Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НОИ прилага двоен стандарт при нарушилите закона майки
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:77 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
Мурано
17 Май 2011 17:33
Мнения: 3,298
От: Nauru
Жана:
да помага на гражданите си, когато те са затруднени, болни, безработни, депресирани...

Ми то, май 80% от българите са в тази група? Егати държавата??
Освен това, ти говориш за държава - а аз, за България!
***
Самуиле, самуиле! Ти как ме разкри, бе? Нали ти бЕха избодени очите??
Сериозно. Общото ми с Дянков е само факта, че и двамата сме живели над 20 години в САЩ!!

------------------------ ---------- -------
На народите с къса памет,

преходите им са много дълги!

- Д-р Тони Филипов
------------------------------- ----------
жана д`арк
17 Май 2011 17:56
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Мурано, а не ти ли се иска от нашата България да направим държава? Защото това без нашето участие и контрол, без нашите лични битки, няма как да стане. Пасивни сме, Мурано, вместо да се борим за правата си и да ги отстояваме, ние махваме с ръка и се отказваме. И ако до преди четири години имаше някакво оправдание за такова поведение, то след влизането на България в ЕС нямаме такова. Държавата България е длъжна да опазва правата ни, длъжна е да ни уважава като граждани, длъжна е да осигури такава организация, че да ти е трудно да бъдеш нарушител, длъжна е да контролира държавната и общинските администрации, длъжна е да се грижи за гражданите си и да им помага, защото тя е по-силна от тях и има много повече права и власт, длъжна е... А ние защо не търсим сметка за отговорността на държавата, а чакаме тя сама да заработи както ние искаме? Къде дремем пак? В никоя цивилизована и правова държава гражданите не позволяват да им погазени и най-дребните и малозначителни права, народите им се вдигат като един, за да се бранят. Ние къде сме? Ето и този спор сега е безсмислен - ами да се е организирала държавата, да е направила връзка между институциите си, да е информирала правилно гражданите си и едва след като е направила това, да има право на нарушителите да налага строги санкции. Държавата не е само безмилостен кредитор с по презумпция доказани дългове, тази държава има и задължения, неспазването на които следва да бъде санкционирано от цялото общество. И твърдението България не е държава не е аргумент. Ние трябва да си направим държавата, защото без нашата санкция тя ще си я кара по течението.
samuil
17 Май 2011 17:56
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
Дянкооооов!.. познах те, познах бе имаш нещо общо с Хер Флик-усетих-акъла!.. та сега въпросче- как и майките дали децата си НА ПЪЛНА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА и ЗАПИСАЛИТЕ ГИ в ясла (и плащащи такса) се третират по един и същи начин???
Това еднакво третиране ще доведе, с течение на времето, до закономерният резултат ВСИЧКИ МАЙКИ да си дават децата в специализирани интернати НА ПЪЛНА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА! Това ли е търсеният от законодателя ефект?? Защо??
Hauptmann
17 Май 2011 17:59
Мнения: 8,010
От: Bulgaria
между неправомерното получаване на помощи и краденето на жици нема никаква разлика; и дращенето на многословни писания не може да промени този факт
samuil
17 Май 2011 18:02
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
HEAT : 3-дневен срок от промяна на обстоятелствата трябва да се уведоми НОИ.Не знам дали навсякъде е така, но при записване в детски ясли родителите също са информирани ясно и недвусмислено. Повече от това - в съда.
Тука напълно ще се съглася.. Обстоятелствата които си бяха по наредбата са настаняване на детето в заведение на ПЪЛНА ИЗДРЪЖКА.. Детските ясли не са били НИКОГА обявявани като такова заведение, за което да е било необходимо попълване на Декларация за промяна на обстоятелствата.. точно така-съда!.. доста майки, попълнили декларации стария образец отидоха в съда и осъдиха НОИ!
Отвори-чети в интернет, има достатъчно истории..
len
17 Май 2011 18:26
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Томас Джеферсън:
Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие[1]. И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие.


len
17 Май 2011 18:27
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Ама де го народа?
komar1
17 Май 2011 18:50
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Болярче, ами тои и законът за подаването на годишните декларации беше написан правилно, ама как така стана, че толкова хора не са го разбрали?? Не мислиш ли, че вината не е в хората, а някъде другаде??
len
17 Май 2011 19:04
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Да илюстрирам с нещо цялата полемика що е законно и що не е. Аз съм редовен данъкоплатец, включително и на местни данъци. Днес от сутринта нямаме вода. Никой не си е направил труда да уведоми по някакъв начин. Реших да потърся информация в интернет и ето на какво се натъкнах в гуглето:
ЗА НАС - 'ВиК ЕООД - СмолянТози сайт може да навреди на компютъра ви.

Съответно в сайта не може да се влезе. Не че ако се влезе, ще има информация.

Та така де, когато имаме право на някаква услуга, за която си плащаме, дори информация не благоволяват да ни дадат.
Заключение /по аналогия с цитирания сайт/: законите в тази държава могат да навредят на живота ви!

Навреждат и още как!
Hauptmann
17 Май 2011 19:14
Мнения: 8,010
От: Bulgaria
ми да бехте се абонирали за съответната услуга; мен как ме уведомяват своевременно за ремонти и сметки:

Имате издадена фактура за вода, която можете да намерите в интернет страницата на "Софийска вода", след предварителна регистрация. Вижте сметката си за вода тук

"Софийска вода" АД

или сте като онзи, дето се молел на Господа за печалба от тотото, ама не пущал фиш
len
17 Май 2011 19:17
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Каква Софийска вода, бе Хауптман, това е Смолян! Вярно, че му викаме София М, ама такива чудесии, като абонаменти и известия тука нема. Ние сме глуха провинция. Ми четете преди да правите коментари!
Болярчето
17 Май 2011 19:37
Мнения: 2,995
От: Bulgaria
Болярче, ами тои и законът за подаването на годишните декларации беше написан правилно, ама как така стана, че толкова хора не са го разбрали?? Не мислиш ли, че вината не е в хората, а някъде другаде??

Не мисля, Комаре.
Хората просто не са били уведомени за този закон - не са го чели. В този случай действотелно не е в тях вината. Докато майките-тарикатки са подписали декларация, която няма как да не са прочели.
nikcv
17 Май 2011 20:20
Мнения: 7,474
От: Bulgaria
Който е взел пари неправомерно, ще ги връща.
Така е по белите държави.
гошо
17 Май 2011 20:54
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
len, !

Държавата (чиновниците) трябва да служи на гражданите, а не обратното.

Самото попълване на декларации, че ще уведомиш НОИ е обидно. НОИ е трябвало да направи така, че да разбере за промяната на обстоятелствата. Което, както се сещате, изобщо не е сложно -- просто е трябвало да променят процедурата при записване в детска ясла/градина.

За да се промени нещо, трябва да се въведе адекватна система за санкциониране на чиновнически безумия -- нещо, което се прави вече 20 години. А защо, е ясно -- защото първо ще отгърмят шурея и баджанакът.
гошо
17 Май 2011 20:56
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Който е взел пари неправомерно, ще ги връща.
Така е по белите държави.


По белите държави правят труден варианта да си нарушител. При нас е точно обратното -- зорлем ставаш нарушител.
Heat
17 Май 2011 21:04
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
и ако съпругът не взема добра заплата майката трябва да се върне на работа и затова дава детето на ясла

Майка която се върне на работа не получава помощи и не е в нарушение. Тези които имат да връщат не ходят на работа и са дали децата си в субсидирани детски ясли. Искат да получават два вида помощи а балъчките само по един.
Добави мнение   Мнения:77 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4