Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Уволни чиновник, спаси човешки живот!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:97 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
WSP
27 Апр 2011 07:31
Мнения: 499
От: Bulgaria
Параграфе,
ще ме извиняваш много, но трябва да се коригираш по темата индивидуализъм за западното общество.
Например, за Канада ваденето на един обикновен паспорт е съпроводено с подписите и адресите на няколко, които те познават. Да си извадиш разрешително за оръжие - подис на съседите ти.
Мога да ти давам примери до утре сутринта - но с няколко думи хората ценят най-много умението да общуваш и работиш с другите.
читатель
27 Апр 2011 07:34
Мнения: 9,158
От: Bulgaria
"Глупаците сред децата не са повече от тези сред възрастните."
Тази мисъл запомних от книгата "Нестандартното дете" на руския психолог Владимир Леви.
Няма въобще възпитание на младото поколение в необходими добродетели като: уважение към себеподобните, към възрастните, честност, ...
Няма отговорност у държавните, и местните и т. н. органи на властта. Защо например кметът или служителите в кметството не носят никога никаква отговорност?... Докато всичко е оставено да си тече по този начин, ще има и навалица за такива "служби", където има само възможности, без отговорности.
E6
27 Апр 2011 07:49
Мнения: 29,550
От: 0
Хванаха Елена Петрова да кара с 1, 3 промила
Звездата от "Стъклен дом" омешала на купон червено вино и уиски
Актрисата Елена Петрова е била хваната да кара пияна с 1, 3 промила алкохол в кръвта. Тя е била спряна при рутинна проверка пред столично заведение зад храма „Св. Александър Невски” на 18 април. Новината потвърди и шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, пише "Монитор".
Според запознати звездата от нашумелия сериал "Стъклен дом" била на купон, където пила червено вино и уиски.
Около полунощ актрисата седнала зад волана на лек автомобил „Ауди”, собственост на частна фирма. Близо до нощното заведение обаче я спрял патрул на 5-о РПУ. Заради странното поведение и алкохолния мирис я подложили на тест с дрегер, който отчел 1, 3 промила алкохола. Петрова не била закопчана за 24 часа, а заведена на кръвен тест.
Изследването на кръвта е показало, че е била с 1, 2 промила алкохол, което означава, че ще понесе само глоба от 200 до 500 лв. Освен това се взема и шофьорската книжка за минимум 1 месец до максимум една година.
„Готова съм да си понеса последствията. Ние сме като всички нормални хора и за нас няма извинение, когато сгрешим. Затова казах на полицаите да ме проверят така, както всички останали хора. Ще бъда глобена с акт, както си е редът. Ще бъда глобена с акт, както си е редът. Взеха ми кръвна проба, но промилите не са 1, 3, а много по-малко, иначе подлежа на други санкции. От bTV, КАТ и моят адвокат ме посъветваха да не казвам точно колко са промилите, за да няма спекулации, каквито се правят много често с известни имена”, коментира актрисата.

