Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НОИ призна, че размерът на пенсиите ще намалява трайно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:111 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
Gozambo
10 Мар 2012 06:16
Мнения: 7,892
От: 0
Така ще е! Чудите се как да изгоните младите хора от страната, а сега плачите за пенсии.
След толкова псувни по емигрантите, няма как да ви съчувствам. Хората в трудоспособна възраст трябва да мислят за пенсионните години, но не само да разчитат на държавата. Трябва да си имат по някаква инвестиция, която да им носи доход, или да си устроят стопанство на село, където да могат да се самозадоволяват, или да инвестират в децата си, за да могат да им помагат. Да се раждат повече деца, да се възпитават правилно в дух на уважение към възрастните, да им се дава личен пример с отношението ти към собствените ти родители, да се сплотяват семействата. Да се научим да бъдем тактични спрямо близките си и да не ги дразним с присъствието си. Хората да учат занаяти и да разбират от всичко, отнасящо се до ремонти на къщи и домашна техника, за да не дават пари като пенсионери по майстори.Да учат и някакви занаяти, които да им помагат да изкарват на частно по някой лев като пенсионери. Да се учат как се прави зимнина. Тесните специалисти ще бъдат нещастни пенсионери, защото за боядисване викат майстор. Да не се развеждат, защото разходите от двама души за едно домакинство се делят и по-лесно се понасят. За пенсиониране се мисли още докато си млад, а не разчиташ за теб да мисли само държавата.
Убеден съм, че в дългосрочен план липсата на държавни пенсии ще промени света към по-добро. Лошото е само за сегашните поколения, на които им предстои да се пенсионират и които нямат време да променят живота си.
Gozambo
10 Мар 2012 06:20
Мнения: 7,892
От: 0
"Не палачи, дете - Тодор Живков е невинен!..."
...............................................
Тодор Живков по-големи пенсии ли даваше?
Спомням си колко получаваха пенсионерите със земеделски пенсии. Само за хляба. Добре, че тогава по селата още се произвеждаше и крадеше от кооперативното, а и традициите бяха горе-долу запазени- старите да живеят с младите. А и тогавашните стари бяха изключително икономични и непретенциозни.
Gozambo
10 Мар 2012 06:53
Мнения: 7,892
От: 0
И да се обичате и уважавате с жените си, и заедно да мислите за пенсия. А не както става обикновено.
Тя
-Ха, него като хич го не бива в секса, аз за какво да му стоя?
Той
- Тя като ходи, аз защо да не пия? Я първо да си изпия виното да не се развали, а после ще натисна ракията.
И като дойде времето за пенсия и двамата презряли като мушмули напролет.
Друга разпространена нагласа сред младите е- Ха, че то кой ще живее толкова години, та да мислим за пенсия! Или още по-разпространен вариант- Каквото Бог е отреди! Да, но като се пенсионира не търси Бог, а търси държавата.
RumenS
10 Мар 2012 06:54
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Гозамбо, от чисто любопитство питам - верваш ли си като пишеш? Щото у тоя форум младежи много знарш няма, даже и да лъжеш не си струва.
Radanova
10 Мар 2012 08:13
Мнения: 614
От: Bulgaria
Т_Живков

Не палачи, дете - Тодор Живков е невинен!...


Трябва да си доста нагъл, за да отидеш да живееш в страната на най-гнилия капитализъм, да си измислиш ник "Т_Живков" и да лееш сълзи и сополи по социализма...
Поздравления!
генек
10 Мар 2012 08:37
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Чудите се как да изгоните младите хора от страната, а сега плачите за пенсии.

Откровено тъпанарско изявление!
Хората искат това, което са заработили. А, че някакви мошеници и крадци са го опапали...
Трябва да си особено нагъл да седиш нейде сред измитите тигани и да раздаваш акъл...
За кратункьото не говоря - той е ходеща диагноза на посредствена комплексарщина...
--------------------------------------
Блогът на Генек
вила
10 Мар 2012 08:52
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
НАГЛЕЦИ от ордата на баш НАГЛЕЦА!Бабуинската!И Тук "Станишко ср@л В потурките на Мафиота.
Patriot1965
10 Мар 2012 08:56
Мнения: 6,184
От: Cape Verde
Реалните пенсии намаляха с около една четвърт за изминалата година, макар и номинално да са си същите. И въобще пенсионното осигуряване си е прах в очите. Затова най-сигурната инвестиция за старини е създаването и възпитанието на потомство.
voivodata
10 Мар 2012 09:03
Мнения: 3,135
От: Bulgaria
На всеки два месеца заделям по малко пари за старини и ги слагам в матрака. Не желая от моите пари да големеят разни части от телосложението на служители от НОИ и частни фондове....
Mrx++
10 Мар 2012 09:07
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Гозамбо пак се изгозамбил
Тодор Живков по-големи пенсии ли даваше?
Спомням си колко получаваха пенсионерите със земеделски пенсии. Само за хляба.
Преди Тодор Живков селяните общо взето не получаваха пенсии. А селянина си докарваше храната и тези пари, които получаваше отиваха да помага на младите. Не ги мисли земеделците. Пенсиите при Т. Живков бяха 89% от заплатата през последните 3 години, затова много ходеха да работят като миньори с големи заплати, не като сегашните миньори, които даже работят без заплати. А Гозамбо, като е станал хамерикански гражданиб, да не се обажда от хамериканския коневръз за нашите си проблеми и да си гледа неговият Social Securety Number.
Mrx++
10 Мар 2012 09:08
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Grewka!!! Pensiite pri T. Xivkov b[ha 80%, a ne 89%.
9101
10 Мар 2012 09:26
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Докато не премахнат привелегията ранно пенсиониране на полицаи, военни и на част от работещите в реалния сектор - нещата няма да се оправят. Всъщност тези хора източват НОИ, в повечето пъти - внасяси са много по-малко от което получават.
Трябва да има само две пенсии - за старост и за инвалидност. Но само за тези инвалиди, които не могат да се изхранват сами. И толкова. никакви привелегии, никакви добавки за измислени предимства или вдовишки.
Тогава ще има почти двойно увеличение на пенсиите, защото казват, че повече от половината са привелигированите и то с високи пенсии... Хем здрави и работоспособни, хем пенсия...
rodolubec_bg
10 Мар 2012 09:28
Мнения: 408
От: Bulgaria
Cozambo , нека първо държавата бъде така любезна да ми върне парите внесени в НОИ за 32 години трудов стаж,и аз отказвам да търся пенсия.Доста по-добре ще си стопанисвам и влагам парите.
SvSophia
10 Мар 2012 09:52
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Да ми възстановят сумите, внесени за около три десетилетия за пенсионно осигуряване, заедно с дължимата лихва. И да престанат да ми ги удържат по ведомост още преди да си получа заплатицата при това положение. След като не могат нищо да ми осигурят насреща, да не ми прибират зорноволно парите. Освен това, за тези три десетилетия законодателят непрекъснато едностранно е променял правилата, възрастта и процентите за пенсиониране и пенсионно осигуряване. При товаположение може ли изобщо да иде реч за какъвто и да било "обществен договор" между държавата и нейните граждани?! Искам си парите обратно, с лихвите!!!
OLDMAD
10 Мар 2012 10:22
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
...за тези три десетилетия законодателят непрекъснато едностранно е променял правилата, възрастта и процентите за пенсиониране и пенсионно осигуряване.

Също като нашенските банки в момента.
Че и по-зле!
Cruella de Vil
10 Мар 2012 10:26
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
С всичките им недостатъци и рискове, в развития свят пенсионерите разчитат и на частните пенсионни фондове за втора пенсия. И там очакваните пенсии от тези фондове намаляха. Клиентите имат обаче различни опции: високорискови инвестиции с по-голяма печалба или нискорискови, но сигурни. Също и процентно разпределение между тях.
Затова в България изискванията към частните фондове трябва да се завишат с цел по-голяма сигурност на парите на клиентите. Пък и 5% е много ниска сума за частна пенсия в сравнение с това, което прибира държавата.
Повишаването на пенсионната възраст за държавна пенсия няма алтернатива. В България трябва да се мисли за някакъви по-реални изисквания за пенсия, като например не 40 и повече години стаж, а брутна осигурителна сума, което е много по-справедлив критерий. Така някой с 35-38 години стаж, но с високи осигурителни вноски би могъл спокойно да се пенсионира без да бъде ощетяван. Предполагам, че в такъв случай тези, които имат възможност биха внасяли по-високи осигуровки в последните години преди пенсиониране.
rodolubec_bg
10 Мар 2012 10:37
Мнения: 408
От: Bulgaria
Cruella del Vill,какво става с парите ми ако умра/пази Боже/преди да навърша пенсионна възраст?Нямам преживял съпруг и непълнолетни деца.Подарявам ги на държавата???Или издържам циганката без един ден трудов стаж с една сюрия чаавета,или пък Плащам ранните пенсии на младенците-пенсионери фуражкджии?Има ли въобще смисъл да внасям там едни пари,които мога и никога да не получа?
Cruella de Vil
10 Мар 2012 10:46
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Cruella del Vill,какво става с парите ми ако умра/пази Боже/преди да навърша пенсионна възраст?

Рискът, който поема осигуряващият се е да умре преди да си е получил внесеното, а рискът на фонда е, че ще преживее повече от средната възраст. Така ако някой навърши примерно 80 години не му спират пенсията.
Така, че ако искаш някаква сигурност на стари години, поемаш този риск.
woogie
10 Мар 2012 10:48
Мнения: 1,121
От: Bulgaria
За това има една, единствена дума, ГЕНОЦИД! За всички, които не са от ГЕРБ за кльопат бонуси с милиони! ГЕТОЦИД, марка ГЕРБ. Бойко, българоубиец!
rodolubec_bg
10 Мар 2012 11:04
Мнения: 408
От: Bulgaria
Cruella del Vil,нещо не мога да се съглася с теб.Наясно ли си колко % от българите надживяват 75 години.Като медицинско лице те уверявам ,че тези хора са нищожен процент.На едно нощно дежурство си направих труда да направя една статистика за възрастта на починалите за десет години в болницата в която работя.Ето я:починали от 70 години нагоре 16 %,от 60години нагоре 80 %,и 4% под 60 години.Масовата смърт настъпва между 66 и 69 години.Извинявай,но това е една кражба на пари с гигантски размери.
Добави мнение   Мнения:111 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »