Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Делото "Кричим" - между прецедента и политическия процес
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:48 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Tim
28 Мар 2011 21:30
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Интендантството не е държавна институция. Има предостатъчно исторически и всякакви данни за това.
От къде на къде един регионален съд решава неща от общонационалн значение, пък и с оспорване на исторически факти.

Ако има за какво да се хванат за кричимските имоти, то е евентуално за тая история с оградните крайселски имоти. Евентуално.
reporter
28 Мар 2011 21:47
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
на мен снимката ми припомня някакъв фамилен чифлик. кой е развъждал фазаните?
Iezuit
28 Мар 2011 22:22
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
След това решение на съда би трябвало наглия клептоман да бъде подведен под отговорност за злоупотреба с власт.
paragraph39
28 Мар 2011 22:37
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Да се дадат в собственост на Вл. Живков всички резиденции на бившия държавен глава Т. Живков и всички недвижими имоти и движими вещи, купени или водещи се на УБО(социалистическото Интенданство на социалистическата власт!)
Туй, всъщност , иска сега форумецът "TIM" тук, май?!
paragraph39
28 Мар 2011 22:58
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Впрочем, конфискуването на имуществото на бившата царска фамилия в България е извършено на основание настояване(разбирай, Заповед!) на Победителите във Втората световна война! Такова настояване(разбирай, Заповед!) Победителите са отправили и към новите власти във всички държави, държавните глави и управляващите на които са поставили държавите си на страната на хитлеристка Германия! Конфискациите са били имуществено Наказание за тези държавни глави и управници в тези държави- сателити на хитлеристка Германия! Конфискацията на имуществото на царската фамилия в България се е извършило под надзора и с пълното съгласието на Съюзническата комисия!
Освен това, нито един от 4-те реституционни закони след 1989 г. не се отнася до имуществото на бившата царска фамилия( в тях изрично е посочено за кои случаи и казуси се отнасят)- така че, реституцията на царското имущество е извършена БЕЗзаконно! А КС няма право и не може(не трябва!) да се произнася за конституциосъобразност на закони, действали при друга Конституция! Само Парламентът има право да отменя закони, действието им и последиците от тях! Освен тоза, Законът за конфискация на имуществото на бившата царска фамилия не може да бъде отменен, тъй като той е специален, с еднократно действие и е престанал да е действащ след изпълнението му!!!
Ерго, трябваше българският Парламент след 1989 г. да приеме специален закон, с еднокраятно действие, с който да уреди законово връщането(или невръщането!) на конфискуваното имущество на бившата царска фамилия! Но, явно, страхът от реакцията на държавите, Победителки във Втората световна война- в случай, че със закон се върне имуществото на бившата царска фамилия!- е възпрял депутатите от всички български Парламенти след 1989 г., да се забъркват в тази каша! А после сам "царя"-премиер Симеон Кобургготски си я забърка- и си я хапна с наслада! Ама, май, иде време да (по)връща?! А дано!
america1332002
28 Мар 2011 23:13
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
през 20те години по времето на стамболийски или после е извършена поземлена реформа. хиляди хора са получили земя без да плащат. какво става след това е известно. същата земя им е върната след 10 ноември без никакви ревизии, нот. актове и т.н. върнати са и жилища магазини и т.н. без никакви ревизии . ами половината от тях са били ипотекирани. защо е нямало процедури, разследвания, дела, поне да ги накарат да върнат парите по ипотеката?!
защо за гореописаните имоти не се предприеха никакви процедури, а царя го тормозят? освен с демоничната българска завист не може по друг начин да бъде обяснено.
а решението си е аматиорщина и мотивите смешни и ше бъде отменено от европиския съд. но нали трябва прелетариатът да се бори срещу царете.
бонго-бонго
28 Мар 2011 23:32
Мнения: 26,313
От: Swaziland
За защитницците на царската реституция:
"Решенията на КС са задължителни за всички. Те действат за в бъдеще, т.е., когато се отменя закон, той не може да се прилага повече. Правните последици от обявените за противоконституционни актове се уреждат от органа, който го е постановил. В случая парламентът трябва да приеме закон. Решението на КС има единствено декларативен ефект.

