Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НОИ призна, че размерът на пенсиите ще намалява трайно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:111 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
Атанас Димитров
10 Мар 2012 15:24
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Мда, паразитиращи военни и полицаи. Пенсионирани на 45, а техни колеги пенсионери на 63, а който не си събере стажа на 65.
Така ползват 20 години повече пенсия затова, че са си клатили краката по цял ден, а други са бачкали.
В кое друго министерство дават 20 заплати или заплата за всяка прослужена година на куп като излизаш в пенсия?
Смешна държава със смешни циркаджии.
atanakata
10 Мар 2012 15:26
Мнения: 1,577
От: Bulgaria
НОИ призна, че размерът на пенсиите ще намалява трайно

Ето защо ще става все по-лошо:
http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs
Sir_Lanselot
10 Мар 2012 15:35
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Да се поставим на мястото на циганите, на които се е паднало
да живеят в държава, ръководена от правителства, некадърни
да създадат заетост на народа си, и които цигани никой не
иска да наеме на работа.
Нали знаете, че гладът е по-силен от тока?
Който си е лягал вечер с празен стомах, знае.
И намират как да изкрънкат някаква пенсия по болест, за да
не умрат от глад.
Но ское и българите ще станем като тях докато слугуваме
на американците и не обърнем взор на изток.
Защото след американците винаги остава разруха и нищета.
Само се разраства търговията с наркотици и гумени XYьове.
Doctora
10 Мар 2012 15:38
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
НОИ призна, че размерът на пенсиите ще намалява трайно
...а мълчанието на агнетата продължава.
Abaddon89
10 Мар 2012 15:40
Мнения: 960
От: Bulgaria
Apolitichen,
в голяма грешка си. В България не си натрупваш парите за след време без лихва или някаква друга доходност, както предполага написаното от теб, а се плащат пенсиите на пенсионерите. С други думи, ако има 4 милиона работещи, с средно по 150 лева осигуровки за пенсия, то при 2 милиона пенсионери, средната пенсия трябва да е 300 лева. Размерът на осигурителните вноски има значения за в бъдеще - какъв ще е размера на пенсията ти спрямо средната.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Abaddon89
Abaddon89
10 Мар 2012 15:52
Мнения: 960
От: Bulgaria
Размерът на пенсиите е съвсем ясно, че ще намалява и това е ясно от поне 20 години, година-две след започналата демографска катастрофа. Няма как все по-малко работещи с ниска производителност на труда, да изработват по-високи пенсии на все по-голям брой пенсионери. Колкото и ГЕРБ и останалите да вдигат пенсионната възраст, "полза" няма да има. Нека си представим, че утре ГЕРБ вдигне пенсионната възраст на 80, 100 или 200 години - какво ще стане? Ще се окаже, че всички след навършването на да кажем 65-70 години ще се пенсионират по болест и пак всички възрастни ще са пенсионери, както сега. И още нещо за производителността на труда - съдейки по демографската картинка в България, може да се очаква рязък спад в производителността на труда в следващите години. Това не би трябвало да се отрази на размера на пенситте, защото и сега човешкия труд е силно недооценен с съответната заплата, но след време ще се почуства.
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
10 Мар 2012 16:21
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
"Гарантирано от Герб"
Gozambo
10 Мар 2012 16:26
Мнения: 7,892
От: 0
"Чудите се как да изгоните младите хора от страната, а сега плачите за пенсии.

Откровено тъпанарско изявление!
Хората искат това, което са заработили. "
...........................................................................
Точно на Генек и друг път съм обяснявал- онова, което хората заработват, отива за техните пенсионерите веднага. За онези, които в момента са пенсионери. Т.е. хората заработват и пенсионните им вноски отиват за техните родители и прародители. Когато се пенсионираш, ще чакаш пенсия от заработките на работещите в момента. И когато пенсионерите станат много, а работещите малко, тогава парите за пенсии не стигат.
Ако нещата стояха както си ги представя Генек, то след голямата емиграция положението на пенсионерите щеше да се подобрява. Ас съм работил двадесет години, отчислявал съм за пенсия, емигрирал съм и моите пари от пенсионния фонд не ги ползвам, а остават за пенсионерите в България. С други думи, българските пенсионери трябва да харчат и заработените от емигриралите пари. Например, Генека започва да получава и пенсията, полагаща се на Гозамбо. Давам му я цялата!
А ако някай на някого е опапал парите за пенсии, то това не са емигрантите. Вие сте си ги опапали.
Gozambo
10 Мар 2012 16:38
Мнения: 7,892
От: 0
"Cozambo , нека първо държавата бъде така любезна да ми върне парите внесени в НОИ за 32 години трудов стаж,и аз отказвам да търся пенсия.Доста по-добре ще си стопанисвам и влагам парите."
..........................................................
Не може да ти ги върне, защото са изхарчени. Изхарчени са още същата година, когато са получени.
Т_Живков
10 Мар 2012 16:57
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Radfanova:"Трябва да си доста нагъл, за да отидеш да живееш в страната на най-гнилия капитализъм, да си измислиш ник "Т_Живков" и да лееш сълзи и сополи по социализма..."

