Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Белият дом склони да спаси автогигантите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:144 Предишна Страница 3 от 8 1 2 3 4 5 Следваща »
rossenf
08 Дек 2008 05:52
Мнения: 1,956
От: USA
oIo Да не говорим че някои от тия марки трябваше да са изчезнали доста отдавна - Мъркюри, Буик, и разни такива. В природата празно нема - ако има търсене на колите които те произвеждат, на цената на която ги произвеждат, ще ги произвежда някой. Ако не - ами ще оцелеят тези които произвеждат такива коли които се търсят на цена над производствената.
Не виждам защо трябва от моите пари да се поддържат неефективни фирми, със арогантен, мързелив и некадърен мениджмънт, липса на визия и нежелание за промяна. Ако не аз не искам да си купя кола от тях, правителството ще ми вземе парите и ще им ги даде на тях? Да не говорим че един чаптър 11 нема да им се отрази никак зле да се отърват от всичките паразити де са ги налазили (дург е въпроса че те самите са си ги натресли доста от тия паразити).
A Bulgarian in the USA
08 Дек 2008 06:52
Мнения: 2,540
От: United States
Изчезването на американската автомобилна индустрия е заплаха за националната сигурност и ще удари яко по престижа на Америка. Има предел, до който може да бъде унижавана една нация, от там нататък се включват аварийните. То вярно, че на педерасите от Холивуд, Сан Педерасциско и НЙ, както и на плужека Мур, не им пука, какво ще стане със САЩ, но останалите хора не са така. От тук нататък ще гледаме шоу - национализъм, расизъм, протекционизъм.
*
Американските коли са си много хубави, возят комфортно, винаги са първи по надеждност. Аз в японска кола или корейска каруца не се качвам. Причината за срива, е че в американските фирми има лакоми профсъюзи, а в японските и корейските няма. Тук може би Обамича ще помогне с плана си за масова профсъюзация.
*
Ще се радвам много, ако Америка си изтегли войските от Япония и Кореа. Да ги видя какви коли ще произвеждат тогава, може би Ни Ва. САЩ им даде всичко на тези жълтури - технологии, пазари, спаси ги от комунизма. Америка прави гигантски военни разходи да ги пази тези плужеци, а пък те понеже нямат такива харчове, инвестираха всичко във граждански технологии, и сега идват и убиват американската индустрия. Е така няма да продължи дълго, бушоните са пред стопяване.
*
Трудно ще бъде да се възстанови автомобилната индустрия чрез банкрут. Кой ще си купи кола от такава фирма?
*
Това лято бях наел Buick Lucerne за около 2 седмици и обикалях с него Калифорняи, вкл. и по планините. Фантастична кола.
oIo
08 Дек 2008 07:27
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Америкен, разбира се, че имат прекрасни коли. По-точно - има всякакви - както хубави, така и пълни дървета. Същото важи и за всички останали автомобили - не само за американските. Въпросът е производителите да бъдат поставени да се развиват при равни конкурентни условия. Който оцелее на пазара - печели. Който не - удря кепенците и отива при адмирал Чабаненко да развива нанотехнологии. Фактът, че японци и корейци построиха десетки заводи в Америка говори достатъчно ясно. Но техните заводи са нови и местните им клонове нямат огромните задължения на американските производители по раздутите пенсионни, здравни и тути кванти профсъюзни фондове.


Но, кажи ми, кой ще бъде онзи смелчага, който ще разгони профсъюзите в Америка, както Рейгън разгони профсъюза на алчните авиодиспечери. Днес на мода са гозамбо-обамбо и други соушъл игнорантс. Затова временно ще се примириш, че се налага с данъците си да плащаш софрата на обама-нейшъна. Нема как.
paragraph39
08 Дек 2008 07:44
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТЪЙ-тъй?!
Значи, майната им на "Свободната Пазарна Икономика" и на "Светата Конкуренция"?! Сиреч, майната му на ЧАСТНИЯ Капитализъм- Държавата да се меси и да "помага", когато частният капиталист се издъни! А?!
Сега държавата САЩ ще подпомага сащските капиталисти- да излязат отгоре на японските и корейските! Ами ако държавите Япония и Южна Корея и те решат, като държавата САЩ- да подпомогнат своите си капиталисти, за да излязат те ПАК отгоре на сащските?!
И докога така- до края на Света ли/ до края на Капитализма, де!/?! Е?!
paragraph39
08 Дек 2008 07:55
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
OLO,
Преди да става въпрос за "голямата вина на профсъюзите в САЩ", редно е да стане въпрос за размера на Заплатите на сащските спрямо японските и корейските автомобилостроители, както и за размера на Печалбата на собствениците на автомобилостроителните фирми в САЩ и на тези в Япония и Южна Корея! Или за т.нар. Производителност на Труда в автомобилостроенето в САЩ, от една страна, и в Япония и Южна Корея- от друга!
А и за набиращото ръст и конкурентност автомобилостроене в Народна Република Китай е добре да стане въпрос!
Е, и за "Свободното Пазарно Стопранство" и за "Светата Конкуренция" трябва да се каже някоя и друга дума- може и Епилог!
paragraph39
08 Дек 2008 08:03
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Впрочем, "Ранд Корпорейшън" и едноокият мистър Ран от САЩ ни казваха- а "демократите" ни козируваха и изпълняваха!- Държавата ни да продава, а НЕ да спасява!
Що тия НЕ казват сега същото и на тяхната им държава/САЩ/- да продават автогигантите, а НЕ да ги спасяват?! Както България продаде "Нефтохим", "Кремиковци", БТК и какво ли НЕ- по съвет тъкмо и на "знатоците" от САЩ!
Или, за нас-тъмните балкански субекти, може, но за галените деца на Света-сащците, НЕ може?! А?!
A Bulgarian in the USA
08 Дек 2008 08:08
Мнения: 2,540
От: United States
olo, дупе да ни е яко с Обамича.
*
Параграфе, китайските коли ще са евтини, щото братската компартия държи класовия хегемон на дневна дажба от паничка ориз. Като унищожим американските автомобилостроители, ще видим китайските на американския пазар. Тогава японци и корейци ще изквичат на умряло.
oIo
08 Дек 2008 08:09
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Иве, ти сякаш не си добре дошъл в кочината. Нещо се учудваш. А Огнян Стефанов, когото потрошиха с чукове и лостове? На това му викат From Gotzeland with love.