Още повече че пет дни след решение 12/98 в решение 15/98 г. конституционните съдии пишат, че решенията му нямат реституционен ефект. В него се казва, че "дали да бъде проведена реституция и в каква форма, както и за какви имоти, на кои собственици и в какъв размер са въпроси на законодателна преценка за целесъобразност"."
Iezuit
29 Мар 2011 00:22
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Възползва ли се псевдоцара от служебното си положение, за да окраде държавата с имоти за няколкостотин милиона? Според съда, правото и морала - да.
Това ние го знаем много отдавна. Само шепата заблудени дедолюбци продължават да дуднат, че не сме разбрали високия наратив на сенилния клептоман.
showstopper
29 Мар 2011 00:29
Мнения: 540
От: Bulgaria
М да, с Царчок става както предвидих преди няколко години - като в оня виц дето партийния секретар взел заплатата за месеца на Пена, отишъл на къра и й платил с нейните си пари за секс. Комунистите го владеят този номер до съвършенство. Сложиха на кукичката имотите, докараха Мадридския шаран като мечка на синджир да издухат Костов от властта и да напълнят гушите отново и сега му бият шута. Познайте след време кои ще са новит собствници на имотите. Познахте. Казах му на времето на Царчок да си приеме един хубав закон през медения месец с избирателите бунаци, който да му бетонира имотите, а той - "Няма нужда, нали съм вече въведен във владение". Ха честито. Царски гамбит по комунистически.
paragraph39
29 Мар 2011 03:02
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
AMERICA1332002,
/:/ "през 20те години по времето на стамболийски или после е извършена поземлена реформа. хиляди хора са получили земя без да плащат. какво става след това е известно. същата земя им е върната след 10 ноември без никакви ревизии...
............................... ............................... ............................... .........................
Този въпрос и проблем и аз съм го поставял неведнъж тук(и не само тук!)! Най-вече, що се отнася за "стамболийските" земи и земите, раздадени от някогашната държава безвъзмездно на бежанците, които след идването на Демокрацията, "собствениците" им си ги получиха, но ги продадоха на баснословни цени- особено земите край морето и курортите! Например, цялото село Влас(сега вече курортен град до самия Слънчев бряг!) е било навремето от бежанци от Македония- на които българската държава им е дала БЕЗплатно земи, за да произвеждат селскостопанска продукция, да се изхранват и да и живеят и оцелеят! А след идването на Демокрацията, обаче, "демократичната" държава позволи на тези хора(на наследниците им, при това, в повечето случаи!) да ПРОДАВАТ тези получени от тях някога БЕЗплатно държавни земи- вместо да ги върнат на държавата(или да си ги откупят!), щом не им трябват за производство на селскостопанска продукция и изхранване на семействата им!
Ама, тъй е, Демокрация сега Е, БЕ!
Т_Живков
29 Мар 2011 04:35
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Въпросът дали Интендантството е частна или държавна институция е МНОГО ЛЕСНО решим, без трудности! Тим, кой е плащал заплатите на служителите в Интендантството - държавната хазна или Царя от заплатата си? Отговори на този въпрос и ни го съобщо, ако обичаш! С това се надявам и да престанеш да се правиш на чалнат лакей!...
Begemot
29 Мар 2011 04:43
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Правната страна на въпроса може и да е спорна ( макар че на мен ми се струва по-логично имотите да са държавни, а не лична собственост), но моралната страна е безспорна - много ниска топка е гражданинът Симеон Кобурготски. Доиде да окраде собствения си народ ( и не само с имотите) противно на всякакви публични клетви преди това. И тои - като дядо си, нещастие и бедствие за България.
генек
29 Мар 2011 06:33
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Дъртият клептоман просто опита да краде и беше хванат за ръката.
Интересен въпрос е - като смята, че всичко това е наследство, защо го пише, че е бащино, а не дядово? Нали Фердинанд преживява сина си? Има ли документи, в които оставя това "наследство" на сина си? Къде са интересите на другите Фердинандови наследници?
Не, ч е е важно - просто виждаме моралчето на никога не царувалото "царче". Опитващо се да ограби и родата си.
А иначе - какво е донесъл педерастът Фердинанд у нас, та го иска внукът му?
------------------------------- ---------
Блогът на Генек

Tim
29 Мар 2011 08:28
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Това цареборското умопомрачение няма размуни граници:
Впрочем, конфискуването на имуществото на бившата царска фамилия в България е извършено на основание настояване(разбирай, Заповед!) на Победителите във Втората световна война!


А бе Параграфе39, ти и цялата ви "Атака" с всичкия ли сте си или и назаем чат пат вземате.

Откъде на къде мнение на победител следва да се взема като основа за национално законодателство, ако имате капка суверенно съзнание? (Ако нямате - може, разбира се)

Ами какви са били настояванията на Василий Българоубиец, на султаните Мурад и Баязид, бе умнико ненагледен? Какво можеш изобщо да очакваш в случая?