Нагъл съм! Щото казвам истината в очите на такива като теб!...
invalid
10 Мар 2012 17:11
Мнения: 1,009
От: Bulgaria
писна ми от политизирани аполитични разбирачи. Вярно е това за инфлацията дето го казваш, но трябва да отвориш по широко очички и да обърнеш и другата страничка. Там ще видиш, че изграденото със стотинките, които ми вземаха някога сега го продадоха и профукаха, но не за пенсии. А и другите процеси не са ти ясни, щото ако оставим настрана затварянето на което и да е производство не се различаваме кой знае колко от европата. Макар, че повече от нас нямат деца си получават пенсиите, дето им ги изкарват и турци, и араби, и негри, и ние включително.
OLDMAD
10 Мар 2012 22:17
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Гонзо, като те чета, виждам че всичко ти е от ясно по-ясно!
Мама му стара, тогаз що нарочно у Форума се представяш за имбецил бе човек - само да си интересен ли?
Gozambo
10 Мар 2012 23:15
Мнения: 7,892
От: 0
"Преди Тодор Живков селяните общо взето не получаваха пенсии. А селянина си докарваше храната и тези пари, които получаваше отиваха да помага на младите. "
...................................................................
Преди Тодор Живков селяните имаха земя, животни, стопанства и свобода да работят, продават, купуват. Предшествениците на Т.Живков отнеха земята, животните и свободата на селяните, а Т.Живков завърши процеса са национализация на собствеността им. Срещу това той им отпусна пенсии в размер един хляб на ден. Аз като селянин зная какво са получавали старите.
Марксе, от София картината изглежда по съвсем друг начин. На село само лайната са в изобилие. Тодор Живковите АПК-та бяха специализирани и произвеждаха по няколко култури. В магазините в града чиновниците и работниците с по-високите заплати имаха достъп до всякакви храни в магазините. На село колко вида храни можеш да си произведеш сам?
Земеделските пенсии и в момента са твърдо на дъното, без да надминават с един лев минимума.
Gozambo
10 Мар 2012 23:36
Мнения: 7,892
От: 0
Т.Живков,
ти в Америка не видя ли нещо по-добро от Тодор Живковото време?
Сигурно имаш проблеми с устройването тук. Познавам и други българи, които живеят по доста години в Америка и дори езика не са научили, занаят не са хванали, оцапали са кредитните си истории здраво.
Преди няколко месеца в нашия град дойде българско семейство, запознахме се, започнахме да ги каним у нас често на гости. Първите впечатления ни бяха отлични. Народни хора, добре се държат. Впоследствие разбираме, че жената от пет години в Америка отказва да работи и отказва да научи една дума английски. Мъжът работи, успял да влезе в един строителен занаят, но не може да вади пари от този занаят, защото няма как да го научи. По стара българска традиция всичко знае, фукня и половина и дразни онези, които могат да му помагат с информация. Съответно се проваля в работата. Миналата седмица го изгониха от фирмата. Кредитната им история е такава, че няма кой да им даде под наем апартамент. Купували са къщи, големи коли, мотори, вземали са кредити откъдето сварят и нямат ангажименти с връщането на парите. В момента нямат нищо и ще живеят при роднини. От последния си апартамент се изнесоха като крадци, отново заборчляли и прибавяйки нови черни точки към кредитната си история. Опитвах се да давам съвети, не може, те знаят всичко повече от мен. Канехме ги все ние на гости, защото у тях няма какво да почерпят.
Но и тези хора не съм чул да изпитват носталгия по Тодор Живковото време, след като веднъж са видяли Америка. Чудя се форумният Т. Живков на какъв хал ще да е в Америка, че да му се иска отново при бай Тошо да живее! Освен да живее в някакво черно гето и на излизане и прибиране черните да го преджобват и насилват по входовете!
aldycrown
11 Мар 2012 01:32
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
За намаляването на пенсиите основно влияе решението на ГЕРБ да индексира пенсиите само с инфлацията, а не по швейцарското правило, което отчита и вдигането на осигурителния доход.


Ами значи на ход е "освобождаването" на Сребърния фонд. Той така или иначе няма да е нужен повече. Напрееееж, ГРОБокопачи на сиромашията!
nikcv
11 Мар 2012 02:29
Мнения: 7,474
От: Bulgaria
и които цигани никой не
иска да наеме на работа.

