Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НОИ призна, че размерът на пенсиите ще намалява трайно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:111 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6
nikola_tsanev
11 Мар 2012 17:58
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Колега Гозамбо, с една дума и извинение, оди се пери

А, ако толкова ти се многослови, напиши книга, все някой залупен може да си я купи
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: nikola_tsanev
Gozambo
11 Мар 2012 18:00
Мнения: 7,892
От: 0
Като стана въпрос за жителства, се сетих за закрепостяването. И за системата за раздаване на апартаменти, защото тогава апартаментите се раздаваха. Не според труда, а според други критерии.
Лесно е форумни Т.Живков да говориш за обикновените хора, след като си се уредил със софийско жителство и софийски апартамент с прано. Питай нас, които нямахме градско жителство и които нямахме никакви шансове да се вредим при разпределяне на апартаментите. Колко години загубихме да броим лихвоточки и да правим какви ли не комбинации и накрая животът ни отиде като се тъпчехме при старите и правехме секса скришно.
риболовец 5
11 Мар 2012 18:00
Мнения: 3,280
От: Bulgaria
Ето къде е бил скрит ключа от бараката. Ако такива като Гозамбо си бяха останали на село, сега селата ни нямаше да тънат в разруха, а щяха да изглеждат като американските села, защото в тях щяха да живеят интелигентни хора.
america1332002
11 Мар 2012 18:01
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
и москвич дори нямах. а сега...съвсем друго
Gozambo
11 Мар 2012 18:17
Мнения: 7,892
От: 0
"А, ако толкова ти се многослови, напиши книга, все някой залупен може да си я купи "
............................................................................
Колега, ти отлупен ли си?
Миналото всички го помним, но по различен начин.
По-горе отбелязах една категория хора, хората с привилегии, които вземаха с предимство жителства, апартаменти и записваха без класиране студенти във ВУЗ-овете. Привилегиите им бяха и при намиране на сладки службици. Аз очаквам тази категория хора да си спомнят с най-голяма носталгия за онова време. Че то онова време беше за тях, всичко беше за тях. Жителство в големия град начаса, апартаментът веднага, висшето без проблеми, престижна работа и консумиране на всички сладострастни възможности, които ти се поднасяха в пакет със издигнатото в сравнение с другите социално положение.
Как да не му е мъчно на колегата, като сега трябва да работи, да се трепе. И никой не го уважава достатъчно. Отнемането на привилегии най-боли. Ако никога не си ги имал, нямаш проблеми. Но ако ги загубиш, цял живот си нещастен.
RumenS
11 Мар 2012 19:11
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Момче сега живея пак в къща, пак в банята е студено Мога да си позволя да отоплявам цялата къща но ми е жал, много пари на вятъра са това /топлото си е лукс/. Що се отнася до жителство, знам хора които вдъхновено като теб мразят комунягите, но са взели въпросното жителство и подарения апаратамент от бай Тошо. Сега същите и кучшка колиба не могат да купят /и пак псуват бай Тошо/. Не те знам на кого слугуваш в Америка, аз тук си направих фирма и не се оплаквам. Но ти казвам че тогава беше по-справедливо и по-добре.
ПС Сиренето на село се продаваше в магазина и хляб и олио и оцет и захар също /луканка верно нямаше/.
ППС В Правец освен крадени компове се правеха и оригинални наши. Но за времето си това си вършеше работа, наивно е да се очаква малка държава да се съревновава в развитите на тези скъпи технологии с Америка. Най-добрите мои състуденти забяганха в любимата ти Америка и Европа след демокрацията и не се оплакват. НЕ мият чинии, а работят като инженери /ако си учил икономика по времто на соца, действително в америка това образование няма ти помогне/
nikola_tsanev
11 Мар 2012 19:26
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
По-горе отбелязах една категория хора, хората с привилегии, които вземаха с предимство жителства, апартаменти и записваха без класиране студенти във ВУЗ-овете. Привилегиите им бяха и при намиране на сладки службици.


Колега, не съм имал нужда от жителство, защото съм си роден, където и живея до сега. Апартамент също не съм "вземал" защото и досега живея в този на родителите ми. Привилегия за "сладка службица" не съм ползвал, защото не зная какво означава това? В специалността, която кандидатствах и завърших, се класирах на първо място при приемните изпити. Какво още?

И досега продължавам да си работя, както от 1983 без прекъсване.

Айде оди се пери, още веднъж, с твоята неизживяна посредственост и завист
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: nikola_tsanev
Mrx++
11 Мар 2012 20:32
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Пази Боже сляпо (Гозамбо) да прогледа Селянчето отишло в Хамериката и сега се пери. Никой не оспорва, че Хамериката е по-напреднала от България. Обаче се пита, защо като е искал капитализъм нашто селяче Гозамбо не е отишло у Бангладеш и там има капиатализъм. Ние тук не говорим какво е по-хубаво в Хамериката, а как в България да се живее по-нормално.
Междувпрочем ако не беше 9.09. 1944г. за селянчета като Гозамбо имаше един път - да бъде или ратайче или да пасе патките на село. Нещто е научило н ашто момче благодарение на социализма и след това духнало в Хамериката и сега се пери тук.
Mrx++
11 Мар 2012 20:45
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Преди Тодор Живков селяните имаха земя, животни, стопанства и свобода да работят, продават, купуват.
Да бе и имаха климатици според нашто Гозамбо. Моят прадядо е владеел земята на цяло село. И беше построил къща, в която аз едва изтрайвах 1 ден (по време на гроздобер). Нито тоалетна, ами нужник, нито баня, нито стаи като стаи - строена с кирпич. Братовчедът на майка ми беше фабрикант. И неговата къща беше схлупена. Така, че не ми говори как са живели преди 1944г. Не случайно, че на селяните панелките в града им се видяха лукс.
А и в САЩ не всичко е лъскаво. Аз се запознах с един пенсиониран преподавател, т.е. , на моето положение. Той живееше в дървена къща под наем - в САЩ е пълно с такива, и банята му беше в мазето на цимента само един душ - моят апартамент е лукс спрямо неговото жилище.
Пази Боже сляпо Гозамбо да прогледа
AzUrAL
12 Мар 2012 05:20
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
аз скачах, но мечтата ми не беше мерцедес
-Е най-после един в този форум да си признае,че е скачал
Добави мнение   Мнения:111 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6