Натиснете тук

Редактирано от - E6 на 27/4/2011 г/ 07:50:56

Бай Драган
27 Апр 2011 08:28
Мнения: 12,047
От: Bulgaria
Почти всеки месец минавам по този път в Симеоновград. Град забравен от Господ.Там не може да се кара с повече от 50 км /час. Нормално е 30-40. Миналата година пукнах картер там и ми изтече маслото. Това е пътя Капитан Андреево - Русе . Пълна трагедия -паваж от 50 години с дупки през 20 метра.. И който ви каже , че се е движил със 100 не му вярвайте. Невъзможно е !
Сега сигурно ще го асфалтират вече.
И познайте кой ще го открие?
alabalov123
27 Апр 2011 09:12
Мнения: 331
От: Bulgaria
Бай Драган - видя ли на какво приличаше колата след сблъсъка, с 50км/ч не може да има такива поражения.
nakom
27 Апр 2011 09:24
Мнения: 188
От: Bulgaria
***Пътищата им били виновни.А не тези които карат със 160, знаейки - не предполагайки, не надявайки се -ЗНАЕЙКИ че за 20 лева ченгетата ще ги пуснат да си ходят.Или че изобщо няма да се занимават с тях защото ще ги мързи.И това са не един, не двама, а трима човека в една кола, плюс всичките от компанията която е запивала и е пуснала трима пияни да се качат на кола и да карат не по забравен от бога междуселски път, а в град на национален празник, свързан със скиторене през ноща.Все едно че слушам бойко борисов да лала, че като се оправят пътищата - кой както иска-така ще кара и няма да има загинали.Български идиотизъм, от тоя дето вярва че всичко само с пари се оправя- и скодоумието също.
Тези 6 деца ги уби министър Цветанов с продължаващото забатачване на полицията, Алекси Стратиев - несменяемият шеф на КАТ който за всичките тия години обогати не знам си колко партийни каси, образователната система превърнала децата в потенциални чалга дегенрати вярващи че единствен начин да правиш секс е да уплашиш/впечатлиш със скорости мацката до теб за да и покажеш колко як пич си , и чак на последно от всички места (не съм изброил много от причините/виновниците) са пътищата.Защото те са просто последният фактор от скодоумието българско.
Обратното - ако са виновни пътищата, то невинен е Максим Ставийски, шофьора на автобуса от Лим, на този от Бакаджика, на онзи от моста в Бяла и всички уроди каращи в насрещното защото не им стигали ленти.

Редактирано от - sybil на 27/4/2011 г/ 09:47:19

ИвК
27 Апр 2011 09:25
Мнения: 11,008
От: Bulgaria
Едни отговорни фактори от КАТ заявиха, че е карано със 120 км/час, а други допуснаха, че може и да е със 160 км/час. Това достатъчно основание ли е да приемем че В КАТ са психопати? Реално там може да се развият максимум 90 км/час, а в случая прудполагам че е карано с около 70 км/час.
Младия водач е едно, неопитния водач е друго нещо. Млад и неопитен е най-неприятното съчетание. Младите имат по бързи рефлекси, но по слаба възможност да предвидят ситуацията.
Конкретно в случая причината е несъобразената с лошия път скорост. Отделно и необезопасеното осеяно с дупки платно. Забравете за алкохола. Пил не пил катастрофата е станала по първите две причини.
И обърнете внимание в Симеоновград протестират заради лошото състояние на пътищата, а не против алкохола у детето.
paragraph39
27 Апр 2011 09:31
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
WSP,
/:/ "Параграфе, ще ме извиняваш много, но трябва да се коригираш по темата индивидуализъм за западното общество. Например, за Канада ваденето на един обикновен паспорт е съпроводено с подписите и адресите на няколко, които те познават. Да си извадиш разрешително за оръжие - подис на съседите ти. Мога да ти давам примери до утре сутринта - но с няколко думи хората ценят най-много умението да общуваш и работиш с другите.
............................... ............................... ............................... .........................
Е, ми, значи, "Хубави хора са канадците!"
К`во друго да кажа?!
Или, както би казал в такъв случай един наш бивш културен аташе в Канада(Тодор Колев):" Хубава страна, хубави хора!"
П.П. Само че, примерът ти тук с канадците няма нищо общо с Колективизма/Индивидуализма- те просто изпълняват законите и правилата в държавата! А на мен думата ми беше за ИЗВЪН законоворегулираните (вза)имоотношения между хората- за човешките, а не за юридическите Взаимоотношения между хората ми беше думата!
Бъди жив и здрав!
Бай Драган
27 Апр 2011 09:37
Мнения: 12,047
От: Bulgaria
ИвК,
безсмислени са анализите които правим сега. Посред нощ, със 70 км/час лека кола ще се разпадне след 200-300метра на това платно. Съчетание с безразсъдство , алкохол, неопитност и евентуална паника....
Cruella de Vil
27 Апр 2011 10:00
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Тук става въпрос за нямане на чувство за Отговорност към другия(другите)! Това е проява на още една форма на Отчуждението(Алиенацията) на хората! Това е проява на още една форма на прокламираният от Демокрацията и Капитализма Индивидуализъм