Стига бе познавам поне дузина мъже и жени Българи които никой не взима на работа защото са минали 50-те.Те какво да кажат?
ablepsia
11 Мар 2012 04:18
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Вие защо смятате, че кукловодите правят разлика между българи и цигани - все матр`ял за изтребване Докато се оставяме да ни делят на българи, цигани, турци - така ще е: ще ни унищожават бавно, мъчително и всекиго поотделно. Не сме си научили историческите уроци.
Т_Живков
11 Мар 2012 04:19
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Гозамбич, ЗАЩО коментираш личността ми?! Защо не коментираш кое, от онова, което казах, не е верно?! Ти...ще отречеш ли, че при Тодор Живков българите, обикновените хора живееха не в пъти, а в десетки пъти по-добре от днес?! С една средна заплата, кутренце демократично, аз плащах парното си за цяла зима и оставаше - 27,50 лв парно на месец при 190 лева заплата. Днес, Гозамбич, една средна заплата не стига да си платиш парното за месеца! Трябва да си безскрупулен лъжец, за да отричаш онова, което всички помним!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Т_Живков
Gozambo
11 Мар 2012 07:29
Мнения: 7,892
От: 0
Т.Живков,
"обикновените" хора днес живеят по-зле, защото са безпомощни. Защото не са приспособени да живеят свободни. А те са такива, именно заради управлението на любимия ти Тодор Живков, който ги бе превърнал в животни на копаня. Минимално задоволяване на ограничен брой материални потребности и толкова. Парното е едно от тях. Но колко хора бяха на парно? Сигурно по-малко от един процент от населението. Аз се изкъртвах да нося въглища четири етажа нагоре. А какво ще кажеш за хората, които се отопляваха на ток и токът беше на режим два часа има, четири часа няма? Сега на някой да не му достига токът? Ти даваш примери за неща, които навремето бяха много евтини на световния пазар. Ако днес Тодор Живков възкръсне, парното пак толкова ли ще го направи както преди? Днес кой ще му продаде газ за десет долара? Навремето е имало гювечи, които днес вече ги няма. И евтиното парно не е зависуло от тоталитарната система, а от ниските цени и изобилието на газ, или на евтините доставки от Русия. Но тогава и петролът беше под двадесет долара за барел на световния пазар. Като говориш за тогавашните цени на парното, говори и за тогавашните цени на енергоресурсите, а не прехвърляй всички дивиденти на управлението на Живков.
За обикновените хора ти едва ли си се интересувал. Имаше някакъв процент хора, които и тогава живееха много добре, без да се напъват, особено хората с привилегии. Но аз зная как живееха обикновените хора. Живееха с надежди за светлото комунистическо бъдеще, защото настоящето им беше жива мизерия. Аз дадох пример със земеделските пенсионери, които получаваха пенсия точно за един хляб и караха живота си с много лишения. Да не говорим, че всеобщият дефицит на всичко водеше до празни магазини и празни щандове. Днес разнообразието в магазините е с хиляди пъти по-голямо. Обикновените хора може да нямат достатъчно пари да си купуват от всичко по всяко време, но отвреме навреме могат да облажат душата. Навремето това беше изключено. И да имаш пари, в магазина го няма. Яж пари!
Искам да ти повторя, днес живеят зле хората, които са обсолютно осакатени от тоталитарния режим на Живков, който не им позволяваше никаква инициатива и ги държеше като животни на ясла. Това е просто загубено поколение. Но днешните млади ще се справят и ще се приспособят да живеят в условията на свободата и много по-голяма лична отговорност за себе си.
Но аз пак се изумявам. Ти живееш в Америка и вместо да видиш какви шансове България е изпуснала с нахендрения ни комунизъм, ти скърбиш за Тодор Живков! Твоята лична заблуда е, че именно тоталитарният режим на Тодор Живков е донесъл тогавашните блага, като евтиното топло, например и си мислиш, че когато и да се спретне един Тодор Живковски тоталитарен режим, ефектът ще е все същият. Цените на парното веднага ще паднат, здравеопазването веднага ще стане безплатно, служителите от Държавна сигурност веднага ще придобият открит достъп до всички ловни полета, а вечер по ресторантите ще ги черпят управители, бармани и тяхни агенти-далавераджии, на отговорните другари веднага ще започнат от селата да им носят армагани и хора като теб ще се перят по президиумите и ще гонят партийните и комсомолските активистки по семинарите.
Тази вечер обръщахме с жената всички наши познати, които се ползваха с привилегии навремето. Наистина те живееха много добре. Но те не бяха обикновените хора. Изглежда и ти си бил от тази категория, щом днес изпитваш чак такава носталгия.
RumenS
11 Мар 2012 07:51
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Гозамбич пич, сериозно те моля кажи - вярваш ли в това дето го пишеш?
Добави мнение   Мнения:111 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща