Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Уволни чиновник, спаси човешки живот!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:97 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
duplex
27 Апр 2011 14:12
Мнения: 311
От: Bulgaria
Опитайте се да минете по "пътя" между Върбица и Чирпан. Желая ви успех!
draco
27 Апр 2011 14:29
Мнения: 1,271
От: Bulgaria
Параграфе, логиката ти издиша. Карането пиян е причина за обективна невъзможност да бъде избягната катастрофа. Ако лицето X съзнателно или несъзнателно се лиши от възможността да избегне катастрофа, то то ще е точно толкова виновно, колкото и причинителя (в случаите, когато тези две лица не съвпадат). Ако не може да реагира в ситуация причинена от независещи от него обстоятелства заради това, че е пил(а) и заради това умре човек, то лицето е убиец. Предумишлен. Защото се е лишил от възможността да спаси човешки живот.

В случая друг причинител няма, има само голи твърдения на кметицата за състезания и подобни глупости за да избегне отговорността за състоянието на пътя. Така че в този случай двете хипотетични лица съвпадат. Хем е пил и е нямал реакции, хем е минал с висока скорост и е създал реалните причини за катастрофата.

Пак питам - колко трезви шофьри са убили хора в този участък? Въртите, сучете и не отговаряте. Като отговориш на този въпрос може и да ти светне, че причинно-следствена връзка между карането пиян и смъртта на децата ИМА и тя е обективна, ерго няма нужда от доказателства.

Всичко друго са адвокатски трикове.
Michael_P
27 Апр 2011 14:30
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
1. "Уволни чиновник, спаси човешки живот!" - това е заглавието на статията.
2. .......моментен припадък на шофьора, несвързан с употребения алкохол, и др. подобни.......(Парагрф39)
Казус
Та значи, появява се в тъмнината една фигура. Водача, който не е в моментен припадък, но пък е пил достатъчно го блъска и го прави на кюфте. Органите установяват, че това е неуволнен чиновник. Кой е виновен?
chown
27 Апр 2011 14:31
Мнения: 3,062
От: Bulgaria
В случая, струва ми се, че състоянието на пътя не е облекчаващо вината обстоятелство , а на против!
Настилката безупречна, маркировки навсякъде , полегнал полицай- какво щеше да попречи на идиота да набере 180-200км/ч и легналия полицай да го хвърли деректно у двора на някоя къща, претрепвайки N броя хора !?!
първия пост на ЗИПа

п.с.
И все си мисля , че ако Максимчо Ставийски делеше килия със сладострастен, татуиран ром и тази мила картинка я показват веднъж седмично по БНТ 0- доста народ щеше да е все още из между живите.
draco
27 Апр 2011 14:40
Мнения: 1,271
От: Bulgaria
chown
draco
27 Апр 2011 14:42
Мнения: 1,271
От: Bulgaria
Между другото в Аржентина спящите полицаи са вдлъбнати, а не изпъкнали. Твърдят, че има три пъти по-голям ефект и са два пъти по-безопасни. Горките аржентинци, и те карат по разбити пътища.
Горскио
27 Апр 2011 14:53
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Емил Спахийски
Lowec
27 Апр 2011 14:59
Мнения: 14,522
От: Zimbabwe
Та и по нашата улица имаше дупки. Не много големи, ама дупки. Всичко си беше в рамките на нормалното. После и цепнаха един асфалт - стъкло. И стана писта за излитане от същите тия, дето караха почти нормално преди. Сега пак се появяват дупчици тук-там, и сме в битка с местните органи, с молба да не я кърпят и асфалтират.
Та кое беше определящо, битието или съзнанието, че нещо ми се губи определението напоследък
Michael_P
27 Апр 2011 15:04
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
И друго:
твърдението, че щом закона третира "управлението на МПС след....." и "причиняване на ПТП" - като две различни и самостоятелни Престъпления, има отношение към "причинно-следствената връзка", което понятие претендира за обективност и е от друга категория е необосновно.
С други думи ако знаем, че водата при 100 градуса целзиеви (на нулева надморска височина) кипи, то трябват ли ми експерти за да го доказвам. Или защо да проверявам твърдението на Рей Бредбъри, че 451 градуса по Фаренхайт е точно температурата при която хартията се запалва и гори.

