Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Българската криза и антикризисните политики
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:308 Предишна Страница 3 от 16 1 2 3 4 5 Следваща »
paragraph39
17 Мар 2009 04:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
1/2 от десните няма да гласуват за синята коалиция, заради Костов
Близо 1/2 от десните избиратели няма да подкрепят коалицията СДС-ДСБ заради Иван Костов. Това сочи анкета от сайта news.bg. От общо гласувалите 286 души 156 са "за", а 94 казват, че няма да подкрепят дясната формация на предстоящите избори. Повече от половината несъгласни твърдят, че причината за това е влизането на Иван Костов в общите листи. Противоречието вътре в партията на сините е толкова голямо, че се очертава възможност наистина заради ДСБ СДС да се разцепи, предупреди преди дни Пламен Юруков.../в. "Атака"-16.03.2009/

Gozambo
17 Мар 2009 04:44
Мнения: 7,892
От: 0
Политикът Иван Костов имаше шанса да бъде начело на българското правителство в един решаващ момент, когато България беше на кръстопът. Той използва този шанс за да съсипе България. Неговото име го свързвам само с ликвидации, без да съгради нещо. Сега се оплаква, че тогава не му разрешили отвън мерките, които сега се прилагат от Запада. Това го приемам като лично признание, че е вършил мръсното си дело под диктовка отвън.
Излишно е дори да се чете. нека си върви по живо по здраво и да не бере дерт какво ще правят сегашните и следващите управници! От него нито съвети, нито мнение трябва да се иска.
България има нужда от нови политици, а не от съветите на доказани негодници.
paragraph39
17 Мар 2009 04:49
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Май, на Иван Костов бяха думите "Ами ако България наистина е участвала в атентата срещу Папата?!"!
Френската журналистка Румяна Угърчинска: Заговорът срещу живота на Йоан-Павел II е дело на ЦРУ - Натиснете тук
oIo
17 Мар 2009 05:01
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Харесва ли ви или не, Костов ви е съставил една много стегната

програма за управлениеПри това много конкретна програма. Контрастът с всички останали политически субекти, които разтягат кахърни общи приказки, е поразителен.


За съжаление, в Kенефа не харесват Иван Костов. Нищо, че той, другари, е your only friend. Натиснете тук
K9
17 Мар 2009 05:09
Мнения: 1,525
От: USA
Хубав анализ
Костов може да е направил и грешки, но на фона на Симо, Жан, Беров и Луканката е като ангел.
Светло Пиво
17 Мар 2009 05:14
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
paragraph39 мисля че си се объркал. Думите на Костов бяха за сестрите в Либия, а не за Антонов и папата. И всъщност, защо се ловиш за думите, след като никой все още не е наясно, дали наистина БКП е имала пръст в атентата, както и сестрите, дори и неволно да са имали случай за заразяване. Знаеш ли цялата истина или просто си намираш повод, да покажеш отрицателното си отношение към Костов. Не се притеснявай, аз не го защитавам. Аз оценявам това което знам. Ако той е съгрешил толкова, то нека си поеме заслуженото и да бъде осъден........
paragraph39
17 Мар 2009 05:32
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
СВЕТЛО ПИВО,
Май си прав?!
Май това бяха думи на другия "син корифей"- Желю Митев Желев?!
Благодаря за поправката!
Bay Hasan
17 Мар 2009 05:39
Мнения: 8,555
От: United States
За Костофф не знам, ама Светло Пиво наистина заслужава адмирации.
За толкоз много години у форумо, язека за пръв път видим толкоз дълго/и що годе съдържателно/ списувание от тоа юнак.
Маладец.
Hawkeye
17 Мар 2009 05:46
Мнения: 106
От: USA
Костов пак показва че е единствен "в час".
Четете и преписвайте червенотиквеници.Па може нещо и да влезне у кратуните.
E6
17 Мар 2009 05:56
Мнения: 29,550
От: 0
Като бях ученик беше много модерно да се играе шах в беседките пред нашия блок.Изнасяха се по 3-4 шаха и се разгаряха люти партии.Даже и шахматни часовници си купихме с общи пари да се играе блиц по правилата.Естествено имаше и много кибици.Един от тях имаше странното свойство да дава много умни съвети като зрител, а като седнеше да играе, падаше съвсем балъшки.На въпросите ни на какво се дължи, той отговаряше: "Ами отстрани по-добре се вижда"...
Горе-долу това е и Костов за мен.Преди да дойде на власт а и по време на премиерстването си не ме беше впечатлил с нищо.Откакто падна от власт и след годината мълчание, Костов изведнъж започна да говори интересни и умни неща.
Май и той отстрани ги вижда нещата....
Спасението на България е експертен кабинет, изпълняващ програма около която са се обединили всички политически сили, строго контролиран от ЕС.Това е, друго няма!!!
ivo kunchev
17 Мар 2009 06:01
Мнения: 5,363
От: United States
Януари 98-а. С моя приятел Борко излизаме от барчето на Театъра на Нродната Армия. Около 5 следобед. Бай Мишо портиера казва:Ей момчета я вижте кой е на другия тротоар! Ей там под кестена... Иван Костов дето ни е..а майката!
А беше само 1998 -а... Аз по това време си бях Костовист отвсякъде.Притесняваха ме мазните мутри на Бакърджиев и Божков ама си казвах :Ването знае какво прави!!
Няколко години по-късно царя си дойде и всички ние излезнахме на бул. Ленин да го посрещаме и плачехме от радост. Даже царицата казала на майка Му :Я, ама той наистина бил цар!!
И така си беше - така го посрещнахме - човек който има всичко на този свят и който се завръща в бащиния дом за да помогне на обърканата си родина. Или народ.Ха!!И сега Ването пак иска да се завърне.... Е няма да стане... Н е може да ядеш от паницата в която вече си плюл... Извинете за сравнението...
Gozambo
17 Мар 2009 06:03
Мнения: 7,892
От: 0
От Костовата програма нищо не зависи. Колкото е зависело по негово време, толкова ще зависи и сега. Нека първо обясни защо на времето прави шокови терапии, разбойнически приватизации и безумни ликвидации, докато жена му въртеше контрабанда петрол за Сърбия? Да обясни кой отвън не му е разрешавал да вземе подобни мерки, като сегашните?
Разбирам носталгията на костовите кадри, които здраво мезеха по негово време, но на подобни издухани политици не си струва да им отделяме време.
E6
17 Мар 2009 06:10
Мнения: 29,550
От: 0
Изборите май почват да ми стават интересни и то с евентуалните резултати.Като гледам каква песен избраха за Евровизия, каква Мис България коронясаха.... Какви ли политици ще станат депутати а и министри??Някой пак ще се хапе на финала....
ivo kunchev
17 Мар 2009 06:27
Мнения: 5,363
От: United States
"Като гледам каква песен избраха за Евровизия, каква Мис България коронясаха.... Какви ли политици ще станат депутати ".
Ами един с каска и нежни маниери се гласи за втори път да управлява , а един друг с бледно лице и изрядна прическа твърди че само той и никой друг, може да бъде втори ибрикчия... Вече бил изкарал няколко години стаж и бил готов за отговорната мисия..
Filosofa
17 Мар 2009 06:29
Мнения: 1,376
От: Bulgaria
Лекцията за кризата доказва преподавателски качества.
Само че, не виждам "Манифеста".....
Похвално за СЕГА е даването на трибуна, което е уважение към читателите.
Интересно би било да предложат и на останалите т.н. политически лидери да напишат нещо СЕГА. Ако откажат е добре да знаем...
oIo
17 Мар 2009 06:43
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Изваждането на България от националния позор "Виденов", таварисчи, се дължи единствено на Костов. С всичките му кусури, Костов не само спаси страната от националната катастрофа, но постави България необратимо в евроатлантическата орбита. И ако днес живеете в Западната цивилизация, а не в постсъветското пространство, мили хора, го дължите на твърдия характер на темерута Костов. Както и да въртите фурнаджийските лопати, фактите са си факти.
rki
17 Мар 2009 06:52
Мнения: 20,973
От: Albania
Единствената разлика между комунистите и костовистите е, че първите венцеславят партията и нейният вожд, а при вторите партия няма - има само вожд.

__________________________________________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
sashkata ot dupniza
17 Мар 2009 07:01
Мнения: 566
От: Bulgaria
Продължава голямото четене.Както и да го разглеждате Иван Костов, той е единствения десен политик -готов за изборите.Другите чакат да го чуят.Още се коментират предишните му статии-кога е било това?Толкова от мен на първо четене.
Apolitichen
17 Мар 2009 07:19
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Изваждането на България от националния позор "Виденов",
се нарича "навличане на усмирителна риза" на политиката каквото всъщност е валутния борд. Заслугата на др. Костов както и на останалата "велика" опозиция по онова време, че валутният борд беше въведен една година по-късно. За нашата посредственост к'во е една година? Каквото е за нашите полит-икономисти съотношението 500 лв. за един долар спрямо 3000 лв. за долар. Разликата е само шест пъти, няма и порядък, сиреч пак сме в зоната от "грешките на растежа". Жалкото е, че валутният борд продължава да е по-добрия избор пред "правенето на политика" от родния "политически елит". Затова не бива да се маха докато "политическият елит" не бъде изметен и комсомолско-комунистическите метастази бъдат напълно отстранени, включително и Костов.
А от "твърдия характер" на др. Костов видяхме как държавния финансов контрол беше заличен (наследство от миналото), което пък после се оказа оправдание да не се търси отговорност от "великите" банкери от Виденово време и след това.
Както и да въртите фурнаджийските си симпатии, фактите са си факти - не може да има верен анализ, ако няма верни отчети -"намаляване до 38% от БВП на дела на данъчните и неданъчните бюджетни приходи" и т.н. (Няма нито един действащ държавен регистър в степен като на "западните цивилизации". Отделно, че Народното събрание приема отчетите за изпълнение на бюджетите с пет годишно закъснение, примерно НОИ, държавния бюджет, просто да се чудиш как някой може да прави анализ като всъщност няма данни. За какво се бесни ОЛАФ и европейците!?). Ако и Костов разглежда осигурителната система като държавно-разходно покривна, то просто няма разлика от Станишев. Последният директно въведе 10% осигуряване направо от държавата, за Костов останаха само още едни 12% за да стане моделът държавен данъчно-осигурителен - със "справедливо" еднакви пенсии и в достатъчно нисък размер за да може пенсионерите по-скоро да се се срещнат с Бог.
San De Cannes
17 Мар 2009 07:46
Мнения: 2,778
От: United States
Костов бил десен политик !? Вие има ли ли сте ляв от 1989 ? Трагедия , след като тази мърша престъпна се дискутира във форума ! Всеки един от тая пасмина след 1989 имаше възможността да покаже какво може и какво не ... Резултатът , драги ми форумци е ... погледнете си странта и я сравнете с това което беше до 1989 ... вече им омръзна и на икономисти и на журналисти да правят сравение и за покуопателната стойност и за социалните програми и за образованието ! Построена е ЕДНА АЕРОГАРА и тя е развалина ... още с построяването си ! Улиците не са пипнати , поне в София ... водопроводите също, градския транспорт също , старите сгради също , новите ... пълна скръб като качество , няма кой и не искат и не могат да ги направят ! Пенсионерите , хората които са изградили с труда си тази държава , нейната матераилна база , са оставени да ... си отиват гладни и болни ... децата им прокудени от такива като умника и Костов и неговото обкръжение, Краус , Бакърджиев ( не може да бутне мавзолея два месеца тоя нещастник ... сграда строена за 7 дни ! ) , Михайлова, Ал Бож ... и какви ли още не идиоти ... Италиански банки приватизират в България и децата на магасара веданга в Италия да се учат ... То не беше Кремиковци, не беше Блакан, не беше градския транспорт , маршкрутки, "Орион" , фонадацията на жена му се занимавала с внос на цигари , кафе и алкохол ...преправяне на законите да обслужват полулегалния бизнес, полипантевци, самоковци, баемилевци ... кюрете в хотел Славия ... илийката павлов ... Ами кой от тези твари не е от костовото време , кой !?
Други смешни доводи във форума ... Костов не бил комунист ! Така ли !? Само той не е май, ... защото всички други се оказаха комунисти ... Странна логика ... българска! Е не е бил , но е кандидатствал и жена му е била партиен секретар ...
И ако това не ви стига , ... Зееви още съди България ! Пълна ви е трагедията , момчета и момичета на демокрацията ... точно защото го има Костов и другите като него, вече 21 години, ... да повторя, ... и няма никой друг .... За 21 години, няма едно ново име в политиката на Бъглария ... а това се отнася и за престъпниците ... все са си същите с малки изключения. Черепа си е точно от това време ...да ... Любен Гоцев и той ... Паси и той ! С Царя се говореше ... още преди ноември 1989 ... когато Филип Димитров се мотаеше с Желю , отец Събев , Елка Константинова, Николай Колев- Босия , бай Милан , Тренчев и другите ... Нищо ново , нали ?
Костов е един от главните виновници в Бъглария властта да е толкова силно свързана с престъпния свят , това да се запомни също !

Редактирано от - San De Cannes на 17/3/2009 г/ 07:47:58

Добави мнение   Мнения:308 Предишна Страница 3 от 16 1 2 3 4 5 Следваща »