Парата го е избил отново на политика. Индивидуализмът означава още, че виновният носи пълна отговорност за действията си и няма никакви оправдания, че обществото било такова и онакова или пък обстоятелствата били едикакви си. Ако направиш и най-дребна катастрофа с изкривени ламарини после застрахователят ти ще те спука от плащане. Не дай Боже да има пострадали, хеле пък смъртни случаи. Цял живот ще работиш за обезщетение на близките.
Витлеем
27 Апр 2011 10:02
Мнения: 922
От: Bulgaria
Да ви прави впечатление колко бързо и безшумно бе свалена темата за загиналите младежи от информационното пространство? Вече няма такава тема.
bloody mary
27 Апр 2011 10:05
Мнения: 4,698
От: Bulgaria
За убит след употреба още ли дават условна в родината?
paragraph39
27 Апр 2011 10:10
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
След трагедията в Симеоновград: АТАКА иска по-тежки присъди за пияни и дрогирани шофьори
Сряда, 27 Април 2011г.Автор: в. Атака
За причинена смърт с доказан умисъл, водачът да се наказва дори с доживотен затвор- Натиснете тук

Хинин
27 Апр 2011 10:15
Мнения: 4,146
От: Bulgaria
Като че ли не знаете решението на експертната комисия за скоростта на "убиеца". Тя е била между 150 и 160 км.час...Това е чисто самоубийство и умишлено убийство на возещите се!....Какви дупки и какви чиновници??...Ако улицата бе асфалтирана идеално, скоростта би била 200 км/ч....Автора е чел много медии по случая и е направил едно сборно "изпразване"-за хонорарче...
4uka
27 Апр 2011 10:21
Мнения: 3,111
От: Bulgaria
bloody mary
За убит след употреба още ли дават условна в родината?
НЕ! този ще лежи... защото...
ivoradev
27 Апр 2011 10:23
Мнения: 599
От: Bulgaria
Странно - шофьор съм от повече от десет години, имам над 200 000 навъртяни по същите тези пътища, със същите тези дупки и за това време нямам нито едно, дори най-дребно нарушение, камо ли катастрофа, всичките сложни ситуации, в които съм попадал / засега без последици/ са били плод на поведението на шофьори-самоубийци, каращи по един безотговорен начин ......
Явно дупките въздействат върху българите селективно и въпросното момче не е от моя тип, на него са му оказали влияние
XYZxyz
27 Апр 2011 10:48
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Колкото повече време минава, все повече намалява за мен вината на шофьора в случая. Принципът е прост - действа се против причини, а не против следствия, както правят тези от КАТ и манипулираните от КАТ хора. Главната причина в случая е лошия път, който е трябвало да бъде затворен, до привеждането му в вид годен за употреба. Само по този начин, пътищата в България биха могли да станат по-безопасни. Както го описват този път, че е осеян с дупки, едва ли младежа е карал с повече от 50 км/час, т.е. с разрешената скорост, като даже и 50 са много. Единственият вариант да е карал по-бързо е, ако е карал по-бързо на хубав път преди дупките, а после изведнъж да е навлязъл с по-висока скорост е дупките, но не познавам пътя. Но пак вината е преди всичко на тези, които е трябвало да затворят пътя, докато го оправят.
draco
27 Апр 2011 11:03
Мнения: 1,271
От: Bulgaria
Държа да напомня на г-н Спахийски, че Хемус свършва преди разклона за Яна. Оттам нататък ограничението е 90 км/ч, а след Долни Богров има нужните знаци за постепенно намаляване на скоростта. Така че, дали е опасен светофара... не е толкова ясно. Но, че е безумен - факт. Само за да се спестят пари за отбивка от слизането от околовръстното и да се натовари бюджета с още един безсмислен светофар.
ivoradev
27 Апр 2011 11:09
Мнения: 599
От: Bulgaria
Главната причина в случая е лошия път,


Разбира се, разбира се - 1, 3 промила алкохол в кръвта е просто пренебрежима дреболия, а и всички останали непияни шофьори, каращи по същия този път ежедневно правят катастрофи, нали?
getis
27 Апр 2011 11:11
Мнения: 3,280
От: Bulgaria
***

Редактирано от - sybil на 27/4/2011 г/ 15:55:35

Добави мнение   Мнения:97 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща