, обикновено разликата почти не се усеща. С две думи, правилата са такива, че ти е все тая кой е шофьора. Има минимален риск и толкоз. В интерес на истината, малко по малко се променят нещата в тази посока. Но много бавно. Нямам за кога да ги чакам.
Сократ XII
15 Сеп 2007 19:09
Мнения: 685
От: Bulgaria

Sta, с последните ти три изречения съм съгласен. За останалите мога да споря, ама не сега...


________________________________
Морал - това са интересите на другите
nanyac
15 Сеп 2007 19:31
Мнения: 6,614
От: Bulgaria
Ох подгизнах вече. Подгизнах от сълзи по тоя или оня дето стават от софрата. Защо стават е ясно: изръчкани от лактите на сътрапезниците. И със сигурност не стават гладни. Нито те нито родата им. Само малко е тъжно да ставаш като има още баница. Освен ако не си поканен на друга вечеря.
Казва гудбай на политиката а? А защо не КАЖЕ другото? Петре КАЖИ си бе, недей мълча кат ...! Мълчи. Защото има ехо.
Perkele
15 Сеп 2007 19:57
Мнения: 2,929
От: Bulgaria
oн бат петьо (нарочно е с малка буква), за кой пореден път си "тръгва завинаги"?! смешник
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща