Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Седмото клеймо
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Sistova1
15 Сеп 2007 20:46
Мнения: 832
От: Bulgaria
БАБИТЕ!
На остров Малка Горбачов подписа споразумение за съкращаване на ядрените подводници. Охрана му беше екип от България, борчета, начело с Илия Павлов. Затова казваха, че бизнесменът Павлов започнал с рязане на подводници в Италия.Анадъм му?
VOCI
16 Сеп 2007 02:38
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Да , ама не в Италия , ами първата руска подводница Илийката я продаде за рязане точно в МАЛТА ! Символично .
smarty
16 Сеп 2007 04:25
Мнения: 1,271
От: USA
Нютон
[Златен][226]
15.9.2007 г. 08:18:36 Клеймото на историята си сложиха сами, като вместо да се прегрупират около Царя, те изпълниха ченгесарското поръчение да го оплюят и по този начин да променят съдбата и съществуванието на БСП в положителна посока "
Нютон, Блестящо!
А_така
16 Сеп 2007 08:09
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Бат Петьо кажи си, ние ще те разберем!
Zmeja
16 Сеп 2007 10:17
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Бат Петьо е ясен. Всички сме в правото си да го сочиме с пръст, като на предизборния плакат да викаме "Той е...!" и след многоточието всеки да си слага каквито иска епитети или квалификации. Но не мога да се въздържа да не препостна нещо, което един прекалено умен човек е прозрял преди цели 500 години, погледнал е светът и по-конкретно на "божествената монархия" с човешки очи, а форумните "царедворци" още не могат да проумеят. Имам чувството, че Ротердамски освен реалистичен поглед и аналитечни способности е притежавал и пророчески дар.
-----------------------
ЕРАЗЪМ РОТЕРДАМСКИ ("Възхвала на глупостта", LV. ЦАРЕТЕ, 1508 г.):
"Ако тия хора (царете и знатните придворни - б.м.) имаха само капчица здрав разум, какво щеше да бъде по-тъжно и по-заслужаващо да бъде отбягвано от техния живот? Не би помислил с клетвопрестъпление и убийство да си присвоява власт никой, ако добре прецени колко голям товар приема върху плещите си оня, който желае да бъде цар. Този, който поема кормилото на управлението, трябва да се грижи за обществените, а не зе частните си дела, трябва да мисли само за общото добро; той не трябва да отстъпи дори на един пръст от законите, на които сам е създател и пръв изпълнител; трябва да следи за неподкупността на всички длъжностни лица и на съдиите; той е винаги пред очите на всички и като спасителна звезда може да носи спасение за човешките дела със своите чисти нрави или пък като смъртоносна комета може да докарва най-страшна гибел. Пороците на обикновените хора или не се забелязват, или пък не стават известни на мнозина. Голямото богатство на владетлите обикновено ги отклонява от правия път. Колкото повече имат около себе си наслади, слободия, ласкателство и разкош, толкова по усърдно трябва да се стараят и повече да внимават, за да не сбъркат и да отстъпят от своите задължения.[...]
Представете си мислено сега (а такива хора наистина има) един човек, който не познава законите, почти враг на общото благополучие, загрижен само за своите лични благополучия, [...], мразещ науката, мразещ свободата и истината, който не мисли за нищо по-малко нежели за благополучието на държавата, но всичко мери според своята страст и лични изгоди! Поставете на такъв човек златна огърлица, [...] сложете му корона [...]; дайте му скиптър [...]; наметнете му най-после и червена мантия[...] Ако владетелят съпостави тия свои украшения с живота си, смятам, че ще се засрами от гиздилото си и ще се уплаши да не би някой весел присмивач да се надсмее и пошегува с цялото това трагическо облекло."
-----------------
(Съкращенията направени от мен са незначителни.)
[/right]
verislav
16 Сеп 2007 12:55
Мнения: 1,177
От: Bulgaria
Петър Стоянов правилно постъпи като се махна от НС. Там някои хора си изкараха целия трудов живот. Ама вече намаляха тези които им слушат глупостите. Някои вече са други държави и не им пука за българския парламент. Други са в България, но гласуват само така между другото и се спасяват самостоятелно в живота.
hamalin
16 Сеп 2007 13:06
Мнения: 1,752
От: Bulgaria
балалайка
Вълчо
16 Сеп 2007 14:22
Мнения: 2,798
От: Bulgaria
Sta,
Сократ XII
16 Сеп 2007 17:57
Мнения: 685
От: Bulgaria

Да припомня и думите на Лорд Актън:
Властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно!


И все още очаквам отговор от "царедворците": Какъв Цар искате - такъв с абсолютна власт, с представителна такава или нещо друго? Защото с днешна дата, струва ми се, че освен в арабските емирства, царете (европейските поне) са само с представителни функции!!! Е???
(Или и вие не знаете точно, ама ей така си искате, колкото вятър да става.)


________________________________
Морал - това са интересите на другите
Сократ XII
16 Сеп 2007 18:02
Мнения: 685
От: Bulgaria

И всъщност, това дето го искате, дали и Симеон го иска?! Ако да, защо не го каже ясно и недвусмислено?! Или може би още не му е времето?! Ама като гледам как вървят нещата, времето става все по-лошо и по-лошо...


________________________________
Морал - това са интересите на другите
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3