Параграфе, не по-високо от Нефтохима.
ivo kunchev
08 Дек 2008 08:14
Мнения: 5,363
От: United States
Парграфе страшно си обучен... И носиш интелект! ...А и език.. Пишеш добре... За световните проблеми... Както едно време. Ти го питаш що няма хляб а той:Като имаме предвид световната криза и т.н.....
Що не драсна един ред за проблема за който писах под всички теми!???
hamel
08 Дек 2008 08:15
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Пак неква сбирка на подплашени пиндоси. Хванете се за ръце и запейте: "Ще ни бъде, ще се опрайм".
ЗИП
08 Дек 2008 08:36
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Нормално е в Реднистан да изчезне автомобилното производство, не е лъжица за тяхната уста
Zmeja
08 Дек 2008 09:03
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
По данни на Китайската асоцияция на автомобилопроизводителите, в периода януари-ноември в страната са били реализирани повече от 6, 16 млн пътнически автомобили, което е с 8, 87% повече от продадените за същия период през миналата година. Темпът на нарастване на продажбите, обаче в сравнение с 2006 г се е намалил с 10%.
***
Китайската компания Леново е разработила първия в страната суперкомпютър, наименован "Шентен 7000", който извършва 106, 5 трлн действия в секунда. Както пише в."Бейцзин жибао" на 15 декември компютърът ще бъде предаден на Академията на науките на Китай. Този тип компютри ще намерят широко приложение в научните изследвания, образованието, метеорологията и др. сфери.




ivo kunchev
08 Дек 2008 09:25
Мнения: 5,363
От: United States
А, много разбираме от автомобилостроене... Спецове... Кога Форд създаде първата автоматична линия за производство на автомобили? Айде ще ви кажа 1930. През 1965 любимата ни игра беше да седим на пейките на кръстовището булевард "9 септември" и ул.Житница и да броим колите. Всеки трябваше да си заплюе определена марка. А те бяха 5 - Волга , Москвич, Победа, Варшава и Рено... На който му се паднеше да брои за Рено си беше загубен от всякъде...А иначе световните проблеми ги разбираме ... Това автомобилостренето е като бебешка кашичка - гълтаме го и питаме с очички :Е това ли беше?
hamel
08 Дек 2008 09:37
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Забрави Шкодите. Първата ни кола беше една Октавия.
ivo kunchev
08 Дек 2008 09:52
Мнения: 5,363
От: United States
Хамел , шкодите бях след това ... както и вартбург- delux , по късно и tourist!!
По това време мечтата беше рено-дофин... Ебати готината сапунерка!!
ivo kunchev
08 Дек 2008 09:57
Мнения: 5,363
От: United States
ЗИП ти качвал ли си се в ЗИЛ??
oIo
08 Дек 2008 10:01
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Той от джуган слиза: ЗИП Запасные инструменты и принадлежности
hamel
08 Дек 2008 10:04
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Нашта я взехме 63-та.
Впрочем, баща ми, лека му пръст, кажи-речи я подари на един серсемин, който я направи на нещо като пикап. Последно я видях преди 2-3 години - сърцето ми се сви. Но чувам, че още е на ход.

Редактирано от - hamel на 08/12/2008 г/ 10:08:00

товарищМаузер
08 Дек 2008 10:05
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Аз продължавам да твърдя че поне една от гойните свинки на американската автоиндустрия ще става на бахур за славата на нюню дийла. Поне черпаклиите-обамяни ще си отядат на топъл бахур осигурен по уелфеър линия. Юруш с черпаците и Обаму Акбар!
Han
08 Дек 2008 10:21
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Причината за срива, е че в американските фирми има лакоми профсъюзи, а в японските и корейските няма.
Льоши, льоши профсъюзи!
Да разбирам ли, че в САЩ през мексиканската граница се е промъкнал социализъм, лошите мързеливи работници ползват 30 дни платен годишен отпуск, за 10к заплата работят по 40 часа седмично, фирмата им плаща два пъти по 10 дни зимна и лятна почивка?
Да разбирам ли сищо така, че американската производителност на труда (както нежно се нарича нивото на експлоация на хората) крета на предпоследно място в света?
Добави мнение   Мнения:144 Предишна Страница 3 от 8 1 2 3 4 5 Следваща »