Това републиканците сте пълни мизерници бе! Да вземате за отправна точка разпоредбите на Ньой за личното имущество на Царете ни. Ами то това просто ги издига в очите ми монарсите български и хвърля на боклука целият републиканизъм. Имали са куража да тръгнат срещу света за да се обедини България не са били национали погромаджии като ОФ-тата!

Те утре ако ти нахлуят в дома бандити и ти изнасиялт домочадието ти ще вееш байрка на външните "победители" ли бе, нещастник!

Гледайте се само колко низко сте паднали!
Това ли ви е аргумента?


Въпрос на едната чест е да се защити Царя!

Тодаре Живков, приведи доказателства, че заплатите на интендантите са от държавния бюджет. Цивилната листа на Царя, т.е. заплатата му също е от държавния бюджет.
Tim
29 Мар 2011 08:32
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
магистратите се върнаха към Търновската конституция и Ньойския договор,


Може би трябва да поканим окупационния корпус на фарнцузите или Червената армия, що ли?

Или най-добре да обявим разделението на България от Ньойския договор за национален празник, а дата на референдума под съветска окупация за Ден на Републиката!


Така се строи Чиста и Свята република, то!

От политическите скопци и идеологизирани лумпени!

Отврат![/code]
генек
29 Мар 2011 08:41
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Тим,
твоите идоли ни напъхаха два пъти поред на страната на губещите.
И двата пъти платихме скъпо.
Каквито и псевдопатротически вопли да надаваш - светът след Втората световна война беше моделиран от победителите. Както и законите.
В Италия изгониха царствените паразити, в Югославия и Албания направо не ги допуснаха, германският кайзер си доживя в Холандия и така нататък.
Харесва ли ти или не - победителите пишат историята.
Особено, когато става дума за една крадлива, престъпна, агресивна и надценяваща малкото си интелект динайстийка.
------------------------------- ---------------------------
Блогът на Генек


бонго-бонго
29 Мар 2011 09:14
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Да вземате за отправна точка разпоредбите на Ньой за личното имущество на Царете ни. Ами то това просто ги издига в очите ми монарсите български и хвърля на боклука целият републиканизъм.

Това е чисто и просто манипулация. Самият Ньойски договор не е правно основание за третиране на собсствеността. Съдиите правилно са го използвали като източник на информация - т.е. за сключването на един договор БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА е приела правното положение, че ""имотите на българското правителство се смятат като включващи всички имоти на короната". Как и защо се е стигнало до въпросния договор не засяга съда и не би трябвало. Българската държава тогава е приела определено правно положение. Тук привнасянето на тези като "насправедливия Ньойски договор" ни най-малко не помага на монархическия институт, още повече, че ролята на монарха за достигането на ситуацията за сключване на този договор не е никак в негова полза.
haho21
29 Мар 2011 10:18
Мнения: 1,717
От: Bulgaria
Друго си е да те управлява паразит-простак от Сирещник , Банкя или някой Болен-Волен. Няма да се даваме на разни царе, я
ogo
29 Мар 2011 10:37
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
Tim-чо, като примерен бюдолизец на Крадлив Симо си мислиш, че ако повториш една лъжа 100 пъти, то тя ще се превърне в истина.
Е, нейсе! След препиване и преяждане следва тежък махмурлук.
Наслаждавай се!
wwwe
29 Мар 2011 10:45
Мнения: 1,097
От: Bulgaria
Не мога давам мнение за правната страна на проблема, тъй като не съм юрист.
Личното ми усещане е, че имотите трябва да принадлежат на царя и неговите наследници. Понеже това са имоти с историческа стойност за България, а и самият Симеон ІІ е част от историята ни, не би ми било приятно имотите да станат притежание на разни "почтени" бизнесмени с прякори от флората, фауната и човешката анатомия.
Смятам за справедливо имотите да се върнат на царската фамилия, но с някои ограничения. Например да бъдат освободени от данъци имотите и всички доходи от тях, но собствениците да нямат право да ги продават и да има дни, в които да са отворени за туристи (царят или някои от фамилията да бъдат задължени да се мяркат сегиз-тогиз някъде в далечината за радост на туристите )
Amilcar
29 Мар 2011 11:09
Мнения: 1,907
От: Spain
И така ще даде на Сакскобургготски чудесен коз, когато заведе дело срещу държавата в Страсбург. А той се закани да го направи.

Това са мръсни инсинуации! Симеончо да има материални претенции към собствената си страна? Категорично не!
Кеворкян: Материални претенции към България имате ли?
Симеон: Как материални?
Кеворкян: Т.е. имуществени.
Симеон: Как не, към собствената си страна?! Не. От мене това няма да се види никога. Независимо от какви обстоятелства, обстановки, становища или положения… Категорично не!
Добави мнение   Мнения:48 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща