Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Израел убеди набързо Борисов да свали ДДС
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:94 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »
StrikeEagle
12 Яну 2010 08:24
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Куманизите си лаят, керванът си върви.
paragraph39
12 Яну 2010 08:42
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
А някой може ли да обясни, с думи прости: защо новият български премиер направи първото си официално държавно посещение извън ЕС/беше в Брюксел, но на Европейски съвет на премиерите/ тъкмо в Израел, а НЕ в САЩ, Русия, Турция, Китай и т.н.?!? Все пак, първото официално посещение на премиер в Чужбина е винаги "знаково" и НЕ е случайна хрумка на Протокола!
Бай Дан
12 Яну 2010 08:48
Мнения: 1,899
От: Bulgaria
Когато и на нас започнат да ни наливат милиарди долари безвъзмездна помощ всяка година може да помислим за намаление на данъците.
dabedabe
12 Яну 2010 08:54
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Според мен ДДС = 20% е твърде висок при това ниско заплащане на труда в България. За да се намали този данък без проблеми е нужно обаче да се разкърти бюрокрацията, което при нас е най-трудно, защото решенията се вземат от бюрократите.
Dinain
12 Яну 2010 08:59
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Бай Дан, само дето данъците в Израел при все помощи са далеч по-високи отколкото в БГ.
KillJoy
12 Яну 2010 08:59
Мнения: 313
От: Bulgaria
Не сте ли забелязали, че когато Боко рече "Добър ден", вдигате поглед да видите дали не е изгряла Луната. Ако е изтресъл поредната глупост, утре ще се поправи. Важното е да не изпуска из ръка маркуча и да нахлупи ниско над веждите каската



Чок觧
12 Яну 2010 09:00
Мнения: 7,337
От: Israel
И тук много "специалисти"-икономисти , финансисти и по Близкият Изток , специално Израел се изпразнили по въпроса !
Кой е Божидар Данев ?

Завършва Технически университет в София през 1959-1965 година.

Работи в Българска академия на науките /БАН/, Институт по техническа кибернетика като научен сътрудник, ръководител на програми и др.

Защитава докторска дисертация "Управление на многосвързани системи". Хабилитира се като старши научен сътрудник. Специализира в Академия на науките - Москва.

Удостоен е с награда на БАН за най-добра научна разработка. Удостоен е и с награда за научна разработка с най-голям икономически ефект. Член е на Общото събрание на БАН.


През 1979-1980 годна извършва следдокторска специализация в Университет Хановер, ФРГ. Чете лекции като гост в Германия, Англия, САЩ, Италия, Швейцария.

През 1981 година постъпва на работа в Българска индустриална асоциация, сега Българска стопанска камара (БСК). Работи последователно като специалист, ръководител център, зам.-председател, председател.

Колкото до "четене на лекции" , Стоян Ганев и Пешо Коня също четоха лекции , ама някаква файда от тях самите - йок !
***
Коя е Менда Стоянова ?

Менда Стоянова е родена в София, но живее в Пловдив от 1981 г. Завършва висше образование, магистър е по икономика от УНСС. Специалист по данъци и осигуровки.

В сайта и Натиснете тук стои бъркотията в митниците .
Други нейни умни мисли са :Няма да забраняваме хазартните игри Натиснете тук и др.
***
Кой е Стоян Александров(Малката секира) ?
Това е финансовият министър , по чието време финансовите пирамиди се бяха развихрили , а той се "чудеше" как хората могат да си дават парите там !
Ами щом финансовият министър не е забранил работата на тия финансови институции и след като нямат забрана от БНБ да развиват финасова дейност , значи са законни бе Стоенчо ! Защо не ги забрани , баретите да им приберат документацията и да отидат на съд ????
***
А сега кой е Биби Натаниаху ?

Завършил Масачузетския Технологичен Институт и Харвард - 1 степен архитектура и 2 степен икономика и управление на бизнеса . Бил 6 пъти министър и 2 пъти министър-председател на Израел .
Като министър на финансите въвел икономически реформи , предизвикали недоволство у мнозина , неможещи да разберат , че тези реформи не могат да имат моментален ефект и опасявайки се от "капитализация" на социалистическата в много отношения икономика на Израел

***
foo пък ни праща за зелен хайвер с данни от 2008г , преди Световната икономическа криза - голям хитрец !
Brent
12 Яну 2010 09:04
Мнения: 562
От: Bulgaria
Не мога да разбера на къде е насочена скапаната политика, дали към либерализиранетоп на живота и по този начин и дребното българче да живне малко или към по-консервативна политика, да можем после да се бием по гърдите колко сме добре макроикономически. Вдигат се едни данъци като здравно осигуряване и т.н., акцизите повишават цените и в същото време се косят, че намалянето на някакъв данък нямало да има положителен ефект върху цените при определени условия. В същото време страданието на управляващите за съдбата на измършавялото стадо стига до кресчендо и съвета на мъдреците решава дали да не бутне единствената останала ограда - валутния борд. Те тогава какъв живот ще настане, каква паша ще има. По-лесно май ще е да отменим лева като парична единица и всеки да почне да тъпче джобовете си с ланска шума както в един роман на Дъглас Адамс. Благоденствие.
Benedicta
12 Яну 2010 09:18
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Някои статии освен информативна страна, имат и друга цел- отпушване на дълго трупани негативни емоции, фрустриращи доста иднивиди и водещи до стрес, бъбречни и язвени заболявания, до инфаркти и инсулти. Този материал явно изпълнява успешно профилактичната си роля като се има предвид ерупцията от омраза, слюнки и прочие изразни средства от неандерталски тип.
ДДС трябва да е диференцирано, като храните и лекарствата трябва да са ОСВОБОДЕНИ!
овца последна
12 Яну 2010 09:19
Мнения: 2,011
От: Bulgaria
Най-после има бг политик който не се мъчи да открие колелото/което 20 години се мъчиха и не можаха да открият и резултата се вижда-120 евро минимална заплата/ а черпи от чуждия опит. Мене ако питат трябва буквално да се препишат законите на най-успешните страни. Народното събрание ще остане без работа но по- добре събранието без работа отколкото ние да работим на празен ход.
И моля дизайнерите на вестника да сменят цвета на името на вестника че комунистите се лепят на него като мухи на л--но. Стига ни цвета на БНТ.
pl_dichev
12 Яну 2010 09:19
Мнения: 397
От: Bulgaria
Не се косете. Поне на мен вече взе да ми харесва схемата на управление на общественото мнение и вземане на решение след като се разгори як обществен дебат. Докато си дебатирате, тихо и полека ще се прокарат нужните на ББ решения, които са със съвсем друг характер от дебатирания въпрос, ББ ще рече - аз съм длъжен да се съобразя с общественото мнение като цяло и това на специалистите в частност, а правителствения имидж като цяло и този на ББ в частност няма да пострада, а ще се извиси до нови висоти... Всеки фирмаджия иска да бъде намалено ДДС, но ББ спокойно ще да каже - как бе, майка, да го сторя, нъл видя какъв отпор срещнах... Същий като при референдума за "турските" новини...
foo
12 Яну 2010 09:28
Мнения: 293
От: Bulgaria
Чок觧, благодаря за комплимента. За по-нови данни, не знам, ако имаш, но от таблицата се вижда че Израел е едно нищо. Ако го посетиш, ще видиш, че е още по-голямо нищо. И нямам нищо против тях, ако се държат като Гърция или Чехия към нас, а не се правят на специален фактор по медии и другаде, не се и навират с фирми, в които постоянно има нещо мръсно. А кой им е дал част от летището ни, при израелския полет все едно е тяхно? Няма държава в света дето да им се подлага така, от което ме е срам.
Orlin
12 Яну 2010 09:35
Мнения: 6,333
От: Holy See (Vatican City State)
Що не е в БГ като навсякъде?
Ами премиерът би трябвало да слуша ик. си министър по въпроси с данъците. Нали е на челно място в "науката" икономика. Много грозен взе да става цирка. Дянков що не си хвърли А4!?!?! То бива ама ....
Dinain
12 Яну 2010 09:49
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Ако го посетиш

foo, Чоката живее в Израел от поне 20 години, чини ми се, а аз също съм живял там 10+ г. Въобще няма смисъл да ти се оборват смешните твърдения, щото произлизат чисто и просто от невежество.
havamal
12 Яну 2010 09:50
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
ДДС е глупост. Някой да отвори учебниците по икономика и да се опита да разбере аджеба кво е туй ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ. Като купя една стока и я продам, каква стойност и добавям. Като произведа нещо-му добавям стойност, но това се отразява в цената....
ДДС-то е измислено за да се скубе крайния потребител.
BOLGAR
12 Яну 2010 09:59
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
А вие да не би да предлагате ДДС да се увеличава ......
20% ДДС е много висока ставка и е сериозно бреме. Реално не би трябвало да е повече от 15%!
От една страна рязко сваляне на ДДС също не е препоръчително - поради удара в/у Бюджета, от друга моментът с кризата е известна пречка - но идеата е добра 2 х 0.5% за една година не е чак толкоз много, затова пък е изключително добър сигнал за развитие на бизнеса и стимулиране на инвестиции ведно с цялостен комплект от мерки като бързо възстановяване на ДДС, облекчаване на цялостната бюрокрация, намаляване на администрацията и прочие мерки за стимулиране на цялата икономика.
Някой да е чул за сътресения в икономиката на Израел въпреки вътрешните проблеми и дългия военен конфликт - точно обратното има развитие на високи технологии, know-how и пр красоти?
BOLGAR
12 Яну 2010 10:13
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
havamal, ДДС има добавена стойност и това е твоя майсторлък да го продадеш на по-висока цена. Държавата обаче те наказва за този майторлък като ти начислява ДДС, ДОД и прочие данъци - ето за това консервативните икономически доктрини - класическия либерализъм Classical Liberalism (известни като десно политически платформи) смятат че Държавната намеса трябва да е минимална : Minimum Government. Това естествено е в пълно противоречие с идеологията на лапачите и максималната Държавна намеса (известни като леви политически платформи) които смятат че трябва да има максимален Държавен контрол - това се постига с огромна администрация което пък води до високи данъци, високите данъци пък водят до влошаване на бизнес климата, безработица и още по-голяма намеса на Държавата която трябва да увеличи още администрацията (изкуствено намаляване на безработицата), а за целта още по-високи данъци и така се завърта порочното колело на слабата икономика (направо до липса на реален производствен сектор - т.е. висока себестойност, неконкуретна цена - Държавни дотации и т.н.)
Kapitanot
12 Яну 2010 10:20
Мнения: 2,271
От: Burundi
ОТ МНЕНИЯТА ВЪВ ФОРУМА СТАВА ЯСНО, че Българина е:
1. Расист- "било срам Израел да давал на бългрина съвети"
2. Глупак- въпреки че мярката е добра за Бълария, след като намаляването на данъците с 0, 5% няма да ощети бюджета кой знае колко, НО ще облекчи бизнеса, българина е против?
3. Наивен- всичко което се предложи от Борисов е лошо, защото агитаторите във форума са задали такъв тон.
4. Страдащ от деменция- забравя се, че любимите комуно-ислямисти до преди месеци бяха на власт и разориха тотално държавата. За Станишев и Доган не се говори нищо лошо, но за Борисов, човекът жънещ похвали в Европа заради борбата с организираната престъпност, заради намаляването на държавните разходи с 15% и тн. СЕ ХУЛИ, понеже има намерение да облекчи още бизнеса?
ПРОС НАРОД- СЛАБА ДЪРЖАВА!
letec55
12 Яну 2010 10:24
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
Абсолютно си прав, Болгар. Вярно е, че Израел има специални приходи, вярно е, че и те имат проблеми с корупцията, но като цяло имат абсолютно ясна и точна представа за това каква държава трябва да бъдат. Във всички области. И си гонят целите независимо коя партия управлява, и не само ги гонят, ами ги и постигат. /а про по - вчера май стана дума за намесата на държавата..../
А по темата - не мисля, че трябва да се дава такова голямо значение на случилото се. Двама премиери просто си поговорили... И единият се изпуснал да каже колко интересен и умен е неговият събеседник... Е какво да каже - г-н Нетаняху, не си прав за това ДДС! Е как да стане това? За мен лично е по-интересно дали за нещо друго са си говорили - за бизнес, за съвместни проекти, за нещо, от което ще имат полза двете държави. Това е важното. А пък журналистите - ДДС, та ДДС...
dabedabe
12 Яну 2010 10:31
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Мисля, че ДДС е сравнително ново изобретение. Процентът му, според мен показва колко струва (коства) държавната издръжка. При всички случаи добре е ДДС да пада. Но мухлясалите задници ще са винаги против. Давам си сметка, че социалните програми зависят от ДДС.
Добави мнение   Мнения:94 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »