Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
България подкрепи Италия срещу забраната на разпятия в училище
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:101 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
Пламен Пенев
03 Юни 2010 18:49
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
ЕСПЧ, Caravaggio, е организация, която допринесе изключително много да приближаването ни до ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА! И има още много да работи по въпроса, при всичките му недостатъци! И това не само у нас! Не си прав и като обявяваш "забраната за разпятията" за тъпота. Не съм чел делото, но не се съмнявам, че съдът не е забранявал нищо! Просто неговата дейност е чисто формална по процедура и касационна по същество. В него се проверява не същността на спора (в случая да има/да няма разпятия), а доколко националният съд е спазил законите на собствената си страна. Нали ме разбираш! ЕСПЧ е установил, че италианската държава е нарушила собствените си закони! Именно затова ми е смешно, че нашите ще обжалват (по-точно ще се включват като страна!) Какво ще доказват в съда? Нали се сещаш? Барабар Петко с мъжете"... При това аз твърдя, че за да включат в делото нашите "Петковци" вероятно ще трябва да понарушат някой наш си закон.
Прост съдебен казус... Тук Христос, Мохамед или пропуснатия в коментарите Буда нямат никаква намеса!
водопроводчик
03 Юни 2010 18:51
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Как да бъде екзекутиран Христос е решил сам Бог така, че "кръстенето" да бъде красиво.
Benedicta
03 Юни 2010 19:04
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
"ислямизацията" - аз живея в Италия и мога да ви уверя, че такова нещо няма.

Ти не си разбрал, бе... Я прочети Ориана Фалачи, че да знаеш какво става в Италия и не само...
Caravaggio
03 Юни 2010 19:09
Мнения: 13,610
От: Italy
Пламене, "забрана на разпятията" е журналистически термин и го употребих нарочно. Докато "забраната за забрадките" си е съвсем реална.
В Италия полемиката около решението на съда мина съвсем нормално и общото мнение беше - много шум за нищо. Преди малко изчетох решението. Какво да ти кажа, обичайното адвокатско бла-бла. Държавата била светска, поради което и т.н. Утре някой ще ревне, че училището му било боядисано в зелено, а това бил цветът на исляма, друг ще скочи против "Трите прасенца", щото Мойсей бил против и т.н.
Мето от Факултето
03 Юни 2010 19:17
Мнения: 1,071
От: Bulgaria

Caravaggio

А защо с такова настървение се напада ислямската религия?В момента тя се явява като най-големият враг на глобалистите, които стъпка по стъпка напредват към постигането на едно ново световно управление.Първо, защото тази религия дава в известен смисъл надежда на адептите си.За нас, християните, смъртта предизвиква страх и скръб, докато мюсюлманите считат живота за един преход към отвъдното.За тях материалните ценности са маловажни, и те отхвърлят потребителското общество.В този смисъл ислямската религия се явява като последна пречка за осъществяването на амбициите на глобалистите.Те на всяка цена искат да я унищожат или “реформират”, за да може тя да отговори на меркантилните изисквания за” American way of life”.


Днес подобно отношение е валидно към всички религии, които са несъвместими с духа на глобализма. Затова от няколко десетилетия на християнската религия й бе наложено да претърпи значителни реформи съответстващи на интересите на световния елит. Векове наред католическата църква заявяваше, че светът трябва да се приспособи към християнските ценности и традиции.След настъпилите промени и особено след избирането Йоан Павел за глава на католическата църква, тя методично работи за каузата на новия световен ред –глобализма.Не трябва да се забравя, че източниците на Ватикана, които пълнят касите й са тясно свързани със световния бизнес.

Тази религия се превърна в бардак на интереси, различаващи се от посланията, които тя излъчва.Достатъчно е да се види как срещите на младите адепти от цял свят се превръщат във ватикански Удсток, преминаващи под мотото” Peace and Love”, за да се убеди човек в абсурдните действия на една религия.А оня, който изпрати православието на майната си, заслужава лечение с подходящо лекарство от ИГ Фарбен.
Пламен Пенев
03 Юни 2010 19:19
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Ориана Фалачи трябваше да прочетеш - не решението на съда! Че на Бени това й са източниците
А сериозно: не се съмнявам Caravaggio, че в Италия няма верско напрежение. И ти вярвам, защото си на местото и може да си малко лют в изказа, но никога не би лъготил!
Бармалей
03 Юни 2010 19:20
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Мой'та декларация - като прокламация:
Аз вярвам, че не вярвам и винаги ще вярвам, че не вярвам, вярвайки, че не вярвам, защото не вярвам да повярвам


***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
Benedicta
03 Юни 2010 19:21
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Пламенееее, голяма грешка правиш , че не вярваш на Ориана. Не го ли виждаш караваджо , на когото си решил да вярваш, че не става от компютъра и няма никаква представа къде живее и какво става по улиците...
ПП прочете ли книгата, която ти препоръчах?

Редактирано от - Benedicta на 03/6/2010 г/ 19:22:29

Caravaggio
03 Юни 2010 19:45
Мнения: 13,610
От: Italy
Фалачи? Дори в родината й, приживе, хората си запушваха учтиво носовете, когато говореха за нея. Сега? De mortis, aut bene, aut nihil...
Benedicta
03 Юни 2010 19:56
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Ето пак упорства да обяснява...нали ти казах, че не си разбрал...
nikolayds
03 Юни 2010 20:02
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
Некой поиска примери за жертви на атеистите, само защото са вярващи:
В Русия, миналата година, отслужиха молебен край Москва на 10 хиляди (не се знае точния брой) избити свещеници и обикновенни вярващи след революцията. Само на това място уточнявам.
В Франция след френската революция са екзекутирани голям процент от свещенниците.
В Тибет при окупацията - будиски монаси, айде тук ще кажете било етническо,
... примери от 17-20 век бол, много повече жертви от всички жертви при така наречените религиозни войни, въпреки, че например 'натискът на изток', ако и да е оправдаван като религиозна война, не е. Също 'кръстоносните походи' в Испания и Ирландия.
За господина (Павел П) дето му е ясна вселена ... ми да е блажев в неговото неведение.
За другия господин дето говореше как църквата от един въпрос се разпадала, ми какъв е този въпрос?
За хората, смятащи, че днешната фундалментална физика е баш много различна от тази преподавана от бащите на църквата, препоръчвам да прочетат св. Василии Велики и неговите трудове (и откъсите) за вселената, атома, устровиство и прозиход. Па може и да научим нещо.

вместо край, колко милиарда животи са отнети от аборти например и не сте ли си задавали въпроса като как арабите и турците и въобще всекакви мюсюлмани стават мнозинство в последните 50-70 години, като до тогава не е било баш тъй?
Кой ще бъде виновен за следващата голяма война (не дай Боже) когато тези флустрирани млади мюсюлмани тръгнат насам или тук на място надигнат вой, а и на какво основнние ще им се откаже?
Caravaggio
03 Юни 2010 20:05
Мнения: 13,610
От: Italy
Флустрирани с флумастер ли?
nikolayds
03 Юни 2010 20:16
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
Г-н Каравагио,

флустрирани с каквото си пожелаете, от целия текст точно за тази ли чуждица се хванахте. Все пак благодаря, че сте го прочели, дано да Ви е бил полезен.

П.С. В ислямските страни, а и в общностите в Европа и дори Северна Америка, нараства младото население, за което няма работа, а и има криза с идентитета. Това само ако много здраво си стискаш очите няма да го забележиш. С уточнение, моето наблюдеие от първа ръка е силно ограничено.
Пламен Пенев
03 Юни 2010 21:10
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Не е виновна думата, а спама... за друго говорим... не за избити мъченици на христовата вяра... За съдебни процедури говорим...
Ама то едно баба знае едно бае
nikolayds
03 Юни 2010 21:21
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
Ми г-н Дистрибутид искаше жертв, е и го полигона в Бутово.
Ако имате конкретен въпрос г-н Пламен П, драго ми е да се опитам да отговоря, според моите възможности.
За това да има или няма христиански символи (или религиозни) в училищата, моля да се разреши провеждането на анкета във всяко училище, сред родителите и на базата на резултата да се решава. С какво право съда ще ограничава моите права, а и правата на мнозинството.
Ако на Вас не Ви харесва, че в училището на Вашето дете са сложили икона, обяснете му на него, защо не Ви харесва и/или го преместете в друго училище паралека.
В САЩ от има нема 5 години тече масирана кампания, срещу празниците по Коледа. В резултат статистиката за 100 хиляди убити Иракчани не трогва никой, ми то е борба за оцеляване все пак. Сина ми имаше мартеница във формата на кръст, плетен червен - в училището му, го накараха да я свали!!! Аз как да му обесня това насилие над различните?
Той е на седем години, как после да му кажа, не трябва да се делят хората на такива с документи и такива без, например. И това е по волята на съда, не на законодадел или референдум.
Това ли искаме и в България?
Пламен Пенев
03 Юни 2010 22:21
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Боже!
Вземи прочети статията приятелю!
La Muerte
03 Юни 2010 22:48
Мнения: 720
От: Bulgaria
Пламене, как не ти омръзна да спориш с радиоточки и грамофонни плочи? За тях няма друга истина, освен собствените им възгледи, с подобни същества не може да се води спор, за да се достигне до истината, защото ня тях им е набито в главата веднъж завинаги, че те са прави, а всички останали са идиоти.
***

Редактирано от - sybil на 03/6/2010 г/ 23:07:32

nikolayds
04 Юни 2010 00:31
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
A г-н Ла Муерте, със сляпата вера и въпроса.
Ми интересно, как може да се изказвате от поледна инстанция (виж мнението Ви за религиата и верващите хора), а после да викате на другите, че били 'идиоти', 'радио точки', 'перафразирам ако ми позволите за краткост 'чугунени глави' и т.н.
Интересно, Вие априори определяте нещо което най-веротно неразбирате, а и никой не е в състояние да разбере в неговата широта (т.е. религията, какво намират различните хора в нея и т.н.) и си слагате Ваш етикет, че и на базата на него вадите изводи.


Г-н Пламен П.
Прочетох статията, следя от време навреме въпроса още откакто мюсюлманина Абел Смит спечели делото в Ла незнамсикакъв град срещу Офена. Не предендирам да съм запознат в детайли ама все пак ...
Чичо Фичо
04 Юни 2010 06:12
Мнения: 24,838
От: United States
А има ли разпятия в нашите училища? По мое време нямаше, само икони на политбюро.
plod4e
04 Юни 2010 09:59
Мнения: 271
От: Bulgaria
Просто неговата дейност е чисто формална по процедура и касационна по същество.

Искам и аз да се науча да ги къдря такива!
Добави мнение   Мнения:101 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5