Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Апотеоз на педалството ли е "Бруно"?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:80 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
ivankin
27 Юли 2009 23:08
Мнения: 1,143
От: 0
=
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ivankin
Oraсle
27 Юли 2009 23:27
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Тоя филм още не съм решил дали да го гледам. Може би защото не съм чак толкова предубеден като Ламбовски, който е пропуслал да се похвали с творабта си за предишния филм на Саша Коен:
Натиснете тук
Mars Attack
27 Юли 2009 23:37
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Отдвна ми е принцип да видя даден филм със собствените си очи и много да не вярвам на рецензиите (или поне не на 100%), защото те така или иначе са израз на субективното мнение на автора им. Нерядко ми е харесвал филм, дълбоко оплюван, и обратното. Което не означава неуважение към мнението на Бойко, разбира се. Отчитам го, но мога да кажа, дали съм съгласен с него, след като видя "Бруно"...

За стила не Бойко няма смисъл да коментирам - неговият си, приятен и спокоен.
таласъма
28 Юли 2009 00:11
Мнения: 270
От: Bulgaria
"...чрез пароксизмичната демонстративност на сексуално центрираната личностова ориентация..." Благодаря на автора, че се изразява разбираемо и просто.
Mars Attack
28 Юли 2009 00:28
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Език специално за таласъми !
Anastass
28 Юли 2009 00:47
Мнения: 1,357
От: Bulgaria
Orakle,

Благодаря за линка, който си дал. От него ми стана по-ясно защо Ламбовски не е харесал Борат. Не бих искал да кажа, че не го е разбрал, а по-скоро защо мненията ни силно се различават. Филмът е убийствена критика на Америка и с нищо не обижда Казахстан. Това дори и правителството на Казахстан го разбра по свой собствен начин и след първоначалния протест, посланикът лично благодари на Коен - след филма броят на американските туристи в Казахстан силно се увеличил . Което е още повече усилва представата за идиотщината на обществото, което Саша Коен осмива по такъв неповторим начин. Борат е история, много неща за него са вече казани и сега да го дискутираме отново няма смисъл. Бруно все още не съм го гледал, но това, че Коен и в него използва невероятната техника на полускритата камера с всичките свързани с нея рискове, ме изпълва с приятно очакване. Защото при нея, освен многото други качества е необходимо и дупе. Коен сам призна, че при снимането на кадрите с черните и особено при сцената с химна на стадиона е изпитвал страх - можели са като нищо да го омахат.
ШабатайЗееви
28 Юли 2009 00:55
Мнения: 470
От: San Marino
Винаги съм се чудил защо де кажеш на някой че е педераст е обида и може да те съди за това , въпреки че в един стар учебник по съдебна медицина това отклонение е наречено с научното му название "педерастия" и преведено на български "мъжеложство" , а ако го наречеш gay е едва ли не комплимент.
festia
28 Юли 2009 01:01
Мнения: 285
От: Bulgaria
Ще го гледам тоя Бруно, статията ме заинтригува. Имам познато семейство, които го гледаха, мъжът каза, че е страшна глупост, на жената пък й харесал.
З а статията
Тромпеткобуркарнобатски
28 Юли 2009 01:09
Мнения: 888
От: Bulgaria
Апотеоз на педалството ли е "Бруно"?
отговора на този въпрос вероятно е скрит в аналите на колегата дон-турно-магуреле.
който има изледователски дух за цапане..
Drug
28 Юли 2009 01:09
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Не ми се задълбава темата, но и Борат експлоатира в свой интерес болната тема с правата на хомосексуалистите да си правят каквото и си искат и да играят ролята на вечно дискриминирани (справка афро-американците). На мен лично ми писна да слушам за обезправени гейове и лезбийки. Още повече, че нямамм отношение нито към правата, нито към обезправеността им. Надявам се само, че няма да има още една афърматив акшън, щото тогава наистина може и да си загубя работата в полза на някой дискриминиран.
****
За филма мнение нямам, защото нямам намерение да го гледам. E, темата ще се чепка от разни уманитаре, либерале и гейозащитници във форума. В това съмнение нямам.
Шломо З.
28 Юли 2009 01:30
Мнения: 3,562
От: Bulgaria
А? Мнение за филма немам и аз като вас. И нема да имам. Ша ва чакам.

Нооey, look who's coming for breakfast tomorrow, PR-ed as overglobally as they never dreamed of:



Hieronymus Bosch: Натиснете тук



ПП. Гласувам ЗА, де Гледайте и дейте!
hamalin
28 Юли 2009 01:37
Мнения: 1,752
От: Bulgaria
това пък за какво беше
Шломо З.
28 Юли 2009 01:38
Мнения: 3,562
От: Bulgaria

Ти си психоаналикът-санитар, кажи, де. На кушетката сме ти всинца
Сократ-май
28 Юли 2009 01:44
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Шломо,
Това е доказателство за днешния упадък в правата на гейовете. Както личи от картинката, по времето на Бош тия права са били цъфнали и вързали.
Шломо З.
28 Юли 2009 01:49
Мнения: 3,562
От: Bulgaria

Бош, Сокси, е рисувал не само своето време, а и мечтите на времето си за бъдещето на бившата - И грядущата Райска градина.


Гот е бивало и ще бъде, а?
Doctora
28 Юли 2009 01:53
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
На Sacha Baron Cohen напоследък често му се случва да го бият.
Ето ви и официалния трейлър:

Натиснете тук

Шломо З.
28 Юли 2009 01:57
Мнения: 3,562
От: Bulgaria
Сокси, ...

Естествено? Бивало бешело? Натура?


Нон сунт турпиа!


Айде сега след Прехода от Костов към Бойко Борисов не преминавай и към gaiety!

Anastass
28 Юли 2009 02:06
Мнения: 1,357
От: Bulgaria
Абе, изобщо май пак си дойдохме на думата. В случая надали може да се разчита на правителствена подкрепа, защото Бойко се съобразява с политиката на ЕС. Остава само Сидеров да каже дали има развитие на позициите, както вече го направи по отношение на НАТО
Gozambo
28 Юли 2009 02:10
Мнения: 7,892
От: 0
И "Бруно" не е разбрал Бойко Ламбовски. Тя и статията му е и тако и вако. Кой както иска така да я разбира. Филмът "Бруно" не прилича на нищо, което Бойко Ламбовски е учил в Москва. Критики за подобни филми не е имало по негово време. И затова сега е объркан.
Посланието на филма е много просто. Кой ще иска да става гей, след като е гледал "Бруно"? Говорим за младите хора. Кой иска съучениците му да го наричат Бруно? Кой иска да го наричат гейби, или да наричат детето му гейби? Вече има статии за "гейби бума". Гейби е от филма и произлиза от бейби и гей. Осиновени деца от гейове.
Не съм виждал по-кисели коментари и статии от гейове, които са гледали филма. Бруно направо им бърка в задниците. Много е лошо да се видиш в подобна светлина- не само като различна сексуална ориентация, но и като перверзии, извратеност, разпуснатост, егоизъм, неподбиране на средства да угодиш само на собствения си задник, които качества вървят в едно с обратната резба. Американските педерасти с лупа търсят някакво доказателство, че филмът бил против хомофобията. Трябва да си ненормален, за да не видиш във филма, че педерастите вече са се насрали от свободия. Всички пособия във филма са съвременни индустриални производства. Бойко това не го е видял. Всеки човек има някакви сексуални предпочитания, някакви сексуални проблеми. Някои цял живот се самозадоволяват, други съгрешават с животни и прочие, но никой не е тръгнал да прави партия, да си размахва онази работа, да си показва дупката на задника по паради, както го правят педерастите. Многоженството, което все пак е между два пола, го гонят в миша дупка, разрешават неестествения брак между два стари педала!
Та думата ми беше, крайно време беше някой да извика, че царят е гол, защото всички политици, журналисти, граждани се объркаха от разните дискриминации, расови, сексуални и прочие, че от страх да не ги набедят, че дискриминират някого си, се съгласяват да възприемат неща абсолютно ненормални, неморални, извратени, перверзни, разрушителни за обществото.
Саша Коен това го прави. Изведнъж се вижда педерастът в целия си ръст и хората се замислят- нима това е нормално?
След гледането на филма се замислих- не е ли преувеличено показаното? Дали Бруно е е образ, който обобщава педерасткото, или е измислен образ? /Това Бойко ще го разбере. Учил го е./ И като помислих, се сетих за много случки, които показват, че подобни педерастки изцепки ги има в живота. Във филма дават стените на хотелската стая опаковани с найлон. Може да не обърнете внимание, но найлонът е поставен съвсем предвидливо, като имаме предвид, че преди години известен български естраден певец, открит гей, беше насрал стените на хотелската стая в Новотел Пловдив. С извинение!
Gozambo
28 Юли 2009 02:18
Мнения: 7,892
От: 0
И за децата, чийто родители са готови на всичко, само и само да станат известни, Бойко не е разбрал. Нашенският Азис, преди години четохме, че станал педераст, за да стане известен. Известността е мания и много родители са напълно безкритични и готови на всичко, само и само децата им да станат известни. Покрай тези напъни, децата стават и педерасти. Като си дадеш детето в ръцете на специалист, който е и гей, известно я стане, я не, но гей с голяма вероятност. Разбира се и не само гейове. Това, което ни казва Саша Коен е, че родителите са много важни, или в много случаи съпричастни към изпедерастяването и към много други пороци. В Америка манията за известност наистина е проблем.
Gozambo
28 Юли 2009 04:53
Мнения: 7,892
От: 0
Друго шокира в критиката на филма в настоящата статия. Докато авторът търси символа в боравенето с бяло и черно дилдо, той не вижда проблемът съществуването на самото дилдо. Макар, че дилдото ще му избоде очите. Не в зрелището е бедата, не в това, че Бруно ги размахва няколко. Бедата е, че съвременната печалбарска индустрия са изобретили и пуснали на пазара всякакъв вид дилдоси. Че вероятно всеки може да отиде и да му премерят едно по точен размер. Не е Саша Коен човекът, който е изобретил тези чудесии. А съвременната индустрия бълва, рекламира, пропагандира всичко, за всеки задник. Всеки нормален човек би се удивил по колко много начини вече може да се прави секс и колко много пособия се ползват, до такава степен, че вече не става въпрос за секс между човек с човека, а между човек с неодушевени предмети. Докато завалата си кара още старомодно- вади, тури, вади, тури... И това е внушението във филма- докъде ще стигнем по този път? Авторът говори за дилдоси, сякаш във всяка българска къща под всяко едно легло се търкаля дилдо.
Та абсурдът не е в това, че някой ще те напада с дилдо, както всички коментират подобно на автора, а в самото съществуване на подобни вещи. Това е обезчовечаване. Най-интимните отношения между хората се заменят с отношения с вещите. Бих казал със сношения с вещи. Самоебачката с педали вече не е само фантазия, ще я видите наживо във филма. Може и да си я поръчате по интернет. А символът с люлеенето на детската люлка със спящото бебе, използвайки за тази цел сексмашината с педали, подбутвайки люлката с изкуствения член е поразителен.
Добави мнение   Мнения:80 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »