Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Костов се усуква край белия кон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:326 « Предишна Страница 6 от 17 4 5 6 7 8 Следваща »
Benedicta
11 Юли 2009 13:18
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
hamel

Хъм, с пламенни постинги, Бени, знайш кво става. На, А. пак е във фризера

Поплачи си - щети мине...
hamel
11 Юли 2009 13:19
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
щото съм се родила момиченце

Моите извинения, г-жо! А ако извинението ми Ви звучи сексистки, още един път извинявайте - за него.

Редактирано от - hamel на 11/7/2009 г/ 13:21:17

metamorph
11 Юли 2009 13:20
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
Некой май много е скитал нощем с белите коне?
Мушшшица
11 Юли 2009 13:25
Мнения: 43
От: Bulgaria
Извинението е прието.
Първото


Но злото е сторено
-- отмиля ми разговорката.
То и работата ми загоре
Берия
11 Юли 2009 13:26
Мнения: 999
От:
И, наистина, не е лошо да се опресни паметта с поглед към архивите на вестника, който четем. Защото предисторията на нещата не винаги се помни.
И така, годината е 2001...

26.04.2001
"За мен е много малка вероятността Националното движение "Симеон II" да се яви на изборите." Това каза премиерът Костов по време на дискусия в Американския център за инициативи във Вашингтон.

В София Върховният касационен съд насрочи за петък, 27 април, от 10 ч. делото срещу отказа на Софийския градски съд да регистрира царската партия. Ако решението на висшите магистрати е в нейна полза и бъде обявено веднага, "Симеон II" има шанс да се яви на изборите.

В американската столица Костов пак повтори, че ако движението не бъде регистрирано, Симеон може да предложи на ОДС кандидат-депутати, на които особено държи и които са национално обединяващи личности с идеи в полза на България. На практика обаче той даде да се разбере, че не очаква царят да откликне на офертата.

Премиерът обясни на аудиторията, заинтересувала се от изборите у нас, че ако дойде на власт несръчно и непрофесионално управление, България може да загуби ролята си на стабилизиращ фактор на Балканите. "Ние сме силният фактор, реформирал държавата. Ние сме силната пронатовска, проевропейска политическа партия. Имаме своето самочувствие и смятаме, че ще спечелим изборите", обяви той.
Натиснете тук
27.04.2001
Президентът Джордж Буш се интересуваше много от изборите, заяви премиерът Иван Костов пред българските журналисти на приема, даден в резиденцията на посланик Филип Димитров. "Интересуваше го да спечелим ние. Може да ви изглежда странно, но това го интересуваше!", изтъкна лидерът на СДС.

"Всъщност Буш се появи само да каже "Здрасти", предаде Ройтерс в деня на срещата.

Премиерът потвърди офертата си кандидати на "Симеон II" да влязат в листите на ОДС. Запитан по какви критерии ще бъдат избирани, Костов отсече: "По нашите критерии, разбира се."

07.05.2001
СДС отново декларира, че ще се бори единствено за спечелването на абсолютно мнозинство в изборите за 39-о НС. В резолюциите на 12-ата национална конференция, която завърши вчера по обяд, бе записано, че целта на СДС е заедно с партньорите си от ОДС, да формира достатъчно мнозинство, което да излъчи правителство. СДС е отворен за партниране с всички политически формации, които са съгласни да продължат по поетия вече път, заяви Иван Костов. Няма никакви основания да се обсъждат мрачни прогнози, каза той в отговор на въпрос какво ще стане, ако ОДС не спечели мнозинство.
Натиснете тук

07.05.2001
Синята конференция аплодира Лучников, който каза:
Симеон Втори е рушител на България!
Лучников и много от делегатите категоризираха Симеон II и неговото движение като "третия ни противник след БСП и ДПС".
Самият лидер на СДС Иван Костов заподозря Симеон, че е готов на коалиция с БСП след изборите. Костов натърти, че "лицето, което представлява НД "Симеон II", е член на БКП". Бдителни журналисти напомниха на премиера, че съпругата му е бивш член на БКП. "Елена Костова не представлява СДС и не играе роля в политическия живот на България", отсече лидерът на СДС.
След края на 12-ата конференция, премиерът Костов обясни, че все пак СДС няма негативна позиция спрямо царското движение. "Просто се разграничаваме", заяви премиерът."
Само двама не критикуваха царя - президентът Стоянов и Стефан Софиянски. Стоянов не каза нито дума по негов адрес, а Софиянски обясни, че СДС ще работи с него след изборите.
"В демокрацията всеки може да си говори какво иска", коментира вчера Симеон Втори от Пампорово.

Натиснете тук


21.05.2001
Лидерът на СДС Иван Костов заклейми Симеон II като неморален, а кандидатите на царското движение за депутати обяви за "удивително некомпетентни" и за заплаха за влизането на България в Евросъюза.
Запитан СДС ще се коалира ли с НДС II след изборите, Костов отвърна, че много бил смутен от първите предизборни изяви на хората от движението. "Ще правим коалиция само на принципна основа", отново заяви той.
Натиснете тук

19.06.2001
Стефан Софиянски поиска оставката на Иван Костов като председател на СДС в нощта след изборите, съобщиха сини активисти. Пред целия НИС Костов обещал, че ще напусне лидерския пост. Софиянски бил подкрепена от трима членове на НИС - Никола Николов, Михаил Михайлов и Антоан Николов.

Пред Би Би Си вчера Костов обясни: "Възможно е да си подам оставката, но ще се посъветвам със своите колеги."

Софиянски отказа да коментира евентуална оставка на Костов, но подчерта, че партията му е отговорна политическа сила. Той се закле, че "след оповестяването на изборните резултати" не е имал нито официални, нито случайни срещи с Костов. СДС не трябва да бяга от управлението, а да влезе в коалиция с НДСВ, изтъкна столичният кмет. Натиснете тук
Президентът Петър Стоянов поздрави победителите в изборите - НДСВ и лидера му Симеон II. Той призова следващото управление на България да бъде коалиционно.

Не сме преминали още дълбоката река на реформата. Товарът трябва да се носи от повече рамене. Надявам се, че това вече е разбирането и на всички български политици", обяви Петър Стоянов. Той прибягна до исторически примери, за да обоснове призива си: "През 805 г. хан Крум нанася съкрушително поражение на аварите и аварската държава на практика престава да съществува. Веднага след победата българският владетел свиква аварските първенци, за да ги пита кои са причините за упадъка на тяхната държава. Вместо радостта и опиянението от победата мъдрият хан предпочита да чуе горчивите истини на победените. След това включва в българската армия остатъците от разгромената вече аварска войска и историята оттук насетне е ясна - тогава започва периодът на най-големия възход и могъщество на българската държава." Стоянов призова всички - и победители, и победени, да си вземат поука от тази история.

22.06.2001
Президентът Стоянов: Партията няма да се разцепи след Костов
Президентът отрече да е помирявал Костов и Софиянски. Според Стоянов синята партия нямало да се разцепи на два лагера.

Президентът обясни още, че ръководствата на СДС и Националното движение "Симеон II" ще решат дали да има коалиция между тях. "Чух много аргументи против една такава коалиция. В тях чух загриженост за съдбата на СДС, загриженост за съдбата на лидерите на СДС, но не чух нищо за съдбата на България", каза Стоянов. Според него, когато се прави коалиция, трябва да се мисли първо за съдбата на България и после за съдбата на отделните партии или на ония, които ще заемат бъдещите министерски кресла.

"Не мога да разбера съвсем драстичните призиви, че е предателство да се мисли или говори за коалиция, защото няма как да наредя и Филип Димитров сред предателите на СДС, а той един от радетелите на тази идея за коалиция", каза Стоянов. Той като президент бил убеден, че подобна коалиция трябва да е върху основата на "едно публично оповестяване - както на успехите, които очаква тази коалиция, така и главно на всички непопулярни мерки, които тя трябва да направи". "Това е достойното - както по отношение на едни бъдещи коалиционни партньори, така и по отношение на българския народ", каза Стоянов.
Натиснете тук


27.06.2001
Екатерина Михайлова стана председател на СДС със 70 гласа "за" и трима "въздържали се". След 2371 дни начело на партията Иван Костов подаде оставка пред Националния съвет и предложи Ек. Михайлова за поста.
"Политиката, водена от СДС, беше полезна и необходима за България. Оставката на Иван Костов е морален акт. НИС трябва да продължи работата си", пише в решението на синия пленум.

Националният съвет на сините въобще не се е занимавал с коалиционната политика вчера. Катя Михайлова каза, че не се изисквал специален форум, за да се определя отношението към царското движение, защото конференцията на СДС била определила рамките, в които може да се преговаря. "Вотът на избирателите ни отреди позицията", добави тя. Натиснете тук

В резюме - решението на конференцията от май 2001 е да не се прави коалиция, а да се гони изборна победа. След провала на изборите въпросът за коалиция отново не стои, а повдигащите го (Ф.Димитров, ( Софиянски и Стоянов) биват обявени за предатели. ""Иван Костов не подаде оставката си в нощта на изборите и така даде възможност на някои хора да се доомаскарят", загадъчно заяви Муравей Радев, който ден по-рано беше казал, че за предателите няма прошка." (след конеференцията на 26.06.2001).
StrikeEagle
11 Юли 2009 13:30
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
***

Редактирано от - sybil на 11/7/2009 г/ 15:20:57

isko
11 Юли 2009 13:30
Мнения: 325
От: Bulgaria
Мартин Потър позволи да го изиграят. Този Костоя пак оцеля. А сега Бойко да се готви...
hamel
11 Юли 2009 13:32
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
генетик Изводът: Реалната подкрепа за Синята коалиция е с известни проценти по-голяма.

Изводи за реална подкрепа, няма как да се правят. Има резултати. Другото са предположения, повече или по-малко обосновани. Един от основните резултати, наред с грамадната преднина на Герб и загубата на БСП, е пенсионирането на Костов. Няма такова нещо: "Защото бяха вече известени, че ще получат желания Костов". И сега не е ясно. Със собствения си резултат, Костов би влязъл във властта по доста унизителен начин, което окончателно ще го обезкости.
веролом
11 Юли 2009 13:44
Мнения: 1,844
От: Bulgaria
Глупава статуйка!
Benedicta
11 Юли 2009 13:47
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
***


Редактирано от - sybil на 11/7/2009 г/ 15:21:29

генетик
11 Юли 2009 13:47
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Хамеле,
от прозорците на партийната ти стая нещата вероятно изглеждат така, но за щастие, не това е основната тема под сия статия. Аз посочих едно нещо, което обезсмиля 99% от ядрото на авторовите съждения, изложени ни днес и тук, за обмисляне и коментар.
hamel
11 Юли 2009 14:09
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Е, хубу де, аз пък оспорвам този аргумент - обезсмислящия. Не, не бяха известени. И аз не бях известен - в партийната си стаичка (за такива неща не ми се спори, се едно да се разправям със StrikeEagle) И сега не е ясно. На теб ясно ли ти е, дали Костов ще влезе във властта? А темата на статията, според мен си е точно тази: "Що е Иван Костов и има ли той почва у нас"
Cruella de Vil
11 Юли 2009 14:16
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Хамел,
Не разбра ли, че това дали Костов ще влезе или не във властта нас не ни интересува? Може да се сформира коалиционно или правителство на малцинството: необходимият брой гласове ги има. Това за нас е най-важното.
А Костов декларира, че няма никакви претенции за пост.
hamel
11 Юли 2009 14:25
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Не, Круела, не разбрах, че не се интересувате от влизането на Костов във властта. Няма как да го разбера, та вие само това повтаряхте преди изборите - как Герб ще спечели изборите и ББ ще помоли Костов да стане МП. И ако го помолят достатъчно убедително, той ще склони. А някои от нас скромно и търпеливо ви обясняваха, че двамата не могат да мелят поради характерови и други особености, а вие пък си внушавахте, че някой се страхува от Костов.
генетик
11 Юли 2009 14:33
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Крю,
и три пъти да се обясни реалността на некой другаре, те все ще казват: "не е така". Щото признят ли истината, отритват ги от Партията.
.

Хамеле,
за последно: наистина не ни интересува! Загрижени сме да се смени мътния въздух, който се натрупа за осем години и времето да потръгне отново. Щото, дето няма движение, няма и живот, камо ли пък еволюция. Ама то това са обекти на дясно мислене, не очаквам да разбереш.
hamel
11 Юли 2009 14:40
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Хамеле, за последно: наистина не ни интересува!

О, вече, да! Не ви интересува, реалността е по-различна от очакванията. Сега задачата е да се присъедините! Некои ще станат по-големи гербери от Ловкия и Митев.
Обаче, да се върнем на фразата:
Защото бяха вече известени, че ще получат желания Костов
Желания! Колко сме незаинтересовани!

Редактирано от - hamel на 11/7/2009 г/ 14:41:57

StrikeEagle
11 Юли 2009 14:43
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Важното е да ги отбием от държавната копаня.
Сократ-май
11 Юли 2009 14:51
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Вчера го казах, но ще го повторя.
Преди изборите някои форумци дотолкова се бяха главозамаяли, та си рекоха: "Кво да си губим времето, с онез законови фатки Партията одма ще спечели властта".
И зарязаха Брайтмана и Хуза да се трепят като грешни дяволи.
Ама сега, подир дъжд качулка, усетиха горчива вина и се втурнаха на агитация.
Дето вика бившият коалиционен партньор - Файда йок, аркадашлар.
Шломо З.
11 Юли 2009 14:57
Мнения: 3,562
От: Bulgaria
Колко е хубаво това, което повтаряш...


Потрети го, молим те!
Сократ-май
11 Юли 2009 15:01
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
А, чети си го сам.
Колкото пъти ти кефне - разрешавам.
Добави мнение   Мнения:326 « Предишна Страница 6 от 17 4 5 6 7 8 Следваща »