НЕРВЕН
27 Апр 2011 15:37
Мнения: 4,269
От: Bulgaria
Това, че един матрял е млад и неопитен шофьор не променя основното му качество-калпав матрял, чиито основни черти са: простащина, компексираност и липса на елементарни човешки качества...
BWW
27 Апр 2011 15:40
Мнения: 908
От: Afghanistan
Казват, че по този път не можело да се кара с повече от 50-70 км/ч. Само че от това което се вижда от катастрофата размазани осем човека на тротоар, летеж още 15-20 метра и счупване на бетонен стълб ми се струва, че този млад шофьор, не е карал с по-малко от 100 километра. А и искам да питам защитниците на младите шофьори, като се напиеш като прасе, както подобава на един добър българин безбожник на Великден, аджеба Симеоновград толкова голям град ли е че не можеш да затътриш пияния си задник у дома пеш?
Разбира се ограниченията за младите шофьори са пълна простотия на управляващите, трябва да се наказват виновните, а не всички заедно да носят колективна отговорност.
Мир8119
27 Апр 2011 16:40
Мнения: 7
От: Bulgaria
Има ли НПО, което да е на принципа "таен клиент" за контрол на служителите на КАТ и други институции?
Витлеем
27 Апр 2011 18:41
Мнения: 922
От: Bulgaria
Пустиняци пълни са тия отрепаняци! Прав си, ЕМО!
len
27 Апр 2011 18:59
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Не виждам защо някои се нахвърлят върху Спахийски. Той никъде не отрича вината на момчето. А че пътищата в родината са ужасни и че трябва наистина конкретни лица да отговарят с пари от джоба си, трябва, ама, като в оня виц "ха дано, ама надали". Ще споделя пример със себе си. Преди 10-тина години имах следното произшествие: тръгнала съм на работа с колата. На кръстовището на около 300 метра от къщи, тъкмо тръгвам от стопа, сигурно съм била на първа още, и изведнъж - виждам срещу себе си кола. Докато през главата ми минава мисълта "тоя пък къде върви", катастрофата стана - челен удар. Слава богу, аз бях с ниска скорост, другият шофьор също с ниска. Потрошиха ни се предниците, аз се джаснах по устата, малка раничка /успешно излъгах майка ми, че е херпес/, и на коляното имах рана. Виновникът - другият шофьор, който караше в мойто платно, точно на завой без видимост, за да избегне многобройните дупки. Ако, недай си Боже, бяхме и двамата с по-висока скорост, можеше и да не пиша в този форум Да, виновен беше шофьорът, а нима дупките не бяха виновни също? Да не мислите, че ги асфалтираха веднага, чак след месеци...Тогава плащахме пътен данък, сега винетки, и какво? Пътищата все са си лом.
len
27 Апр 2011 19:08
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Втори случай от шофьорския ми опит - на същия път, на 150 метра от къщи, колата, в която карам на училище двете си деца, тогава бяха малки, се завърта върху чист лед точно пред завой! Слава богу действах правилно, успях да я овладея и тресейки се от нерви, успях да закарам децата на училище и аз да стигна до работа, като цял ден псувах. А ледът на пътя беше от една вода, която си течеше ей така, просто си тече и си замръзва през нощта с качествен лед. Като се прибрах от работа и казах на мъжа ми, той веднага вдигна скандал на ВиК-то. Те казаха, че тази вода не била тяхна, ами някакъв извор, който си тече по улицата. Тогава мъжът ми набра кмета и вдигна още по-голям скандал. Веднага бяха пратени някакви работници, които направиха някакава вадичка напреко на шосето, та водата да не тече по протежение на цялото платно. Това беше една съвсем "козметична" мярка, защото не след дълго водата пак си тръгна по платното. Това се случи преди 10 години. Едва тази година, след като се правиха ремонти на ВиК мрежата в целия град някак успяха да хванат част от водата, пък и повече шахти направиха, та вече не се образува толкова лед. Така че, чиновниците на всякакви нива трябва да носят персонална отворност. Ама не се знае ще дочакаме ли подобно нещо...
Michael_P
28 Апр 2011 17:12
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
"Не виждам защо някои се нахвърлят върху Спахийски."
Защото се отнася към читателите си като членове на първобитно племе. Когато някой първобитен човек прави Вуду магия то той боде с игли парцалената кукла която олицетворява врага му. Дано той да пукне скоропостижно. В това си занимание члена на племето вижда причинно-следственна връзка. Аз не.
Добави мнение   Мнения:97 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5